zaterdag 10 februari 2018
  14 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Eerder is deze reis afgeblazen maar nu dus in de herkansing ;-). Ik ga half november tot half december die kant op. Zonder kind, maar ik merk dat ik hier altijd goede adviezen krijg, dus maar hier .. als het mag ;-)..

We hebben tickets op Bangkok.

Omdat ik in 2016 niet alles heb kunnen doen in Thailand wil ik stukje thailand meepakken en dan naar Laos door.

Globaal denk ik aan :

Bangkok 2 dagen
Sukhothai 1 volle dag
Chiang Mai 3 dagen (Ben er al geweest maar zoooo leuk)
Pai (3 dagen)
Dan naar Laos (vliegen naar Luang Prabang, geen zin in die slowboat en als ik hem zou doen, dan zou ik de luxe variant pakken).
Nong Khiaw 100 watervallen
Luang Prabang 3 dagen
Vieng Vang 3 dagen
Vientiane 1 dag (volgens vele blogs zat)
grot Tham kong lor
Champassak, Pakse , Boloaven vlakte
4000 eilanden ?

Ik zou heel graag op een relaxed tropisch eiland willen eindigen in Thailand , Koh Phayam staat hoog op lijstje.
Ik heb in totaal 31 dagen ter beschikking (vluchten eraf).

Ik deins niet terug voor binnenlandse vluchten en nachttreinen, ik ben niet zo'n fan van nachtbussen, die horror verhalen brrr..

Tips, tops, do's and font's zijn van harte welkom ;-)
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26445
Niemand tips. Routes of wat dan ook ?
6 jaar geleden
·
#26446
Wij zijn onze route aan het plannen voor 4 weken in december, wel met kinderen (7 en 9) trouwens. Ik ben in 2003 en 2007 ook al eens in Laos geweest, maar toen alleen in het noorden (vientiane, vang vieng, luang prabang, nong khiaw (en het dorpje verder de rivier op) en de plain of jars. We willen deze keer de focus leggen op het midden en zuiden. Het noorden, incl Phongsali enzo, bewaar ik voor een trip in een ander seizoen... Ten noorden van LP is het al snel koud in december...

Onze route (nog erg concept) ziet er nu zo uit.... Ik heb 4 nachten over in de onderstaande route, dus ik zou nog wat strand of phonsavan kunnen toevoegen...

[attachment=0:hk454pn0]<!-- ia0 -->Knipsel.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:hk454pn0]
6 jaar geleden
·
#26447
Ik ben nog enorm zoekende . Wij gaan half november tot half december

Hoe lastig is laos nu écht bereisbaar? Ik krijg iedere keer het idee dat het uuuuuuuren duurt om van a naar b te komen waardoor je relatief veel tijd kwijt bent aan reizen.

Ook het jongeren gevoel .. ik ben eind 40 , man half 50 .. lp en vieng vang dan leuk ? Lees over dronken jongeren , drugs ..

Kortom. Ik slinger alle kanten op ..
6 jaar geleden
·
#26448
Mijn info is alweer zo'n acht jaar oud maar mij staat niet bij dat het zo moeilijk te bereizen was. Ik denk dat de jongeren prima te ontwijken zijn. Er zijn in Vang Vieng veel backpackers die vooral voor de buckets en happy pancakes komen maar die kun je prima (tot op zekere hoogte) vermijden. Wij vonden VV in elk geval neer dan de moeite waard. Buiten de eilanden in het zuiden en Vang Vieng waren er destijds ook best veel "oudere" reizigers.

Wij hebben niet de thakhekloop helemaal gereden maar hebben wel een paar dagen in Thakhek overnacht en vandaar uit op de fiets en met een scooter in de omgeving verschillende rondjes lang allerlei grotten gedaan. Was heel mooi. Daarna met de bus naar een dorpje (naam vergeten maar is vast te googelen) om de Konglor cave te bezoeken. Ook echt prachtig.

Wij vonden dit deel en het uiterste noorden (Luang Namtha - Muang sing) het mooist.
6 jaar geleden
·
#26449
ik krijg het iedere keer weer te horen " hou er rekening mee dat het allemaal stuk lastiger te bereizen is dan thailand " en als ik dan ga lezen denk ik, minivan/bus valt toch wel mee ?

