woensdag 13 mei 2015
  17 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Graag jullie advies voor het volgende:
Wij gaan eind juli bijna een maand naar thailand met drie kinderen (van 9, 6 en bijna 4).
Nu hebben wij veel gereisd zonder kinderen (niet in thailand) en het schema met kinderen is nog even zoeken.. We willen niet te veel reisdagen en plaatsen. Hoe lang moeten we voor bangkok uittrekken als we ook een beetje willen acclimatiseren? Ik had er in mijn schema een dag of 6 voor uitgetrokken (en dan naar chang mai - ruim een week- en vervolgens afsluitend anderhalve week naar het strand), maar ik heb nu een paar keer van mensen gehoord dat 6 dagen te lang is. Drie dagen beter en dan nog een tussenstop doen op weg naar chang mai? En wat is dan aan te bevelen: kanchanaburi, ayuthaya of Sukhotai? Alle drie spreekt ons aan en wat we nu niet doen, doen we een volgende keer wel;). Nu gaat de voorkeur uit naar een plek die reistechnisch handig is. Wellicht beter om niet te lang in bangkok te zitten en dat acclimatiseren juist ergens anders te doen? We komen midden op de dag aan, we kunnen ook dan door reizen en later nog een paar dagen bangkok doen.
Tips zijn heel erg welkom, alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18441
6 dagen is echt veel te lang, Bangkok is heel erg druk en hectisch dus echt aclimatiseren is er eigenlijk niet bij. Persoonlijk zou ik aan het begin van je vakantie voor 2 of hooguit 3 dagen gaan en dan evt op het eind nog een dag pf 2, dat is echt lang genoeg.
Je zou ook na 1 nacht Bangkok al door kunnen reizen en dan op het einde nog wat extra dagen in Bangkok nemen.

Gezien de leeftijden van je kinderen zou ik zeker naar Kanchanaburi gaan, ik denk dat hier de leukste bezienswaardigheden wat betreft de kids zijn.
Denk aan bijv de erawan watervallen en aan Elephants world, deze 2 mag je zeker niet missen als je naar Thailand gaat.
8 jaar geleden
·
#18442
Ik ben het met Fam. Moerkens eens, Kanchanaburi is echt ontzettend leuk. Erawan watervallen en Elephants World hebben wij ook gedaan met 2 kids van toen 4. Ze zijn inmiddels 8 en hebben het er nog steeds over. Echt een superleuke dag gehad met de olifanten! Wij verbleven in Kanchanaburi in Sabai @kan wat echt een super gueshouse is. Op loopafstand van 'The Bridge' en het centrum, niet te groot en goed te betalen. Wij verbleven iets van 3 nachten in BKK, 3 a 4 nachten is voldoende. Fietsen met Ko van Kessel door de achtertuin van Bangkok is ook aan te bevelen. Wij hebben er voor gekozen om destijds niet in BKK af te sluiten maar aan het strand (in ons geval Hua Hin). Ik zou BKK aan het begin van je vakantie doen. Succes met plannen
8 jaar geleden
·
#18443
Zoals hierboven al verteld kan je beter acclimatiseren in Kanchanaburi.
Ik zal in dat geval Bangkok beperken tot 2-3 dagen met nog 1 dag op het einde voor de laatste inkopen voor de thuisblijvers ;-)

