dinsdag 17 september 2013
  17 Replies
  5.8K Visits
  Subscribe
We komen er niet uit, dus start ik maar weer 's een nieuw onderwerp!

Om er zeker van te zijn dat we onze reis mooi en fijn afsluiten, willen we nu alvast de accommodatie op de Perhentians regelen (voor april volgend jaar). Maar... voor vier nachten of misschien wel vijf? Geen idee!

Hoeveel dagen raden jullie aan voor de Perhentians?

Alvast bedankt maar weer!
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14217
Wij vonden het geweldig dus ik zou zeggen 5 dagen. De rust, het heldere water en vooral het snorkelen. Behalve dat is er verder weinig te beleven.
10 jaar geleden
·
#14218
Ik vond de Teluk Dalam baai heel relaxt (bij Tuna Bay en Coral View vond ik het verschrikkelijk, na twee nachten zijn we daar weggevlucht). Teluk Dalam, mooi strand, vis-bbq op strand en een heerlijk relaxte sfeer. Ik vond de linkerkant van het strand het mooist. Wij hebben het - ongepland - ruim een week volgehouden.
Mooiste strand is Turtle Beach waar je je met een bootje kunt laten afzetten: Expeditie Robinson!
10 jaar geleden
·
#14219
Bedankt voor de tip! Weet jij ook of het verstandig is van tevoren te reserveren? En hoe lang dan van tevoren?
We waren van plan naar Coral View te gaan, maar als het daar echt zo druk is...
10 jaar geleden
·
#14220
ps. welk resort bij Teluk Dalam is aan te raden??

Vanaf het strand bij Coral View kun je volgens mij snorkelen. Is dit ook mooi in deze baai?
10 jaar geleden
·
#14221
Perhentians....één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben!

Wij zaten bij Bubbles Dive Resort. Daar hebben we meegedaan aan een conservation project. Echt super. Onze zoon heeft nog WNF publieksprijs gewonnen met een foto die hij daar maakte van babyschildpadjes die we terug naar de zee hebben gebracht.
Bij Bubbles zit je verder wel 'afgelegen' en ondanks dat wij wel van bedrijvigheid houden, was het hier geweldig. Het eten was ook goed (kun je vooraf boeken, maar evt. ook later). Wij hebben er niet gedoken, ondanks de naam van het resort.
Kijk evt. bij mijn reisverslag. Zie link hieronder. (Wij zijn er één van de eerste dagen (na Singapore) met de trein naar toe gereisd dus vrij bovenaan in het verslag...)
10 jaar geleden
·
#14222
Dat klinkt leuk! Ik ga zeker je verslag lezen, ben benieuwd!
10 jaar geleden
·
#14223
Dag, wij hadden geboekt bij Flora Bay (wel eenvoudig, redelijk schoon, goede duikschool nabij, goedkoop en ruim genoeg). Ligt aan het mooiste stukje strand. Neem een kamer zo dicht mogelijk bij strand. (Te) Groot restaurant, wel redelijk eten. Maar wij aten meestal bij een strandtentje dichtbij gerund door een familie.

Vanaf Teluk Dalam kun je een pittige jungletrek maken (voor het echte Expeditie Robinson gevoel) maar je kunt ook via een eenvoudig paadje vanaf Arwana (andere kant strand) naar de baai van het Perhentian Island Resort (andere kant, nabij Coral View) lopen. Vandaar uit kun je voor een paar euro een bootje nemen naar Turtle Beach en dit is echt geweldig: onbewoond, jungle, wit strand, aquablauw water en verder niets... Oh, zo geweldig.

We hebben later nog drie nachten op deze baai bijgeboekt. Flora Bay was helemaal volgeboekt dus werd het het Arwana. Groot, superschone kamers, veel Chinezen/Japanners (niet leuk), zwembad, slecht ontbijt, geen mooi strand voor de deur (en een soort van rioollucht als je in de allermooiste chalets zit). Ik zat liever in ons hutje bij Flora Bay.
10 jaar geleden
·
#14224
Wij zaten afgelopen jaar begin april in Tuna bay. Tuna bay zat toen vrijwel vol. Voor de rest vond ik het nog erg leeg op het eiland. Ook bij Coral view.
Je kunt vanaf Coral view snorkelen maar volgens mij zie je daar alleen schildpadden en is er geen koraalrif. Dat denk ik omdat wij er met een snorkeltrip naartoe zijn gevaren en alleen zand en schildpadden gezien hebben. Maar misschien is er daar in de baai toch nog meer te snorkelen.

We zijn ook op de stranden geweest tussen Tuna bay en Coral view in. Er zaten daar toen heel veel muggen en andere stekende insecten. We wilden er eten maar zijn weg gevlucht.
10 jaar geleden
·
#14225
Vanaf Coral View zie je een paar vissen en een paar plukjes koraal. Vanaf Teluk Dalam kun je wel snorkelen, je ziet wel vissen en wat koraal maar je ziet lang niet zoveel als tijdens een snorkeltripje. Bij Tuna Bay kun je mooi snorkelen maar kijk je wel de hele vakantie tegen een spuuglelijke jetty aan. Ook het uitzicht aan de overkant is weinig idyllisch.
10 jaar geleden
·
#14226
Weer bedankt voor alle tips! Flora bay klinkt erg goed, vooral vanwege de ligging. Ik denk dat we wel op tijd gaan boeken om zeker te zijn van een huisje direct aan het strand. Het einde van onze reis sluiten we dus in ieder geval goed af! Nu de rest van de route nog plannen.
10 jaar geleden
·
#14227
Wij hadden ook op FLora bay gezeten 5 dagen en we hadden geboekt via hun site. 5 dagen was meer dan genoeg!
Heerlijk rustig en mooi strand heb je daar. Eten was ook goed te doen en niet duur.
10 jaar geleden
·
#14228
Wat een lastige keuze!! We zitten heel erg te twijfelen tussen Flora Bay resort en Coral View resort. Flora Bay lijkt ons qua ligging veel mooier, maar we moeten ook denken aan onze bijna 4-jarige dochter die misschien wat meer vertier vindt bij Coral View. We zitten er in de laatste week van april. Is dit een drukke periode voor het eiland?