Scooteren ben ik niet zo van.. heb sowieso geen motorrijbewijs en ik heb nog nooit brommer gereden ;-) ook hiervan krijg ik echt beetje het gevoel dat je dan sommige dingen nogal lastig kunt doen.. Argh..

gelukkig heb ik nog even.. dus tijd zat om eens goed te kijken naar wat en waar
6 jaar geleden
·
#26450
Wij vonden reizen door Laos echt een makkie...wij boekten onze transfers steeds bij de logies waar we sliepen, heel makkelijk en niet duur! Ook op straat slaan ze je dood met borden voor transfers naar eender waar! Verplaatsingen duurden vaak korter dan beschreven in de reisgidsen. Je zit wel snel aan 4 a 5 uur per traject!

Wij deden enkel het noorden van Laos....Vientiane vonden we leuker dan verwacht (logies Manoly GH met klein zwembad en verwilderde tuin, heel leuk/ zijn er met de kids ergens sjaals gaan verven)
Vang Vieng vonden wij wat tegenvallen met kids...het jongerenpubliek nodigde niet echt uit om te tuben daar, ook in het centrum veel dronken jongeren. Maar buiten het centrum is het er wel supermooi !!!! Wij hadden het graag met de fiets gedaan maar door slechte wegen was dat helaas niet te doen. Dus als je in de mogelijkheid ben om een scooter te huren....zeker doen !!!! Wij beperkten ons tot een tripje met een tuktuk (volledig door elkaar geschud;-) maar wel een hele mooie tocht over het platteland!
Luang Prabang vonden wij een supergezellig stadje. Leuke dingen om te doen daar: baden met de olifanten (fantastische ervaring!), bedelronde monniken, the living land (leuk, heel interactief met de kids (rijstproces), kuang si watervallen = mooie plek!
Nong Kiauw vonden wij persoonlijk wat minder, Muang Noi dan weer helemaal het einde ! Tussen deze 2 plaatsen deden we wel een hele mooie wandeling naar een waterval, via een dorpje...heel leuk! Ook vanuit Muang Noi deden we een leuke wandeling naar een dorp in de buurt.

Als je nog vragen hebt, shoot!



ik krijg het iedere keer weer te horen " hou er rekening mee dat het allemaal stuk lastiger te bereizen is dan thailand " en als ik dan ga lezen denk ik, minivan/bus valt toch wel mee ?

Scooteren ben ik niet zo van.. heb sowieso geen motorrijbewijs en ik heb nog nooit brommer gereden ;-) ook hiervan krijg ik echt beetje het gevoel dat je dan sommige dingen nogal lastig kunt doen.. Argh..

gelukkig heb ik nog even.. dus tijd zat om eens goed te kijken naar wat en waar
6 jaar geleden
·
#26451
Dank voor je reactie , tijden vallen idd mee . Vervoer gewoon dag van tevoren regelen zoaljn Thailand dus. Nog tips qua ligging hotels vang vien en lp ?
6 jaar geleden
·
#26452
Dit zijn andere posts die ik na onze reis op dit forum ergens postte, heb ze even voor je gecopieerd

Wat Luang Prabang betreft kan ik je 'the living land' aanraden...het volledige rijstproces uitgelegd..op een leuke manier en heel interactief ook met de kids!! Het baden met de olifanten vonden de kids het hoogtepunt van onze reis! Kuang Si watervallen ook een aanrader al kom je er best ofwel heel vroeg ofwel heel laat, anders heel veel volk! Eten bij Tamarind en relaxen in bar Utopia! Eetsteeg en night market, lekker en gezellig!!!
In Muang Ngoi hebben wij een wandeling gemaakt naar het dorpje Ba Na...prachtige omgeving, weet niet zeker of je daar kan overnachten maar je zou vandaar uit naar een ander dorp kunnen wandelen waar je wel kan overnachten, denk dat het Huay Bo heet. Wij hebben het niet gedaan omdat het toch wel heel erg basic leek in de dorpen:-) Ik vond Muang Ngoi zelf trouwens geweldig, hoogtepunt van onze reis!!!!
In Vientiane hebben wij een leuke uitstap gedaan naar het Houey Hong Vocational Training Centre. Kids hebben er zelf zijden sjaals gemaakt..eerst patroon gezocht, daarna zelf geverfd...ze vonden het super! Ook heel vriendelijke ontvangst, wij waren er toen de enige toeristen.
Nong Kiauw zelf vonden wij niet zoveel, maar daar moet je passeren, he......hebben van daaruit wel een stukje de rivier afgevaren richting Muang Ngoi en daarna een hele mooie wandeling via een dorpje naar een waterval gemaakt !! Geregeld via een (opdringerig) toeristenbureautje in NK, maar het was wel de moeite!
Vang Vieng vonden wij eerlijk gezegd een beetje tegenvallen...ttz niet echt 'the place to be' voor gezinnen, te veel dronken en lawaaierige jeugd in het centrum maar wel een prachtige omgeving daarbuiten, dus zou aanraden een tochtje op het platteland te doen!! Wij wilden het fietsend doen maar door de zeer slechte toestand van de weg toch voor een tuktuk gegaan:-) Ook Maylin GH buiten het centrum vonden wij en de kids een zalig plekje (veel huisdieren trouwens!)
Aanraders wat logies betreft: Maylin GH in Vang Vieng, Villa Manoly GH in Vientiane (zwembad), Manichan GH in Luang Prabang.
In Nong Kiauw hadden we geen goede logies, zijnde Meexai alhoewel het erg aangeraden werd op tripsadvisor
In Muang Ngoi (nergens airco!) sliepen we bij Ning Ning...bamboehutten....goed maar eerder basic. Ze heeft ook een restaurant met zicht op de rivier, mooi!!!
LAOS = GEWOON THE MAX! :-)

