1. Maartje
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. zondag 15 juni 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Wij willen volgend jaar naar Azie met onze kinderen (11 en 13). Er zijn leuke gezinsreizen, waar je dus met andere gezinnen reist en zelf niets hoeft te regelen.
Het is natuurlijk avontuurlijker om zelf alles te regelen. Je koopt 4 tickets en de eerste 2 overnachtingen en kijkt daarna hoe je verder reist. Als het ergens leuk en mooi is blijf je langer en anders reis je weer verder. Voordeel van een georganisseerde reis is dat je niet hoeft uit te zoeken hoe je verder moet reizen en waar de leuke kindvriendelijke dingen zijn. En is het duurder met een georganiseerde reisorgansatie? Ik weet het niet!
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden? Moet ik bepaalde hotels al boeken? Kan allemaal via Internet of plaatselijke boekingskantoren. Of moeten we toch gaan voor een georganiseerde trip?
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Maartje,

Leuk dat je hier je vraag stelt. Een leuk plan om naar Azië te gaan, volgend jaar. Dat vinden je kinderen vast helemaal geweldig.

Hebben jullie al eerder door Azië gereisd? De meeste ouders die ongeorganiseerd rondtrekken hebben vaak ook al zonder kinderen gereisd. Dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker.

Ik heb geen ervaring met groepsreizen, maar wij vinden het erg prettig om zelf in de hand te hebben waar en wanneer we ergens heen gaan. Een voordeel van een groepsreis lijkt me dat er altijd vriendjes en vriendinnetjes voor je kinderen aanwezig zijn. Ik weet niet of groepsreizen per se duurder zijn. Als je ongeorganiseerd met lokaal openbaar vervoer rondreist en zeer low budget overnacht, dan is dat waarschijnlijk veel goedkoper.

Je hebt natuurlijk ook altijd nog de optie om individueel, maar wel georganiseerd te gaan. Er zijn diverse reisbureaus die bouwstenen of individuele reizen aan bieden. (zoals onze sponsors riksjakids en travelnauts).

Wanneer zijn jullie van plan om te gaan? Voor hoe lang en naar welk(e) land(en)?

Groeten,

Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Maartje,

Doe wat je hart je ingeeft! Het klinkt misschien wat makkelijk maar waar het om gaat is dat jullie het naar zin hebben. Ga dus gewoon even bij jezelf na hoe je tot nu toe graag je vakanties hebt ingevuld. Ook al was het tot nu toe misschien geen Azie je weet van jezelf wel of je graag de zekerheid van een geplande vakantie hebt of dat je toch meer het avontuur en onverwachte zoekt. Of je het wel spannend vindt als het een beetje tegenzit of dat je daar in je vakantie nu juist geen zin in hebt. Ik denk dat je vooral daar goed over moet nadenken. En daarbij ook een beetje naar jullie kinderen moet kijken. Wat vinden zij leuk in zo'n vakantie. Maak ze makkelijk vrienden, kunnen ze het samen goed vinden etc.

Ik heb toen mijn zoontje 3 jaar was voor de veiligheid voor een georganiseerde reis gekozen. Maar ondanks dat we een heerlijke vakantie hadden werd ik al snel onrustig bij t idee zoveel met de groep te doen en geen eigen baas te zijn. Juist het samen op pad zijn zonder een vaststaand plan maakt voor mij de beleving sterker. En ik moet zeggen dat ik het voor de band met mijn zoontje ook wel heel speciaal vind om op de bonnefooi te reizen.

Om je misschien toch nog wat meer gerust te stellen. Goede vrienden van mij hebben vorig jaar ook voor t eerst zo'n verre reis door Thailand gemaakt met hun meiden van toen 12 en 14 en het is hun prima bevallen. Thailand is een heerlijk land, makkelijk te bereizen, relatief goede infrastructuur en goedkoop. Dus als je in Europa ook al wel graag op eigen houtje de boel verkent, een beetje stress wel aankunt en genoeg humor hebt zou ik zeggen ga lekker op je eigen manier. Maar kiezen jullie toch voor een georganiseerde reis ook dan is het vooral belangrijk om lekker te genieten van wat er allemaal op je af komt.

Veel plezier bij de voorbereidingen
Paulien
zonder kids: Indonesie, China, Nepal, Amerika, Canada, Mexico, China, Pakistan, Kameroen, India, IJsland.
Met kids: Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Indonesie, Sri Lanka, Ecuador, Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Myanmar, Maleisië, New York
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Maartje,

Zelf alles regelen en hier alleen een ticket+eventueel 1a2 overnachtingen boeken. Zeker met kinderen in deze leeftijden is alles nog mogelijk, hiermee bedoel ik dat als je hier alles zou boeken je waarschijnlijk 2 kamers moet boeken (de prijs voor 2 kamers moet betalen) terwijl ter plekke altijd 4 personen op 1 kamer kunnen. Dat moet je dan natuurlijk zelf ook wel willen maar het is mogelijk, ze zetten er gewoon een extra bed bij voor een paar euro incl.ontbijt. In Thailand is de prijs altijd per kamer, of je er nu met 2,3 of 4 pers. op slaapt en de prijzen per kamer liggen vaak tussen de 12 en 30 euro incl.ontbijt, het hangt er natuurlijk vanaf wat voor luxe je kiest. De reisbureau's hier tellen vaak deze bedragen per persoon (ze moeten natuurlijk ook iets verdienen).
Voor wat betreft de kosten is het dus altijd voordeliger om in Thailand alles te regelen, zorg gewoon dat je vooraf goed weet waar je overal naar toe wilt dan ben je daar ook niet zoveel tijd mee kwijt (met uitzoeken ter plekke zeg maar).
Onze kinderen zijn nu 10+12 en vorig jaar gingen we ook ongeorganiseerd net als dit jaar, we hebben vorig jaar alle toeristische plekken gehad en dit jaar gaan we gewoon zien wat we doen. We hebben natuurlijk info. bij en ter plekke zien we dan wel.
Wij hadden hier vorig jaar ook wat spanning over maar achteraf gezien wasa dit nergens voor nodig. In Thailand is alles makkelijker te regelen dan hier.
Succes met je keuze!
Monique
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!