zaterdag 31 augustus 2013
  8 Replies
  5.7K Visits
  Subscribe
Hallo!

Hoe gaan jullie om met vaccinaties tegen rabiës? Wij vertrekken over 8 weken voor een maand naar Thailand. Nu lees ik dat inentingen tegen rabiës alleen wordt geadviseerd bij verblijf langer dan 3 maanden. Toch twijfel ik om onze zoon van bijna twee wel te laten vaccineren. Je weer maar nooit, hij kan ook op de eerste dag van de vakantie gebeten worden. ik begrijp niet waarom het risico hoger is als je er langer bent. Aan de andere kant, die vaccinatie is ook niet niks, weer 3 prikken in dat kleine lijfje.
hoe groot is het gevaar op rabiës? Wij gaan naar kantchanaburi, ayutata en de andaman kust. Ik kan me uit mijn vorige reis naar Thailand herinneren dat er wel veel honden waren maar was ik me minder bewust van de gevaren. Ik ben altijd al bangig voor andere beesten dan mijn eigen en ga ze altijd uit de weg. Natuurlijk houd ik de kleine er ook ver vandaag, maar zoals ik zei, je weet het nooit, als er en keer een hond tegen hem aan springt...
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14048
Er zijn veel "zwerfhonden" in thailand, maar wij zijn eigenlijk geen agressieve hond tegengekomen. En de honden hebben totaal geen interesse in je als je ook geen interesse in hun hebt. Wij hebben onze kinderen geleerd dat ze eerst ons moesten vragen of ze aan de hond mochten komen. Ging prima, totaal geen last van honden gehad. Ik zou niet vaccineren.
Gr. Dorien.
10 jaar geleden
·
#14049
Hoi Dorien,

Dank je voor reactie. Persoonlijk denk ik dat ik onze zoon helemaal geen hond laat aaien. Ook als ze er niet agressief uit zien kunnen ze besmet zijn natuurlijk. Met een zoon van bijna twee is het lastiger dan mt oudere kinderen denk ik. Aan de andere kant, hij is wel altijd in onze buurt, hoe dan ook. Ik denk inderdaad dat als je heel voorzichtig bent er geen probleem hoeft te zijn. De vaccinaties zijn echt duur ook. Ruim 250 euro alles bij elkaar per persoon. Aan de andere kant, wat is geld als je het over zo'n enge ziekte hebt....
10 jaar geleden
·
#14050
Ik geloof zelfs dat als je die prikken hebt gehad je toch nog naar het ziekenhuis moet voor een prik, het zou toch niet afdoende zijn.

Wij hebben het ook niet gedaan en ook nog nooit nodig gehad.

Denk niet dat dit alleen te voorkomen is door geen honden te aaien, wilde apen zijn ook besmet.
10 jaar geleden
·
#14051
Kijk in ieder geval uit als je gaat fietsen of op een scooter gaat rijden.
Daarbij is het me wel overkomen dat ze naar je enkels happen en meerennen.
10 jaar geleden
·
#14052
Ik zou ook niet vaccineren, alhoewel wij in Thailand wel een voorval hadden waarbij 2 zwerfhonden samen met opgekrulde lippen en ontblote tanden op onze kinderen afkwamen. Mijn man is onmiddellijk voor de kinderen gaan staan en heeft de honden en schop gegeven toen ze dichterbij kwamen... Enkele omstaanders kwamen ons meteen ook al helpen. Persoonlijk denk ik dat dit gewoon stom toeval was. Verkeerde moment op de verkeerde plaats.

Een 2-jarige loopt sowieso zelf nog niet echt veel te voet rond, dus loopt ook minder risico om aangevallen te worden. Gewoon alert en voorzichtig zijn lijkt mij voldoende.

Veel plezier alvast!
10 jaar geleden
·
#14053
Nooit medisch advies geven als je geen arts bent en zo..

Wij zitten redelijk vol geprikt, maar Rabies niet. Je moet toch een hele serie hebben als je door een hond (of aap!) gebeten bent. En dat zijn we gelukkig nog nooit.

Afkloppen.
10 jaar geleden
·
#14054
Hoi,

Als je ingeent bent heb je alleen iets langer de tijd voordat je een injectie moet halen als je gebeten wordt.
Ben geen arts maar heb wel rabies injecties gehad in Thailand en Laos omdat ik ooit zo slim was om in het donker op een pup te gaan staan. Moeder hond zei toen hap. Geen grote wond maar wel de hele serie injecties gehad.
Toen te horen gekregen dat een volgende keer ik iets meer respijt had voor ik de eerste injectie moest halen.
Iedere keer dat ik weer een inenting haalde hierna heb ik gevraagd hoe het zat met rabies.
Elke keer hetzelfde bovenstaande verhaal gehoord.

Ik vind de honden in thailand niet agressief en zolang je niet van plan bent om met ze te gaan werken zou ik geen inentingen halen.

Je kunt het natuurlijk wel even navragen als je je andere injecties haalt.

Fijne reis,
Marijke
9 jaar geleden
·
#14055
Herstel: ik ben zelf wel ingeënt tegen Rabies, maar dat heeft met de baan te maken. Het geeft je hoogstens wat extra tijd als je gebeten bent; je moet altijd een serie prikken hebben dan. Ver wegblijven van honden en apen dus.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!