zondag 06 augustus 2017
  6 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Wij zijn momenteel in Vietnam en overal waar we komen zijn Hollandse gezinnen!! Gezien de de rust op het Vietnam forum hadden we dat niet gedacht... 'Normaal' zijn we in december in Azië en dan zien we max 1 verdwaald gezin ergens... En nu... overal waar we komen horen we Nederlands en zien we blonde kindertjes. Zoals gezegd hadden we dat echt niet verwacht. Zijn dat allemaal gezinnen die hier niet actief zijn... of zijn Vietnam-reizigers niet van die enthousiaste schrijvers? Wij zitten inmiddels in bai xep en ook daar errug veel Hollanders.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24637
Wij zitten ook in Vietnam. Komen af en toe nederla ders tegen maar niet veel (helaas voor dochter)
6 jaar geleden
·
#24638
We gaan trouwen vandaag van hcmc naar de mekong delta.
6 jaar geleden
·
#24639
Leuk! Beetje droog daar? Schijnt erg nat en overstroomd te zijn daar. Wij komen morgen die kant op :)
6 jaar geleden
·
#24640
In hcmc wel aantal tropische buien gehad maar hier aan de mekongdelta is het droog (en heerlijk).
6 jaar geleden
·
#24641
Inderdaad verrassend! Er wordt niet veel geschreven over Vietnam hier. Wij overwegen om er volgend jaar naar toe te gaan. Dus Hollandse invasie, kom maar door met de tips! ;-) Route, leuke accommodaties, bijzondere excursies... ik hoor het graag!
6 jaar geleden
·
#24642
Hoi! we zijn net terug van 4 weken rondreizen door Vietnam. Wij kwamen overal nederlanders tegen en ook veel gezinnen! Ook de Vietnamezen wisten allemaal dat Nederland nu vakantie had haha. Wij hebben gereisd van Ho chi minch naar Hanoi. Achteraf gezien zou ik alleen het Noorden hebben gedaan! Ninh Binh en Ta Van (klein dorpje in de valei buiten SaPa) was super mooi!! SaPa is een grote bouwput, zwaar luchtverontreiniging en erg veel stof. Maar Ta Van ligt net een stukje verder, in de vallei waar ook de wandelroutes door gaan. Je zit midden in een wandelgebied, middenin de rijstvelden, en midden tussen de locals. Het dorpje is nog niet verpest door het toerisme. Daardoor had het nog zijn charme. We hebben daar een Hmong vrouw gevraagd om een rondleiding door het dorp en of ze haar huis wilde laten zien. Dat was een top ervaring!
We dachten eerst thuis om SaPa over te slaan met kleine kinderen (4 en 11), maar dat hoeft dus echt niet. Hoe heb ik het ooit kunnen bedenken!! Ze kunnen prima 2 uurtjes wandelen en klimmen. Beter nog nog papa en mama. De homestay in Ta Van was de mooiste van het hele dorp. Dat wisten we, omdat we eerst in eentje kwamen die veel te klein, verouderd was ( An Duc Homestay) Wel geboekt via boeking.com met een score van 9,6 ( Zegt dus niet alles mensen en helaas vaak meegemaakt! dus vooruit boeken heeft voor en nadelen. TAVAN ECOLOGIC HOMESTAY. Vraag naar de familiebungalow. Super uitzicht over de vallei, midden in de rijstvelden, geen ander huisje voor je neus, alleen natuur. 35 euro per nacht. Ruime, grote kamers. Helemaal netjes dichtgetimmerd waardoor kans op insecten vrij klein is. Ervaring is dat de homestays steeds drukker bezocht worden en dat family diners vaak betekent eten samen met de andere toeristen. In SaPa hebben we twee nachten gelogeerd in SaPA centre hotel. Voordeel is dat het recht tegenover ee groot plein is waar avonds gespeeld wordt. Super voor de kinderen. je kunt er van die dingen huren waar je op kunt staan en met je evenwicht moet sturen om voor te bewegen (geen idee meer hoe ze heten). leuke sfeer op het plein. Mijn jongste deed tikkertje met vietnamese kinderen. lekker rennen dus. En wat een absolute aanrader is is om naar de Fansipan te gaan 9de hoogste berg) met de langste kabelbaan ter wereld.
