vrijdag 12 april 2013
  16 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Wij vliegen voor het eerst met Ryanair. We kunnen nu al inchecken en tijdens deze procedure kom je ook langs het veldje 'zelf je plaats kiezen'. Je moet hier echter voor betalen (10 euro per plaats per enkele reis). Je kan echter ook voor de optie 'geen plaats zelf kiezen' klikken.

Iemand ervaring mee hoe het gaat als je geen plaats kiest? Dan neem ik aan dat je plekken krijgt toegewezen door Ryanair zelf. Weet iemand of je dan wel plekken naast elkaar krijgt toegewezen?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#13203
Hoi,

Wij hebben gekozen voor priority boarding, daardoor kunnen we als eerste aan boord en plaatsen bij elkaar uitzoeken.
Naar ik weet ben je anders afhankelijk van de open plekken, die er nog zijn en is het afwachten of je bij elkaar zit. PB kost meen ik €7 pp per enkele reis, maar is wel goedkoper dan stoelreservering
11 jaar geleden
·
#13204
Dank voor je reactie!

Enig idee of je voor het afrekenen van Priority (7 euro per stoel) of Stoelreservering (10 euro per stoel) weer creditcardtoeslag moet betalen?
11 jaar geleden
·
#13205
Het is bij Ryanair altijd dringen als je geen geboekte plaatsen hebt of met voorrang mag instappen. Als we met z'n 2-en met Ryanair vliegen dan gokken we erop dat het wel goed komt. Gaan we met z'n 5-en dan investeren we altijd in met voorrang aan boord gaan. Scheelt een hoop gedring in de rij (die er al een uur voordat de gate open gaat staat).
11 jaar geleden
·
#13206
Kirstin,
Moet je met priority boarding ook al zo vroeg aan de gate zijn of is net voor boardingtijd goed genoeg?

Christel
11 jaar geleden
·
#13207
Inmiddels zijn we ingecheckt. Mede door de geposte reacties hebben we gekozen voor gereserveerde plaatsen. We hebben nog even gedacht aan priority booking maar voor die 3 euro meer (en zo loopt het natuurlijk steeds meer op....) toch voor de rust van gereserveerde plaatsen gekozen.

Voor deze extra kosten hoefden we overigens geen creditcardtoeslag te betalen (ook al zijn ze wel met creditcard betaald).

Nogmaals bedankt voor de reacties en tzt zullen we verslag doen of het naar ons idee ook echt nodig is geweest om gereserveerde plaatsen te nemen.
11 jaar geleden
·
#13208
Voor degenen die ook voor gereserveerde plaatsen willen gaan: let op want kinderen mogen niet op alle rijen zitten/zijn restricties mbt aantal kinderen in bepaalde rij. Ik zag dit wel in het algemene reglement staan (dit geldt dus voor alle vluchten en niet specifiek die van ons) maar volgens mij waren die rijen voor ons niet geblokt of iets dergelijks. Het betreft de volgende regels:

To sit in an emergency exit seat (row 1, 16 or 17) you must be:

16 years or older
Willing and able to help in the event of an emergency
Not traveling with an infant
Not using a seat belt extender (which could get tangled in an emergency)
Reserved seating in rows 1, 16 and 17 may not be purchased if you have purchased an extra seat for item/comfort.

Infants are not permitted to sit in rows 1, 2 (seats A, B, C), 15, 16 and 17.

A maximum of 1 infant can be seated in Row 2 (D, E, F) and a maximum of 2 infants in Row 5 (one to be seated each side of the aisle).
11 jaar geleden
·
#13209
Eynid, check je eigenlijk in een keer in voor heen en terugreis? Of moet je wachten tot 2 weken voor terugreis om ook voor die vlucht je boardingpasses te kunnen printen?.
11 jaar geleden
·
#13210
Voor de terugweg was het nog niet mogelijk om in te checken (en om dus de boarding pas te printen). Ik wist dat je 15 dagen van te voren kon inchecken. Gisterochtend was ik eigenlijk nog een halve dag te vroeg (15 1/2 dag van te voren) maar toch lukte het inchecken al.

