donderdag 08 september 2016
  29 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
Tickets voor komende zomer geboekt en nu dus op hoteljacht.

In Kuching nu 5 nachten geboekt (gratis annuleren tot week voor aankomst) in het citadinis uplands. Ziet er goed uit en met zwembad (belangrijk)
Wilde eigenlijk naar Permai rainforest resort, maar die hebben geen zwembad, alleen een jungle bad (natuur water neem ik aan) waarover ik gelezen heb dat je daar niet in wil zwemmen omdat het vies is.
Dus daarom voor Citadines gekozen.
Iemand ervaring hiermee?
Vanuit dit hotel willen we 2 dagen bako doen (met 1 overnachting), naar de oerang oetang opvang en er zijn vast diverse excursies te boeken (dolfijnen spotten, watervallen)

Op de Perhentians wordt het Coral View, family suite sea view

Rest nog 3 hotels:
Johor Bahru
Cameron Highlands
Kuala Lumpur

Iemand tips voor hotels in bovenstaande 3 plaatsen? Liefst met zwembad :-) en graag max 80 euro per nacht.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22180
Jammer dat je niet naar Permai gaat. Wij hebben daar ook heerlijk in de zee gezwommen als afkoeling. Als het voldoende regent is het natuurbad bij Permai gewoon schoon. Alleen bij weinig tot geen regen krijg je algen groei.
Permai ligt daarnaast aan de zee en inde jungle, wat voor ons echt het borneo gevoel gaf. Het hotel dat je nu hebt gekozen ziet er idd heel netjes uit, maar dat icm met de stad Kuching, waar niet heel veel te beleven valt, lijkt me voor 5 dagen best lang. Dan zou ik nog eerder voor Damai Beach kiezen, die hebben een gewoon zwembad met uitzicht op het strand en de zee. Permai en Damai zitten naast elkaar.

Basaga in Kuching is ook heerlijk met een zwembad voor de deur van je kamer. En een hele goede Aziatische keuken. Minder westerse uitstraling dan Citadines.
Wij hebben 3 nachten Permai en 3 nachten Basaga gedaan. Was een mooie afwisseling.

Kuala lumpur hebben wij in het rainforest B&B gezeten, prima, netjes, alleen geen zwembad. De andere plekken zijn we niet geweest.

Succes met het uitzoeken van je hotels!
7 jaar geleden
·
#22181
Klopt, ik twijfel inderdaad en neig er nu naar toch Permai te boeken. Voordeel van booking.com ; ik kan gewoon kosteloos annuleren.
Waren de kamers daar schoon? En hoe ver van oerang oetang opvang en bako? Heb het gevoel dat het minder centraal ligt, of lijk dat zo?
7 jaar geleden
·
#22182
En damai beach: die ronde huisjes zien er leuk uit op de site, iemand daar geweest?
7 jaar geleden
·
#22183
Bij ons was de jungle pool kraak helder hoor, de kids vonden het heerlijk! Ikke ietsje te koud :)
7 jaar geleden
·
#22184
Ook bij ons geen problem met de jungle pool hoor.
Heerlijk koel en verfrissend. Wel in de jungle dus er kan idd wel een blaadje of takje inkomen :)

Ook vonden de kids het 2e kleine jungle strandje leuk naast het "gewone" grote strand.
7 jaar geleden
·
#22185
Wij zijn afgelopen juli in Permai geweest. Hadden de pech dat onze boomhut lekte!! dus halve dag kwijt geweest aan wisseling van hut. Oh ja en de halve nacht natuurlijk :((
Die van onze meiden was trouwens prima in orde.
Maar de ligging was geweldig. Onze meiden (17 en 20 hebben zich heerlijk vermaakt op het strand met krabbetjes, zeesterren, zwemmen zonnen en schooieren)
Het natuurbad was prima maar echt zwemmen kun je er niet in daar is het te klein voor. Wel heerlijk afkoelen want veel koeler dan de warme zee.
Ook 2 dagen in Kuching zelf geweest ff lekker weer geciviliseerd en de was doen :-) Wij zaten daar in het waterfront hotel. Familie kamer voor 57 euro p.n (4 volwassenen)
Hebben Bako en Semenggoh vanuit permai gedaan maar is dan wel ruim een 1 uur rijden. Dit is vanuit Kuching korter maar kwam voor ons niet uit maar als je toch in Kuching bent scheelt dat wel reistijd.
In Kl hebben we in The Kuala Lumpur Journal Hotel gezeten en is ons erg goed bevallen.

