maandag 15 september 2008
  7 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Na twee winters Zuidoost Azië, hebben we nu geen concrete reisplannen in het vooruitzicht. Ai. Zeker bij het lezen van al die mooie reisverhalen kriebelt het aan alle kanten. Er is nog zoveel moois te ontdekken! We zouden nog graag naar Indonesië, Zuid Amerika, Australië etc.etc... Maar goed, banen, leerplicht, financiën, genoeg drempels te beslechten voor we opnieuw plannen kunnen maken. Heb jij dat nou ook?
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4419
Hoi Els,

Nog niet, maar dat gaat vast komen......vrees ik.....

groet Judith
15 jaar geleden
·
#4420
Hoi Els,

Wat jij schrijft is zoooo herkenbaar!!!! Na onze reis van 13 maanden zijn we helemaal reisverslaafd geworden. Er zit maar één nadeel aan reizen en dat is dat je verslaafd wordt. Het begint dan steeds weer te kriebelen omdat je weet dat er ook een reizigers wereld bestaat.
We zijn daarna twee keer naar Sri Lanka en een keer naar Bali en Marokko geweest. En tussendoor nog "even" een kind gekregen,haha! Ook al waren dat maar reisjes van 4 weken het is toch heerlijk om in een hele andere wereld te reizen. Andere culturen,geuren mensen en eten.
Nu gaan we eind december weer met z'n drietjes op pad, nu voor 7 maanden. En ik denk dat dit vast niet onze laatste reis is!!

Groetjes,
Natasja
15 jaar geleden
·
#4421
Tja.. ook 13 maanden weggeweest met z'n 2-tjes.. daarna nog een maand naar Alaska.. toen 3 weekjes Italie en straks 4 weken Thailand. We willen eigenlijk wel 3 maanden weg, of langer, maar onze jongste (2 zoons) is net 6 maanden oud dus nog even wat te gek. En daarnaast werk.. ik heb natuurlijk in 2 jaar tijd 2x zwangerschapsverlof gehad en dan zien ze je aankomen met ouderschapsverlof/sabbatical.. na die 4 weken gaan we misschien toch wel kijken hoe en wat.. maar het is zo lastig om alles te regelen met de kinderen en het werk. Toen met die 13 maanden hebben we gewoon onze banen opgezegd.. nu kunnen we dat niet meer doen ivm de kinderen..

Maar we blijven dromen!
15 jaar geleden
·
#4422
Hoi,
Wat 'n leuke reacties! De meeste bezoekers van dit forum hebben hun reis nog voor zich liggen, dus ik verwachtte niet echt reacties. Het is ook raar, we hebben de afgelopen winters prachtige reizen gemaakt, dus waarom niet gewoon vol tevredenheid terugkijken? Ik vermoed ook dat onze omgeving (familie & vrienden) vindt dat het wel genoeg is geweest. En natuurlijk is het geweldig om de mogelijkheid te hebben gehad zulke reizen te maken.

Maar toch... Ik zie er best tegenop om deze winter helemaal in Nederland door te brengen. Ik vind het nu al zo koud! Iemand nog tips om de winter door te komen? Ik ga binnenkort al een proefles Bikram Yoga doen. Yoga-oefeningen in een omgeving van 40 graden. Mmm. Lekker warm.

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4423
Hallo Els,

Ook wij vinden verre reizen maken heel fijn, met name vanwege het weer. Heerlijk vrijwel alle dagen een lekkere temperatuur te hebben en zonne-energie op te doen.
Daar kiezen wij de bestemmingen dan ook wel een beetje op uit. Ik herken jouw 'hoe kom ik door die NL winters heen' gevoel heel goed. Ik vind ze te grijs, te lang en te nat.
Wij onderbreken onze winters sowieso altijd met een wintersportvakantie. Heerlijk een week hoog de bergen in en wij hebben het geluk dan ook vaak heel mooi weer te hebben.
Van zo'n week laden wij helemaal op.
Wij hebben de kinderen ook altijd vanaf klein (Kitt was 5 maanden de eerste keer en Ace zelfs 3 maanden) meegenomen op wintersport, tja, je levert er zelf wat op in wat betreft tijd om te skiën, maar het is o zo leuk. Kitt startte al vanaf heel jong met skiën en kon vorig jaar al sommige afdalingen achter ons aan. Heerlijk als je die passie ook met je kind kan delen.
Dat is ons copingmechanisme voor die saaie Nederlandse winters.

Bikram Yoga is in ieder geval heel lekker warm (heet). Wij wonen in A'dam en hebben vlakbij zo'n studio en hebben een tijd geleden ook zo'n proefles en een aantal vervolglessen gedaan. Het is echt bikkelen. De eerste keer kon ik het niet de volledige 90 minuten uit houden. Moest soms even op mijn matje gaan zitten, vanwege licht hoofd. Maar de kick achteraf is heel groot. Helaas is het voor ons te duur om structureel te doen, maar een ervaring is het in ieder geval wel.

Gr,

Chila
15 jaar geleden
·
#4424
Hier ook zeker wel herkenning. Wij hebben onze reis ook al gehad. Wat was het heerlijk die 3,5 week in Thailand!
Omdat het ons zo goed bevallen is, willen we eigenlijk heel graag voor langere tijd op (wereld)reis. Maar dat betekend wel eerst een aantal jaren(!) sparen. En dus de eerste jaren vakantie in eigen huis...
Ik droom elke dag dat ik een grote geldprijs win, dan zijn we meteen weg ;-)

Groetjes, Lisette
15 jaar geleden
·
#4425
Heel verslaafd!.....Verliefd is misschien een beter woord.
Verliefd op andere culturen, eten, architectuur, kunst en natuur!

Altijd al een reislustig type geweest. Vroeger met de 'parents' altijd eropuit. Jaartje amerika net na het behalen van mijn middelbare school diploma, interrailen door heel Europa...en nooit een jaar vakantie gemist. Vervolgens nooit de drang gehad om voorbij deze grenzen te trekken tijdens de studie (geldkwestie waarschijnlijk). Als proef om naar een ver en warm land te gaan met het gezin naar Florida geweest. Nou, kind kan de was doen. Beter dan 10 uur in de auto naar Frankrijk dachten wij.
Vervolgens waren de snode plannen Azië snel gemaakt. 10 weken door Azië met twee kleine kinderen omdat ik in mijn achterhoofd had dat dat NU nog kon. Meas zou 5 worden en dus leerplichting..Julius was nog geen 2 waardoor hij zo'n beetje gratis mee ging. Ik kwam terug een illusie armer en een droom rijker. Want, tuurlijk, zo'n fantastische verre reis kan altijd weer. Kwestie van plannen en doorzetten. En dus borrelen er heerlijke fantastische tripjes door mijn gedachte over die landen waar wij zeker naar toe zullen gaan. Eerst Azië verder onderdekken en ook Zuid-Amerika staat bovenaan het lijstje!

Ik merk aan de kinderen dat ook zij heel bewust nog terug denken aan ons avontuur. Vooral meas heeft met 5 jaar de behoefte om af en toe thaise dingen te doen. Dan maken we lekkere bananeshakes of koken we thais.....Ze vindt het maar wat gek dat we hier in de dierentuin niet met de aapjes op de foto kunnen of geen stalletje tegen komen waar we een soort kouseband kunnen kopen om aan de giraffen te voeren....Ook het weer wordt veelvuldig genoemd...! Deze zomer op scheveningen was de zee toch beduidend kouder en helemaal niet blauw!

Ze gaat graag terug ...En wij ook!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!