zaterdag 30 augustus 2014
  7 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Heeft er iemand een bijzonder goede ervaring met een bepaalde chauffeur op Bali?

Wij zoeken iemand die ons van en naar het vliegveld kan brengen en transfer verzorgt tussen de accomodaties. Vind het wel prettig om dat vast te hebben staan van tevoren.
Evt excursies met evt deze zelfde chauffeur willen we daar pas boeken.

Ander vraagje: heeft iemand ooit autostoeltjes in een auto gehad op Bali? (groep 1 9 - 18 kg)?

Groeten Dootje
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16475
Wij zijn in augustus in bali geweest. Van tevoren had ik voor een aantal trajecten en ophalen vkiegveld chauffeur geregeld. Maar mijn ervaring is dat ik dat makkelijk ook ter plekke had kunnen doen.

Chauffeur die ik aan kan raden, hij spreekt ook nederlands, is Ketut Giri Kumara, email <!-- e --><a href="mailto:giribalitrip@gmail.com]giribalitrip@gmail.com[/url]<!-- e -->. Meer informatie is te vinden op de informatieve site van een Bali kenner, <!-- w -->http://www.hartvanbali.nl<!-- w -->. Comfortabele airco auto met genoeg ruimte voor bagage, rijdt rustig, koude flesjes water incl.

Ik zou aanraden om simpele van a naar b trajecten te plaatse te regelen (iedere acco doet dat graag voor je) en het ophalen en sightseeingtours met een chauffeur/gids. De laatste vertelt toch wat meer is mijn evaring.

Wij hebben nooit een autostoeltje gezien. Voor mijn kinderen van 4 en 7 was dat ook te doen. Misschien is voor je oudste een stoelverhoger handig om mee te nemen als je los niet fijn vind. Voor een tientje heb je ze al in nederland. Je zou dan een vaste chauffeur kunnen nemen en het stoeltje bij hem achterlaten. Ik heb er eigenlijk ook niet om gevraagd, dus misschien als je hem een mailtje stuurt dat hij het wel heeft. Ketut heeft zelf een jongetje van dacht ik 1 jaar.
9 jaar geleden
·
#16476
Oh het meenemen van stoeltje is niet zo handig want ik realiseer me dat bali een onderdeel van een reis is. Of je moet het voor de hele reis willen. Misschien zijn er wel opblaasbare. Voordeel, naast veiliger, is dat kind hoger zit en beter uit het raam kan kijken.
9 jaar geleden
·
#16477
Wij zitten nu op Bali en hebben van te voren afspraken gemaakt met Ateng (<!-- w -->http://www.degoudengidsvanbali.nl<!-- w -->;). Hij spreekt goed Nederlands omdat hij in Nederland gewoont heeft. Naast de taal merken we dat het ook fijn is om af en toe met iemand van gedachten te kunnen wisselen die het Nederlandse referentiekader snapt. Ook zijn chauffeur Ketut spreek behoorlijk goed Nederlands.
Wij hebben Ateng geboekt voor de dagen dat we van locatie naar locatie gaan, onderweg bezoeken we dan steeds div. bezienswaardigheden.
Wat ik zelf een groot pluspunt vind is dat hij een autostoeltje heeft. Onze zoon is 3,5 en zit thuis in het derde stoeltje, volgens mij is wat Ateng heeft een groep 2, maar het gaat prima en hij kan ook goed naar buiten kijken.

Wij hebben nu pas een dag met hem gehad en zijn nu al enthousiast, onze zoon is zeker geen allemansvriend maar noemt Ateng nu al zijn vriend. Als je me over een paar weken een pb stuurt kan ik evt. nog aanvullen wat betreft de verdere ervaringen.

Qua prijs is Ateng absoluut duurder dan hier ter plekke regelen. Daar tegenover staat dan wel dat we een vaste persoon hebben voor de lange stukken en het gros van de bezienswaardigheden, Nederlands sprekend en niet meer ter plekke hoeven regelen.
Voor ons is het de extra kosten waard maar dat moet ieder vanzelfsprekend voor zich weten.

Wij hebben van te voren via de mail uitgebreid en prettig contact met hem gehad dus je zou wellicht eens kunnen informeren.
9 jaar geleden
·
#16478
Wij hadden sommige transfers al vanuit NL geregeld en andere terplekke. Sowieso waren de vooraf geregelde ritten veel duurder. En onze ervaring is als die van Sinole: prima ter plekke te regelen.

Ik vraag me ook af of een chauffeur zich vast wil leggen voor losse dagen. Misschien is het op bali anders maar op Java zou dat betekenen dat hij geen grote klussen aan kan nemen. Vanuit Nederland geregeld zou dat geen probleem hoeven zijn omdat zij voor de hogere prijzen ook de tussenliggende dagen gedekt hebben.

De chauffeur die ons van Java naar Bali bracht was een erg fijne man. Ik zal eens kijken of we zijn kaartje nog hebben. Ik heb ook nog het nummer van een chauffeur uit Ubud. Daar hebben we uiteindelijk maar een korte rit mee gedaan maar was ook erg vriendelijk. Hij zou evt een dag met ons op pad gaan voor 400.000 (28 euro) Mocht je interesse hebben, dan hoor ik het graag. Overigens hebben wij geen NL- sprekende maar Engels sprekende chauffeurs gehad. Geldt dus ook voor deze mannen.
9 jaar geleden
·
#16479
Dank jullie wel voor de tips!
Ga nog even nadenken, maar denk dat ik transfer vliegveld vanuit hier regel, transfer tussen accomodaties in regelen we daar wel als dat zoveel scheelt. Reis wordt al duur zat..
9 jaar geleden
·
#16480
Als je op Bali aankomst is er direct in de aankomsthal een balie van taxi's. Je zegt waar je heen wilt, hoort de prijs en krijgt een chauffeur toegewezen die je wegbrengt. Wij vonden het erg eenvoudig en het was voor ons stukken goedkoper dan via de Nederlandse reisorganisatie waar we de tickets hadden gekocht en het hotel waar we ook geinformeerd hadden.
Moet wel zeggen dat wij heel dichtbij het vliegveld onze eerste bestemming hadden, weet niet of dit ook geld voor verdere afstanden.
9 jaar geleden
·
#16481
De meeste hotels kunnen ook ophalen voor je regelen; voordeel is dan dat de chauffeur meteen goed rijdt.

Wij kwamen midden in de nacht aan en ons hotel kon het helaas niet regelen, maar overdag moet het geen probleem zijn.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!