Vlak voordat we weggaan gaan wij dus de boardingpassen printen voor de terugweg!
11 jaar geleden
·
#13211
Ik ben onlangs met Ryanair naar Fes gevlogen. Geen vooraf gekozen plaatsen, want ik vind dat je daar makkelijk op kunt besparen.
Het is zowieso geen probleem als je maar op tijd bent.
Eerst gaan mensen met priority in de rij, en zorg dan dat je daar meteen achter staan.
Wij waren met 6 personen (4 kinderen) en we konden zowel op de heen als de terugweg allemaal zonder problemen bij elkaar zitten (3 links en 3 rechts )
Je kan natuurlijk niet verwachten dat je nog bij elkaar kan zitten als je op het laatste moment komt.

Maar het is ons bij alle Ryanair vluchten nooit een probleem geweest om zonder priority toch goede plekken te hebben.
Ook is het handig als je naar Marokko vliegt om snel in het vliegtuig te zitten want Marokanen nemen echt super veel grote handbagage mee, en die van jou ligt dan al lekker zonder te hoeven proppen bovenin!

Succes allemaal en geniet van Marokko want het is echt een sprookjes achtig land, wat ons hart in elk geval heeft gestolen!
11 jaar geleden
·
#13212
De keren dat wij met Ryanair vlogen was er een speciaal bordje waar je moest aansluiten als je priority had geboekt. Je kon daar vlak voor het boarden begon gaan staan (moest dan wel kruip door, sluip door langs de lange rij met wachtenden lopen).
11 jaar geleden
·
#13213
Wij hebben al diverse keren met 2 kleine kinderen gevlogen met Ryanair en nooit gereserveerde plaatsen of priority gekozen. We gaan altijd op tijd in de rij staan (of tenminste 1 van de volwassenen) en hebben altijd ruime keuze gehad in plaatsen.
Als toch een keer blijkt dat we geen plaatsen bij elkaar hebben heb je kans dat een stewardess regelt dat je toch bij elkaar kan zitten ivm de kinderen. Zo niet zit je altijd bij 1 van de kinderen (ze laten kleine kinderen echt niet alleen zitten :-) ).
11 jaar geleden
·
#13214
De eerste keer dat wij vlogen met onze dochter van net 2 jaar heeft ze het stuk van Enschede naar Eindhoven alleen gezeten naast een wildvreemde meneer en mevrouw! Wij dachten dat we vaste plaatsen hadden want we hadden instapkaarten met plaatsnummers. Maar die bleken pas voor het stuk vanaf Eindhoven te gelden.

Iedereen zat "strategisch" in het vliegtuig met z'n tweeen op de rijtjes van 3. Niemand wilde ons 2 plaatsen naast elkaar geven. En de stewardessen deden ook niets, behalve er op staan dat onze dochter (die klein was voor haar 2 jaar en 2 maanden) op een eigen stoel moest zitten. Op schoot mocht pertinent niet. De riem was haar veel te wijd. Dus veilig was het absoluut niet. Ik moet zeggen dat ik geen medelijden had met die vrouw en man die dat half uur met een krijsend kind naast zich zaten :-)
11 jaar geleden
·
#13215
Wij hebben ook gekozen voor om als eerste te mogen instappen en dus plaatsen naast elkaar etc uit te zoeken.

Let op: als je boardingpassen niet uit kunt printen kost je dat 60 euro per ticket. Ook als de website niet meewerkt en je wel een booking op je Ipad kunt laten zien.
11 jaar geleden
·
#13216
Toevallig net terug van een tussendoorreisje met Ryanair. Geen priorityboarding genomen. Man vliegt vaker met Ryanair en hij vond het onzin. Dat bleek: zowel bij de heen-als de terugvlucht waren mensen hun 'priority' al kwijt tegen dat ze aan de trap van het vliegtuig waren. Het is gewoon een grote race en als je ziet dat je redelijk vooraan staat, kan het niet echt mis zijn. Kans bestaat zelf dat je voor de prioritymensen aan boord ben.
Tip: neem de achterste trap, dan is het helemaal een eitje.
11 jaar geleden
·
#13217
Wij keken nog even naar onze Ryanair gegevens en het bleek dat we al konden inchecken. Dit is 20 dagen van te voren!! Dus voor de meivakantie-gangers: ook voor de terugweg kan je al inchecken en je boardingpassen printen!
11 jaar geleden
·
#13218
Bedankt voor de tip voor het inchecken voor de terugreis! Inchecken voor de heenreis lukte vorige week al, nu zometeen maar inchecken voor de terugreis.
Nog een kleine week en dan gaan we Marokko verder ontdekken!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!