Ons reisverslag kan je hier, https://framelbamionthemove.wordpress.com/ lezen, mocht je dat leuk vinden.
7 jaar geleden
·
#22186
@davine_30
Even iets anders......ik heb net even vluchtig jullie blog bekeken, ik ga dit weekend even alles goed doorlezen, maar ik heb even een vraag. Wij zitten voor komend jaar aan Sri lanka of Bali te denken en we zijn vorig jaar naar Maleisië geweest, natuurlijk ook op de Perhentans. We willen nu eigenlijk een soortgelijk strand en zo ongeveer zo'n zelfde zee als op de Perhentians voor volgend jaar, we zijn inmiddels te verwend om het met minder te doen :) hebben jullie dit gevonden in Sri lanka of op Bali?
Ik hoor het graag.
7 jaar geleden
·
#22187
Denk dat het toch permai wordt; jullie hebben me overtuigd ;-)
Combi van Permai en het hotel in Kuching kan ook maar ik wil juist zo min mogelijk verkassen (lijkt me zo'n gesleep met koffers steeds)
Permai heeft geen wasservice?
7 jaar geleden
·
#22188
Ik heb geen idee.
Anders gewoon een tubetje van de kruidvat meenemen en onder de douche wassen :)
7 jaar geleden
·
#22189
Ik zit even vast met de route.
15 juli komen we aan in Singapore, dan dus meteen door naar Johor Bahru. Schijnen taxi's te zijn op het airport die de grens over mogen. 3 nachten Johor Bahru
18 juli vliegen we naar Kuching, die vlucht heb ik al geboekt.
Maar dan? Als we voor Permai kiezen zit je een uur van Bako af. Rijden er taxi's vanuit Permai naar Bako? Ik weet dat je via hotel ook een bako tour kan boeken maar dan ben ik vele malen duurder uit. Wil ik dus niet.
Dan wil ik 23 of 24 juli naar KL vliegen OF naar Kota Bahru.

Eerst KL betekent 4 nachten KL waarin we een dag olifantenopvang willen doen, een dag de stad (twin towers, aquarium, winkelcentrum met achtbaan, etc) en een dag Malacca (wil daar niet overnachten ivm gesleep koffers)
Dan 2 nachten CH en 4 nachten Perhentians. Dan moeten we van de Perhentians naar Singapore voor de laatste 1 of 2 nachten en ik heb al gezien dat een vlucht vanuit Kota Bahru naar Singapore erg duur is. Vliegen naar KL kan wel spotgoedkoop, maar dan moet ik nog door naar Singapore. Vliegen van Kota Bahru naar Johor Bahru kan ook, maar dan moet je de grens nog over en ik weet niet hoe soepel dat gaat (en we hebben dat fenomeen al op de heenweg, dus 2x dat gedoe zoek ik ook niet)
Iemand een gouden tip?

Eerst Kota Bahru betekent dat de Perhentians in het midden van de vakantie zitten. Voordeel is dat we dan vanuit de Perhentians via Cameron Highlands kunnen afzakken naar KL en vanuit daar een vlucht naar Singapore kunnen nemen.

Ik weet even niet wat handig is. Hoop op goede tips.
7 jaar geleden
·
#22190
Een taxi naar de vertrekplek voor Bako valt altijd te regelen. Er staan vaak taxi's bij de cultural village. Daar kun je vast wat met een chauffeur regelen. Wij hebben een dagtocht gedaan vanuit het hotel. Was goed geregeld. 'S ochtemds om 8 uur weg. Een klein uur met de boot. Daar wandelen, lunchen, wandelen en weer terug met de boot. Kosten weet ik niet meer. Je kunt ook een gids bij ze regelen. Het zal vast duurde zijn, maar wij vonden het wel relaxed.

