donderdag 06 maart 2014
  6 Replies
  4.8K Visits
  Subscribe
We hebben dit najaar tickets naar Bangkok geboekt, maar twijfelen nu of we zullen doorvliegen naar Vietnam. Thailand zijn we al eens geweest, is helemaal super, maar het is er nu ook wat onrustig. Ik heb begrepen dat Vietnam qua hotels en levensonderhoud een stuk goedkoper is dan Thailand maar daar staat tegenover dat we een extra vlucht en visum kosten hebben. Hoe meer ik lees hoe moeilijker ik het vind om een keuze te maken. Georganiseerde reisorganisaties doen gerust heel Vietnam in 15 dagen maar maken dan gebruik van binnenlandse vluchten. Meestal vind ik dit tempo te hoog liggen en reis liever door het land met trein en bus want dan beleef je het land veel meer.

Nu is de vraag, is 2 weken de moeite om Vietnam te bezoeken? Welke highlights mogen we niet missen?
Is het slim om 2x enkele vlucht te boeken zodat we in noorden starten en vertrekken uit het zuiden?

Tips en ervaringen zijn zeer welkom,

marike
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#15305
Misschien heb je wat aan http://www.travelfish.org/trip_planner/ ... -to-saigon.
2 weken is niet veel, maar door een goede planning te maken en een paar binnenlandse vluchten te nemen, zul je toch aardig wat van het land kunnen zien.
10 jaar geleden
·
#15306
Hallo,
Wij zijn in april 2012 (paasvakantie, wij wonen niet in NL), 2 weken naar Vietnam geweest met kinderen van toen 6 en 9. Eerste verre reis met hun, nadat we zelf al veel landen (veelal Azie) hadden bezocht.
Onze reis
Hanoi - 2 nachten
Halong Bay- 1 n.
Hanoi - 1 n.
My Son - 1 n. (op 1.5 uur rijden ten westen van Hanoi op het platteland)
Nachttrein Hanoi naar Danang/Hoi An – 1 n.
Hoi An - 5 n.
Vlucht vanaf Danang naar Ho Chi Minh
Ben Tre (Mekong) - 2 n.
Ho Chi Minh - 1n

De heenvlucht was op Hanoi. We moesten vanaf Hoi An weer terug naar het noorden of het zuiden (vliegtijd nagenoeg hetzelfe) en omdat een multidestination vliegticket niet veel duurder was zijn we terug vanaf Ho Chi Minh naar Europa gevlogen. Zo konden we ook nog naar de Mekong.
Vanwege de korte tijd natuurlijk concessies gedaan. Sapa niet bezocht, want dit vonden we teveel reizen voor de kinderen (erg vroege aankomsten met de nachttrein). Niet de welbekende floating market in Can Tho (Mekong) op 4 uur rijden vanuit Ho Chi Minh bezocht, maar in plaats daarvan het veel minder toeristische Ben Tre op 2 uur rijden. Geen Cu Chi tunnels bezocht, maar vonden we niet erg, Programma was goed te doen met de lange `break` in Hoi An. Regelmatig een private transfer of taxi genomen voor de wat langere afstanden.
Hoogtepunten (ook voor de kinderen) ; Halong Bay met een jonk (!), Poppentheater en temple van de literatuur in Hanoi, nachttrein (ikzelf vond 1 nacht/keer genoeg), fietsen door rijstvelden en dorpjes bij Hoi An, het leuke hotel (mét zwembad) langs de rivier in Hoi An, fietsen door de palmboomplantages in Ben Tre en met de kinderen achterop naar het centrum tussen alle scooters door (ging goed!). Maar waar je ook was in Vietnam, het dagelijkse leven is al een mooi schouwspel. Nog heel authentiek met een vriendelijke bevolking, zeker voor kinderen. Vorige zomer naar Thailand geweest. Ook super, makkelijk te bereizen, en veel te zien, maar Vietnam heeft toch iets speciaals voor ons (en dan niet te vergeten het heerlijke, maar niet te pittige eten!)
Hotels minder duur, eten een beetje gelijk of iets goedkoper, georganiseerde excursies kunnen ook wel aan de prijs zijn hoor.
Ik geloof alleen dat het weer niet in alle delen van het land gunstig is in het najaar, maar er is genoeg te zien.
Succes met het kiezen!
10 jaar geleden
·
#15307
Bedankt voor de tips, dit helpt.
Hoop op meer reacties wat redelijke reis-route's zijn voor 2 weken zodat we kunnen kiezen of we noorden en centraal vietnam doen of helemaal door naar ho chi minh.
Wat ben je qua gezin gemiddeld kwijt per dag aan eten/vervoer/hotels?

We gaan trouwens in april (hebben de tickets naar bkk alleen in najaar gekocht)

marike
10 jaar geleden
·
#15308
Wij hadden 2 maanden.....
Ik zelf zou echt kiezen voor een gebied en dat dan rustig bekijken.
Je zou voor het noorden kunnen gaan, maar het midden of zuiden kan ook heel goed.
Ik zou denk ik voor het zuiden gaan: de mekong delta is echt geweldig, HCMC en dan kijken of je nog wat aan zee wilt doen.

Zie ook ons reisverslag op deze site.

Groetjes Saskia
9 jaar geleden
·
#15309
Hallo Marike,

Wij hebben in totaal 18 dagen door Vietnam gereisd in maart 2013 en hebben de volgende steden bezocht:
* Ho Chi Minh City
* Nha Trang
* Da Nang
* Hue
* Hanoi
* Halong Bay

Na de drukte in Ho Chi Minh City hebben we bewust gekozen voor Nha Trang om toch even tot rust te komen, gewoon kleine uitstapjes gemaakt, maar vooral lekker met de kleine op het strand gezeten. Da Nang hebben we gekozen voor het pure Vietnam gevoel, deze stad is alles behalve toeristisch, maar dat beviel ons wel. Het valt me op dat vele toeristen deze plaats niet meepakken, wij vonden het heerlijk! Hue is enorm veel te zien, niet voor niets de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hanoi is weer enorm druk, vooral met Backpackers en Halong Bay, tsja dat moet je wel gezien hebben.

Het dagelijks leven in Vietnam is helemaal niet duur, voor hotels betaal je tussen de 10 en 20 euro, het eten kan je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt, het reizen hebben we voornamelijk gedaan door 3 x te vliegen met Vietnam Airlines, dit is erg goedkoop en relaxt omdat je slechts met 50 tot 100 mensen reist.

Overigens zijn we in september 2013 door Thailand gereisd, maar dat kan niet tippen aan Vietnam vind ik. In Vietnam voelde de vriendelijkheid van de bevolking als echt en gemeend.

Groet,

Denny
9 jaar geleden
·
#15310
Voor mijn gevoel in Vietnam niet echt goedkoper dan Thailand. Misschien wel dan zuid-thailand waar alles wat duurder is. Ik zou ook zeggen kies noord of kies zuid vietnam. Wij hebben in maart een stukje vietnam bezocht. Ho Chi Minh stad en Can Tho in de mekong delta dan ben je toch al 5 dagen kwijt. Zie eventueel reisverslag: [url:1wvjkmbt]http://www.gezinopreis.nl/ho-chi-minh-city/[/url:1wvjkmbt]

Sluit me aan bij saskia als je dan nog wat aan zee wil doen en bijvoorbeeld ook naar de cu cu tunnels gaat dan kan je een mooie relaxte tijd doorbrengen in vietnam.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!