zondag 16 november 2008
  14 Replies
  7.6K Visits
  Subscribe
Beste forumleden. Wij hebben voor 3,5 week een reis naar Mexico geboekt en vliegen met Martinair met comfort class rechtstreeks in 11 uur naar Cancun. Onze zoon is 15 maanden en mag niet meer in een bassinet. Wie heeft bruikbare ervaringen hoe wij zo'n mannetje dat net kan lopen 11 uur lang gaan vermaken, hij heeft geen eigen stoel en is geen slaper.......(haha thuisblijven was natuurlijk geen optie) heel erg bedankt alvast voor het meedenken.
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4602
Hallo Natasha... Op dit forum is hier en daar ook wel de nodige info hierover tevinden maar in het reisverhaal van Edward Leau van 17 oktober (geloof ik) staan vele tips!

Groet Greetje
15 jaar geleden
·
#4603
Beste Natasha,

Welkom hier! Mexico klinkt goed. Wanneer vertrek je? Zelf ben ik er nooit geweest, maar mijn vriend Klaas heeft er ooit lange tijd voor z'n studie gezeten, dus ik heb er veel enthousiaste verhalen over gehoord.

Tijdens onze eerste reis naar Thailand was onze dochter Imme ook vijftien maanden oud. Een beweeglijk meisje en net als jullie zoon een erg slechte slaper. Voordat we onze vlucht boekten hebben we gecheckt welke maatschappij voorzieningen had voor de kinderen die net buiten de 'bassinetleeftijd' vielen. China Airlines bood toen een 'box' aan. We zouden plaatsen op de plek van een bassinet krijgen (meer beenruimte) en konden onze dochter dan in de 'box' aan onze voeten laten slapen. Klonk erg goed.

In het vliegtuig bleek dit een kartonnen doos, met een laag opstaande rand te zijn met een dun dekentje er in. Beweeglijke Imme was daar zeker niet in te houden en heeft de paar uren die ze geslapen heeft, gelegen op de stoel van haar oudere zus. Haar oudere zus Jente (toen 3) heeft toen overigens heerlijk geslapen in die kartonnen doos. (Die ervaring neem je haar ook niet meer af... :-))

Soms hoor je nog wel van vliegmaatschappijen die toch ook oudere kinderen (tot twee jaar) in het bassinet laten slapen. Een andere tip die ik hier op het forum las, is om het matje van een travelbedje mee te nemen. Dan kan je zoontje, als hij eenmaal in slaap is gevallen, toch zacht op de grond liggen.

Kortom: reserveer stoelen op de plek van een bassinet ivm met meer beenruimte en neem een klein inflatable matrasje mee als handbagage. Overige info kun je ook vinden op http://www.verrereizenmetkinderen.nl/In ... deren.html en http://www.verrereizenmetkinderen.nl/In ... 2tips.html.

Succes! En we horen graag meer over wat je in mexico gaat doen!

Groeten,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4604
Hallo,

Mijn zoontje was 14 maand toen we deze zomer naar Thailand geweest zijn. Dus inderdaad vooraf gevraagd voor een bassinet, en was niet mogelijk. Eens op het vliegtuig, mocht hij niet eens op de grond liggen voor de veiligheid, dus was alvast een slecht begin voor onze beweegelijke en moeilijke slaper. Gelukkig kwam de stewardes vragen hoe oud hij was ik was eerlijk en vertelde 14 maand met gevolg geen bassinet en eerste gedeelte vlucht op de schoot. Tweede gedeelte was ik wel geleerd, en bij de vraag hoe oud 12 maand, met succes we kregen een bassinet waar hij heerlijk in geslapen heeft.
Terug reis kreeg zelfs een kindje van bijna 2 een bassinet, waarin hij lekker geslapen heeft, dus zou ik zeker alvast plaatsen bij de bassinets boeken, en met wat geluk krijg je er toch één, of heb je toch de extra ruimte die je zeker kunt gebruiken met kids, om op de grond te slapen indien dit mag, of om toch wat te spelen.
Waar heeft hij zich mee bezig gehouden, spelen met het kindje naast ons leuk ;), slapen toch van de 14 uur 10 uur. Wij hadden kleine speelgoedjes mee die hij nog nooit gezien had, en af en toe kreeg hij er eentje bij moeilijke momenten.
Met het bakje van ons tv schermpje, filmje kijken of toch proberen.

