zondag 01 juni 2008
  20 Replies
  8.9K Visits
  Subscribe
Hallo, wij zijn Silvan en Chantal. Wij gaan eind van dit jaar met onze drie jongens van dan 4, 3 en 1 jaar rondreizen in Thailand, Vietnam en Cambodja. We zitten alleen nog te dubben over hoe de kinderen te vervoeren. De oudste kan prima (grote) afstanden lopen, de jongste 2 nog niet. Wij hebben een aantal opties met de daarbij behorenden voor- en nadelen:
- 2 rugdragers, nadeel, geen rug meer over voor bagage :)
- duo-wandelwagen, is redelijk groot en zwaar, geen idee of deze in een mini busje of taxi past
- rambler bolderwagen, grote voordeel is dat je alle kinderen en de bagage hierin kwijt kunt, nadeel: zie duo wandelwagen.
Wij dubben nog even door, wellicht heeft iemand anders nog een briljant idee??

Groetjes, Chantal
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#3943
Ha Chantal,

Wat een leuke vraag! Tijdens onze reizen konden onze beide dochters ook geen lange afstanden lopen, dus zaten we met dezelfde vraag. Wij hebben een frameloze rugdrager (makkelijk op te bergen) van Kipling meegenomen (volgens mij alleen nog te verkrijgen op Marktplaats) en een (prenatal) buggy. Bij de aanschaf van de buggy hebben we rekening gehouden met de ruimte aan de achterkant. Onze oudste moest makkelijk op het metalen frame kunnen zitten. Dat werkte perfect. Als we een doek onder haar billen deden, zat ze daar best heel comfortabel. We kregen er wel veel bekijks mee, want het zag er waarschijnlijk heel vreemd uit.
Vorig jaar hadden we trouwens een buggy-board meegenomen die we aan de buggy vastklemden. Dat werkte ook heel goed. De jongste in de buggy, de oudste staand op het plankje. Helaas zijn we die ergens in een taxi kwijtgeraakt.
We kregen onlangs ook een tip van Marcella, die net op reis is gegaan, over de Ergo Baby Carrier. http://www.ergobabycarrier.com Zij had deze aangeschaft en was er erg wijs mee.

Ik ben trouwens ook erg benieuwd hoe andere ouders dit 'probleem' oplossen.

Groeten!

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3944
hoi Chantal,

Wat ik je mee wil geven ter overweging hoe je de kinds wil gaan vervoeren:
Wij zijn afgelopen december met onze kinderen van net 4 jaar en 1,5 jaar naar Thailand geweest. Wij hadden voor de jongste een rugdrager én een buggy mee. Wij gingen er vanuit dat ons zoontje van 4 jaar gewoon kon lopen. In Nederland liep hij altijd en had nooit meer de behoefte om in de buggy te zitten. Echter in Thailand heeft hij veel in de buggy gezeten, waardoor wij onze dochter veel vaker dan gewenst in de rugdrager hebben vervoerd. Door de hoge temperaturen voelde hij zich snel moe. Het was voor ons allen prettig dat hij gebruik kon maken van de buggy.
In oktober gaan we wederom naar Thailand, onze zoon is dan bijna 5 jaar. De rugdrager laten we thuis. We houden er wel rekening mee dat onze zoon weer graag wil zitten en om ons meer vrijheid te geven om dingen te ondernemen, zullen wij er voor zorgen dat de twee kinderen samen in de buggy kunnen zitten, zoals Els in de eerdere reactie beschreef. In het "boodschappenmandje" onder het zitgedeelte willen wij een dunplankje leggen en een nog een soort rugleuning creëren voor degene die op het frame zit. Wij denken dat onze jongste daar dan ook prima kan zitten.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#3945
Hoi Chantal en Silvan,

