vrijdag 25 november 2011
  6 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hoi,

Voordat wij kinderen kregen hebben wij een aantal malen Azië mogen bezoeken. Hebben hier toen een prachtige tijd gehad. Toen kwamen de kindjes en hebben we even wat rust aan gedaan. Zoals ongetwijfeld voor vele van jullie herkenbaar begint het nu toch weer te kriebelen. Ons plan is om als de oudste nog 4 jaar is en de jongste net geen 2 weer een bezoek te brengen aan dit mooie wereld deel. Ook mogen dit keer opa en oma mee dus zijn wij met z’n zessen. Dit is pas over een ruim een jaar dus nog meer dan voldoende tijd. Momenteel zijn wij nog aan het bekijken hoe wij onze reis van 4 weken in elkaar gaan steken.

Een ding dat wij zeker willen is op Singapore aanvliegen en hier een dag of 5 verblijven. Als ik de reisverslagen op deze site lees lijkt het of de meeste deze stad vrij kort bezoeken en daarom heb ik heb nog weinig informatie kunnen vinden voor goede accommodatie met kinderen. Ons idee is om een aantal dagen in de “stad” Singapore af te wisselen met een bezoek aan de natuur in het Noorden of Zuidoosten.
Wie heeft er voor ons de gouden tip voor accommodatie en uitjes die we met de kids kunnen ondernemen?

Alvast bedankt!

Maarten
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9848
Hoi Maarten.

Wij sliepen in het Victoria Hotel (<!-- w -->http://www.victoriahotelsingapore.com<!-- w -->;). Relatief goedkoop voor Singapore en hartstikke prima. De kamers waren alleen wel erg klein. Er past maar één deryan tentje op de kamer. Maar met jullie samenstelling moeten 2 kamers genoeg zijn.

De dierentuin is een must natuurlijk. Neem zwemspullen mee, want er is een superleuk zwembad/waterpark achterin de dierentuin. Zorg echter wel dat je daar pas tegen het einde in de buurt komt, want anders krijg je je kids misschien niet meer mee....

De Indiase (maar eigenlijk ook de chinese) tempels waren een succes bij onze kinderen vanwege de kleurrijke plaatjes (en wierrook en biddende chinezen). Zoiets 'cultureels' ging prima.

Er is eindeloos veel kindervertier in en rondom Singapore, maar de dierentuin is eigenlijk het enige 'kinderuitje' wat wij in Singapore hebben ondernomen. Er schiet me verder niets binnen. Het is natuurlijk vooral een stad om te shoppen en te eten. Aangezien je opa en oma mee hebt moet je misschien juist dát gaan doen zonder de kids? ;)
12 jaar geleden
·
#9849
Wij zijn er vier dagen gebleven en vonden het een fantastische stad. We zaten in Holiday Inn Orchard Road maar enkel omdat we toevallig een promotie hadden gevonden. Wel mooi en centraal hotel, al heeft het natuurlijk nul komma nul karakter. Ons alternatief was de YMCA. Die heeft ook een zwembad en ziet er meer uit als een hotel als een jeugdherberg als ik mij goed herinner. Ligt ook aan Orchard Road.

Wat wij gedaan hebben:
-De zoo, natuurlijk: Er is een ontbijt met Orang Oetans te boeken. Dat kost redelijk veel geld. Als je zorgt dat je ongeveer een uur na aanvang van het ontbijt in de buurt van die plek bent dan laten ze apen zelf terug naar hun verblijf gaan. Wij waren er toevallig en dat was heel leuk: de orang oetans klauterden over de weg, van de ene boom in de andere en bleven netjes zitten voor foto's.
Er zijn ook verschillende shows, maar je zal moeten selecteren (wij hebben de olifanten gedaan) en er is een waterspeeltuin.
De night safari hebben wij niet gedaan. Toen we er vorig jaar waren werd er ook druk gebouwd aan een River Safari. Ik weet niet of die al af is.

