1. sascha
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. zondag 11 december 2011
 4.  Abonneer via e-mail
Wij gaan in maart naar Nieuw Zeeland om daar een maand met de camper rond te trekken. We gaan met een baby van 6 maanden en een peuter van 2,5. We hebben een 6 persoons camper gehuurd. Nu vroeg ik me af waar en hoe we ze het beste kunnen laten slapen.
Onze zoon van 2,5 slaapt nog niet in een groot bed. Ze zijn beiden wel gewend aan de deryan tentjes. Eerst wilde ik er twee meenemen, zodat ze daarin kunnen slapen. Het lijkt me alleen best veel sjouwen. En ik heb geen idee of zo'n ding in de slaapcabine boven de bestuurders past.

Hebben jullie tips?
Waardeer dit bericht:
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Sascha,

Wij hebben zelf met een baby van 11 maanden rondgetrokken in een 6-p camper. Ik zou je zeker afraden om de kinderen bovenin te leggen. Dat is niet veilig, deze ruimte is bijna in geen enkele camper afgeschermd. De deryan past daar waarschijnlijk ook niet in. Je moet er echt niet aan denken dat een van je kinderen naar beneden valt...

Na wat geschuif kwamen wij tot de volgende verdeling: 1 volwassene bovenin, 1 volwassene in het 2-p bed voorin en 1 kind (of in jullie geval 2) op het grote bed achterin. Dit bed was in onze camper ook nog eens afgeschermd met een gordijn, dus dat was erg handig voor 's avonds. Ik zou dan 1 deryan meenemen voor jullie kleine van 6 maanden en een slaapzakje voor die van 2,5.

Voor wat betreft het andere vervoer: Misschien zijn patapums wel iets voor jullie: lichtgewicht en klein op te vouwen rugdragers. Deze heb je in een baby en peuterversie. Wij hebben de peuterversie voor onze (flink uit de kluiten gewassen) zoon van 2,5. Dat gaat nog prima. Die rugdragers met een stalen frame nemen gewoon (te) veel ruimte in beslag. Ik zou zeker ook geen twee buggy's meenemen. Als je er toch eentje mist op reis kan je deze in nieuw-Zeeland in elke stad voor een prikkie kopen bij de tweedehands winkel. Ook een tip: ga sowieso naar de tweedehands winkel om dekens en kussens aan te schaffen, dan hoef je alleen wat lichte slaapzakken mee te nemen en de rest koop je daar ter plekke. Want extra dekens zul je vast wel nodig hebben, wij waren in de lente en hadden 's nachts -5C op het Zuideiland!

Groetjes, Ellen (http://www.stijnenellen.com)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Ellen,

Bedankt voor je reactie en de tips. Waar hadden jullie de camper gehuurd?
In onze camper zit wel een net voor de cabine, maar ik weet niet of die helemaal tot het plafond sluit. Dat ga ik nog wel navragen. Als de deryan daar wel past, kunnen ze er ook niet uitvallen, aangezien die helemaal dicht is.
Er zitten wel dekens en kussens bij de camper, maar weet niet hoe warm die zijn. Maar als ik -5 graden lees... Brrrr

We hebben al een manduca draagzak, dus dat komt helemaal goed! Voor de baby neem ik ook een draagdoek mee. Dan moeten we het kunnen redden met een buggy. We hebben ook een grote rugdrager, die is wel fijn ivm de opbergruimte, maar neemt idd veel plek in. Moeten even de voors en tegens afwegen.

Ik had nog niet gedacht aan de tweedehands winkels, maar dat is zeker een goed idee!
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!