dinsdag 02 oktober 2018
  7 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Afgelopen zomer hebben we met een 4x4 door Namibië gereisd. Het 'gebruikelijke' rondje van Windhoek - Sesriem - Walvisbaai - Brandberg - Etosha - Waterberg - Windhoek. Volgend jaar eerst maar weer een budgetvakantie, om goed te kunnen sparen, maar als het even kan, gaan we dat jaar daarna weer naar Afrika. Het heeft ons echt gegrepen, en dan vooral de vele dieren die je overal tegenkomt.

Graag willen we de volgende keer de Caprivistrook verkennen en dan een rondje maken, door via Chobe NP en de Okavango delta weer terug te rijden naar Windhoek. Zijn er meer mensen die iets soortgelijks hebben gedaan? Ik wil graag weten of deze route goed te doen is met maar één auto of dat het wellicht verstandiger is met minimaal twee auto's (en dus met vrienden) te gaan? Hoe zit het met de kosten? De reis naar Namibië is lang niet zo duur uitgevallen als we hadden verwacht, maar we horen dat Botswana toch wel wat duurder is met campings e.d.

Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#29121
Dag Jessica,

Ik hoop je na de zomer meer te kunnen vertellen. Wij gaan komende zomer 4 weken naar Namibië en Botswana. En ja via de Caprivistrook naar Kasane en dan zakken we af, Botswana in. We gaan met z'n vijfjes ( 3 kids van 15, 15 en 12 jaar) en reizen met daktenten en een grondtent. Campsites in de parken in Botswana zijn idd duurder dan gewone campsites maar niet extreem duur zoals de lodges gelukkig.

Groet,
Jet
5 jaar geleden
·
#29130
Hoi Jet,

Bedankt voor je reactie! Wat een mooi vooruitzicht hebben jullie. Ik ben erg benieuwd naar jullie reis, dus hoop zeker wat te horen daarna. Jullie gaan dus gewoon met 1 auto? En heb je alle campings al vastgelegd? Ik heb inderdaad gelezen dat vooral de lodges erg duur zijn en dat de campings 'meevallen'.

Veel plezier met de voorbereidingen!

Groet,
Jessica
5 jaar geleden
·
#29151
Dank je!
Wij gaan inderdaad met 1 auto. We hebben vorig jaar augustus al de campsites in Moremi en Etosha vastgelegd en toen was het al bijvoorbeeld niet meer mogelijk om 2 nachten in South Gate Moremi te verblijven. Later zijn daar nog andere campsites bijgekomen dus we hebben redelijk wat vooraf geboekt. Meestal doen we dat niet maar met 3 kids op de achterbank gaan zoeken naar alternatieven hadden wij geen zin in.
De campsites in de parken zijn best prijzig maar ik heb het er bij zo'n reis wel voor over. Je zit er dan toch echt middenin.

Groet,
Jet
5 jaar geleden
·
#29152
Hoi Jet,

Herkenbaar verhaal! Wij hebben de campsites binnen Etosha ook bijna een jaar van tevoren vastgelegd en toen was één van de campsites al vol. Voor een aantal andere populaire plekken was reserveren ook echt nodig, maar de rest hadden we achteraf gezien echt niet hoeven boeken. Maarja, dat weet je niet van tevoren... Voor Botswana zal het ook weer anders zijn. Ben erg benieuwd! Houden jullie nog iets van een blog bij?

Wij gaan dit jaar naar Noorwegen; niet zo low-budget als we hadden gedacht, maar wie weet kunnen we evengoed het jaar daarna weer naar Afrika!

Groet,
Jessica
5 jaar geleden
·
#29153
Ha, Noorwegen is ook een erg mooi vooruitzicht. Staat ook nog op ons verlanglijstje.
Ik ga voor de reis idd een blog bijhouden dus tegen die tijd moet je maar even vragen om de toegang als je het leuk vindt.

Groet,
Jet
5 jaar geleden
·
#29154
Ga ik zeker doen! Leuk!
Ja, Noorwegen staat ook al heel lang bij ons op het lijstje, dus daar heb ik erg veel zin in. Maar het zal moeilijk worden om Namibië te verslaan; dat was echt een magische reis!

Groet,
Jessica
4 jaar geleden
·
#29234
Ja Botwswana is helaas duurder, maar ook mooi, Je rijdt dan wel op zandwegen, dus een must is zeker een `Toytoa hillux

Suc6

groet, Annemieke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!