In Vientiane is idd niet zo heel veel te beleven. Nochtans hadden wij daar leuke logies Villa Manoly, leuke tuin met zwembad....een aanrader!! En deden daar een leuke uitstap met de kids naar het Houey Hong Training Centre for Women. De kids konden er een eigen sjaal verven in het motief en kleur die ze zelf hadden gekozen. Daarna brachten we nog een bezoek aan het zaaltje waar men de sjaals aan het weven was. We waren de enige toeristen daar!
Als je toch nog wat zou willen ronddolen door Vientiane moet je de Khua Dinh versmarkt eens bezoeken...mijn maag draait er nog steeds van om ....wat we daar allemaal gezien hebben....onvoorstelbaar:)
Wat Luang Prabang betreft....wij vonden dat een heel gezellig en relaxed stadje....denk dat veel afhangt van de periode dat je er bent of je het als toeristisch ervaart.
Wij waren er in juli (buiten het hoogseizoen) en zelfs bij de bedelronde van de monniken zagen we nauwelijks toeristen...het verliep allemaal heel sereen!
Als je logies zoekt zou ik aanraden om in de buurt van de nightmarket iets te zoeken, gewoon gezellig! Manichan guesthouse bvb...supervriendelijke en behulpzame mensen (Amerikaan met Laotiaanse vrouw). In de buurt van Luang Prabang zijn The living land (rijstproces uitgelegd in 13 stappen, ngo buiten het centrum, heel interactief met de kids, superleuke ervaring!) en een bezoekje aan the elephant camp (vooral het wassen van de olifanten!) een aanrader.
Leuke hippe bar in Luang Prabang is Utopia en heerlijk lokaal 'culinair' eten kan je bij restaurant Tamarind.
Verder vonden wij in Laos Muang Ngoi geweldig!!! Een piepklein dorpje maar zo een fijn sfeertje. We maakten er een prachtige wandeling naar het dorpje Ba Na zo'n 5 kilometer van Muang Ngoi....heerlijk!
Vang Vieng vonden wij met kinderen allesbehalve ideaal...veel zatte, luidruchtige jongeren...de omgeving daarentegen is wel prachtig!!! We zijn er maar 2 dagen gebleven. Een leuk adresje om te slapen is Maylin guesthouse (rustige kant van Vang Vieng! En vergeet niet te smullen van de heerlijke bananapancakes met nutella langs de weg:-)

Prijs in vientiane is duurste wat we betaald hebben in heel Laos: 35 dollar per nacht (wel inclusief ontbijt+zwembad, he:-)), Maylin in Vang Vieng was rond de 10 euro per 2 persoonskamer (wel met fan- tip: probeer een kamer helemaal achteraan op het domeintje, leuk terrasje ad kamer met uitzicht op de bergen). In Muang Ngoi sliepen we nog goedkoper. Wij reisden met 3 kids (7/9 en 11 jaar) dus namen wel vaak 2 kamers. Ik zou je vooral aanraden om NIETS op voorhand te boeken (buiten je hotel bij aankomst) !!!! Heb achteraf een superhotelletje opgezocht waar wij logeerden in Cambodja --> via booking.com kwam dat 3 keer zo duur uit ?!!! Laos is echt niet duur! Eten is bijna voor niks, zeker als je op straat eet....hebben wij wel maar af en toe gedaan (aanrader: eetsteeg in Luang Prabang...geweldig gewoon!) omdat het de eerste verre reis was die we deden met de kids erbij en toch een beetje bang waren dat ze ziek zouden worden...maar niemand van ons 5 heeft iets gehad gedurende 5 weken. Wij hebben dus een combinatie gedaan van Laos en Cambodja. Als we nog wat meer tijd hadden gehad had ik zeker ook het zuiden van Laos erbij gedaan.....vond de bevolking in Laos fantastisch...het was er ongelofelijk aangenaam en relaxed reizen! Wij hebben alles gedaan met openbaar vervoer...van Bangkok naar Vientiane met de nachttrein, van Vientiane naar Vang Vieng met een grote bus (toeristen), van Vang Vieng naar Luang Prabang met een minibusje, van Laung Prabang naar Nong Kiauw met minibus (lokale), van Nong Kiauw naar Muang Ngoi met lang smal bootje. Vervoeg ligt meestal rond de 8 euro a 10 euro per traject per persoon. Het is echt een makkie reizen in Laos... in ieder guesthouse waar we verbleven konden we ons vervoer regelen naar eender welke volgende plaats (gewoon de dag voor vertrek), dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken! Zoals je merkt heeft Laos echt mijn hart gestolen, hoop er miss ooit nog eens terug naartoe te gaan...en dat zeg ik niet snel. Enige plek waar ik dat nog ooit van gezegd heb is Ladakh en we hebben toch al het een en ander van de wereld gezien. Als je nog vragen hebt....shoot!