Misschien kun je kijken vanaf welke luxhthaven in Maleisie je goedkoop naar Singapore kan vliegen. Missxhien kan je dan ipv via KL via een andere kleine luchthaven. Daar heb je de koffers snel en kun je missxhien ook sneller door naar SIN. Ik denk dat je je voor jezelf moet afvragen hoeveel je voor rechtstreeks op Singapore vliegen overhebt. Zowel qua kosten als gedoe met overstappen/ de grens oversteken.

Dat zijn voor ons ook altijd de lastige overwegingen, kiezen voor goedkoper, maar meer werk/tijd. Of toch voor iets durder en dan toch luxe/ makkelijker.
7 jaar geleden
·
#22191
klopt, die afweging moeten we maken. Wij willen een nacht in Bako blijven (met behoud van kamer in Permai) dus dan scheelt het echt veel geld of je een tour boekt of het zelf regelt. Goed te horen dat er taxi's vanaf cultural village naar Bako rijden!
7 jaar geleden
·
#22192
http://www.digitalnomad.nl/praktisch-va ... -legoland/
Dit is een link ivm met het vervoer tussen Singapore en Maleisië.

Je kan vanuit permai gewoon een taxi naar Bako nemen, via permai is 6x zo duur dus dat zou ik niet doen.
7 jaar geleden
·
#22193
@davine_30
Even iets anders......ik heb net even vluchtig jullie blog bekeken, ik ga dit weekend even alles goed doorlezen, maar ik heb even een vraag. Wij zitten voor komend jaar aan Sri Lanka of Bali te denken en we zijn vorig jaar naar Maleisië geweest, natuurlijk ook op de Perhentans. We willen nu eigenlijk een soortgelijk strand en zo ongeveer zo'n zelfde zee als op de Perhentians voor volgend jaar, we zijn inmiddels te verwend om het met minder te doen :) hebben jullie dit gevonden in Sri lanka of op Bali?
Ik hoor het graag.


Mmmm.....ik ga je teleurstellen. Nee sorry.
Zeker Sri Lanka niet. Je moet om in zee te kunnen aan de oostkust zijn en die ie heus leuk maar onze meiden( 17 & 20) vonden de Perhentians toch wel echt ultiem bounty :-)
Het was heus fijn hoor in Trincomalee maar de zee is er niet mega helder en het snorkelen bij Pigeon Island haalt het niet bij de Perhentians.

Snorkelen bij Bali vonden wij (daar waren we met mijn ouderlijk gezin plus aanhang dus zonder kids) en dan specifiek bij Menjangan Island, weer veel mooier qua koraal dan Maleisië. Maar dat is een dagtocht die je maakt er is daar geen verblijf mogelijk. Wij zaten daar in Dencarik en hebben van daaruit dagtochten gemaakt.
Maar volgens mij is er op Bali heus wel mooi strand te vinden. Oa bij Sanur was een mooi strand. Maar we hadden zwembad bij het hotel en dat vindt vooral manlief veeeeel beter dan al dat zand.
7 jaar geleden
·
#22194
Oke, thanks!
We kunnen ook altijd nog via KL vliegen en vandaaruit doorvliegen naar Bali, dat maakt qua ticketprijzen niets uit, Bali is gewoon altijd duur om op te vliegen dus ik had al zoiets in gedachte.
Ik twijfel nu nog wel tussen de gili's en de Perhentians.
Sri lanka is ook nog wel een optie maar dan hoef ik niet opzoek naar een bountystrand :)
7 jaar geleden
·
#22195
Op Bali hebben wij o.a. in Mimpi Resort Menjangan overnacht. Vanaf het resort kun je met een bootje perfect duiken/snorkelen bij Menjangan island. Erg mooi onderwater en heel veel clownfish te zien. Wij vonden Tioman island in Maleisie ook prachtige bountystranden hebben en een mooie onderwaterwereld. Het klopt dat de stranden van Sri Lanka mooi zijn, maar niet te vergelijken met de bountystranden van de Perhentians of Tioman. Sri Lanka is een erg mooi en afwisselend land en een goede combi met de Malediven voor de bountystranden en de prachtige onderwaterwereld. Mooi koraal, scholen vis, roggen (ook manta's), schildpadden, enz echt een top bounty bestemming. Wij twijfelen ook nog tussen een aantal bestemmingen voor volgend jaar, vanaf januari hopen we te weten wat onze volgende bestemming wordt.
7 jaar geleden
·
#22196
Oh thanks!
Menjangan had ik ook al op mijn lijstje, misschien dan met de gili's of met de Perhentians, de malediven lijken me ook geweldig maar ook wel erg duur, zowel qua acco als qua vlucht om er te komen. Ik heb ook januari/februari als deadline gesteld, ben pas net terug uit NY dus moet nog even aclimatiseren:)
7 jaar geleden
·
#22197
Bali zijn wij op huwelijksreis geweest. De stranden vond ik daar erg tegenvallen. De gili eilanden zijn wel paradijselijk!
Ik kan alleen nog niet vergelijken met de de perhentians want daar zijn we nog niet geweest.

