zondag 09 december 2012
  9 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Na vele berichten lezen verzin ik steeds weer iets anders. Ik heb moeite om een leuke route te plannen omdat er zo veel te zien en te doen is.
Wij gaan volgend jaar juli 24 dagen naar Thailand met 2 kinderen van bijna 4 en 6 jaar oud.

Mijn idee is om na aankomst in Bangkok daar nog 2 nachten te blijven.
Dan op de avond van de 3e dag met de trein naar Chiang Mai te gaan.
Dan 5 nachten in Chiang Mai en daarna terug met de trein. Naar Ayuthaya.
Daar 1 nacht en dan door naar Kanchanaburi.
In Kanchanaburi 5 nachten blijven.
Dan met de nachttrein naar Surat Thani en 2 nachten bij de First Monkey School. Dan met de boot naar Koh Phangan en daar 5 nachten te blijven.
Dan terug naar Bangkok en nog 1 nacht voor we naar huis gaan.

Ik vraag me af of we Ayuthaya niet beter kunnen skippen omdat wij vinden dat er in Chiang Mai zoveel te zien is (Zoo, Handwerkdorpjes, bergstammen, evt olifanten, fietstocht, tempel en natuurlijk de stad zelf met de avondmarkt.)

Zou het niet te onrustig zijn om maar 1 nacht in Ayuthaya te blijven. Of heeft die stad, ook voor kinderen zoveel te bieden dat het wel een must is?

We willen absoluut ook rustmomenten inlassen. Wij houden liever van natuur maar willen ook de cultuur graag zien, een goede mix is dus het idee met meer natuur als cultuur.

Wordt het niet teveel aan tempels als we ook in Bangkok al een tempel willen bekijken en in Chiang Mai die op de berg ligt.

Verder vraag ik me af of de Zoo in Chiang Mai de moeite waard is of is het alleen maar leuk vanwege de pandaberen. Dierentuinen kennen we immers wel.

En zou je zowel in Chiang Mai als bij de Elephant World in Kanchanaburi naar de olifanten gaan? Of is dat dubbelop.

Een heleboel vragen dus maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer.
Graag jullie advies.

Groetjes Dionne
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12184
Als je besluit om Ayuthaya niet te doen dan zou ik een dagje Bangkok extra nemen, hier is zoveel te doen, dat is altijd leuk.
De dierentuin in Chiang mai ben ik nog niet geweest maar het lijkt me wel erg leuk.
Ik denk dat je idd wel een keus kan maken tussen de olifanten in Chiang mai en Kanchanaburi, wij vonden de laatste in ieder geval erg leuk, beide aan doen lijkt me te veel van het goede en echt goedkoop is het ook weer niet.
Je bent op pad met redelijk kleine kinderen, die van ons vinden een paar tempels wel leuk maar dan is het ook wel weer genoeg voor ze, je kan ter plekke bekijken hoe ze het vinden maar bij twijfel zou ik Ayuthaya overslaan, misschien dat Lopburi dan leuker is voor de kids, hier heb je tempels en apen.
Verder vind ik het een mooi schema zo.
Je kan vanuit Kanchanaburi de nachttrein nemen vanuit Nakhon Phatom, maar dat wist je denk ik al, het zou anders zonde zijn om daarvoor eerst weer naar Bangkok te reizen.
11 jaar geleden
·
#12185
Ik vond het beste een hoop reizen, al bouw je wel lekkere rustmomenten in. Af entoe een extra tempel kan geen kwaad. Het zijn meestal oase van rust (in Thailand dan) en je zit er nooit erg lang met de kids. Combineer in Chiang Mai een tempelbezoekje met parapluutjes of t-shirts schilderen bijvoorbeeld. De dierentuin in Chiang Mai is niet alleen leuk vanwege de panda's, maar ligt ook geweldig mooi in de heuvels. Je kunt eerst een singthaew huren naar Doi Sutep en daarna door naar de dierentuin. Eén olifantenkamp is inderdaad genoeg (en ze zijn inderdaad relatief prijzig). Houdt er rekening mee dat vanaf Kanchanaburi doorreizen naar het zuiden nog een heel stuk is.
11 jaar geleden
·
#12186
Hoi,

