zondag 21 augustus 2016
  1 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Wij bezochten twee jaar op rij Thailand. Hierbij de hotels waarvan wij gebruik maakten en onze ervaringen. Uiteraard persoonlijk maar doe er je voordeel mee:

Bangkok: Hotel de Bangkok.
Dit hotel boekte we in combi met de vliegticket. Prima liggen bij de airportlink. Verder gewoon een basic maar goed stadshotel. Uitzicht vanuit de kamer was prut (binnenplaatsje met airco-units) maar het was schoon en ontbijt goed. Er was geen zwembad.

Bangkok: Eastin Hotel
Dit hotel boekte we in combi met de vliegticket.
Prima (groot) hotel in de stad, schoon, zwembad en uitgebreid ontbijtbuffet. Ov niet op loopafstand (iig niet met koffers). Als aankomsthotel prima.

Kanchanaburi: Sabai@Khan.
Prijs voor een 3 pers. kamer 2100 bath p/nacht incl. ontbijt.
Locatie in de stad, op loopafstand van de brug.
Mooie tuin met klein, maar fijn zwembad.
Wij waren blij met onze kamer op de begane grond (zou ik bij boeking zeker als voorkeur opgeven!).
Ontbijtbuffet en koffie-/theefacaliteiten op de kamer.

Ayutthaya: Prom Tong Mansion
Prijs voor een 3 pers. kamer 47.75 euro p/nacht incl. ontbijt.
Geen zwembad, er kan wel gebruik gemaakt worden van een zwembad van een nabij gelegen hotel (niet gedaan dus niet gezien).
Locatie midden in de stad.
Ontbijt van een (beperkte) kaart koffie-/theefacaliteiten op de kamer.
Absoluut pluspunt: de eigenaresse die van alles tegen redelijke prijs voor je regelt.
Minpunt: nadat we geboekt hadden besloot de eigenaresse geen kinderen meer toe te laten. Toen we daar met haar over sprake gaf ze overigens aan dat ze wel eens een uitzondering maakte als mensen gewoon aanklopte.

Chiang Mai: Awana House
Prijs voor 3 pers. 1230 bath p/nacht, excl. ontbijt. We hadden een 4-pers. kamer overigens. Een dubbel- en een stapelbed. Er zijn div. soorten kamers.
Locatie midden in de stad, echt top!
Qua sfeer een beetje backpackerssfeer maar wij voelden ons er als gezin absoluut geen vreemde eend in de bijt. Ontbijt niet inbegrepen in de kamerprijs.

Chiang Rai: Homestay Chiang Rai
Prijs voor een 3 pers. kamer 2100 bath p/nacht incl. ontbijt. We hadden een 4-pers. kamer overigens. Een dubbel- en een stapelbed. Er zijn div. soorten kamers.
Locatie buiten Chiang Rai. Heel erg mooi gelegen, wel wat afgelegen tov de stad maar voor ons geen enkel probleem. Eten in de homestay is iets duurder dan elders maar zeer smakelijk. Twee maal daags gratis vervoer naar de stad.
Eigenaar kan van alles voor je regelen. Ons hoogtepunt was een fietstour.
Omdat het een homestay is, zit je vrij dicht op het gezinsleven van de eigenaren. In ons geval was het ook niet erg druk (naseizoen) wat ook meegespeeld zal hebben.

Phitsanulok: Le Parc Hotel
Prijs voor kamer + extra bed 26 euro p/nacht incl. ontbijt (Agoda)
Net hotel buiten het centrum. Prima voor een nacht. Ruime kamer, heel vriendelijk personeel.
Koelkastje en koffiezetfacaliteiten. Met zwembad. Beperkt ontbijtbuffet.

Sukhotai: Baan George
Prijs voor family room 44.50 euro p/nacht incl. ontbijt (Agoda)
Heel erg ruime kamer, bijna klein appartement. Familiekamers liggen ca. 50 meter van het hoofdgebouw af, vonden wij niet vervelend. Vriendelijke mensen. Omgeving zwembad vonden wij wat armoedig aandoen (stoelen stuk, rommel). Gelegen in nieuw Sukothai. Ontbijt van een keuzemenu.

Mea Sot: Baan Mea Sot Boutique Resort
Prijs voor family room 22.25 euro p/nacht incl. ontbijt (Agoda)
Schoon overnachtingshotel buiten het centrum. Geen facaliteiten en beperkt ontbijt (toast met jam en koffie/thee). Prima voor een nacht slapen, meer niet.

