zondag 27 juli 2014
  12 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Ik ben benieuwd hoe je omgaat met ongeruste ouders of schoonouders. Collega's en vrienden mag ook hoor in ieder geval iedereen die het maar heel eng en onnodig vindt als je jullie kleintje meenemen op een verre reis?

We hadden het hier redelijk onder controle. De ergste angst was een beetje weg omdat we voordat onze dochter er was ook al vaak ver weg gingen en op wereldreis. Maar nu na de ramp met de MH17 komt het allemaal toch weer terug. We gooiden laatst een balletje op voor onze volgende verre reis bestemming en daar werd nou niet al te positief op gereageerd. Moet dat nou, dichterbij is ook leuk, ze kan ook bij ons logeren dan wordt ze ook niet ziek en kunnen jullie samen weg etc.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16205
Goede vraag,

Vaak is het negatieve gedrag afkomstig van mensen die zelf ook anders tegen reisen aankijken en zonder kinderen ook niet snel op eigen gelegenheid een verre reis zullen maken.
Bij ons werkt het bijhouden van een Blog altijd goed.
Vaak is het lang niet kunnen zien/praten met de kids eigenlijk het grootste probleem van de opa, omas, tantes, etc.

Onze eigen ervaring is dat ook de kleintjes (2 jaar) vaak veel bijblijft van de reis en het op die jonge koppies meer indrukt maakt als je zal verwachten. En dan hebben we het over positieve herinneringen ;-). Hoe andere kinderen leven, waar veel voedingswaren eigenlijk vandaan komen, etc. Bij tienners werkt dit toch weer wat anders.

De ramp met de MH17 is natuurlijk erg tragisch en onnodig, maar dit zijn in onze ogen rampen waar je geen rekening mee kan houden in je planning. Dit is zo onverwacht en gelukkig zeldzaam dat je het niet aan ziet komen. Vergelijk het zelf met het aanrijding op de snelweg met een spookrijder. Gekken op de wereld zullen er helaas altijd blijven.
9 jaar geleden
·
#16206
Wij reageren daar meestal niet op. En anders zeggen we dat er in Nederland ook van alles kan gebeuren. We laten de kinderen ook in het verkeer fietsen bijv. En dat zelfs zonder helm (vinden ze in andere landen onverantwoord). De meeste ongelukken gebeuren binnenshuis toch?
9 jaar geleden
·
#16207
Ongerustheid in je omgeving over een aanstaande verre reis is heel herkenbaar. Het is vooral het onbekende wat de mensen om je heen onrustig maakt. Vaak hebben ze geen ervaring met reizen, dus valt zo'n reis totaal buiten het bekende kader. Zoals eerder gezegd, wij hielden ook een reisblog bij zodat de thuisblijvers juist ipv zorgen maken, konden meegenieten;-). Laat vooral zien dat je goed voorbereid op reis gaat. Maar houdt in het achterhoofd dat sommige negatieve reacties vooral voortkomen uit ongerustheid.
9 jaar geleden
·
#16208
Bedankt voor de tips!
9 jaar geleden
·
#16209
Mensen zullen altijd commentaar op je hebben als je met kleine kinderen een verre reis zal maken. Mensen durven dat vaak zelf niet aan en denken dat het gevaarlijk is om ver te vliegen dan 14 uur in een auto te zitten naar Spanje ofzo.
Dus ik zou me er niet zoveel van aantrekken!

Ben wel benieuwd naar je volgende reisbestemming Tikva? Zag op jullie blog dat je heel veel gezien hebben van de wereld!
Echt superleuk! Daar ben ik heel jaloers op haha. Ik heb alleen Maleisie, Bali en Jakarta gezien en kan niet wachten om weer naar Azie te gaan!
9 jaar geleden
·
#16210
Hallo Nadia, we zijn het er nog niet over uit waarschijnlijk Panama of Cuba in het voorjaar va 2015 Maar kan ook nog heel iets anders worden. Wanneer ga je weer naar azie?

Verder denken we alvast een beetje na over een een volgende lange reis van een paar maanden die willen maken. Maar dat zou pas zijn als ze 3 of 4 is (ze is nu 1,5jr)
9 jaar geleden
·
#16211
Panama of Cuba dat klinkt erg leuk! Jullie zijn echt avontuurlijk zeg wow!
Paar maanden rondreizen lijkt mij ook echt super maar manlief ziet dat niet zo zitten. Die is niet zo avontuurlijk haha.

Volgend jaar gaan we naar Marokko want daar komen we vandaan dus dan wordt Azie het jaar daarna pas helaas haha.
9 jaar geleden
·
#16212
Mijn ouders zijn inmiddels wel wat gewend en kijken nergens meer van op :-). Mijn schoonouders daarentegen... Die keuren alles wat anders is dan hun standaard af... En ach dat went, ik trek me er niet zoveel van aan. Ik wil ze best betrekken bij de voorbereiding en de plannen, maar dat is met hun houding lastig.
9 jaar geleden
·
#16213
Wij werden bijna uit de ouderlijke macht ontzet toen we de kids de eerstekeer meenamen naar India. En de tweede keer ook. Als we na drie dagen belden was het "jullie bellen ook nooit.".

Sinds we een blog bijhouden is dat over. Nu horen we als we na een week bellen: neen, leuk hoor, maar we hebben alles al gelezen. Bloggen kan openbaar maar ook helemaal prive. Evt via facebook .

Bloggen dus.

Ongerust blijven ze toch.
9 jaar geleden
·
#16214
Hoi,

Bij ons hield de grootste ongerustheid op toen ze (mijn ouders) twee weken met ons mee hebben getrokken en ervaarden dat we echt wel alles onder controle hadden.
Maar goed, dat zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn.

Groetjes Saskia
9 jaar geleden
·
#16215
Mijn schoonouders zijn helemaal geen reizigers en vinden dus elke bestemming TE ver. Voor hen lijkt het alsof we nooit terugkomen en ze ons zullen verliezen.
Ik hou ook een blog bij zodat ze er precies bij zijn, en dat stelt hen gerust.
Praat er ook goed over met de kindjes. Als zij er gerust in zijn, brengen ze dat over naar de grootouders.
En voor de rest... als je voor jezelf vindt dat je goed voorbereid bent en dat je de reis op kindermaat ingevuld hebt... ga er dan voor. Luister niet te veel naar anderen, of het schrikt je nog af. Teveel mensen zijn bang om uit het huis-werk-kindjes-skireis-pensioen leventje te stappen... maar willen het stiekem wel :)
9 jaar geleden
·
#16216
Mijn ouders zijn misschien nog wel ongerust maar weten ook dat we al zo vaak weggeweest zijn dat inmiddels wel bekend mag zijn dat we niet in zeven sloten te gelijkertijd lopen.

Mijn vader probeerde het nog even toen onze zoon een half jaar was en riep ..... Waar moet dat kind later dan nog heen.... naar de maan?

Het was een goede poging, maar niet geslaagd. Inmiddels heeft mijn moeder facebook en kunnen ze meekijken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!