1. tilburg
  2. Indonesië - reizen met kinderen
  3. zondag 15 september 2019
  4.  Abonneer via e-mail
Wij zijn alweer enkele weken terug van een super mooie reis door Java en Bali. Wat hebben we genoten! Ik heb altijd erg veel aan de info op deze site waardoor ik natuurlijk ook mijn ervaringen wil delen. Wij vonden het weer/de temperatuur in Java trouwens ook erg prettig. We hadden ons ingesteld op temperaturen vergelijkbaar met Thailand of Maleisië maar dit bleek verre van waar. Het was veel minder heet (vaak rond de 28 graden) en ook niet broeierig of klam in de periode dat wij er waren.

Wij (2 volwassenen en 3 kinderen van 10, 13 en 15 jaar) zijn met Lufthansa van Amsterdam (met twee tussenstops: Frankfurt en Singapore) naar Jakarta gevlogen en dat was allemaal prima geregeld. Van te voren waren we wel een beetje bezorgd of we de overstap zouden halen (krappe overstaptijden van 60 min in zowel Frankfurt als Singapore) maar met een beetje doorlopen verliep dat prima.
We kwamen pas in de avond in Jakarta aan waardoor we een nacht hebben overnacht in de buurt van het treinstation Jakarta Gambir (hotel Fraser Residence Menteng).
De volgende ochtend met de trein (online geboekt via Tiket.com) naar Bandung. Een erg mooie treinrit. Vanuit Bandung hebben we oa Kawah Putih (kratermeer), een theeplantage, een aardbeienplantage en Kawah Rengannis (hotsprings) bezocht. Met name Kawah Rengannis vonden wij super indrukwekkend: een mooie wandeling door de jungle en dan vanuit het niets opeens heel veel rook/stoom, de geur van zwavel en allemaal locals die genieten van het warme water en de verschillende baden, die een geneeskrachtige werking zouden hebben. In Bandung verbleven we in Mercure Bandung City Center: een hotel met een goede ligging en een super mooie infinity pool op het dak.
Vanuit Bandung zijn wij doorgereisd naar Pangandaran. We wilden dit in eerste met de bus doen maar toen bood de taxichauffeur, waar we eerder mee op pad waren gegaan, aan om ons te brengen voor een gunstig tarief. We hebben trouwens nog steeds contact met deze chauffeur dus mocht iemand zijn contactgegevens willen hebben dan laat maar weten. We reisden trouwens op een zaterdag naar Pangandaran maar dat is niet aan te raden. Het was super druk onderweg waardoor we ruim 10 uur onderweg zijn geweest. Pangandaran vonden wij erg leuk. Er hangt een relaxte en prettige sfeer en er komen voornamelijk lokale toeristen. Wij verbleven drie nachten in The Arnawa en hadden achteraf gezien nog wel een nachtje langer willen blijven. We hebben onder meer genoten van het lekkere water en de hoge golven op het strand en een middag surfles gehad. Ook hebben de kinderen op kleine motoren en quads (die op meerdere plekken werden verhuurd) over het strand gereden. Voor de kinderen was dit een van de hoogtepunten van de vakantie! Met een taxichauffeur zijn we naar de Green Canyon en de Green Valley gereden. In de Green Canyon kun je de boottrip uitbreiden/verlengen door extra tijd bij te kopen en dit vonden wij een aanrader. Je gaat dan nl. zwemmend met de gids een stuk verder de kloof in. In Green Valley zijn we gaan "bodyraften" en dit was ook voor de jongste (10 jaar) goed te doen. Ook hebben we een schildpaddenopvang (Green Turtle Conservation) bezocht.