Thailand is een meer gekozen verre reisbestemming dan Laos,Dus kan zijn dat je daar beter op voorhand boekt maar in Laos was dat absoluut niet nodig in juli. De reizigers rond ons waren vooral jonge rugzaktoeristen, die vaak goedkopere logies zochten dus wij hadden keus zat in onze categorie:-). Wel had ik van ieder stadje een lijstje bij van 'aanraders' qua logies (thuis op voorhand samengesteld)....handig!!! We lieten ons dan bij aankomst onmiddellijk bij één van die adresjes afzetten, vonden we het goed daar dan bleven we anders zochten we wat verder maar veel tijd hebben we daar niet meer verloren, hoor! Wat de trajecten betreft, vond ik dat het beter meeviel dan wat ik allemaal op voorhand las in de reisgidsen! Trajecten Vientiane - Vang Vieng - Luang Prabang - Nong Kiauw waren allemaal rond de 4 a 5 uur. Het laatste traject vond ik het ergste qua staat van de weg, de rest van de trajecten heb ik weinig van gemerkt!! Hebben onderweg slechts 1 keer een lekke band gehad maar die was snel gerepareerd. Binnenlandse vluchten in Laos zijn inderdaad duur in vergelijking met Thailand:-( Lange afstanden kan je wel goedkoop overbruggen met nachtbussen. Hebben wij wel niet gedaan dus kan ik weinig over zeggen.
Dank voor je reactie , tijden vallen idd mee . Vervoer gewoon dag van tevoren regelen zoaljn Thailand dus. Nog tips qua ligging hotels vang vien en lp ?
6 jaar geleden
·
#26453
Dank voor je reactie , tijden vallen idd mee . Vervoer gewoon dag van tevoren regelen zoaljn Thailand dus. Nog tips qua ligging hotels vang vien en lp ?


Wij gaan in augustus maar hebben al een hotel geboekt voor Luang Prabang, namelijk Maison Dalabua. Op TA zijn de reviews heel positief en ik vond de foto's er ook goed uitzien.
Wij gaan ook vier dagen in Nong Khiauw verblijven, in Mandala Ou resort.
Resort is een groot woord maar ze hebben wel een klein zwembadje met uitzicht op de Mekong. Ziet er ook heel leuk en gezellig uit. Vanuit Nong Khiauw gaan we uitstapjes maken.
6 jaar geleden
·
#26454
De mens vreest het meest etc. We zijn vorig jaar in Laos geweest. Leuk land, leuke mensen, goed te bereizen met mini-bus (al dan niet zelf gehuurd). Echt een aanrader.

Ik heb onze blog nog niet omgewerkt tot een verslag, maar die vind je hier: https://reisfamilie.wordpress.com/reisblog/
6 jaar geleden
·
#26455
Dank voor alle tips ! We hebben 4 weken de tijd. Gaan half november pas. Nog tijd genoeg voor route bqedenkdn. Eerst Canada in de zomer :)
5 jaar geleden
·
#26456
Dit zijn andere posts die ik na onze reis op dit forum ergens postte, heb ze even voor je gecopieerd


Dank voor je uitgebreide verslag, ik krijg nog meer zin in Laos!
Wij vertrekken over iets minder dan 2 weken. Eerst Vietnam, dan Laos en Cambodja. Ik verwacht met ons gezin eind juni/begin juli in Laos te zijn, daarna Cambodja.
Wij willen vliegen vanuit Hanoi naar Luang Prabang en dan afzakken. Twijfel nog of we heel Laos doorgaan, of vanaf Vientiane een vlucht naar Pakse doen of zelfs het zuiden overslaan en vanaf Vientiane naar bijv. Sieam Reap vliegen.