Een lastige vraag altijd. Ik zou je adviseren, kijk goed naar je kinderen. Wat kunnen ze wel of niet. Toen mijn zoontje 2,5 was hebben wij een reis door Kreta gemaakt. Thuis zat hij ook al bijna niet meer in een buggy en dus had ik niet zo'n zin om nog zo'n onhandig ding mee te slepen. Voor de zekerheid heb ik toen een slendang in de tas gegooid. Alleen bij het bezoek van een grot en bij wat opgravingen had hij even behoefte aan wat extra steun en veiligheid van de slendang.
Het jaar daarop gingen we naar Sri Lanka (mijn zoontje was toen 3,5) en eigenlijk heb ik er niet eens meer aan gedacht om nog een wagen of slendang mee te nemen. Mijn zoontje heeft er ook geen moment om gevraagd. Hij loopt heel goed (is thuis ook gewend veel te lopen) en het geeft hem ook juist een veilig gevoel dat hij zelf kan bepalen waar hij staat. Vooral als het druk is kan het benauwend zijn voor een kind dat hij 'vast' zit in een buggy.

En ik kan mij voorstellen dat jullie met 3 kleine kinderen ook niet van plan zijn hele lange afstanden te wandelen. Dan is in veel aziatische landen altijd wel een tuktuk of taxi in de buurt. Dus misschien is het een idee om 1 rugdrager mee te nemen en voor de zekerheid nog een slendang. Daarmee kun je je zoontje van 3 makkelijk even op je heup dragen. Vond ik altijd een hele prettige gezellige manier.
Het voordeel is dat je lekker wendbaar bent, niet teveel bagage en loop ruimte nodig hebt en waarschijnlijk zal je zoontje van 3 vanzelf meer gaan lopen dan dat hij tot nu toe doet.

Veel succes ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!
15 jaar geleden
·
#3946
Hoi Chantal, Heerlijk hé, om met de voorbereidingen alvast van jullie reis te genieten! Mijn reisje zit er helaas alweer op, maar ook de naween zijn heerlijk. Praktisch en prettig reizen met kleine kinderen is altijd een uitdaging. Mijn man was er de eerste drie weken bij en de overige 6 weken heb ik het reizen alleen gedaan met mijn dochter van 4 en zoon van 22 mnd. Mensen vroegen gelijk hoe ik dat ging doen....mijn dochter liep alles zelf gelukkig (met af en toe klagen uiteraard, want met die zon is het ook niet lekker wandelen) en mijn zoon zat in de buggy. Ik had een quinny zapp bij me. Deze kon je lekker klein opvouwen, met 1 hand te besturen en is heel wendbaar. Helaas kan je de zitting niet kantelen dus als de jongste sliep, kantelde ik gewoon de hele wagen tegen een stoel ofzo zodat hij toch lekker kon liggen en een dutje kon doen. In het rugzakje dat altijd aan de wagen hing met luiers en andere overlevingsproducten had ik ook een sarong zodat ik de jongste op mijn rug kon dragen en de oudste even in de kinderwagen kon zitten. Soms zaten ze gewoon gezellig met zn tween in de buggy. De jongste bij de oudste op schoot, dat vonden ze heel gezellig. Ik zou de dubbele wagen niet meenemen, dat is inderdaad log en groot, maar de buggy (en een sta-plankje) en met een draagdoek kan je altijd en overal heel comfortabel wandelen. Ik ondernam alle activiteiten s morgens vroeg als het nog wat koeler was en 's middags lekker relaxen bij water (zee of zwembad). En als we toch de hele dag op pad waren bracht vervoer ons van deur tot deur. Niet zeulen met de kinderen en iedereen is tevree! Je zult zien dat je heel creatief oplossingen zult zoeken zodat het voor iedereen vakantie is.

Groet Jurma

ps mijn verhaal kun je ook lezen op de site
15 jaar geleden
·
#3947
Hallo Chantal,

Wij reisden afgelopen zomer door Bali en Maleisië met onze dochters van net 3 en 6 jaar en lieten de buggy thuis.
Onze bagage verdeelden we over 2 backpacks, zodat we de handen vrij hadden voor de kinderen.
Voordelen: makkelijk reizen in openbaar vervoer, geen discussie over wel of niet in de buggy...
Nadelen: rekening houden met de afstand die een 3 jarige bij 30+ graden loopt.

