woensdag 03 april 2013
  2 Replies
  1.1K Visits
  Subscribe
Ik wil graag weten hoe we het beste/leukste/etc van Kota Bahru (of Kota Besut of Pulau Kapas via Taman Negara naar Kuala Lumpur kunnen reizen? Liefst met tijden erbij. Mijn dank is groot. Ik kom er namelijk met de Lonely Planet niet uit.
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#13071
Er gaat iedere dag om 10.00 uur een bus. Zie: http://www.perhentianisland.info/gettamannegara.php. Je kunt ook de tocht met de jungletrain doen. Zie http://www.veelzijdigmaleisie.nl/highli ... etrain.htm. Ik weet niet precies wat het gaat kosten maar kinderen van 4 t/m 11 betalen half geld in de trein.

Ook nog even een link over hoe islamitisch Maleisië is: http://www.veelzijdigmaleisie.nl/faq-is ... leisie.htm
11 jaar geleden
·
#13072
Wij zijn de afgelopen 3 weken ongeveer deze route gereisd.

We zijn van KL naar Kota Bahru met de nachttrein gegaan. 's avonds 20 uur vertrekken en je komt om ongeveer 9 uur aan (is de bedoeling, wij hadden bijna 2 uur vertraging). We zijn met de taxi naar de vertrekplaats van de boot naar Perhentian islands gegaan. Dat was ongeveer 40 minuten rijden.

Na terugkomst van de Perhentian islands hebben we een auto gehuurd. We zijn via de oostkust naar het zuiden gereden. De eerste dag naar Kuantan. Dat was 5 uur rijden.
De 2e dag zijn we van Kuantan naar Taman Negara gereden. We hebben ervoor gekozen om niet de boot te nemen maar meteen naar de ingang van het park te rijden. In totaal hebben we die dag 4,5 uur gereden.

Vanuit Taman Negara zijn we naar een homestay bij Temerloh gereden. Dat was bijna 3 uur rijden.
De volgende dag zijn we vanuit deze homestay naar het olifantenopvangpark gereden. Was 3 kwartier rijden.
Die avond zijn we doorgereden naar een heel apart hotel tussen de olifantenopvang en KL. Ze hebben voor dat hotel een frans plaatsje nagebouwd. Dus je loopt daar midden in Maleisie door een namaak frans plaatsje met een nagebouwd kasteel, een boulangerie, etc. Erg vreemd gevoel.
Vanuit de olifantenopvang naar KL is 1,5 tot 2 uur rijden (afhankelijk van drukte op de weg). Onderweg kun je nog stoppen bij de Batu caves.

Maar misschien gaan jullie met het openbaar vervoer reizen en dan heb je niets aan deze tijden. Vanaf Kota Bharu kun je voor niet zoveel geld een ticket boeken naar Taman Negara met een busje. Dan zit je wel heel wat uren in een busje.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!