maandag 03 januari 2011
  6 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
We hebben zonet beslist dat we Koh Tao er nog bij willen nemen in onze reisplanning.

Momenteel gaat onze reis als volgt:

Bangkok 2 dagen
Kanchanaburi 7 dagen
Chaing Mai 4 dagen
Phuket en Koh Phi Phi 7 dagen
Bangkok 1 dag

Nu willen we daar Koh Tao (4 à 5 dagen) nog tussensteken. Ik dacht om misschien na de eerste 2 dagen Bangkok de nachttrein te nemen naar Chumpon en dan ferry Koh Tao. Wie heeft dit al gedaan? Is dat haalbaar met 2 kleine kindjes?

Andere mogelijkheid is eventueel vanuit Phi Phi of vanuit Phuket door te reizen naar Koh Tao. Maar daar vindt ik weinig info over en ik vermoed dat dat ook nogal een rompslomp wordt (boot-bus-boot of zo?)?

Binnenvluchten naar Koh Samui leken me het best, maar zoooo duur, echt ongelooflijk... (bijna 700 euro voor ons gevieren heen en terug). Ik vond enkel vluchten via Thai Airways en Bangkok Air, niet bepaald de goedkoopste dus... ZIjn er nog andere vluchtopties (goedkoper vooral!)?
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8391
Vanuit bangkok via chumpon met de ferry naar koh tao moet zeker te doen zijn, ook met 2 kinderen. Maar een gehannis is het altijd bus/trein/boot. In bangkok zelf heb je heel veel kleine reisburootjes die deze trip kant en klaar aanbieden...voor weinig. Dat heb je niet persee vanuit nederland te regelen. Heb deze tocht zelf niet ondernomen (wel met de boot vanuit ko samui naar koh tao om te duiken).

Zelf vloog ik met de kinderen vanuit phuket naar ko samui en toen van ko samui naar bangkok. Bangkok airlines en/of thai airlines waren destijds de enige die het alleenrecht hadden om op deze locatie te vliegen. Leuke monopolie positie dus. Alleen vind ik je tickets wel erg duur. Ik was, heb factuur er nog even op na gehouden in 2008, voor een volwassene, kind en baby 300€ kwijt. (voor 2 keer een vlucht). De vlucht had ik geboekt via greenwoodtravel.

Maar als je toch gaat eiland hoppen, kan je vanuit phuket - koh phiphi met de ferry makkelijk door naar koh tao. Met de boot is het een habbekrats - enkele euro's...Dus het loont de moeite om op deze manier geld uit te sparen. En mijn kinderen vonden de bootreis echt het einde. Let wel op dat je met goed weer uit varen gaat, want de thai gaan met elke weersomstrandigheid...ook als het minder verantwoord is.
http://kohtao.sawadee.com/kohtao_transfer.html voor alle informatie / prijzen en tijden...

Succes
13 jaar geleden
·
#8392
Wij hebben dit vorig jaar gedaan vlucht met Air Asia naar Surat Thani en dan de nachtboot naar Koh Tao.

Groetjes
13 jaar geleden
·
#8393
Die nachtboot lijkt me enerzijds een heel leuk idee, maar anderzijds schrikt het me ook af...

Vooral omdat mijn kinderen geen supergoeie slapers zijn en ik vermoed dat op zo'n boot er tussen andere passagiers nog tot laat gebabbeld en gekeuveld wordt in de slaapcompartimenten waardoor de kids niet zullen slapen? Ik lees zowel positieve verhalen als negatieve verhalen op het net. Negatieve verhalen gaan vooral over volle boten met backpackers die naar Koh Phang Nga trekken voor de full moon party en weinig nachtrust bijgevolg. Hoe was jullie ervaring hiermee en hoe oud waren jullie kinderen?

Anderzijds zou het ons wel een dag uitsparen als we vanuit Koh Phi Phi doorreizen. Maar misschien kunnen we vanuit Krabi of Surat Thani een nachttrein nemen naar Chumpon en daar de dagferry nemen naar Koh Tao? Dat moet ik even opzoeken.

Bedankt voor jullie input alvast, meer ervaringsverhalen blijven welkom!
13 jaar geleden
·
#8394
Wij hebben dit jaren geleden, voor we kinderen hadden, gedaan. In Bangkok een tourtje geboekt (toen met als doel te duiken). Wij zijn toen met de bus / boot heengegaan en met de nachtboot terug. Is best een gedoe, maar wel te doen met kinderen.

Toen we met onze kinderen in Thailand waren hebben we besloten Koh Tao over te slaan. We hadden hier reuze goede herinneringen aan, maar kregen onderweg ook te horen dat het veel party-gebeuren was. Veel nieuwbouw en het sprak ons opeens minder aan. Daarom, in combinatie met de lange rit ernaar toe, hebben wij besloten Koh Tao te ruilen voor Koh Chang en dat is ons reuze bevallen. Maar goed, Koh Tao vonden wij 8 jaar geleden ook geweldig!

Misschien kun je dat nu nog even in het midden laten in je in Bangkok laten informeren.

Succes met de keuze!
13 jaar geleden
·
#8395
Mja, we zullen het waarschijnlijk toch niet doen, voornamelijk omdat het toch een hele tocht is om er te geraken...

In de plaats zullen we misschien van de PhiPhi-eilanden doorreizen naar Krabi (Railay beach).

Ik ben zo'n onvoorstelbare twijfeldoos, ik verander echt constant van idee...
13 jaar geleden
·
#8396
Ik vond de nachtboot goed te doen onze zoon was toen net 3! Wij hadden 3 matrassen naast elkaar! Waren inderdaad allemaal backpackers lekker gezellig!
Er was toen wij er waren geen full moon party. Het was snel stil op de boot iedereen was moe en blij zich te kunnen leggen. Wel moet je weten is het geen cruise :) maar gewoon een dek met allemaal matrassen naast elkaar met een nr. Onze zoon vind dit allemaal spannend en slaapt overal!

Veel succes
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!