woensdag 01 mei 2019
  7 Replies
  4.8K Visits
  Subscribe
Al maanden aan het zoeken naar tickets naar Bangkok maar de prijzen blijven veel te hoog... Het budget dan maar weer eens wat verruimd en even leek het te gaan lukken: 700 euro p.p. incl bagage en goede vluchttijden.
Maar wat blijkt bij het boeken? Bijna 500 euro extra kwijt aan het verplicht reserveren van stoelen!!!!
Al verschillende aanbieders geprobeerd maar overal hetzelfde liedje. Soms ben je niet verplicht stoelen te reserveren maar om zo'n lange vlucht nu helemaal verspreid te zitten....
Iemand een tip? Is dat normaal die extra kosten voor stoelen tegenwoordig? Of moet in nog wat geduld hebben.... Of geen stoelen reserveren en hopen dat het bij het inchecken toch nog lukt bij elkaar te zitten?
Ik word er voor het eerst echt moedeloos van... :-(
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29220
Stoelreserveren is de nieuwe melkkoe na bagage.

Ik doe het nooit, we zitten altijd naast elkaar tot nu toe...
Tot nu toe dus. We vliegen deze week met klm terug naar schiphol en dochter van 9 jaar zit dus alleen 7 rij achter mij. KLM contactcenter kan niets voor ons betekenen. Stoelreserveren kan niet meer. Ik vind het ronduit belachelijk en zie hierin alleen maar toeristje pesten.
4 jaar geleden
·
#29221
Ik had altijd begrepen dat ze kinderen nooit alleen laten zitten waardoor ik nooit betaal om stoelen te reserveren. Vorige week met TUI fly vanuit Egypte naar Nederland gevlogen en toen zaten wij (drie kids) dus ook redelijk verspreid door het vliegtuig...
4 jaar geleden
·
#29223
Het ligt er een beetje aan per maatschappij. BA had een verrekt goede aanbieding naar Maleisië vorig jaar (wel geboekt via een VPN op de Britse Expediasite, Nederlandse Expedia was 220 euro per ticket duurder) en vroeg een belachelijk bedrag voor stoelreservering. Niet gedaan dus. Wel meteen online ingecheckt toen het kon. Bleek dat we keurig op een rijtje van vier zaten. Heen en terug. Ze hebben ook geen zin in gezeik in het vliegtuig van mensen lopen te zeuren om te wisselen en die de hele tijd heen en weer lopen in het vliegtuig. Beat the system!
4 jaar geleden
·
#29226
:p Ik blijf proberen! De aanhouder wint!
4 jaar geleden
·
#29228
Yes!!!!!! Gelukt!!!! Vier tickets naar Bangkok voor 2.534 euro met Etihad. Goede vluchttijden en korte overstaptijden. Helemaal blij!
Stoelen zaten er niet bij maar konden per vluchtdeel bijgeboekt worden. We hebben besloten 2 van de vluchten (de delen in de nacht) wel stoelen bij te boeken (13 euro per stoel) en 2 delen niet. Hopelijk lukt het nog bij die twee vluchten gratis stoelen te reserveren bij het online inchecken....:D
4 jaar geleden
·
#29232
Als je niet bij elkaar zit, dan vraag je het gewoon aan de stewards of dit toch mogelijk is en vaak lukt ze dat wel hoor.
4 jaar geleden
·
#29241
Wij hebben nog nooit stoelen gereserveerd (behalve dan met basisnet en dat is gratis) en dat gaat eigenlijk altijd goed, tot het bijna mis ging dit weekend.

Wij vlogen terug met United Airlines, heen waren we met andere maatschappij gegaan, dus onze paspoorten stonden nog niet gescand in hun systeem waardoor we niet online konden inchecken.

Bij het inchecken op de luchthaven (zo'n 2,5 uur voor vertrek) zaten we alle drie verspreid in het vliegtuig (kind is 6), ze konden er bij inchecken niks aan veranderen, maar bij de gate zelf even gevraagd en toen kregen we het voor elkaar om kind aan andere kant van gangpad te krijgen van een van ons. Ik grapte nog dat het wel een lekker rustige vlucht voor ons zou zijn als andere mensen met onze jongen moesten zitten, maar tof is natuurlijk anders.
Een half uur later zag ik een plaatje op het scherm met de vliegtuig indeling (gewoon op scherm bij de gate) dat er nu wél 2 stoelen naast elkaar waren, dus hup, weer terug naar de dames en toen kregen wij die plekken. Eentje dus met kind gezeten en de ander zo'n 13 rijen verderop, maar wel in hetzelfde gangpad. En anders hadden we in het vliegtuig zelf geruild, iedereen snapt dat je bij je kind hoort te zitten.

Een ander gezin had 4 stoelen bij elkaar gereserveerd (2x2 achter elkaar) en zaten uiteindelijk wel 2 om 2, maar 2 aan de ene kant en 2 aan andere kant van het vliegtuig. Dus ik vraag me af of reserveren dan wel nut heeft. Enfin, ter overweging... .
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!