1. Pollie
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. woensdag 29 oktober 2008
 4.  Abonneer via e-mail
kettinkjes lijkt me niets, maar armbandjes?? iemand ervaring???
las ook op het forum van een fluitje en om je kind dmv touwtje of iets aan jezelf vast te maken, bijv. op een "drukke"markt.
Hoor wel weer van jullie..
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Polle

Het zal er vanaf hangen welk 'type' kind je hebt, maar voor onze dochter werkt een kettinkje uitstekend. Ze vindt het wel stoer om er mee rond te lopen en kan hem niet zelf af doen. Een armbandje weet ze er in no-time zelf af te peuteren als ze het zat is. Bovendien kun je op zo'n ID-plaatje veel info kwijt: haar naam staat erop, ons adres en onze beide mobiele nummers.
Tegenwoordig heb je ook van die kinderalarmpjes. Wij hebben er, zoals je misschien op mijn blog hebt gelezen, ééntje aangeschaft, maar ik heb hem nog niet gebruikt. Bij Prénatal verkopen ze ook allerhande tuigjes en dingetjes, maar ook dat moet je kind willen natuurlijk. Die van mij krijg ik niet zover!

Succes!

Annemieke
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

WIj hebben zo'n identificatieplaatje aan een kleine karabiner aan de broek hangen.. in een zwembad en strand wat onhandig, dan kan je altijd nog ketting gebruiken maar neem aan dat je daar zelf in de buurt bent ivm water.
Op ons plaatje staat ons adres en mobiele telefoonnr.. je zou een speciaal plaatje voor de vakantie kunnen maken. Ik neem de plaatjes van de jongens mee die we al hebben en hang die dus aan hun broek of jas.. je hebt kleine karabiners die je dicht kan draaien zelfs, krijgen ze er niet af hoor.

En anders van die plastice dingen.. verkochten ze afgelopen zomer oa bij prenatal.. die moet je dan wel wat vaker 'verschonen'/wisselen..

Succes!

Groetjes
Merel
2001 Thailand, 2003-2004 Wereldreis van 13 mnd, 2005 Alaska

Kids: Lieuwe 2006, Meine 2008, Teije 2009
2009 Thailand (kids 0/2)
2010 Zuid-Afrika (kids 1/3)
2013 Thailand (kids 3/5/7)
2015 Australië (kids 5/7/9)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo allemaal,

Ik zat ook te denken aan zo'n identificatieplaatje voor om de nek. Er is een speciale kinder versie die wat korter is en sneller breekt. Wel zo veilig op glijbanen en zo. Aan de broek hangen is ook wel handig. Nu lees ik dat jullie er een adres opzetten,voor op reis is dat denk ik niet zo handig of wel? Staat Mika straks thuis in Nedrland op de stoep en zitten wij nog in Indonesië,haha! (ik lach nu wel maar moet er eerlijk gezegd niet aan denken,brrr.....). Ik zat te denken aan mobiele tel nummers en email adres. Het email adres is wel een beetje lastig omdat die langer is dan één regel. Wat denken jullie?

Groetjes,
Natasja
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi allemaal,

Ik kreeg laatst een mailtje over het wegloopalarm. http://www.kiddostar.nl

Dit is een systeem waarbij je in de kleding van je kind een zendertje klikt, en jij zelf een ontvanger bij je draagt. Wanneer je kind (of laptop, of rugzak etc...) verder van je verwijderd is dan je vooraf hebt ingesteld (max 25 meter) dan gaat er bij jouw ontvanger een alarm af.

Dit systeem is ook te bestellen bij http://sjopper.nl/kinderen/weglopen-veiligheid/ Ook zie je hier leuke vrolijke polsbandjes waar je info op kwijt kunt. In leuke kleurtjes en met leuke motieven. Misschien een watervaste pen/stift gebruiken voor aan het strand?

Wij hebben tijdens onze reizen nooit gebruik gemaakt van dit soort artikelen bij onze kinderen. Natuurlijk heb ik genoeg nachtmerries gehad over kindjes kwijtraken in drukke straten of aan het strand. Wel waren we ooit van plan om een tuigje aan te schaffen voor Imme, de jongste, maar dat is er niet van gekomen. Ik vraag me ook af of we er gebruik van zouden hebben gemaakt. Wel zorgen wij ervoor dat een van ons ze voortdurend in het zicht heeft. (Behalve als we zeker weten dat iemand anders goed op ze let).

Afgelopen zomer zat ik een x op het drukke strand van Noordwijk. Toen heb ik met pen m'n mobiele nummer op de schouders van Jente & Imme geschreven. Voor in 't geval dat... Ook nog een optie als je geen leuk polsbandje hebt besteld.

Of het echt nodig is als je op reis gaat? Misschien geeft het een gevoel van rust/zekerheid. Je kind kwijtraken is natuurlijk je grootste angst. (Bij mij wel! Ik raak al lichtelijk in paniek als ik ze even in de Hema kwijt ben...) Maar laat je ze dan in Nederland ook met een identificatieplaatje lopen? Ik vermoed dat de kans groter is dat wij de kinderen een keer kwijt raken in Nederland, dan in zuidoost Azië.

Ben benieuwd naar jullie ideeën hierover.

Groet!
Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!