donderdag 09 oktober 2008
  5 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Erg gevaarlijk. Vanavond zat ik terwijl Wendy TV zat te kijken op de website waar we afgelopen jaar onze reis hebben geboekt ( <!-- w -->http://www.supersaver.nl<!-- w -->;) eens wat bestemmingen in te typen voor de komende zomerperiode 2009. Kuala Lumpur: te duur, Den Pasar: te duur, Jakarta: te duur, Hanoi: te duur, Manila: te duur, Bombay: hé 2500 euro voor z'n 4en??
hmmmm, Schat, Als ik zeg Bombay, wat zeg jij dan?
Gaaf, hoezo?
Zomaar....

OK, ik ben nog niet meteen geboekt, maar de plannen schieten al door mijn hoofd, Nieuw terein om te ontdekken, nieuwe cultuur, nieuwe indrukken...... maar natuurlijk ook, Kan dat wel met kinderen zoals we afgelopen jaar Thailand deden? wat is er te doen, hoe is het reizen daar, etc etc....

wat is dan een betere plek om dat te vragen dan hier? Wie is er al eens geweest met of (toen nog) zonder kinderen? Kent iemand goede websites om eens doorheen te struinen.. misschien dat het toch niks word maar informatie verzamelen kan nooit kwaad. Toch???

Ik kijk uit naar jullie reacties.

Marty
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4498
Ervaring met India hebben ik zeker. Alleen niet met Zuid-india. Wij hebben een rondje Rajastan gedaan en zijn naar Varanasi geweest (retourvlucht Delhi). India is zeker goed te doen met kinderen al hoor je van veel reizigers dat ze diarree krijgen. Hier heb ik geen ervaring mee. Eten in een luxe of goedkoop eettentje. De keuken is overal even smerig.

Reizen is niet zo luxe als in zuidoost azie. Alles is smerig, bus en trein. En het zijn kamikaze chauffeurs. In India denken ze als mijn tijd is gekomen....dus ze rijden als gekken.

Je houdt van India of je haat het. Er is geen tussenweg. De gehele dag wordt je omringd door mensen. Of omdat ze geld willen (ze proberen je altijd veel te veel te laten betalen, dus onderhandelen!!), of omdat ze een praatje willen maken of ze vinden je als toerist gewoon interessant (op de foto moet je heeeel vaak, laat staan als je met kinderen gaat).

Noord India moet anders zijn dan het zuiden. Dus ik weet niet of het helemaal vergelijkbaar is. Wij hebben zuid-india voor volgend jaar ook al de revue laten passeren. Er is genoeg te doen. Kijk ook eens naar de backwaters of Kerale. Haal enkele reisgidsen waar rondreizen in staan en je ziet alle hoogtepunten.

Ik vond het een fantastisch land (denk zeker eens aan noord india). Een vlucht naar Dheli is meestal ook niet duur.

En India...is super goedkoop. Wij kregen ons geld niet op. Als je in het land 300 a 350 euro p.p. besteed, heb je leuke hotelkamers/guesthouses. Dit is inclusief reizen met bus/trein/eten/entreegelden.

Wij zijn nu in Vietnam. Je schreef dat de tickets naar Vietnam zo duur zijn. Als je wilt gaan, moet je een retourtje Bangkok boeken en een vlucht met airasia naar Vietnam. Airasia vliegt op Hanoi en HCMC. Wij zijn met eva air naar Bangkok gevlogen met z'n vieren voor 3000 euro (het kan goedkoper met een overstap of via dusseldorf: <!-- w -->http://www.airberlin.com<!-- w -->;).
Vlucht naar Vietnam kost ongeveer 40 euro enkele reis p.p -->wij hebben laat geboekt, hoe eerder je boekt hoe goedkoper).

Hopelijk wat basisinformatie voor je. Veel plezier met voorbereiden waar de reis ook heen gaat.
14 jaar geleden
·
#4499
Voor onze reistips over reizen met kinderen in India zie [url]http://www.indiamike.com/india-articles/10_travelling-in-india-with-kids//url], voor de verslagen zie [url]http://www.indiamike.com/india/journal.php?do=showjournal&j=9402/url].

Veel plezier,

Hans
14 jaar geleden
·
#4500
Ik ben 4 jaar geleden naar Zuid-India geweest, zonder kids. En inderdaad, je houdt van India of je haat het. Voor mij geldt het eerste, ik hou van India. We zijn naar Zuid-India geweest. Bombay, Bangalore, Mysore, Hampi en Goa. Als je een ervaren reiziger (met kids) bent, dan ga je zeker genieten van India. We hebben destijds tickets geboekt via Seva Reizen (<!-- w -->http://www.sevareizen.nl<!-- w -->;). Vervoer vanaf vliegveld naar hotel hadden we ook daar geregeld. En nog een binnenlandse vlucht. Voor de rest hebben we alles zelf geregeld. Ik was erg tevreden over de organisatie. Een vriendin van mij heeft in New Delhi gewoond en gereisd door het noorden van India en dat was ook prachtig!

Groetjes, Marjanne
14 jaar geleden
·
#4501
Nieuwe link-poging

Voor onze reistips over reizen met kinderen in India zie http://www.indiamike.com/india-articles ... -with-kids, voor de verslagen zie http://www.indiamike.com/india/journal. ... nal&j=9402
14 jaar geleden
·
#4502
Nu goede aanbiedingen op www. supersaver.nl in juli 2010. Wel heel erg moessontijd...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!