Het beviel ons goed, moet wel zeggen dat onze kinderen normaal gezien ook veel wandelen en we de jongste af en toe (kleine stukjes) op de heup droegen. Voor "langere afstanden" die we normaal gezien thuis wel wandelen, namen we nu een taxi of bemo.

Groetjes en fijne reis!

José
15 jaar geleden
·
#3948
Hoi allemaal,

Dank jullie wel voor jullie reakties en voor het meedenken. Ik merk echter wel dat 3 kinderen er net even eentje meer zijn dan 2 :). Behalve dat het gaat om het lopen van (lange)afstanden, speelt ook het 'niet uit het oog verliezen' aspect mee. Wat wij vooralsnog hebben besloten is de rambler bolderkar mee te nemen. Deze is opvouwbaar en geschikt voor 6 kinderen. (lees: 3 kinderen en een zooi bagage), en misschien de rugdrager. Bovendien geven wij de oudste kids elk een rugzakje met daaraan bevestigd een touw, zodat ze zelf kunnen lopen als ze dat willen, maar we ze toch bij ons kunnen houden. (ik krijg nu plotseling tekenfilmvisioenen van krioelende kids en struikelende vietnamezen:)) Onze verdere bagage zal dan in 1 rugzak en een grote (sport)tas moeten passen.

Mocht iemand nog een briljant idee hebben, wij houden ons aanbevolen.

Groetjes Chantal
15 jaar geleden
·
#3949
En voor iedereen die zich nu afvraagt hoe die Rambler Bolderkar eruit ziet, heb ik een foto opgezocht. Deze is het toch, Chantal?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3950
yep dat is hem!! Mooi is ie he?

Gr. Chantal
15 jaar geleden
·
#3951
Ziet er zeker mooi uit. Hoe zwaar is-tie? Kun je 'm makkelijk en klein inklappen?

'k Moest wel lachen om je visioen van krioelende kindjes omvergelopen door hordes vietnamezen... Heel herkenbaar van die gekke visioenen. In het echt zal het zeker meevallen. Maar drie kindjes is er inderdaad nét een meer dan je handen hebt. Handig die rugzakjes met een touw. Het viel mij tijdens de reis op dat op stressmomenten (grensovergangen, uit een drukke boot stappen, busstations etc...) de kinderen goed door hadden dat ze bij me moesten blijven. Klaas regelde de bagage, ik hield de kinderen in het oog (of andersom). Maar een beetje voorzorg kan nooit kwaad natuurlijk!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3952
Hé Chantal,

Je hebt helemaal gelijk met 3 is het net wat grotere uitdaging dan met 2 kinderen. Ook wij spraken altijd af wie wanneer de kinderen in het oog hield. Cees de bagage ik de meiden. Wat wij ook altijd doen (en voor ik kinderen had werd ik spontaan onpasselijk bij het idee) de meiden dezelfde kleuren aan. Liefst een felle kleur, dan vallen ze goed op in de drukte en hoef je maar één kleur in de gaten te houden. Werkt ook prima met een dagje dierentuin in Nederland moet ik zeggen.....

Groetjes en plezier met de voorbereidingen,

José
15 jaar geleden
·
#3953
Hoi Chantal,

Wij trekken op 30 juni zo'n 6 weken door Australïe en Thailand met 4 kids (nog 1tje meer dus) van 7,5,net 3 en 1,5jaar.
Ook wij hebben al slapeloze nachten gehad over het hoe vervoeren van onze kinderen ter plaatse.
Omdat we ook weer met de rugzak willen trekken zochten we naar iets wat niet te veel plaats inneemt natuurlijk.
Vooral voor de twee jongsten zullen we iets moeten voorzien.
Uiteindelijk hebben we besloten om 2x de ergo babycarrier mee te nemen en 2x een plooibuggy die ook in slaapstand kan gelegd worden.
Voor de ergo babycarrier hebben we ongeveer een half jaar geleden 1 aangeschaft om alvast uit te proberen en hij bevalt ons en de kinderen prima. Erg handig om in de rugzak op te bergen en de kinderen voelen zich op hun gemak (slapen er zelfs in). Ook voor langere wandelingen (trektocht?) geschikt. De 2de kunnen we huren bij "doekjes en broekjes" in Leuven, Belgïe.(Wij wonen ook in Belgïe)
Voor de plooibuggy's hebben we 2x een koelstra simba buggy tweedehands gekocht omdat we thuis een phil&teds e3 buggy gebruiken maar deze te groot vonden om mee te nemen op trein, bus en vliegtuig. Voordeel is ook wel dat als toch blijkt dat 2 buggy's te veel zijn we er eventueel ergens 1 zouden kunnen achterlaten zonder dat het te veel pijn doet snap je?

