woensdag 02 december 2009
  3 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo,

Op http://evisa.mfaic.gov.kh/e-visa/vindex.aspx?lng=Ned kwam ik de mogelijkheid tegen om nu al een Evisum aan te vragen voor Cambodja. Heeft iemand daar ervaring mee of al eerder van gehoord?
Vanaf Koh Chang willen we Cambodja binnengaan dus zullen dan wel op grenspost bij Cham Yeam (Koh Kong) terecht komen.
Aan de ene kant lijkt het me makkelijk om nu al een visum geregeld te hebben om "gedoe" bij de grensovergang te beperken, aan de andere kant heb ik ook geen zin in een discussie met een lokale grensbeamte omdat hij van een "E-visum" nog nooit heeft gehoord ( of net doet alsof) en ik daar nog een keer $25,- kan gaan betalen voor een "echt" Visum ter plaatse.

iemand ervaring of tips?
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6406
Wij zijn vanuit Vietnam Cambodja binnengekomen. Het was erg makkelijk om aan de grens het visum te regelen en het was zo gebeurd (er werden hier zelfs geen vragen gesteld over de kinderen die in de beide paspoorten van ons stonden bijgeschreven...).
Ik heb wel van mensen gehoord over het e-visum en de ervaringen zijn erg wisselend, en afhankelijk van de douane-beambte. Ook was toen wij de grens over gingen (vorig jaar deze tijd) een man die een e-visum had. Dit werd niet geaccepteerd en hij kon 'vrolijk' nogmaals een visum kopen.
gr, Henrike
14 jaar geleden
·
#6407
Ha Marty,

Tja, als het klopt wat ik lees over het E-visa op de site van de Cambodjaanse overheid, zou dat officieel moeten werken. Maar in de praktijk...? De bedoeling van de invoering van dat e-visa is vast bedoeld om corruptie bij de grens terug te dringen, maar of het in werkelijkheid ook zo werkt, vragen we ons af. Wij hebben die grensovergang vorig jaar februari 'gedaan'. Dat heb je vast al gelezen, maar zo niet: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Cambodja-0708.html.

Wij moesten bij die grensovergang trouwens 1200 Bath betalen ipv 25 USD. Terwijl je inderdaad overal leest over een bedrag van 25 USD. Het was geen prettige plek. Iedereen die je daar tegenkomt probeert geld aan je te verdienen. De een op een redelijk onschuldige manier door je bagage te dragen, anderen minder vriendelijk. Een plek om je goedgelovigheid diep in je rugzak te laten en die stevig vast te houden.

Je kiest niet de makkelijkste weg door over land naar Cambodja te gaan, maar het is wel erg leuk om de trip zo te doen. Het geeft zeker een gevoel van trots als je zonder kleerscheuren uiteindelijk in Sihanouville of Phnom Penh aankomt. Het échte reizen...

Wat zijn jullie plannen in Cambodja? Ga je eerst naar Sihanoukville of gelijk door naar Phnom Penh? Jullie reis gaat straks echt een feest van herkenning worden voor ons. Heerlijk!

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#6408
Hoi Els,

Een exacte route hebben we nog niet vastgelegd, maar het lijkt ons wel leuk om vanuit Koh Kong richting battambang te trekken, dan naar Siem Reap om Angkor Wat te bekijken. Vanaf daar over het tonle Sap meer OF met de bus via Kampong Thom naar Phnom Penh om daar de visa voor Vietnam te regelen.
Daar hebben we weer een twijfel. we willen dan via Sihanoukvile en Kep naar beneden trekken richting Vietnam OF we zakken net als de familie Bosch met de boot langs de Mekong Vietnam in.

Ter plaatse beslissen we welke route we nemen gebaseerd op de laatste info van andere reizigers, Tourist Authority, Ambasades gemixt met een ruime dosis eigen inzicht, lef en vertrouwen. We zullen ook moeten kijken hoe het gaat met lesgeven onderweg en in hoeverre dat onze reisplanning in de praktijk beinvloed.

Zoals we hier in Zeeland zeggen, " Me gaen ut wé zien, aolles zal goed komme"

nog 5 nachtjes slapen...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!