Wij vinden Bangkok een leuke stad ook met de kids maar aan het begin meteen 6 dagen is wel erg veel hoor. Chiang Mai is veel rustiger en een mooie 2e stopplaats op de reis.
8 jaar geleden
·
#18444
Wij gaan in aug. voor een week of vier en wilden ook rustig reizen. Desondanks hebben we (mede nav tips van onderen op dit forum) wel besloten de dag nadat we in BKK aankomen voor de te reizen naar Kanchanabury en daar te acclimatiseren. Direct de drukte en de stad uit. We hebben daar bewust ook langer gepland dan nodig voor de bezienswaardigheden om ook gewoon te kunnen lummelen. Vandaar gaan we via Ayutthaya met de nachttrein naar CM, CR en sluiten dan af met een paar dagen BKK.
Succesmet plannen!
8 jaar geleden
·
#18445
Zorg voor een rustig hotel, met flinke kamer en zwembad en dan lukt acclimatiseren in Bangkok prima. Ik zou (mede afhankelijk van de tijd van aankomst in Bangkok) minimaal twee nachten blijven.
8 jaar geleden
·
#18446
Het geluk met Bangkok is dat er een complete overkill is aan accomodatie.
Je kunt redelijk betaalbaar een flink hotel vinden met zwembad en grote kamer.
Maar ik zou inderdaad niet blijven in BKK.. Wij gaan er nu voor het eerst met onze zoon Atlas (4) heen en we pakken drie dagen.
Valt net in een weekend... dus Lumpini park is leuk, Jacuncak Weekend market, en de onderwaterwereld bij Siam is ook geinig.

Net ergens een Robot restaurant gevonden... leuk voor onze zoon.

Daarmee is het ook wel genoeg. We doen in de ochtend en vroege middag wat en gaan vervolgens lekker zwemmen.
's Avonds zoeken we even een plek om te eten... en misschien de eerste dag wel in het hotel (we hebben een slechte tijd jammer genoeg).

Bangkok heeft veel.... maar is erg druk. Maar als je er een keer aan gewend bent.... ik blijf terugkomen.
8 jaar geleden
·
#18447
Bedankt allemaal, daar kunnen we verder mee!
8 jaar geleden
·
#18448
Ik heb ervoor gekozen om meteen door te gaan naar Chiang Mai en dan op het einde Bangkok. Na een nachtvlucht waar ik nauwelijks zal slapen is een drukke stad niet ideaal voor mij en mijn kinderen vinden het waarschijnlijk ook fijn om rustig ergens te beginnen. Ik had het liever in het midden gehad, maar heb een mooie aanbieding van Air Asia Chiang Mai - Surat Thani geboekt.
8 jaar geleden
·
#18449
Wij gaan voor de 5de keer naar BKK en wij zouden er niet aan moeten denken om direct door te reizen. BKK is een drukke stad, maar echt niet overal. Maar 6 dagen aan het begin is te lang. Wij doen altijd een paar dagen aan het begin en een paar dagen aan het eind.

Je kan er zoveel dingen doen, waterpret in Siam Park, children’s Discovery museum, Dusit Zoo, Siam Ocean World, Dream World, Safari World, fietstour, Lumpini park ( als je daar loopt waan je je echt niet in een stad ) Kanalen tour ( die hebben wij gedaan bij Viengtravel http://www.viengtravel.com/index.php?me ... =1&taal=nl het bezoek daarbij aan een kleuterschooltje was erg leuk.

Verder ben ik het met dhans eens, kies een hotel met een lekker zwembad.
8 jaar geleden
·
#18450
Ha, als er een linkje staat, kan ik het niet laten om even te kijken om welk tourtje het gaat. Ik zie een tour door de kanalen van 1900 baht pp (!!). Heb jij die gedaan? Hoe lang duurde deze tour?

Wij hebben ooit een gids gehuurd (via TA) die ons de hele dag op sleeptouw heeft genomen (nee, is niet nodig maar we hadden veel goeds over haar gelezen en dat ze veel kon vertellen en dat vonden we zeker de moeite waard). Zij regelde gewoon een boot en dat was echt geen 1900 baht pp....

Bij Ko van Kessel kan je ook zo'n tocht maken maar ik weet niet of dit vergelijkbaar is... Daar kost het 1350 baht pp.

Dus puur uit nieuwsgierigheid dus welke tour je hebt gemaakt en hoe lang die duurde.