Graag willen we weten wat de pluspunten (en minpunten) zijn van beide resorts, zodat we eindelijke eens een keuze kunnen maken! En wat is de beste kamer/ huisje om te boeken bij Flora Bay? We willen graag zo dicht mogelijk bij het strand, met uitzicht op het strand.

Alvast bedankt voor jullie tips!!
10 jaar geleden
·
#14229
De reviews van Coral View zijn over het algemeen toch wel wat beter en de ligging vond ik voor gezinnen perfect. Zelf zaten wij bij Mama's Place. Dat is vlak bij en was toen ter tijd (2011) een stuk goedkoper...
10 jaar geleden
·
#14230
Wat een lastige keuze!! We zitten heel erg te twijfelen tussen Flora Bay resort en Coral View resort. Flora Bay lijkt ons qua ligging veel mooier, maar we moeten ook denken aan onze bijna 4-jarige dochter die misschien wat meer vertier vindt bij Coral View. We zitten er in de laatste week van april. Is dit een drukke periode voor het eiland?

Graag willen we weten wat de pluspunten (en minpunten) zijn van beide resorts, zodat we eindelijke eens een keuze kunnen maken! En wat is de beste kamer/ huisje om te boeken bij Flora Bay? We willen graag zo dicht mogelijk bij het strand, met uitzicht op het strand.

Ik vond het voor een vierjarige (die van ons was bijna vier) veel te druk bij Coral View. Trappetjes, smerige restaurant, heel veel huisjes zodat ons meisje geen idee had waar het was. Teluk Dalam is veel overzichtelijker, breder en veel relaxter. De baai bij Teluk Dalam is heel lang ondiep. Dat ondiepe is voor jezelf niet zo heel fijn (je moet bij eb heel ver de zee in om lekker te kunnen zwemmen) maar voor kind veel fijner. Mooi breed zandstrand om kastelen te bouwen. Bovendien is het strand bij Teluk Dalam heel breed, rustig en dus veel overzichtelijker. Grootste pluspunt voor een vierjarige bij Teluk Dalam: het strandtentje van de buren had twee allerliefste meisjes (2 en 3) waarmee ons meisje van bijna 4 de hele vakantie heeft gespeeld. Nadeel bij Teluk Dalam vond ik wel de huisjes die wat verouderd waren. Wel ruim en inclusief koelkast. Huisjes dicht bij zee zijn het mooist.

Coral View heeft twee kleine strandjes dichtbij met veel stenen en ondiepe zee. Mooi strand op loopafstand. Turtle Beach is om de hoek. Bij Coral View heb je niet meer vermaak. Eten bij Coral View was echt smerig. Karig maar duur ontbijtbuffer waarbij de mieren over tafel liepen... Je had mooie (dure) huisjes maar ook vreselijke kamers waar je tig trappen voor moest klimmen en onze eerste kamer keek uit op een soort van werkplaats/waterzuivering/generator. Alle huisjes stonden heel dicht op elkaar en het zijn gewoon heel veel huisjes. Centerparcsachtig dus. Ik vond Coral View duur in verhouding wat je ervoor kreeg.

Op Perhentians is bijna niets te koop. Koekjes, chips, water, fris. Geen brood oid. Dat vond ik best eens lastig als kind honger had maar het nog wel even duurde voordat we konden eten.

Ik zou zowel bij Coral View als bij Flora Bay vooraf reserveren. Zeker als je zeezicht wilt.
10 jaar geleden
·
#14231
We zijn over de streep getrokken door dit uitgebreide verslag. Bedankt!
Het wordt dus Flora Bay :-)
10 jaar geleden
·
#14232
Naast Tuna Bay heb je 2 supermarktjes. Ze verkopen daar ook brood, pindakaas, jam, cola, sap. Onze kinderen houden niet zo van warm eten, dus zij aten daar regelmatig 's avonds brood op de kamer. Dan namen wij warm eten uit het restaurant mee naar ons huisje.

Ik vond de huisjes bij Coral view er mooi uit zien. Maar het restaurant was inderdaad slecht. Wij hebben er geprobeerd iets te bestellen. Alles wat we bestelden was er niet. Dus zijn we maar weer vertrokken.
10 jaar geleden
·
#14233
Ik moet wel zeggen verwacht geen luxe bij Flora bay qua huisjes hoor. Wij zaten echt letterlijk naast het strand met zeezicht dat is wel erg mooi. MAar de badkamer enzo vond ik echt verschrikkelijk.
Je moet je daar echt overheen zetten. Het eten overigens was wel heerlijk daar.


Veel plezier bij Flora bay!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!