Andere hele mooie ervaring is Ninh Binh. We hebben beust hiervoor gekozen, omdat we teveel negatieve geluiden hoorden van de drukte in Halong Bay. Wat fijn is aan Ninh Ninh is dat je daar ook heerlijk kunt fietsen. De natuur is adembenemend mooi. We zijn met de trein van Hanoi naar Ning Ninh gereisd, 2 1/2 reizen. Ging allemaal super makkelijk en we hadden weer een leuke reiservaring erbij. De trein schommelt en hobbelt veel meer dan de onze. Natuurlijk gaat er van alles mee in de trein, er staat muziek aan, de conducteurs dragen andere kleding.Op het station pak je een taxi. Die staan echt overal. Een kaartje voor de trein kun je via internet zelf bestellen. Heb je echt geen bookingskanoor voor nodig die ook eer aan je wil verdienen, Wij hebben trouwens alles zelf geregeld. In hotels zijn over booking kantoren die vaak flink duurder zijn. We keken wat je kon doen in de omgeving en regelden zelf bv een taxi.
In Ninh Binh sliepen we in quoc khanh bamboo homestay.nl. Mooie locatie aan een meertje waar je met een bamboe vlot kon varen, er zat een cobra in een hok gevangen (zielig, maar de kinderen vonden het reuze interessant). Hele mooie ruime bungalow van Bamboo. Nadeel is er de hele dag muziek gedraaid wordt. Volgens mij denken ze allemaal dat wij dat gezellig vinden. Als we iets van zeiden deden ze het wel zachter of uit. Je kan er heerlijk aan het meertje zitten. Eten is goed! Je hieft dus echt nergens anders heen voor eten en dat is heel fijn. Hele aardige familie die het bedrijf runt. Je kan fietsen lenen. Geen kinderzitjes helaas, wel voetsteuntjes. Die hoef je niet mee te nemen, zit bijna op alle fietsen wel. Kussen hadden we zelf mee (zacht zitkussen van de HEMA). weegt niks in de tas. Wel extra tyrips, hoe schrijf je dat..). Tip daar om de boottocht te maken van 2 uur, route 2!! Vanuit onze homestay was het 10 min fietsen naar de opstapplaats voor de boten, Trang An grottes. Touristisch? Ja enorm! maar zo ontzettend mooi dat je dit echt wel gedaan moet hebben. Route 2 leidt je oa naar een eiland waar de film Kong: Skull Iland opgenomen is. Erg leuk om die film nadien te bekijken. Je herkent de omgeving. En een must is het Bay Dinh tempelcomplex. Wat een sprookje, zo mooi zo mooi! De mooiste tempel van onze reis (en we hebben er veel gezien). We hebben drie nachten in Ning Bing gezeten dat was precies goed.
Hanoi vonden wij ook erg leuk! natuurlijk heel druk, chaotisch, gekkenhuis bijna. Maar dat was juist heel leuk. We zijn drie keer in Hanoi geweest en gelogeerd op 3 verschillende plekken. We hebben 2 keer in het Old square gezeten en de laatste drie nachten in Time City in een appartement via Air BnB. Old square moet je echt wel gezien hebben vinden wij en ook middenin wonen. Kan me voorstellen dat daar starten geen succes is! Te heet, te druk en met kinderen. Nee, zou echt wel iets rustiger gaan zitten dan. Maar als je al even gewend bent aan de warmte dan is het een leuke uitdaging. Laat je vooral rondfietsen een keer. kosten zijn 100.000 voor 1 uur!! let op, wij zijn de eerste dag dus flink beetgenomen dat we ons 10 min verderop lieten afzetten en het gebruikten als taxi. Dat is het dus niet. Maar wandelen ook over straat is al zon belevenis. We hebben geloof ik maar twee ongelukken gezin in onze vakantie. Dat zegt genoeg. Er wordt rekening met elkaar gehouden en gek genoeg wen je heel snel aan het feit dat de brommers en autos aan alle kanten aan je voorbij rijden. We zijn een keer, om toch even wat rust te vinden, naar het Thong Nhat park geweest. Allemaal oude verlaten kermisattracties, veel groen, veel sportende mensen.
In Hanoi moesten we helaas naar het ziekenhuis. Ga dan naar het internationale hospitaal. Daar spreken ze tenminste een beetje engels!
Voor meer reistips kun je me mailen: <!-- e --><a href="mailto:judithpots@telfort.nl]judithpots@telfort.nl[/url]<!-- e -->
Ik heb veel gezocht naar info over Vietnam en reizen met kinderen door dit land. Er stond maar weinig op deze site en heb me dus voorgenomen om mijn ervaringen hier te posten. Alleen kan ik nog wel even doorschrijven, zoveel hebben hebben we beleefd en gedaan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!