dinsdag 15 september 2009
  9 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Voor we de trotse ouders werden van onze kinderen (nu 3 en 1,5 jaar) hebben we het geluk gehad al het ea. van de wereld te mogen zien.
En ik schaam me wel eens om te zeggen dat het enige wat ik mis van toen (voor we kinderen hadden) is het voorbereiden- en het maken van reizen.
Momenteel kriebelt het zo dat we er over nadenken om begin volgend jaar (jan/febr) naar Thailand te gaan, echter het enige waar we als een gek tegenop zien is de vliegreis.
Ik heb alle tips gelezen die ik kon vinden op dit forum maar toch weet ik niet of ik het aandurf om deze reis met toch wel jonge kindjes te maken.

Weet iemand of er een luchtvaartmaatschappij is die overdag vliegt ipv. 's nachts? Vooralsnog gaat hier mijn voorkeur naar uit omdat je 's nachts toch te maken hebt met het meerendeel van mensen die willen slapen en als er dan een storende factor is (bv. huilend, oververmoeid kind), is dit mijns inziens veel vervelender dan overdag.

Graag jullie reactie!
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5886
Snap ik hoor dat je dat reizen kunt missen, heerlijk om nieuwe landen te verkennen, andere culturen te leren kennen en ook al ben je nu een ouder,
eigen passies blijven natuurlijk ook bestaan.
Ik kan me voorstellen dat je op kunt zien tegen de vliegreis, je wilt uiteraard anderen niet tot last zijn met het eventuele gejengel van jouw kinderen.
Toch is onze ervaring echter (2x ver gevlogen met zoon van toen 2 en de laatste keer 4 jaar en een tweede zoon van 14 maanden) dat zij zich heel goed gedroegen en
uiteraard hebben ze soms even gejengeld, maar daar blijven het kinderen voor en gingen we even lopen, gaven wij ze wat te eten of drinken en er zullen altijd mensen zijn die
zich irriteren hoe voorbeeldig zij zich ook kunnen gedragen; anyway ons is het beide keren heel erg meegevallen.
Wij vonden de avondvlucht juist heel fijn omdat zij daardoor het grootste deel van de vlucht hebben geslapen. De terugvluchten zijn wel vaak overdag, wat betreft de heenvluchten overdag kan ik je helaas niets vertellen.
Succes met jullie beslissing!

Groet,

Chila
14 jaar geleden
·
#5887
Hallo P73,

Wij gaan a.s. december voor 4 weken naar Thailand met onze boys van dan 3,5 en 1,5.
Ik zeg bijna tegen een ieder die er wat over te melden heeft dat inderdaad de vliegreis mij het meest benieuwd omdat je daar, zoals je noemt, meerdere mensen hebt die het met elkaar even moeten uithouden in alle situaties. ;-)...maaaaarrrr als we die 10 uur dan door zijn dan komt het prima voor elkaar. En daar kijken we dan ook maar naar uit!
Wij vliegen met Eva Air (vetrek om 12:35 nederlandse tijd uit A'dam). We hebben in eerste instantie gekozen omdat dit de enige rechtstreekse maatschappij vanuit A'dam was met individuele tv schermpjes in de economy class. Helaas hebben ze nav de welbekende crisis besloten de nieuwste toestellen in te trekken en betekend dat geen tv'tjes voor ieder persoon. Dan maar een laptop aanschaffen. (is nog altijd goedkoper dan upgraden voor het hele gezin...al klonk het wel aantrekkelijk). Onze oudste die valt heus nog wel een keer in slaap. De jongste zal pas door een moker geveld gaan worden aangezien hij niet rustig gaat liggen zolang er nog van alles te zien en te horen valt...
We zullen zien. Uiteindelijk zijn het maar 20 uurtjes in de lucht. Vriendelijk blijven lachen naar iedereen, goede adviezen netjes aanhoren (met het 1 oor in andere oog uit principe) en hopen dat de stewardessen kundig zijn met deze lieve kleine gastjes.