Mae Sariang: Riverside Hotel
Prijs voor een 3 pers. kamer 1300 bath p/nacht incl. ontbijt
Sfeervol houten (rumoerig, maar geen last van gehad) hotel in het centrum. Geen koelkastje en facaliteiten voor koffie/thee op de kamer. Ontbijt van keuzemenu. Kamer had uitzicht op de rivier. Geen zwembad.

Mae Hong Son: Fern Resort
Prijs voor een deluxe room 1500 + 300 (extra bed) bath p/nacht incl. ontbijt. Wij kregen een kamer update dus de deluxe room hebben we uiteindelijk niet gezien.
Prachtig resort, heel erg groen. Geen koelkastje op de kamer, wel waterkoker. Ontbijtbuffet.
Het sanitair van de kamer vond ik wel wat krakkemikkerig. Wifi alleen in lobby en omgeving zwembad en traag. Ligt zo'n zeven km uit de stad waardoor het zonder eigen vervoer wellicht lastiger is.

Soppong: Liddle Eden
Prijs voor Rivervieuw House 1800 bath p/nacht.
Prachtige ligging aan de rivier. Geen waterkoker, wel koelkastje. Geen airco maar ventilatoten. Zwembad aanwezig. Ontbijt niet inbegrepen. Kijkend naar de goedkopere kamers hadden wij achteraf liever minder aan de kamer besteed. Lekker gegeten in het hotel.

Chiang Dao: Huan Chiang Dao Resort
Prijs voor een 2 pers. kamer 1000 + 300 (extra bed) bath p/nacht incl. ontbijt
Qua hotel het hoogtepunt van onze reis dit jaar. Nergens werden we zo gastvrij en met zoveel aandacht ontvangen! Kamers zijn niet groot (met derde bed ging net) of luxe maar er wordt duidelijk aandacht besteed aan de kleine dingen. Je hebt wel een gigantische veranda. Huisjes zijn "twee onder een kap" maar wij hadden geen buren. Personeel doet vreselijk hun best om het je naar de zin te maken.
Klein maar fijn zwembad. In het laagseizoen mag je helpen in de keuken (geen cursus maar helpen je eigen eten te bereiden). Zijn wat kinderspeeltjes aanwezig waar onze zoon dankbaar gebruik van maakte.

Surat Thani: Monkey School
Prijs voor een 3 pers. kamer 1090 bath p/nacht. In feite is dit een twee pers. kamer waar je met drie op mag verblijven, er is geen extra bed. Facaliteiten heel basic maar schoon.

Koh Phagnan: Sandy Bay Bungalows
Prijs voor een 3 pers. kamer 1700 bath p/nacht excl. ontbijt.
Wij vond het een mooi hotel op een mooie locatie maar zowel aan het personeel als de manier waarop men het onderhield schortte wel wat. Personeel liep er ongeinteresseerd bij, bij aankomst konden er geen drie woorden vanaf. Jammer dat de omgeving niet wat beter onderhouden werd, zo lag er tussen de receptie en de toiletten afval en was de eetzaal tevens voorzien van allerhande zaken die er niet thuishoren (was, boeken, hangplek voor personeel, strijkplank, boodschappen, etc.). Jammer want de basis is echt goed!
Huisje, tweede rij, was prima. Niet groot maar niet te klein. Geen dagelijkse schoonmaak (je kunt wel schone handdoeken vragen).

Koh Samui: Smile House Resort
Deluxe villa king bed 70 euro p/nacht incl. ontbijt (Agoda)
Fijn hotel! Moesten wel klagen over de kamer want het geboekte zwembadzicht vonden wij wel erg creatief gevonden. Na een dag konden we verhuizen naar een andere kamer met echt zicht op het zwembad. Het huis met twee slaapkamers heb ik ook van binnen gezien en vond ik bijzonder ruim. Fijne zwembaden, uitgebreid ontbijtbuffet, ruime kamer voorzien van alles wat je kunt bedenken. Voor ons de "luxe" afsluiter die we hoopte dat het zou zijn. Ook hier zou de smile bij sommige personeelsleden wat vaker te zien mogen zijn overigens. Groter en dus onpersoonlijker.
De omgeving vonden wij qua restaurants trouwens wel erg prijzig en weinig Thais. Deels hangt dit natuurlijk samen met Koh Samui maar wij hadden het idee dat het elders op het eiland op dat vlak aantrekkelijker was.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21860
Wat leuk dat je dit zo deelt! En zo uitgebreid ook, top!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!