dinsdag 15 augustus 2017
  21 Replies
  6.6K Visits
  Subscribe
We zitten er aan te denken om in 2018 Bali en Flores te combineren, iemand hier ervaring mee?
Het moet helemaal geweldig zijn dus ik hoor het graag.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24859
Ervaring uit 1991, dus iets gedateerd. Ben dit jaar in Maleisie wel Nederlanders tegengekomen die er net geweest en enthousiast waren. Ik toen ook.
6 jaar geleden
·
#24860
Das al iets :)
Ik ben een beetje aan het worstelen met de bezienswaardigheden, dat varen richting Rinca en Komodo staat zowieso op de planning maar wat dan? Is het de moeite om naar Ende te vliegen voor de vulkaan? En zo ja is hier dan nog meer te beleven? Hier loop ik eigenlijk een beetje in vast. Het is ook de bedoeling om dit te gaan combineren met Bali omdat onze zoon van dan bijna 18 daar graag heen wil.....misschien zijn laatste reis met ons (?)
6 jaar geleden
·
#24861
Heen vliegen nar Endau, dan overland (overeilanden eigenlijk) terug naar Bali en daar eindigen.
6 jaar geleden
·
#24862
Wel al weer 10 jaar geleden. We zijn toen vanaf Ende met auto met chauffeur, over land naar de kust gereisd.
Natuurlijk naar het kratermeer.

We hadden niets van te voren geboekt en daar op lokale vliegveld rondgevraagd voor auto met chauffeur. Zoals gewoonlijk werd het allemaal weer geregeld :-)

Toen echt niet toeristisch, vliegveld was hilarisch, zelf je koffers uit het vliegtuig sleuren en geiten op start- en landingsbaan.
Doorgereisd naar Labuan en vanuit daar naar Rinca. Erg indrukwekkend. Nog 2 dagen gestrand op Labuan omdat alle vliegtuigen richting Bali vol geboekt waren ( of niet vlogen) vanwege internationaal congres op Bali. Op Labuan waren ook Nederlandse vrijwilligers die met gehandicapten een massageschool runde. (gevonden via LP)
6 jaar geleden
·
#24863
Oh geweldig! :)
Ik ben inmiddels al een eindje opweg wat de planning betreft maar kan je zo aangeven wat we gewoon echt niet mogen missen? En is het er echt zo mooi? We hebben er echt zo veel zin in! We moeten nog wel de vluchten boeken maar we hebben nog geen groen licht vanuit mijn man zijn werk :(
Bedankt!
6 jaar geleden
·
#24864
Wij zijn in 2016 3 weken in Flores geweest.
We zijn vanuit Bali gevlogen naar Maumere, daar zijn we eerst 3 dagen aan het strand geweest.
We hadden vanuit NL al een chauffeur geregeld die kwam ons in ons hotel in Maumere ophalen. Daarvandaan zijn we het hele eiland over gereden.
Als je wil kan ik je de link wel doorsturen waar onze reis van dag tot dag beschreven staat.
Wij vonden het een geweldig eiland met hele lieve mensen, echt een aanrader.
Groetjes Linda
6 jaar geleden
·
#24865
Oh fijn om te horen!
Als je mij die link door zou willen sturen, heel graag!
Alvast bedankt x
Ik kom op internet ook veel van hetzelfde tegen.
6 jaar geleden
·
#24866
Fijn dat er nog een Flores-topic is!

Zou ik de link misschien ook mogen ontvangen Linda? Alvast bedankt!