Wij zijn in 2009 een maand naar Thailand geweest met 2 zoons van toen 11 maanden en 2 jaar. We hebben redelijk rustig gereist en toch van noord tot zuid geweest. Dit omdat we vanaf Chiang Mai een vlucht met Asia air hadden genomen naar Phuket. Dit scheelde ons een hoop reistijd (wat juist vermoeiend is).

We zijn begonnen met 3 nachten in BKK, luxe hotel, jetlag verwerken en ondertussen paleis van de koning, watertaxi's en ga maar door. Daarna met de trein naar Ayutthaya en daar 2 nachten verbleven. Via BKK naar Chiang Mai (nachttrein of asia air) en na 5 nachten Chiang Mai met Asia air naar Phuket. In het zuiden hebben we wat eilanden aangedaan, Koh Phi Phi, Ko Lanta, Krabi, Railey beach en aan het eind nog eens 2 dagen BKK.

Ons reisverslag staat ook op deze site: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... iland-2009

Succes met plannen en alle voorbereidingen! Wij gaan dit jaar in augustus vanaf BKK naar Laos en Vietnam met onze 3 zoons.

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#12187
.
11 jaar geleden
·
#12188
Merel,
Misschien dat ik je uitleg niet goed begrijp, maar Je bent van "noord tot zuid" geweest. Maar het hele stuk tussen BKK en Phuket (als ik je route beschrijving goed begrijp) heb je niets gezien, daar je dit op zo'n 10km hoogte aflegde.

Je reist ook niet van Europa naar BKK, maar je vliegt naar BKK. met jouw woord reizen, bedoel je eigenlijk jezelf verplaatsen.

De vraag van Dionne betreft reizen van Noord naar Zuid. Dat is MI een groot verschil! waarbij ik niet zeg dat vliegen niet goed is, en het is een goede mogelijkheid om zowel Noord als Zuid te zien, alleen om het nu reizen te noemen.....

Arjen.
11 jaar geleden
·
#12189
Hoi Arjen,

Klopt, het stuk tussen BKK en Krabi heb ik toen niet gezien met de kinderen, dit heb ik al eerder gezien tijdens mijn vorige reizen door Thailand. En of je nou 10km erboven vliegt of een nachttrein neemt, je ziet net zo weinig. Omdat je in een tijdbestek van 3-4 weken niet een heel land kan zien moet je keuzes maken. Met kinderen moet je zeker rustig reizen en een vlucht over zo'n afstand geeft vaak wat meer rust. Zodoende kun je wat in het hoge noorden bekijken en in het verre zuiden. Dit omdat het nogal verschillende gebieden zijn, gebergtes en mooie witte stranden. En dit is nog steeds reizen hoor, met een vlucht van Noord naar Zuid erbij. Je reist tenslotte in het noorden rond, in het midden en in het zuiden en dan heb je toch van Noord tot Zuid (zoveel mogelijk) gezien in een kort tijdsbestek.
Dionne hoeft hier ook niets mee te doen en zeker niet te gaan vliegen, echter kan dit weer nieuwe ideeën brengen.

Oja Dionne wat ik ook nog bedacht.. wij zijn in Ayuthaya naar een olifantenkamp geweest, een stuk primitiever dan die in Chiang Mai (die in Kanchanaburi ken ik niet) maar echt super. Wij hebben hier fijnere herinneringen aan dan aan die het commerciële kamp in Chiang Mai.. alhoewel daar de olifanten kunnen voetballen ;-)

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#12190
Juist het stuk tussen BKK en URT is zo mooi.... Niet toeristisch en authentiek Thais. Maar geen buitenlander (wil dit zien) ziet dit..... heel jammer. Is er ooit wel eens iemand in Chumphon geweest, Chaija, Prachuap Khirian? Ik denk het niet,want er landen geen vliegtuigen. En zo mooi.....