Hopelijk heb je hier iets aan?
Veel plezier in elk geval nog met de verdere voorbereidingen ;-)

Groetjes,
Lieve
15 jaar geleden
·
#3954
Voor geinteresseerden in bolderkarren, deze kwam ik ook nog tegen: de Ulfbo bolderkar. http://www.ulfbo.de/ulfbo_nl/bolderwagen.htm
Iemand hier ervaring mee?

Grt,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3955
Hoi,

Ik heb even op de site gekeken, ziet er leuk uit voor in en om het huis, maar lijkt me minder geschikt voor de wat zwaardere tochten. Ziet er vrij 'ielig' uit vind ik. Kleine wielen (= minder geschikt in het zand en op ruw terrein), maximaal draagvermogen 60 kilo t.o.v. 200 kilo van de Rambler. Hij is echter wel veel lichter en een stuk vriendelijker geprijst, maar volgens mij is dit het net niet helemaal. Wij gaan voor de Rambler!! En met die 200 kilo draagvermogen, pas ik er zelfs bij in :) !!!

Groetjes Chantal
15 jaar geleden
·
#3956
Haha, arme Silvan..
Maar je hebt gelijk, 60 kilo is niet zoveel. Daar zit je snel aan met drie koters en je bagage. Hoeveel kilo verwachten jullie mee te gaan nemen? Wij kwamen in Vietnam een familie met één kindje tegen die rondreisde met 68 kilo bagage. (incl. bolderkar) Wij reisden rond met ongeveer 25 kilo bagage. In één tas met wieltjes. Dat beviel ons wel goed. Al denk ik dat we de volgende keer toch gaan voor twee rugzakken. Hoe ga jij het doen?
Grt, Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3957
Hoi Els, met Silvan hoef je geen medelijden te hebben hoor, die is wel wat gewend :) Wat ik een maximaal prettig gewicht op mijn rug vindt is ong. 15 kilo, Sil kan er wel iets bijhebben. We zijn natuurlijk al gewend om met rugzakken te lopen, als is dat niet bij zulke temperaturen. Wij hopen zo rond de 20 a 25 kilo in totaal uit te komen (ex. bolderkar, deze is al 31 kilo) Ik hoop trouwens dat we hem in het vliegtuig mogen meenemen als kinderwagen, dan telt ie niet voor het gewicht en mag je hem meestal tot aan het vliegtuig meenemen. Ik denk trouwens niet eens dat we hier aan komen. Op onze vorige reis hadden we ook onze tent en alle kampeer en klimspullen bij ons, en toen zat ik op 15 en Sil op 18 kilo. Marijn en Lucas krijgen ook beiden een rugzakje met hun spulletjes, denk aan flesje water, knuffel e.d. Wijzelf nemen onze rugzakken mee.
15 jaar geleden
·
#3958
Hallo,

Heb vraagje betreft de rugdrager/buikdrager van ergobaby, is die gemakkelijk en hoelang kun je zo met je kleintje op je rug lopen, voor het echt lastig of zwaar wordt. Wij hebben een rugdrager met frame, maar vind ik niet zo makkelijk mee lopen.
We overwegen om een ergo aan te kopen, of heeft iemand er één die hij verkoopt?