PS Ik heb net even opgezocht: we betaalden toen 1000 baht voor de boot.
8 jaar geleden
·
#18451
Wij hebben De Kanalen Rond Bangkok gedaan en ik dacht dat de tour om 9 uur of half 10 begon. Ik denk dat de tour meer vergelijkbaar is met de 5 uurs tour van Co van Kessel (Co Rocket Boating) die 1850 bht kost. We gingen ook met verschillende bootjes en ik dacht dat het inclusief lunch was. Wij zijn in 2005 geweest, dus ik weet het niet precies meer. Maar ik zou anders even bij Viengtravel via hun contact pagina informeren, je kan ze gewoon in het Nederlands schrijven. http://www.viengtravel.com/index.php?me ... =6&taal=nl
8 jaar geleden
·
#18452
Hi Heidy,

Wij gaan deze zomer voor de tweede x naar Thailand. Onze kinderen zijn dan 4, 8 en 10, vergelijkbaar dus :-). Vorig jaar hebben we na aankomst eerst een overnachting gedaan in een airport hotel om bij te komen voordat we doorreisden naar het zuiden. Achteraf bezien was dat helemaal niet nodig geweest omdat de nachtvlucht heel goed was verlopen en de kinderen goed reageerden op de nieuwe omgeving. Maar ja dat weet je van te voren natuurlijk nooit. Daarbij scheelt t toch weer een dag. Vorig jaar hebben we bangkok overgeslagen vanwege de politieke onrust, dus dit jaar staat de stad wel op de planning. Ik heb er 4 dagen voor ingepland. De eerste dag komen we aan in de middag dus is min of meer beetje verloren dag. De andere dagen leek het me lekker om vooral beetje rustig aan te doen, ochtend de stad verkennen, middag bij het zwembad. Op die manier is het drukke van Bangkok en de overgang qua weer/tijd ook voor de kids beetje relaxt te doen. Wij zitten in het IBIS riverside hotel. Met groot zwembad en veel ruimte voor de kids, zodat ze ook echt beetje weg van de drukte zijn. Daarna reizen wij door naar Chiang Dao, klein plaatsje i/d buurt van Chiang Mai, vervolgens nog Chiang Mai en dan door naar Koh Samui om lekker te relaxen. Vanuit Koh Samui in een ruk door naar NL, met overstap van paar uur op luchthaven BKK.

Vorig jaar zijn we naar Hua Hin in het zuiden, nachttrein naar Kao Sok, daar op 2 plekken overnacht (Kao Sok is echt aanrader!) en vervolgens door naar Koh Samui gegaan. Met zowel in het begin als op het einde overnachting in airport hotel, die we er nu dus uitlaten.

Succes met je keuzes!
8 jaar geleden
·
#18440
Hi Heidy,
Wij zitten in het IBIS riverside hotel. Met groot zwembad en veel ruimte voor de kids, zodat ze ook echt beetje weg van de drukte zijn.

Succes met je keuzes!


Het Ibis Riverside hotel is een erg leuk hotel om rustig bij te komen. Zeker naar een ochtend programma lekker relaxen in de (speel) tuin of het zwembad aan de rivier maakt het erg relaxed! Hebben jullie een van de familie kamers?

Voor het avondeten kan je ook prima terecht aan de hoofdstraat. Dus even vanuit de parking van het hotel naar de hoofdweg lopen en dan kom je heel veel leuke local restaurantjes tegen op de weg naar de ferry.

Je kan met de skytrain naar de overkant maar zeker zo leuk is het om eens met de ferry de oversteek te maken. Is wel even wachten maar je komt dan direct aan op de ferry terminal aan de overkant vanwaar de de boot kan pakken naar alle bekende sites.