En ja hoor volg dan maar het standaard stramien. BKK ChiangMai-Phuket-PhiPhi-Krabi- en dan weer snel naar BKK, want de vlucht naar NL staat alweer te wachten. is ook vast een mooie vakantie, maar er is zoveel meer moois

Ik blijf erbij dat reizen niet hetzelfde is als je verplaatsen per vliegtuig (en zelfs) verplaatsen per (nacht)trein. En ja, je hebt iets gezien en meegemaakt van Thailand, maar om nu te zeggen dat je het gezien hebt? Maar dat geeft niets, het geeft veel ruimte voor nieuwe interessante reizen.

Arjen.
11 jaar geleden
·
#12191
Hoi Allemaal,

Dank voor jullie input.

Wij hebben het eerste hotel geboekt en gaan vanaf het begin 3 nachten naar Bangkok. Daarna is het plan om met de trein verder te gaan naar Chiang Mai. We zouden Ayuthaya op de terugweg doen maar we hebben besloten om dit over te slaan. Gaan evengoed genoeg tempels zien.
Ik denk dat het zo iets rustiger is, even iets meer tijd om te acclimatiseren voor we weer op de trein stappen. En van Chiang Mai naar Kanchanaburi ook rustiger aan. Het voelt in ieder geval goed.

@Aap, ik denk zeker dat er zoveel te zien is maar de tijd is beperkt, 3,5 week. Dus je maakt keuzes. Ik zou ook graag het stuk willen zien tussen bangkok en Chiang Mai maar om nou de hele dag in de trein zitten met 2 kinderen, zie ik niet zo zitten. Dus we maken keuzes. Het zou mij ook niet lukken om Nederland te zien in 3 weken. Ik blijf het lastig vinden maar je moet wat te wensen over houden. Dit is onze eerste reis met de kinderen, tevens eerste keer Azie voor ons. Ik heb er zoveel zin in, ook de voorbereiding is al erg leuk.

@Merel, bedankt voor je tip van het olifantenkamp. Wij hebben dus zoals je leest besloten om Ayuthaya niet aan te doen en gaan dus in Kanchanaburi naar het olifantenkamp.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12192
Dag Dionne, lastig al die keuzes.
Ik zou zelf geen vijf dagen in het drukke, stadse Chiang Mai willen zijn. Het platteland trekt mij namelijk veel meer. De avondmarkt op zondag (?) vonden wij leuk, we hebben een paar tempels gezien en 1 dag flight of the gibbon gedaan ( vanaf 4 jaar). Dat vinden mijn kinderen nog steeds het allerlaatst van Thailand. De dierentuin hebben we niet gezien onder het mom dat we daarvoor niet naar Thailand hoeven. Doi Suthep was een grote teleurstelling. In vijftien jaar is dit een groot commercieel, druk circus geworden dat ook nog eens in de steigers stond. Rond Chiang Mai zijn de dorpjes commercieel en de olifantenkampen ook. Wij hebben overnacht in Chiang Dao en vandaar hebben we een leuke uitstap gemaakt naar onbekende dorpjes en het leuke Chiang Dao elephant camp dat prachtig is gelegen, geen kunstjes, etc.
Treinreis, je moet er van houden, maar een keer zou voor mij genoeg zijn. Ik zou een goedkope vlucht boeken richting het zuiden. En dan is vijf dagen minus twee reisdagen wel wat weinig...
Kanchaburi, ik ben er nog nooit geweest. Niemand heeft mij nog kunnen duidelijk kunnen maken waarom ik dat echt niet mag missen.
Ik zou geen tussenstop doen in BK, dat lijkt mij te onrustig.

Ik zou na BK naar Ayuthayya gaan (einde van de dag), volgende dag AT&T bezoeken en daarna naar kanachaburi voor een paar dagen. Van daaruit naar Noorden. Dan met vlucht naar zuiden voor wat strand.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!