1. karinremcotimme
 2. Verlof en Leerplicht
 3. maandag 20 april 2015
 4.  Abonneer via e-mail
Bete forum leden

Binnenkort vertrekken wij voor 4 maanden naar zuidelijk Afrika. Onze zoon is nu 7 jaar en we hebben afspraken gemaakt met de school m.b.t het schoolplan, boeken mee etc. Hij wordt de 1e dag na de meivakantie op school uitgeschreven. Dit willen wij ook doen bij de gemeente. Weet iemand hoe dit het beste werkt? Ik dacht gewoon een brief te schijven en hem uit te schrijven zonder opgave van nieuw adres etc. Ik heb even gekeken wat te doen als ik hem in Zuid Afrika inschrijf maar dan is het emigratie en dat is niet nodig omdat we minder dan 8 maanden in het buitenland verblijven. Maar ook omdat er dan een afspraak gemaakt moet worden bij de gemeente etc. etc.Daar zitten we niet op te wachten. I.v.m verzekeringen willen we ook niet een van ons uitschrijven en na wat onderzoekswerk blijkt dat ook geen optie te zijn en je ook gewoon een boete kunt krijgen. We hebben bewust geen contact gehad met LPA want we wisten reeds dat dit niet zou leiden tot medewerking ed.
Ik ben benieuwd hoe jullie het uitschrijven hebben gedaan.

Alvast bedankt,
Karin
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Wij hebben een formulier gedownload van de gemeentelijke website.
Dit invullen, adres van eerste hotel opgeven is het beste. Let op dat je van tevoren wel de kinderbijslag moet regelen.
Ingevulde formulier op weg naar het vliegveld in de brievenbus gedaan.

Ik tip nogmaals de kinderbijslag aan want degene die hier ingeschreven blijft staan krijgt bericht van svb hoe het geregeld moet worden met kinderbijslag. Dit kan niet per email maar gaat per post!!! Dus vooraf regelen.

Succes ermee,
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een andere vraag: je hebt geen contact met lpa opgenomen, vond school dat goed? Wat heb je dan tegen school gezegd?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben alles met school al een paar maanden van te voren besproken. De school was heel open in dit gesprek.Iedereen wil toch het optimale voor de kinderen. Alleen niet iedereen vindt het zelfde optimaal!! Wij hebben een duidelijke studiehandleiding meegekregen en onze kinderen leren dezelfde stof als op hun basisschool. Leerplicht is ook niet iets van de school. Zodra jouw kinderen niet meer op school komen zal de school melding maken van deze afwezigheid aan de LPA. Deze ziet dat je uitgeschreven bent en er is eigenlijk geen zaak voor hem te voeren omdat je niet meer in deze gemeente woont.

Als alternatief kun je ook niets doen. Dus niemand uitschrijven. Je zult dan voor de rechter komen. Max boetes en gevangenisstraf kun je op internet vinden. De boetes die ik heb gezien vielen alleszins mee. 500 en 1000 euro per familie. Slechts een van de ouders moet voorkomen (waarom???).

Succes.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oké thanx, ik lees ook verhalen over scholen die een uitschrijving niet accepteren zonder een nieuwe school of directeuren die contact opnemen met lpa. Bij jullie dus niet gebeurd begrijp ik. Ben benieuwd of jullie na afloop nog reactie krijgen van lpa. Uitschrijven hebben jullie dus gedaan op weg naar vliegveld begrijp ik, dus tegen de tijd dat er iemand wakker wordt zijn jullie weg!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!