Veel succes
15 jaar geleden
·
#4605
Bedankt voor het meedenken allemaal, ik heb de hele site van boven tot onder gelezen haha. Ik ben altijd hel erg vlot met het inboeken van stoelen maar deze keer heb ik niks te zeggen omdat er een geddelte van onze reis via Neckerman verloopt. Martinair heeft al aangegeven niets voor me te kunnen doen. We nemen iig het matje van zijn Deryan tentje mee die we vandaag gekocht hebben. Desnoods ga ik wel op de grond liggen en mn mannetje in de stoel. Echt comfort class haha.
toch denk ik dat onze friemel (heeft ie van zn moeder) het hele vliegtuig door gaat stappen en echt niet gaat liggen........
15 jaar geleden
·
#4606
Hoi Els, we vliegen op 23 januari tot 14 februari. ik had wel veeeeeeeeel langer gewild maar manlief vind het wel best zo. Wij zijn ook al 3x in thailand geweest, prachtig, lekker rondtrekken elke keer weer ergens anders heen. Daarom dit keer naar Mexico. Heb jij ook nog ergens anders een site? Want vlgs mij heb ik ergens anders al je reisverhalen gelezen, ik herken de naam Imme.We starten voor een week in Playa del Carmen om de jetlag van Jindi een beetje te kunnen opvangen (hopelijk). Vanuit daar excursies, met name snorkelen enz. Daarna 2 weken rondtrekken langs de hoogtepuntne met een huurauto en slapen op de bonnefooi in pensionnetjes, als laatste nog een paar dgn strand. Ik pluis altijd de lonely planet van voor naar achter door voor leuke tips.
15 jaar geleden
·
#4607
Dag Natasha,
onze ervaringen met die leeftijd zijn wisselend en soms helaas afhankelijk van maatschappij en crew. met op de grond slapen moet je wat geluk hebben (vanwege veiligheid - al eerder gemeld). en het hangt af van je vliegtijden: heb je een nachtvlucht of een dagvlucht? de laatste keer was onze eerste vlucht een dagvlucht (en daarmee 90% wakker) terwijl de tweede vlucht diezelfde dag een nachtvlucht was (en dus veel geslapen). we nemen altijd veel kleine dingen mee om ze te vermaken: spelletjes, boekjes, kleine kadootjes, tekengerei, muziek. onze beste hit is een mp3 speler met voorleesverhaaltjes erop - lichtgewicht en mogelijk lang plezier. de disney boekjes hebben er een cd'tje bij.

bij een nachtvlucht kun je proberen of de kleine op lege plekken mag liggen (dwars over de stoelen die vrij zijn als dat het geval is - werkt niet bij de babyplekken omdat daar de armleuningen niet omhoog kunnen). hangt af van de kindvriendelijkheid van de crew en natuurlijk hoe vol het vliegtuig is. maar met vragen kom je een heel eind. en een stokje voor het doorbijten. veel plezier in mexico! maurice
15 jaar geleden
·
#4608
Ik lees in dit item dat bij sommige maatschappijen het niet toegestaan is om je kindje op de vloer (voetenruimte ) te laten slapen. Wij vliegen met LTU!
Weet iemand hoe streng zij zijn hiermee. want ik was wel van plan om een klein matrasje mee te nemen.
15 jaar geleden
·
#4609
Hoi Greetje,

Afgelopen reis vlogen wij ook met LTU, en zolang de vlucht rustig was, mocht Jente op de grond slapen. Bij stijgen, dalen en turbulentie (als het sein 'riemen vast' klinkt) moest ze weer in de stoel. Het cabine personeel deed wel een keer moeilijk toen ik tijdens zo'n riemen-vast-moment met slapende Imme op schoot bleef zitten. Maar om haar nu wakker te maken en rechtop in een stoel te zetten voor een beetje 'geschud'... Ik was allang blij dat ze sliep! Uiteindelijk vonden ze het oké als ik mijn riem dan ook om haar heen deed.

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4610
Hoewel de thread vooral over slapen gaat, is het inderdaad verstandig om na te denken over de maatschappij waarmee je vliegt. Een eigen TV-schermpje met Video on demand en spelletjes is goud waard voor kinderen (zegt Frank die naast me staat).

Nog meer tips van Frank (8):

* Neem altijd dropjes mee, voor opstijgen en dalen, want dan krijg je minder last van je oren.
* Gebruik alleen het stewardessenknopje als je echt dorst hebt
* Zorg altijd dat je de noodmaatregelen die voor in de stoel zitten een paar keer goed doorleest
* Bestel een kindermaaltijd
* Als ze langskomen met cadeautjes (spelletjes), kies dan ieder een ander spelletje, dan kun je wisselen.
* Weet waar de WC zit en ga als je nog niet heel erg hoeft.

Hans en Frank
14 jaar geleden
·
#4611
een klein magisch tekenbordje (10/7cm) heeft bij ons voor veel plezier tijdens de vlucht gezorgd. Eerst om zelf te tekenen, daarna om ons opdrachten te geven wat wij voor hun konden tekenen. (ik geloof bij de top1toys maar zeeman heeft ze ook en de action geloof ik ook.
slapenop de grond mocht ook bij qantas niet. Carmen (2) kreeg op de heenweg een bassinet maar wilde er niet in slapen. Wel wat meer beenruimte. Terugweg dan ook aangegeven dat bassinet voor ons niet meer hoefde. Carmen heeft prima bij mij op schoot geslapen. Wel zou ik bij het inchecken vragen of het vliegtuig ook vol is en als er plek over is of jullie die plek dan mogen benutten.
verder zat er bij ons een tvscherm in per persoon en kon er dora, mickey mouse en disneydvd's gekeken worden wat voor veel afleiding zorgt.
14 jaar geleden
·
#4612
Wij hebben geboekt bij Singapore Airlines. Daar krijgen kinderen tot zestien kilo een bassinet. Bij mijn weten is dat de maatschappij die het langste een bassinet aanbiedt en verder natuurlijk een hele fijne maatschappij. Nu maar hopen dat Wander (dan 15 maanden) het ook wat vindt en dat ie niet opeens zes kilo zwaarder wordt ;-).