Groetjes,
Pauline
6 jaar geleden
·
#24867
Linda zou ik ook de link mogen hebben van Flores. Wij overwegen naar Indonesië te gaan maar ik wil eigenlijk niet naar Bali ivm het drukke toerisme.
Wij gaan maar 3 weken dus ben zeer benieuwd naar jouw verslag
6 jaar geleden
·
#24868
Ik denk dat Linda het nog niet gelezen heeft, ik heb nog niks ontvangen
6 jaar geleden
·
#24869
Ik ben ook erg benieuwd naar de link.
Wij hebben de zomer (eind juli/begin augustus) zo'n 3 tot 4 weken de tijd en moeten nog kiezen wat we willen in Indonesië. Ik klap een beetje dicht door de hoeveelheid eilanden en waar te beginnen.
6 jaar geleden
·
#24870
Wij hebben voor Bali en Flores gekozen, deze 2 en dan eigenlijk vooral Flores trokken me het meest. Onze oudste zoon wilde heel graag naar Bali dus vandaar dat we hier een combinatie bij gezocht hebben, Sulawesi lijkt me ook geweldig, Java trekt me op de 1 of andere manier niet en Sumatra en Kalimantan lijken ben ik bang teveel op Borneo waar we een paar jaar geleden al waren, Lombok stond ook nog ergens op ons lijstje maar dat kunnen we wel weer ooit een x met Sulawesi combineren.
Het blijft toch lastig om keuzes te moeten maken......

Mocht er iemand nog opzoek zijn naar mogelijkheden op Flores? Ik ben via Facebook in contact gekomen met een man die 2 huizen op Flores verhuurd en zelf in Nederland woont, je kan hem gewoon via Facebook/Messenger benaderen en dan belt hij je terug. Wij huren 2 nachten 1 van zijn huizen en hij heeft verder alles voor ons geregeld, een chauffeur voor €50 per dag die ons alle highlights van Flores laat zien in 5 dagen, een boottocht bij Riung en accommodaties waar het voor ons moeilijk was om deze te regelen. Hij doet dit kosteloos....ik moet alleen wel reclame maken :) nu maar hopen dat het ook een geweldige trip gaat worden natuurlijk.
Je kan deze man op Facebook vinden onder de naam Ende Flores.
Ik zal jullie natuurlijk eind juli laten weten hoe het allemaal geweest is.
6 jaar geleden
·
#24871
Bedankt voor de tips fam Moerkens!

Wij vliegen met onze kinderen (zoon van 6 en dochter die 9 wordt op reis) half juli via Istanbul naar Jakarta (Turkish Airlines) en dan door naar Jogjakarta (Air Asia). Na 4 nachten vliegen we via Denpasar naar Maumere (Lion Air/Wings Air).

We willen over Flores naar Labuan Bajo waar we 7 dagen (6 nachten) voor hebben. Ik heb een paar prijzen gekregen voor een georganiseerde toer. Inclusief Riung zou het ongeveer EUR 1.600 zijn voor ons gezin. Voor alleen een chauffeur zouden we IDR 850k/dag incl. brandstof, overnachting en eten voor chauffeur betalen + IDR 500k voor de terugweg van de chauffeur van Labuan Bajo naar Maumere. Als we zelf onze overnachtingen boeken komt dat een stuk goedkoper uit maar het lukt mij niet om de overnachting en boottocht in Riung online te regelen. Een tussenpersoon is voor dat deel dus wel erg fijn. Ik ben er alleen huiverig voor om vooraf een deel te betalen via PayPal of zo.

Hebben jullie je tussenpersoon een aanbetaling moeten doen voor chauffeur en overnachtingen? Er staan verschillende berichten op o.a. Tripadvisor van mensen die bij aankomst een andere chauffeur/hotels/route bleken te krijgen nadat ze via Harry Hago (Nederlands sprekende gids/chauffeur op Flores) of Agustinus Flores Lantana afspraken hadden gemaakt en een deel betaald. Ik twijfel of we het toch nu al moeten vastleggen of wachten tot we in Maumere zijn en daar een chauffeur zoeken.

De rest van onze reis gaan we naar verschillende plekken rond Komodo/Labuan Bajo: 4 nachten Scuba Junkie Komodo resort, 4 nachten op een boot (Warisan, geboekt via Barefoot Yachts) en ten slotte 4 nachten op Seraya Kecil. We vliegen terug van Labuan Bajo naar Jakarta (Batik Air) en een dag later via Istanbul weer naar Amsterdam.

Informatie over de reis over het eiland, van Maumere naar Labuan Bajo is erg welkom! Bedankt alvast.

