1. mstrax
 2. Meenemen op reis
 3. zondag 24 september 2017
 4.  Abonneer via e-mail
De tickets zijn binnen, volgend jaar gaan we 4 weken naar Sri Lanka. Onze kinderen zijn dan 7, 11 en 14 jaar oud.

Wat ik me afvraag is wat nu handig is qua bagage. Geef ik de kinderen alledrie een eigen handbagage trolley en deel ik een grotere trolley met mijn man? Hij gaat waarschijnlijk ook stukken fietsen, dan reis ik alleen met de kinderen en is 5 tassen is niet handig.
Of toch 2 grotere trolleys. We hebben 2 zachte handbagagetrolleys. Ik kan het niet zo goed inschatten wat handig is.

We reizen met openbaar vervoer, maar ook waarschijnlijk een deel met een minivan/auto met chauffeur.
Qua kleding hebben we vooral zomerkleding, en 1 setje lang voor in het vliegtuig en de bergen. Kinderen zullen ook hun tablet wel meehebben.

Hebben jullie tips? ben vooral benieuwd hoe andere gezinnen met wat oudere kinderen het doen.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor je reactie.

Wat ik in ieder geval niet zou doen zijn 5 (kleine) koffers. Dan zit je de hele dag te tellen of je alle koffers en tassen etc hebt.


Oh ik dacht misschien handig, ieder zijn eigen tas. Maar zat al te denken hoe moet het in het vliegtuig, tablet, boek ed in plastic tasje/opvouwbaar tasje, want ik wil ook niet dat ze allemaal nog een rugzak meenemen.

Verder ben ik erg van de ziplockzakken: ondergoed pp, snoertjes en opladers, spelletjes, sokken, shirtjes, reispapieren, EHBO gerei, etc. Alles in een apart ziplockzakje. Overzichtelijk, opgeruimd en alles blijft fris.


Wij hebben ook van die packingcubes, dat bevalt goed.

De volgende keer ga ik wel voor een tweede trolley en 1 dagrugzak. De kleding van de twee oudsten (13 en 15) neemt steeds meer ruimte in beslag en ze hebben nu altijd een eigen kamer ipv familiekamer, dus een extra toilettas is wel zo handig. Een voor de kinderen en een voor ons (inclusief alle randzaken). Dan houden we wel ruimte over maar we kunnen de koffer aansnoeren.


Hier hetzelfde met groter wordende kleding en eigen kamer en een groeiende toillettas bij de oudste ;). Hoeveel liter gaat er in jullie trolley's?

Wij nemen weinig mee.


Dat wordt de uitdaging. Ik wil nl. ook niet als pakezels rondreizen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat ik in ieder geval niet zou doen zijn 5 (kleine) koffers. Dan zit je de hele dag te tellen of je alle koffers en tassen etc hebt.

Wij (ook drie kinderen) reisden heel lang met 1 grote, zachte rolkoffer (Northface), 1 dag rugzak en een rugzak voor speelgoed, boeken etc (de entertainmenttas). Later verdween de entertainmenttas door 1 schoolrugzak voor de kleding van de jongens. We hadden een boodschappentasje waarin we de vieze was bewaarden. Deze stopten we nooit in de koffer zodat de bagage in de koffer altijd fris blijft. Verder ben ik erg van de ziplockzakken: ondergoed pp, snoertjes en opladers, spelletjes, sokken, shirtjes, reispapieren, EHBO gerei, etc. Alles in een apart ziplockzakje. Overzichtelijk, opgeruimd en alles blijft fris.

De volgende keer ga ik wel voor een tweede trolley en 1 dagrugzak. De kelding van de twee oudsten (13 en 15) neemt steeds meer ruimte in beslag en ze hebben nu altijd een eigen kamer ipv familiekamer, dus een extra toilettas is wel zo handig. Een voor de kinderen en een voor ons (inclusief alle randzaken). Dan houden we wel ruimte over maar we kunnen de koffer aansnoeren.

Wij nemen weinig mee. Overal ter wereld kun je je spullen laten wassen. Geen badhanddoeken maar sarongs of 2 hammandoeken. Iedereen een paar stevige schoenen (voor Sri Lanka zou ik voor Teva's gaan) en een paar simpele slippertjes.
Met kinderen: USA, Thailand (2x), Marokko, Dubai, Cambodja, Maleisie, Vietnam, Oman, Cuba, Sri Lanka
Zonder kinderen: Florida, west USA, Indonesie, New York, Thailand, Canada, Nepal, Mexico, China

Facebook: TravelMama
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!