Wij tellen al af!!

groetjes en veel voorbereidingsplezier (want de kriebel gaat niet meer weg kan ik denk ik wel voorspellen)

Diana
14 jaar geleden
·
#5888
Hoi P73,

Ook ik ga met een bengeltje van 3 jaar op 23 sept. (joepie!!) naar Thailand en ben ook heel benieuwd hoe hij de vliegreis gaat doorstaan. Wij vliegen in de middag 14:30 uur, met China Airlines van Amsterdam rechtstreeks naar Bangkok en moeten daar nog een binnenlandse vlucht hebben om in Phuket te komen. Maak me niet zo druk om wat de mensen denken in het vliegtuig, heb kleine cadeautjes voor hem gekocht, zodat hij als hij zich mocht gaan vervelen steeds iets leuks heeft om uit te pakken en ik neem een klein dvd-spelertje mee voor zijn eigen filmpjes en hopelijk slaapt hij af en toe eens. Vanaf zijn 6de maand zijn we al met hem op reis gegaan, 2 maal Dominicaanse Republiek, Turkije en zelfs de 6 uur lange busreis naar Disney was geen probleem. Het slapen wordt bij ons denk ik ook een probleem omdat onze bengel ook verschrikkelijk nieuwsgierig is en bang is dat hij wat mist. Maar ik laat me daar niet door tegenhouden daar is het reizen veel te leuk voor en misschien valt het allemaal reuze mee.
O Ja. de terugvlucht met China Airlines is wel in de nacht en je land in Amsterdam om 09:10 uur

groetjes
14 jaar geleden
·
#5889
Ik denk dat een vliegreis enorm kan tegenvallen. Als je er te rooskleurig tegenaan kijkt.
Mijn dochter van vier heeft al meerdere lange vluchten gemaakt en ik zie er iedere keer als een huis tegenop.
En dus valt het iedere keer weer mee.
Het is zo dat het reizen voor mij zo leuk is dat ik het vliegen op de koop toe neem.
Bangkok is overigens niet tien uur maar volgens mij bijna 12 uur vliegen, maar ach, die twee uurtjes maken niet uit.

De laatste keer dat wij naar Thailand vlogen, vlogen we met EVA.
Ik vind dat een prettigere maatschappij dan China Air en het personeel is ook heel lief voor kinderen.
De hele reis heeft mijn kind geen oog dichtgedaan....
Ook niet gejengeld maar het was wel vemoeiend.
De terugvlucht begon midden in de nacht (02.00 geloof ik) en toen hebben we haar slapend het vliegtuig ingedragen en heeft ze het grootste deel van de vlucht geslapen.

Toen we ooit naar Oman vlogen en een overstap hadden in Zurich, besloot dochterlief zichzelf en haar moeder (mij dus) helemaal onder te kotsen tijdens de landing in Zurich.
Aangezien we vertraging hadden gehad en moesten racen om onze aansluitende vlucht te halen , was het behelpen met luierdoekjes etc... Getver!

Tip is dus...neem niet alleen extra kleding voor je kind(eren) mee aan boord maar ook voor jezelf.
Nog 8 uur in een vliegtuig terwijl je helemaal zuur stinkt is ook geen pretje.

Over twee maanden vliegen we naar Kuala Lumpur.
Heb er zin in:)
14 jaar geleden
·
#5890
Ohhh fijn om te horen dat Eva Air een prettige maatschappij is om mee te vliegen... Wij hebben namelijk vandaag onze tickets GEBOEKT!!!!

Ik kreeg gewoon zin om een vreugde dansje te doen vanmiddag ;-) We gaan dus ECHT nu, na al tijdenlang plannen en dromen. En inderdaad af en toe een nachtmerrie ertussendoor over 12 uur vliegen met een jengelend kind zonder een oog dicht te doen... Maar tja. Ik hou mezelf voor dat het echt wel door te komen is, inderdaad een mini laptopje mee met filmpjes en een paar leuke kadootjes en we redden het hopelijk wel. Twee keer 12 uur op een hele maand aan heerlijk vakantie vieren in Thailand moeten we er maar voor over hebben...
En ja, wij zien er ook tegenop! Maar we bereiden ons goed voor (staat genoteerd: extra setje kleding, ook voor papa en mama) en we zien wel.
14 jaar geleden
·
#5891
Hoi,

wij zijn twee keer met onze kinderen naar Bangkok gevlogen. Vooral de eerste keer heen was het één groot drama. Onze kinderen van 1,5 en 4 jaar konden de slaap niet vatten en we zaten zeer ongelukkig in het vliegtuig. Verder waren de omstandigheden niet ideaal. We hadden de avondvlucht van KLM, deze had vertraging, waardoor de start van de vlucht onrustig werd. Toen ook onze oudste nog moest overgeven was het drama compleet. In Thailand zijn is geweldig en dus het dram van de vlucht waren we ook weer snel vergeten. Het was tenslotte maar 10 uur van de hele vakantie. De vlucht terug werd voor ons een feestje, de kinderen sliepen het grootste deel van vlucht. Ook de tweede keer heen en terug ging het prima, wij zagen er toen ook niet tegen op.