Wel toeristisch maar misschien ook wel eens lekker een avondje is om vanaf de ferry terminal aan de overkant de gratis shuttle boot te pakken naar Asiatique http://www.bangkok.com/shopping-mall/asiatique.htm
Hebben een mooi reuzenrad daar wat een mooi uitzicht geeft over de omgeving.
8 jaar geleden
·
#18453
Leuk om te horen mtouw, wij zitten begin juli een paar nachten in het Ibis Riverside hotel in een familie kamer. Wat je beschrijft hoop ik daar nou net te vinden (een rustpunt in het drukke Bangkok). Heb je nog andere tips voor in de buurt?

Ons plan is om oa een dag met de lokale ferry/busboot naar het Paleis te gaan en naar Wat Pho en om een dag een boottocht door de KLongs te maken.
8 jaar geleden
·
#18454
Voor wat het hotel en de omgeving betreft.
De ingang van het hotel is een beetje apart. Je gaat namelijk een zijstraat om weer richting het hotel te rijden.
En komt dus eigenlijk aan via de 'achterkant van het hotel" Je kan niet aankomen via de mooie voorkant. Voordeel hiervan is dat er geen grote flitsende entree is aan de straatkant maar je eigenlijk midden in een gebiedje zit met appartement waar veel Thai wonen die in Bangkok werken. Daar door zijn er veel 7-11's in de straat en veel kleine eenvoudige restaurantjes. Als je dus even een boodschapjes wil halen of een hapje wilt eten en niet de dure hotel prijzen wilt betalen loop je gewoon via de parking het straatje terug uit naar de hoofdstraat. Dit is circa 100m. Aan je rechterkant zit dan direct een 7-11 en enkele pin automaten. Een klein stukje verder zitten wat leuke restaurantjes. Heel grappig concept, is eindelijk een leeg pand met tafeltjes. Als de zaak opengaat dan maken ze de hele voorkant open en rijden de keuken op wieltjes op de stoep! Binnen bestellen en dan kan je direct alles klaargemaakt zien worden in het keukentje. Volgens mij was de naam Kratom Mai Phai als ik me niet vergis.

Om de ferry naar de overkant te pakken loop je een stuk verder onder de snelweg door en dan rechts een parkje in. (goed aangegeven) Kost bijna niets en vaart volgens een niet te doorgronden schema, maar in ieder geval een paar keer per uur :-) Met deze ferry kom je aan op een van de main ferry terminals van Bangkok waar je direct de boot kan pakken die o a bij de bekende toeristische plaatsen stopt. Let op: er gaat ook een toeristische boot die ze je meestal aanbevelen maar die is duurder (nog steeds niet duur trouwens) maar het enige verschil is dat er dan iemand wat in onverstaanbaar Engelse verteld wat je allemaal tegenkomt. De gewone boot is prima. Schema en prijzen http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/home/

Als alternatief kan je je gratis door het hotel laten afzetten bij het skytrain station in de wijk en deze nemen naar de overkant en dan de boot nemen. Ook kan je hiermee verder richting o a Chinatown. http://www.bts.co.th/customer/en/main.aspx

De boot en skytrain zijn zeker aan te raden tijdens spitsuren want met een taxi sta je gewoon erg lang in de file.

Veel plezier!
Maarten
8 jaar geleden
·
#18455
Bedankt voor tips, Maarten. Die 'pop-up food court' gaan we zeker proberen : )
8 jaar geleden
·
#18456
Acclimatiseren in Bangkok...?? Kan prima, wij doen het elk jaar.

Bij aankomst verblijven wij altijd meerdere dagen in BKK. Ik heb elke dag wel een programma gepland maar probeer altijd wel ergens in de middag terug te zijn in het hotel zodat mijn zoon kan zwemmen en om zelf wat te relaxen.

Wat je ook beslist, ik zou zeker een weekend in BKK verblijven. Dan kan je iedergeval de Chatuchak market doen en de volgende dag een floating market. Wel een echte natuurlijk, Bang Nam Pheung Floating Market is een aanrader waar weinig toeristen komen.
Alleen de reis er naar toe is al leuk.

http://migrationology.com/2012/07/day-t ... ng-market/
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!