Ik heb contact gehad per mail (diverse keren per dag gisteren) met Permai Rainforest Resort. Ik weet nu zeker dat ik bij hen ga boeken. Taxi's gaan vanuit daar naar Bako voor een prima prijs en ze hebben een wasservice. Weliswaar is Bako vanuit Kuching sneller te bereiken maar wij willen echt het aantal accomodaties beperken en zitten liever een nacht of 5 op dezelfde plek.

Ik zag inmiddels ook een goed geprijsde vlucht van Kota Bahru naar Singapore; alleen de tijden zijn niet heel fijn. Vertrek om half 3 's middags: betekent de boot van 8 uur vanaf de Perhentians. Die van 12 is dan net te laat. En 4 uur wachten op KL.... betekent om 8 uur op de Perhentians weg en om 20.30 in Singapore. Ik denk dus nog even na.
7 jaar geleden
·
#22198
Wij zijn 16 jaar geleden ook al op Bali geweest en ik weet wat je bedoeld, wij zaten toen in Legian/Kuta en ik vond het ook helemaal niks. We zijn toen ook naar Lembongan geweest en dat was prachtig maar dat zou nu een soort van Salou moeten zijn dus daar hoeven we niet meer heen. Nu weet ik inmiddels ook dat ik niet via OAD hoef te boeken en dat er dus nog best mooie plekjes moeten zijn, Menjangan zou ik dan vooral doen voor de onderwaterwereld, Ubud voor de omgeving en dan nog een bountystrand, ik vind het moeilijk hoor, we zijn al op zoveel mooie plekjes geweest inmiddels, het zal ook een beetje aan onze aanvliegroute liggen.
Kuala lumpur- Perhentians
Singapore, Jakarta of toch Denpasar- de gili's
7 jaar geleden
·
#22199
Weer een stukje verder met de voorbereidingen:

Eerste 3 nachten in Johor Bahru geboekt: https://www.airbnb.nl/rooms/8100284?sug=51
Mooie prijs, vlakbij legoland en met zwembad (dat is voor man en kinderen toch wel prio nummer 1)

Permai Rainforest ook geboekt; rechtstreeks bij hotel. 1 nacht in een boomhut (2 boomhutten) en de andere nachten in een cabin. Wilde de kinderen de boomhutervaring toch laten voelen dus dan is dit een prima oplossing.
Vanaf 2017 hebben ze een kamerprijs inclusief ontbijt en diner.

In Kuala Lumpur willen we waarschijnlijk het Summer Suites Residence boeken. 800 meter van de Petronas Towers. Ook met zwembad. Als iemand in Kl een accomodatie weet met eigen wasmachine op de kamer hoor ik het graag ; heb ergens gelezen dat iemand dat had, maar kan het niet meer vinden en lijkt me wel erg prettig. De wasservice is namelijk best duur; bij Permai kost een shirt bijvoorbeeld 5 ringgit. Reken maar uit wat een volle machine dan kost ;-)

Perhentians wordt Coral View en dan rest alleen nog de Cameron Highlands. Daar moet ik nog voor op zoek.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!