Groetjes
12 jaar geleden
·
#3959
Hoewel het laatste bericht al een hele tijd geleden is, wil ik toch nog graag reageren. Ik las hieronder dat Chantal van plan was een bolderkar (opvouwbaar) mee te nemen. Ik ben erg benieuwd hoe dat bevallen is, wij denken zelf erover om er ook een mee te nemen (ipv de buggy). We gaan 7 weken op reis (Thailand en Bali) met 2 kinderen (2,5 en 4,5 jr). Wie heeft ervaring met een (opvouwbare) bolderwagen? Graag hoor ik van jullie. Alle tips zijn welkom!
Groetjes, Debby
12 jaar geleden
·
#3960
Hoi Debby,

wij vertrekken 4 oktober met onze zoon van 2 en dochter van 4 naar Kuala lumpur en reizen daarna nog 5,5 maand door azie...We hebben vorig jaar al een rambler daytrack aangeschaft om te testen en echt te kunnen ervaren of we die wilden meenemen. Het is een superding (de hele buurt rijdt mee en het rijdt heerlijk), maar we hebben nu besloten dat we hem te groot/zwaar vinden om mee te nemen op reis. Hij is wel inklapbaar, maar dat is best veel werk (niet te vergelijken met een buggy bijv.) We zagen onszelf al in een tuctuc met dat enorme ding op het dak..of in zo''n smal bootje in Laos ...Met 3 (of meer) kinderen is het misschien wel praktisch...

Je zult er wel veel bekijks mee hebben...als we er hier een ritje mee maken komen er steevast mensen op ons af die hem ook willen...

Wij hebben zelf na veel gezoek/getwijfel gekozen voor de rugdragers ergocarier en patapum (we twijfelen nog of we ze beide meenemen). Daarnaast hebben we de buggy VOLO van maclaren gekocht. Slechts 3kilo en vrij goed goedkoop op marktplaatst te vinden (wij betaalden 20 euro). Fijn is ook de draagband waardoor je hem makkelijk even om je schouder gooit....

Succes met je keuze,
groetjes, Mijke
12 jaar geleden
·
#3961
Hoi Mijke,
Dank je wel voor je reactie. We hadden ook al het idee dat een rambler wellicht wat groot/zwaar was. je hbet ook lichtere versies van bolderkarren. We zitten nu te kijken naar de Bolderigo (<!-- w -->http://www.Bolderigo.com<!-- w -->;). Deze is een stuk lichter en wel snel inklapbaar. Ik heb alleen nog geen enkele recensie gezien van deze bolderwagen (behalve voor een pretpark of zo, maar dat is toch net even anders...). Ik neem jou verhaal in ieder geval mee en denken ondertussen nog even verder...blijft lastig wat de beste keuze is. maar een buggy heb je idd zo gekocht...
Groetjes Debby
12 jaar geleden
·
#3962
Hoi Chantal ea,
Zijn jullie er al uit? Moeilijk dingen he? en idd 3 is net even (onhandiger) meer dan 2.
Wij hebben er 2, en dus geen ervaring met 3 maar ik probeer ook mee te denken.

Toen we 2 jaar geleden, met oud en nieuw naar Mexico gingen, met 2 kindjes van toen 1,5 en 3) hadden we 2 buggy's bij ons. Vorig jaar gingen we naar Azië en Australië en besloten we 1 buggy mee te nemen en een rugdrager van Patapum omdat die gemakkelijk in de (dag) tas mee kon. Dan konden we ook kiezen wie er een uit kon rusten in de buggy (mijn zoon werd wel raar aangekeken als die met zijn (Europese) lange benen) in de buggy zat. Hij was toen 4. En afgelopen zomer heb ik geen drager gemist (Maleisië) voor beide (toen bijna 6 en 4).Maar ja jou probleem is natuurlijk ook dat je die kleine spruit niet kan laten lopen oid.

Tsja 1 buggy is een must en dan een rugdrager voor de vermoeiende momenten (en
hopen dat dat niet tegelijk is met de keren dat je de bagage moet dragen....;)

En idd een buggy die in de slaapstand kan is ideaal (mijn zoon ging in Cuba (toen ook net 1) sliep daar 's avonds in als wij gingen eten/"uit" gingen in de stad

Die bolderkar ziet er ook wel fijn uit maar ik ben bang dat hij je tegen gaat staat (idd wat ik lees over op het dak van tuktuk's ed).

succes,
Marjan
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!