Groetjes,
Pauline
6 jaar geleden
·
#24872
Dat kan inderdaad een stuk goedkoper.
De boottocht bij Riung kost ons €150 in totaal incl de fee voor het national park.
Ik heb geen aanbetaling hoeven doen, de man die alles heeft geregeld voor ons wil ook geen geld en de taxichauffeur betalen we op advies van Ende Flores (de man die het allemaal heeft geregeld) per dag die €50, ook acco's hoeven we niet aan te betalen.
Ik heb zelf via booking in Labuan Bajo en Bajawa de acco's geregeld, deze zijn best lux voor Flores, en in Riung heeft deze man geregeld, koude douche maar wel WiFi, en in Ende huren we dan 2 nachten zijn woning, ziet er op de foto keurig uit en ligt gelijk aan het strand.
Betalen vooraf vind ik ook nooit zo'n fijn idee maar soms heb je geen keus, daarbij moet ik wel zeggen dat ik verschillende mensen gemaild heb op het eiland, 1 berichtje terug kreeg met "leuk dat jullie naar ons mooie eiland komen" en vervolgens reageerde ze dus niet meer op mijn berichten, ik heb nu de indruk dat alles wel goed geregeld is eigenlijk, dat hoop ik ook natuurlijk :)

Wij verblijven in Labuan Bajo in het Luwansa beach hotel en in Bajawa in het Bajawa-roo hotel, voor de rest heb ik alleen maar foto's gezien, spannend dus.....
6 jaar geleden
·
#24873
Misschien komen we elkaar nog wel ergens tegen, wij zijn van 12 tot 20 juli op Flores.
6 jaar geleden
·
#24874
Wij zijn een week later op Flores, van 24-30 juli. Zojuist heb ik gesproken met de mijnheer van Ende Flores op Facebook. Hij heeft me verteld over wat hij voor jullie heeft geregeld en ik denk erover om hem ook voor ons een paar dingen te laten reserveren. In ieder geval bedankt voor de tip!
6 jaar geleden
·
#24875
Graag gedaan hoor, is wel prettig zo toch? Ik was blij dat ik deze man gevonden had, zelf kwam ik er echt niet meer uit hoor!
Als jij nog fijne info hebt dan hoor ik het ook graag.
6 jaar geleden
·
#24876
Wij hebben besloten onze reis over Flores toch anders te organiseren en ter plekke te bekijken met welke chauffeur we willen reizen. De accommodaties heb ik wel allemaal geboekt en ook een overzicht gemaakt van de dingen die we onderweg willen zien. Onze route over Flores is als volgt:

dag 1: aankomst en overnachten in Maumere
dag 2: Wuring village, Watublapi (ikat) village, Sikka village, Koka beach, overnachten in Paga
dag 3: Wolowaru en Wologai villages, Muru Nda'o waterval, overnachten in Moni
dag 4: Kelimutu kratermeren, Waturaka village, Muru Keba waterval, Penggajawa strand, Mbay, overnachten in Riung
dag 5: 17 eilanden, overnachten in Riung
dag 6: wandeling Bena naar Tololela naar Gurusina, Malanage hotsprings, overnachten in Bajawa
dag 7: Mangeruda Soa hotspring, Mano, Pu'u village, overnachten in Ruteng
dag 8: Cancar en door naar Labuan Bajo waar we 's middags vertrekken naar Scuba Junkie Resort

Het was een behoorlijke (maar leuke) kluif om alles uit te zoeken vond ik. Ben blij dat het nu voor zover mogelijk geregeld is. Ter plekke zal er nog wel van alles veranderen maar dat zien we dan wel. Nu ga ik me bezighouden met de voorbereiding van onze reis van 4 maanden naar Zuid- en Midden Amerika volgend jaar ;)
6 jaar geleden
·
#24877
Oh klinkt leuk, ik zal straks eens gaan googelen.
Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan ervaren, ik zal straks na de reis wel een mooi verslag schrijven over onze ervaringen.

Ja erg hé, ik ben ook alweer voor volgend jaar aan het kijken :)
5 jaar geleden
·
#24878

dag 6: wandeling Bena naar Tololela naar Gurusina, Malanage hotsprings, overnachten in Bajawa

Da's dan 30 juli? Dan zijn wij ook in Bawaja, de eerste van 2 nachtjes. Grappig, Flores zou nog niet toeristisch zijn.
Wij reizen precies de andere kant op: vanaf 25 juli Labuan Bajo, tot en met 2 augustus Maumere.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!