maandag 21 augustus 2017
  6 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Ik ben alweer aan het nadenken voor een nieuwe bestemming in 2018. Al surfende kwam ik opeens bij landen waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Na wat research kwam ik erachter dat Kazachstan wel een heel interessant land is. Niet te lang reizen, prachtige natuur, nog redelijk ongerept en weinig toeristen en ook heel leuk;mijn voorvaderen hebben ooit daar op paarden rondgereden (Cengiz Kaan,Turken zijn afstammelingen). Ze spreken er Kazaachs en Russisch. Het Kazaachs is verwant met het Turks waardoor ik, als het goed is, in deze taal met ze zou moeten kunnen communiceren.
Superleuk allemaal maar ik kan zo weinig vinden over reizen met kinderen naar Kazachstan. Dus als iemand is geweest of ergens ooit iets heeft gelezen, hoor ik het graag. Touwens, waarom ik voor Kazachstan kies en niet Oezbekistan of Turkmenistan is de stabiliteit en veiligheid in het land.
Ik ben heel benieuwd of iemand mij tips kan geven.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24969
Ik lees graag mee Ayse! Leuk!!

Turkmenistan en Oezbekistan hebben wij wel bereisd, als onderdeel van 'onze zijderoute'; van Ashgabat -via Oezbekistan en Kirgizstan- naar Beijing, destijds nog zonder kind. Een geweldige reis was dat...zucht... ;-)

Ik zou deze twee 'stans' in onze zomervakantie niet willen bereizen ivm de hitte (in de 'juiste' maanden is vooral Oezbekistan een aanrader!!).
Wij reisden daar in september en hebben in deze twee landen nog regelmatig boven de 40 gr. gehad (dat de wind een warme föhn is zeg maar). Als ik naar Kazachstan kijk zou het daar wel een stukje koeler moeten zijn, dus nog een rede dus om voor Kazachstan te gaan ;-).

Ben benieuwd naar de reacties verder!
6 jaar geleden
·
#24970
Wat gaaf Roanvi! Hoeveel jaar geleden was dat? Als je nu kijkt is er een negatief reisadvies voor deze landen, nou ja risicogebieden zijn het. Terwijl Kazachstan veilig lijkt op de kaart.
Als ik aan deze landen denk, denk ik aan yurts, aan paarden, aan bergen, aan ruigheid.
Heb je nog heel toevallig een blog van je reis?
Ik vertelde het net aan Arda en zijn reactie:"Neeee,ik wil naar Laos, Cambodja en Vietnam." Pfff, verwend zijn ze:) En hij gaat in dezelfde vakantie ook nog naar Thailand met zijn vader. Vaak kiezen we met zijn vader een land uit waar de één Arda 'overhandigt' aan de ander. Dit jaar was het Istanbul en als we naar Kazachstan gaan, zal dat wel weer Istanbul worden. Maar helemaal off topic dit:)))
6 jaar geleden
·
#24971
Was in 2011 (zoon werd precies een jaar later geboren). In 2010 wilden we al, maar toen was het heel erg onrustig in Kirgizstan, dus zagen we er vanaf, maar route was te mooi uitgestippeld om te laten liggen. In 2011 nog steeds negatief reisadvies, maar dat hebben we in meerdere landen al gehad. Rode gebieden moet je echt wel mijden en over oranje heel goed nadenken, verder gewoon logisch denken, je goed laten voorlichten en inlichten (ook tijdens je reis) en je aan de plaatselijke 'regels' houden. Het is in Centraal Azie altijd onrustig, maar ook daarin heb je nuance verschillen.

Nee, geen blog, wel een papieren schriftje en een fotoboek. Je bent welkom om die te komen lezen/bekijken.
Je denkt goed, maar denk ook aan woestijn en de 'mozaïek gebouwen' (voor jou wellicht niet zo bijzonder, voor ons toen nog wel) en oude steden.

Van deze reis vond ik Kirgizstan qua natuur en lieve mensen het meest fantastisch, staat nog steeds erg hoog in mijn top 10 lijst.

Ja, Arda boft maar met twee reisgrage ouders, twee keer op reis per zomer! Elk nadeel....
6 jaar geleden
·
#24972
Lijkt me hartstikke leuk om je fotoboek te zien en jouw avonturen te horen! Ik woon in Utrecht. Woon jij heel toevallig in de buurt?:)
Ik kan echt heel weinig over de stans vinden op internet. En helemaal niet met kinderen. Alsof er niets te doen is maar dat kan ik mijn niet voorstellen.
6 jaar geleden
·
#24973
Nederland is klein en Utrecht redelijk centraal, dus: Ja!
Hihi, het is relatief natuurlijk, maar nee, niet echt in de buurt. Wij wonen in de gemeente Moerdijk.
6 jaar geleden
·
#24974
Ik ben 12 jaar geleden in Kazachstan geweest, als startpunt van de Zijderoute. Eigenlijk alleen in de aanvliegstad (niet Alma Ata) geweest en toen met de trein naar China. dat was wel een mooie rit, maar meer kan ik niet vertellen. In mijn beleving vooral veel ruige natuur.

Ik ging toen verder naar dus China, Kirgizstan, Oezbekistan, Turkmenistan. Het laatste land kwam je toen heel moeilijk in en geld wisselen en alles was ook moeilijk. Ik deed dat georganiseerd dus.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!