Wij zijn een keer met een avond- en met een middagvlucht naar Bangkok gevlogen. Mijn voorkeur heeft de middagvlucht. De kinderen kunnen dan rustig wennen aan het vliegtuig en de aankomst 's ochtends vroeg vind ik veel prettiger dan pas in de middag.

Ik zou tegen je willen zeggen, bereid je goed voor, ook op een vermoeiende vlucht waar het voor jullie hard werken kan zijn. Maar als eenmaal in het vliegtuig zit, kan je er pas weer in Bangkok er uit en dan is het ook weer de bedoeling dat je een keer terug gaat met het vliegtuig. Jullie overleven wel. En ik hoop voor jullie dat het mee zal vallen.

groet Judith
14 jaar geleden
·
#5892
hallo...

Ook ik zag het meest op tegen het vliegen. wij zijn met onze 1.5 jarige zoontje en 4 jaar oude dochtertje gevlogen naar Thailand (febr dit jaar). Het vliegen met onze 4 jarige was geen enkel probleem, dvd kijken , spelletje. Onze beweegelijke zoontje in het gareel houden was intensiever . Maar al met al het viel allemaal erg mee. Wij vlogen met Air berlin om 17 .00. Voor ons een goed tijdstip omdat onze kk toch wel een uur of 4 a 5 geslapen hebben. Als we overdag zouden vliegen zouden ze mi veel energieker zijn.Ik denk dat dit voor onze kk lastiger was geweest, en natuurlijk dan ook voor ons. Dus het hangt erg van je kinderen af , en hoe zij reageren als ze moe zijn. Wel vond ik air berlin niet echt kind vriendelijk. Sorry dat ik zeg, maar ik vond het meerendeel van de duitse passagiers minder tolerant dan dat ik gewend ben. Toen we nog geen 5 minuten in het vliegtuig zaten, en onze jongste het even ging huilen, keken bepaalde mensen al geirriteerd om. Ook werd er meteen een opmerking over gemaakt. Ik voelde me wel opgelaten en dacht dit kan wat worden, maar gelukkig viel het allemaal erg mee. Onze kleine hield het redelijk binnen de perken. Ook wij hadden kleine kadootjes mee en zorgden met allerlei spelletjes voor de nodige afleiding. Wat bij mij de doorslag gaf was ook dat ik me realiseerde dat het 'maar twaalf uur is", en dat is wel even afzien maar dan is het genieten!! Ik zou het gewoon doen, ik denk elke dag nog aan thailand. Het is zo heerlijk om daar met je gezin te zijn.

Succes met je beslissing.
14 jaar geleden
·
#5893
Hallo,

Wij hebben een super actieve zoon, zeker geen gemakkelijke kerel, maar het vliegen verloopt vlekkeloos. De mensen voor ons hadden niet eens door dat er een knul van twee achter hun zat, want toen we er waren keken ze raar op en vroegen als hij daar gans de vliegreis had gezeten.

Wij hebben vanalles mee van nieuwe dingen, speeltjes,stickers, kleurboeken, enz
Kleine snoepjes, er komt eten, drinken langs.
En slapen...

Veel succes, maar er zijn volwassen mensen die veel lastiger zijn dan kinderen, heb het eergisteren nog meegemaakt!!!
14 jaar geleden
·
#5894
Het allerbelangrijkste is denk ik om je zoveel mogelijk te realiseren dat de mening van andere mensen over jullie kids er niet toe doet. Tuurlijk probeer je zo min mogelijk overlast te veroorzaken, maar mocht je kind eens huilen, nou, so be it! Houd je lekker met je eigen gezinnetje bezig en probeer te ontspannen.

Bedenk maar dat je de mensen aan boord (waarschijnlijk) niet meer terug zult zien, dus wie maalt er wat om dat ze geirriteerd zijn? (easier said than done, ik weet het, maar ons heeft het wel geholpen.)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!