woensdag 29 mei 2013
  5 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Hallo reizigers...

Ik heb plannen om in de zomer of mei vakantie naar Maleisië te gaan. Lees vaak alleen dat Maleisië wel veel duurder is dan bijv Thailand. In 2009 waren wij met 2 kk in Thailand en gaven toen gemiddeld ruim 100 euro uit. Vaak hadden we wel wat luxere accommodaties ( vaak met zwembad). Mijn vraag is wat gaven jullie gemiddeld uit per dag . (inc uitstapjes eten , midden klas acco enz, reizen). Ik overweeg nu om in periode april , mei te gaan vanwege de ramadan die in de zomer valt! denken jullie of dat nog verschil zal maken qua kosten ?


Groet en bedankt!

Greetje
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13460
Wij hadden voor eten zo'n 50 euro per dag begroot (voor 5 personen) en daar zijn we ook wel op uitgekomen (incl terrasjes).
Onze hotels waren verder rond de 120-140 euro per nacht voor 5 personen. Daarvoor hadden we wel overal een zwembad (behalve in Taman Negara). Voor rond de 80 euro moet het ook goed kunnen in het middensegment, maar wij hadden vaak appartementen of hotelkamers met 2 slaapkamers.
Trein is goedkoop.
Auto huren ongeveer zoals in Nederland. Benzine erg goedkoop.
Taxi in KL max 10 euro maar meestal veel minder.
Uitstapjes is erg afhankelijk van wat je gaat doen. Snorkelsafari's zijn best duur. Het grote waterpark in KL ook. Sciencemuseum in petronas towers niet.

Ik denk dat het niet zo heel veel uit maakt voor de kosten of je in april/mei gaat. Wel op de toeristische eilanden waarschijnlijk?? Maar wij moesten begin april op de Perhentian gewoon het tarief voor hoogseizoen betalen bij Tunabay. En het zat er ook bijna vol.
10 jaar geleden
·
#13461
Wij waren in 2010 in Maleisië en vonden het echt veel duurder dan alle andere landen in ZO Azíë. Ook wij hadden in Thailand ee budget van 100 euro per dag incl slapen, vervoer, eten, excursies en kwamen daar makkelijk mee uit. In Maleisië was het toch meestal 150 euro per dag en dan moesten we nog goed opletten ook, alles voor 5 personen!

Het is echt een stuk duurder. Ik denk dat het niet uitmaakt of je in de meivakantie gaat of in de zomer qua prijs dan. Hotels en zo zijn dan vast even duur.Misschien dat je dan iets goedkoper kunt vliegen in mei, dat zou kunnen, maar verder niet.
Wij reizen lowbudget, en hadden het hard te halen qua budget daar.
10 jaar geleden
·
#13462
Wij hadden in Maleisie een budget van 100 euro per nacht voor het hotel, dan hadden we wel eigenlijk altijd een zwembad bij het hotel, maar ik merk wel dat nu we dit jaar naar Indonesie gaan dat ik het zo "goedkoop" vind ivm Maleisie
10 jaar geleden
·
#13463
Totaal 140 euro per dag, met meestal 2 hotelkamers voor ons en de kinderen en inclusief de nodige dure duiken.
10 jaar geleden
·
#13464
Net teruggekomen van Maleisie met man en zoon van ruim 2 jaar.
Budget lag per dag iets over de 100 euro.
Voor overnachting zaten we meestal rond de 60 euro.
Goedkoop soms op 30 euro en duur iets over de 100.

Excursies kunnen je budget verhogen...maar ja, je wil graag ook wat zien.
Huurauto vonden we heerlijk (bij Hawk gehuurd) en het was prima rijden.
Eten kan goedkoop... we aten vaak bij hawkerstalletjes of foodcourts.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!