Tips daarover zijn hier welkom.

Fijn ook om te lezen dat jullie het reizen met kinderen ook ervaren als heel fijn, gemakkelijk en zonder ziek te worden. Je gezond verstand blijven gebruiken scheelt natuurlijk. We hebben nog geen ervaring met Azië en willen vooral waken voor een te hoog reistempo met de kinderen (dan 8 en 10). Zeker de temperatuur en luchtvochtigheid zal wennen zijn.

Hoe gemakkelijk acclimatiseerden anderen hierbij? En wie weet treffen we elkaar als reizende gezinnen nog ergens.
5 jaar geleden
·
#26457
Als je de tijd hebt zou ik het zuiden van Laos niet overslaan....hebben wijzelf achteraf spijt van gehad! Wij hebben gevlogen van LP naar Siem Reap. Als ik het opnieuw zou doen zou ik vliegen op Pakse en het dus het zuiden van Laos verkiezen boven bvb Battambang (Cambodja) , dat was ons een beetje tegen gevallen door de opdringerige tuktukdrivers....je bent gewaarschuwd!!! Laat je niet doen...want je geraakt er niet meer van af. Wij waren niet de enige die daar last van hadden BTW. Kampot (Cambodja) vonden we dan weer een heerlijke plek en zou ik echt aanraden!!! Met een uitstapje naar Kep en boottocht naar Kok Tonsay.
Wij zijn terug naar Bangkok gereisd via Koh Kong, zou ik ook niet meer doen....Koh Kong was toen (juli) niks te beleven! Het eiland zelf kon je zelfs niet naartoe wegens bepaalde onderstromingen.
Als je via het zuiden Cambodja binnengaat kan je via Siem Reap de grens terug naar Cambodja oversteken, he. Als je nog concrete info nodig hebt mbt wat te doenbaar slapen ed ....vraag maar, he!
Anyway .....Laos vonden wij veel relaxter reizen dan Cambodja!

Dit zijn andere posts die ik na onze reis op dit forum ergens postte, heb ze even voor je gecopieerd


Dank voor je uitgebreide verslag, ik krijg nog meer zin in Laos!
Wij vertrekken over iets minder dan 2 weken. Eerst Vietnam, dan Laos en Cambodja. Ik verwacht met ons gezin eind juni/begin juli in Laos te zijn, daarna Cambodja.
Wij willen vliegen vanuit Hanoi naar Luang Prabang en dan afzakken. Twijfel nog of we heel Laos doorgaan, of vanaf Vientiane een vlucht naar Pakse doen of zelfs het zuiden overslaan en vanaf Vientiane naar bijv. Sieam Reap vliegen.

Tips daarover zijn hier welkom.

Fijn ook om te lezen dat jullie het reizen met kinderen ook ervaren als heel fijn, gemakkelijk en zonder ziek te worden. Je gezond verstand blijven gebruiken scheelt natuurlijk. We hebben nog geen ervaring met Azië en willen vooral waken voor een te hoog reistempo met de kinderen (dan 8 en 10). Zeker de temperatuur en luchtvochtigheid zal wennen zijn.

Hoe gemakkelijk acclimatiseerden anderen hierbij? En wie weet treffen we elkaar als reizende gezinnen nog ergens.
5 jaar geleden
·
#26458
Laos is wederom in beeld.. Maleisie is domweg niet juiste periode, dus die bewaren we. Ik wil graag naar Borneo maar niet in december en de Perhertians lijken me geweldig. en dat lukt niet in mij periode. .. kortom.. next time dan maar. (luxe probleem natuurlijk.)

Dus.. even terug naar mijn oorspronkelijke plan. Ik heb er wat rare omzwervingen uitgehaald en hou me beetje aan standaard , veel gekozen route,

Ik heb meestel wel in the picture, alleen heb ik mijn zinnen gezet om op Koh Phayam te verblijven maar zit even met route..

Ik kom van de 4000 eilanden, dus pakse. Dan zou ik daar de grens over naar Thailand kunnen gaan

Ik moet uiteindelijk in Ranong/phuket uitkomen.

Ik kan met de trein via Ubon Ratchathani naar Bangkok en vanaf daar vliegen naar Ranong./Phuket. Dat doe ik dan dag van te voren, eventueel overnachten in bangkok vlakbij airport.

Of is er nog een slimmere manier ?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!