-Met de monorail naar Sentosa. Da's hypertoeristisch, maar wij wilden het fort zien (vonden we overigens best een interessant museum). Er is ook een aquarium en nog wat dingen. Die hebben we niet gedaan. Ah, en het pretpark van Universal ligt er ook, maar dat hebben wij niet gedaan. We zijn wel 's avonds naar een soort lichtshow gaan kijken, Songs of the Sea of zo. Vreselijk kitscherig, verhaallijn is abominabel, maar van de technische kant van zaken waren wij (en de kinderen) wel onder de indruk.

-Chinatown: vonden we prachtig. We hebben er uren rondgewandeld, een viering in een tempel meegemaakt en we zijn naar het China Heritage Museum geweest. Niet speciaal voor kinderen, maar wel een héél mooi museum. Als je er maar een gaat, zou ik dit kiezen.

-Little India: Probeer op een druk moment naar een tempel te gaan. We hadden er eentje die uitgestorven was en eentje die vol mensen zat en die tweede maakte toch duidelijk meer indruk op de jongens: overgaven, kleurrijke kleren, wierook..

Ook wel langs Raffles gepasseerd en dat nieuwe gebouw 'met een boot erop' en natuurlijk geshopt en lekker gegeten in de foodcourts. Mijn man heeft ook nog met onze oudste (toen 5) Fort Canning bezocht (iets met gangenstelsels, als ik het goed heb). Ik zat buiten in het park met de jongste. Die deed een dutje :)
12 jaar geleden
·
#9850
Hoi Anneke en Kimh

Bedankt voor de tip! Wij realiseren dat Sentosa mega toeristisch is, maar voor de kindjes en opa/oma die voor het eerst buiten europa zijn is dit wel een leuk uitstapje lijkt ons. Is ook de reden dat wij eerst een paar dagen Signapore doen zodat zij een paar dagen wat kunnen acclimatiseren in een voor westerlingen meer gewone omgeving.

Ook het onbijt met de Oerang Oetangs zal wel in de smaak vallen. Hadden zelf in 2007 de night safarie gedaan en zullen dit waarschijnlijk weer doen. Dat er een zwembad in de Zoo is wisten wij niet. Dus de zwemkleding gaat zeker mee!
De Indiase wijk hadden wij de vorige keer overgeslagen dus die doen we nu zeker aan. Ben benieuwd of de hindoeïstische beelden niet wat eng zijn voor de kids? (2 en 4 jaar dan)

Wij zijn ook benieuwd om een van de andere eilandjes te bezoeken om zo wat meer van het minder bekende Singapore te zien. Heeft iemand hier nog tips voor?
12 jaar geleden
·
#9851
Het is een waterspeeltuin in de zoo, denk ik, geen echt zwembad.

Wat de beelden betreft: onze kinderen waren 3 en 5 en die hadden geen schrik. Het zijn nochtans geen helden :) In Wenen kregen we ze ooit amper gekalmeerd nadat ze in het Prater een grote nep-gorilla zagen.
Het was eerder een sport om het aantal armen te tellen en om te zien welke 'cadeautjes' de mensen achterlieten (vaak dozen melk of zo en dat vonden ze héél vreemd).
12 jaar geleden
·
#9852
Hoi Maarten,

Ik spreek nog niet uit ervaring (op 1 nacht+dag na voordat we naar Bali vlogen), want we vertrekken pas over 2 maanden, maar ons plan is wel om een paar nachten in Singapore te blijven.
Als accomodatie heb ik [url:10r9vx5r]http://www.singaporehomestay.com.sg[/url:10r9vx5r] op het oog en als activiteiten staan de Singapore Zoo, het Singapore Science Centre en een wandeling over de Southern Ridges op de planning.
Ik volg dit topic dus met interesse en over een tijdje kan ik je laten weten hoe het ons is bevallen.

Veel plezier met de voorpret!
12 jaar geleden
·
#9853
Hoi Kiki,

Veel plezier!
Ben benieuwd naar je ervaringen als je terug bent.
Toen wij nog met z'n 2 tjes waren vonden wij singapore een erg leuke bestemming. Hopelijk vinden wij dat straks met 2 kindjes erbij nog.

Mvg
Maarten
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!