Groet,
HWH
14 jaar geleden
·
#4613
Hoi Natasja,

Gaaf plan zeg, ik herken het. Wij zijn nl afgelopen winter (half Dec - half Jan) ook in Mexico geweest. We is mijn man, ik en onze zoon van toen ruim 3 en ons dochtertje van nog geen 2 (is in Maart 2 geworden).
We vlogen ook 'Comfort' met 'Martinair' en dat was fantastisch! We hadden een directe vlucht, ook al bleek die even te stoppen in Havana, Cuba....de (been)ruimte (wij zijn nogal groot) is geweldig. De service (borreltje bij de koffie, aandacht voor de kinderen) was geweldig en we kregen zelfs de terugweg met z'n 4-en 6 stoelen toegewezen van de purser, "die 3 stoelen was toch veel te krap?", was haar redenatie. Dan begrijp je dat ik die terugweg helemaal zag zitten.

Wat denk ik de tip is; denk niet te weten wanneer je zoontje moet slapen, en die bassinet is voor een bepaald aantal kilo's...mijn dochtertje mag er niet meer in. Ze kunnen het echt HEEL lang volhouden. Mijn kleintjes liepen rond en kregen aandacht van kinderliefhebbers en boze blikken van kinders(in een vliegtuig vooral)'haters' (groot woord maar ze zijn er altijd) en als ze moe waren dan kregen ze wat te eten of lazen we een * boekje....favoriet meenemen natuurlijk, ik las 20x Nijntje...je kent het wel. Toen ik met mijn zoontje, van toen ook net 1, naar Cuba ging in 2006, nog vergelijkbaarder, heeft hij misschien 2 uur geslapen en viel hij pas na de douane (en dat duurde LANG) in de taxi in slaap (zie foto's op mijn website)....
* En die "personal tv player" (of hoe dat ding heet) is ook perfect, je kunt er 2 nemen en dan 1 voor jullie en 1 voor de kleine met filmpjes;
* Of een laptop meenemen met favoriete filmpjes voor je mannetje;
En als hij moe wordt, dan (proberen) je niks aan te trekken van evt. (doen de mijne allebeid; bij TE moe om te gaan slapen) het huilen want het gaat over en het duurt voor jou als ouder 2 uur voor hij/zij stil is maar in werkelijkheid zal het een paar minuutjes zijn! En jij hebt net zoveel recht om te vliegen als AL die anderen dus even doorzetten en dan kan je zoontje vast wel op schoot in slaap vallen met een dekentje over het hoofd en een knuffel?

Nou goed, heel verhaal...ons reisverhaal van toen staat op onze website dus als je zin hebt kijk je even op http://www.janjager.com" target="_blank" target="_blank" target="_blank (reisverhaal Mexico) en evt. laat je een berichtje achter in het gastenboek....kijk maar, ik wens je in ieder geval veel lol en succes met de voorbereidingen!!

groetjes Marjan
14 jaar geleden
·
#4614
Wij gaan in september vliegen naar Hong Kong en 2 dagen later naar Sydney, met Cathay Pacific. Onze tussenpersoon heeft ons laten weten dat plekken met bassinet niet gereserveerd mogen worden. En dat een bassinet wel is aangevraagd, maar niet gegarandeerd wordt, het personeel bepaalt ter plaats of het kan. Onze dochter is dan 14 maanden en waarschijnlijk nog geen 10 kilo. Ik ben dus benieuwd, ik hoop niet dat het straks wel mag, een bassinet,maar dat de plekken al weg zijn. Iemand ervaring met Cathay?
Verder, wat vermaken betreft, wij hebben ons voorgenomen om wat kleine speelgoedjes mee te nemen die ze nog niet zo goed kent, eventueel wat favorieten nu al opbergen en dan weer tevoorschijn halen. En het zo opbergen in je handbagage dat je er ook makkelijk weer bij kan. Nog een andere tip, er bestaan van die koordjes/ bandjes (band met een knijper als van een tuinbroek aan de ene kant en klittenband aan de andere kant) voor spenen. Wij gebruiken die wel eens om een speelgoedje aan te hangen. Voor als ze nog in de gooifase zitten haha.
groet, Carola
14 jaar geleden
·
#4615
Misschien een tip: is liegen over de leeftijd bij ons mochten ze niet ouder dan 12 maand zijn, onze kapoen was 14 maand. En door te liegen hadden we wel een bassinet...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!