Vervolgens met de taxi en trein doorgereisd naar Yogyakarta. We verbleven vier nachten in Gallery Prawirotama Hotel: een prima hotel op een goede maar wel erg toeristische locatie. Natuurlijk de Borobudur en Prambanan bezocht (in de ochtend/middag). We hadden verwacht dat het erg druk zou zijn maar vonden dat reuze meevallen. Bij Viavia hadden we de village fietstour geboekt. Samen met een leuke enthousiaste gids hebben we het platteland opgezocht en verschillende homefactories bezocht. De kinderen werden overal bij betrokken en hebben oa meegeholpen met rijst oogsten, kroepoek maken, tempe maken en bakstenen maken. Een aanrader deze fietstour! Ook hebben we bij Viavia een kookcursus gevolgd. Deze cursus hadden wij in Nederland al geboekt en dat is aan te raden omdat er maar plek is voor een groep in de ochtend en een groep in middag. Met ons gezin van vijf vormden wij nl al een groep. De cursus wordt gegeven door een erg leuke kokkin, die de kinderen ook overal bij betrekt. We hebben samen een heerlijke rijsttafel gemaakt, die we daarna lekker hebben opgegeten. Ook hebben we Viewpoint Pinus Pengger bezocht waar we leuke foto's hebben kunnen maken.
Met de trein doorgereisd naar Malang waar we in hotel Santika Premiere Malang verbleven. Vanuit Malang hebben we de Bromo vulkaan bezocht. We hebben zelf een taxichauffeur geregeld die op zijn beurt op ons verzoek een jeep bij de Bromo regelde. Helaas was de Bromo een paar dagen voor onze aankomst erg onrustig en mochten we niet naar de kraterrand lopen. Wel mochten we de tempel vlakbij de Bromo, de sea of sand en het uitzichtpunt bezoeken. Een stukje op het dak van de jeep door de sea of sand was ook een van de hoogtepunten van de reis! We waren trouwens rond 11 uur bij het uitzichtpunt en hadden het hele platform voor onszelf. Wij waren nl de enige die op het uitzichtpunt waren en ook bij de tempel waren wij alleen. Nu weet ik niet of het altijd zo rustig is op dat tijdstip of dat dat ook met de recente activiteit van de Bromo te maken had maar wij vonden dit tijdstip een aanrader voor een bezoek aan de vulkaan. In Malang hebben wij ook Kampung Warna Warni en Kampung Tridi bezocht: twee sloppenwijken die op initiatief van een groep studenten en met steun van een verfproducent zijn getransformeerd in regenboogdorpen. Erg leuk om doorheen te wandelen en bij een van de bewoners van de Kampung wat te drinken.
Vanuit Malang vlogen wij met Lion Air naar Denpasar in Bali. Wij verbleven drie nachten in Ubud in Green Bird Villa. Een kleinschalig complexje met een paar leuke vrijstaande bungalows rondom een klein zwembad. In de ochtend een lekker ontbijt dat je naar keuze in de tuin kon opeten. Vanuit Ubud hebben wij oa de Tegallalang rijstterassen met de Bali Swing, Tirta Empul (water tempel) en de Tegenungan waterval bezocht.
Vervolgens met de bus en boot (Scoot fast cruises) door naar Nusa Lembongan. In Nusa Lembongan verbleven wij in een houten huisje direct aan het strand (Dream beach huts). Het hotel heeft een mooie infinity pool met uitzicht op de zee! De zee is hier best wild en er liggen ook veel losse stenen wat het zwemmen lastig maakt. Devils tear is op loopafstand. Indrukwekkend om te zien! Een dagje een golfkar gehuurd waarmee we een rondje over het eiland hebben "gecruist". Ook hebben we een snorkeltrip geboekt bij Discover Nusa Penida. Een stuk duurder dan de snorkeltours die overal worden aangeboden maar het geld naar mijn mening meer dan waard. De groep is heel klein en je bezoekt (op verzoek) plekken waar de reguliere tours niet naar toe gaan. Op mantapoint zagen we vijf reuzenmanta's en dat was een super indrukwekkende ervaring. Deze manta's hebben een spanwijdte van 3 tot 4 meter en daar zwem je dan gewoon tussen en boven met je snorkeltje!
Na een nachtje in de buurt van de luchthaven van Denpasar (Febri's hotel) doorgevlogen met Air Asia naar Jakarta. Vervolgens een laatste nacht in de buurt van de luchthaven van Jakarta (Jakarta Pantai Indah Kapuk). Daar nog lekker in het foodcourt gegeten in de mall, die verbonden was met het hotel waar wij verbleven, en in de ochtend nog gezwommen voordat wij weer terugvlogen naar Nederland.

Wat hebben wij genoten van een super mooi land met zulke lieve mensen, van alle mooie en gave avonturen en van elkaar!
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!