donderdag 12 maart 2015
  8 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hi allemaal,

Ik vroeg me af of jullie je kind(eren) inenten tegen Hepatitis A.
Onze dochter, nu 14 maanden heeft net haar laatste inenting BMR gehad van het rvp. Nu lees ik overal dat die kleintjes nog niet ziek worden van Hepatitis A maar er sinds 2008 wel een vaccinatie wordt geadviseerd om een epidemie op het KDV te voorkomen. Ik vind dit een beetje een rare reden om te vaccineren en twijfel of ik het moet doen. We vertrekken eind april naar Maleisië en dan is ze rond de 16 maanden oud.

Zie hier de tekst die ik vond op <!-- w -->http://www.vaccinatieopreis.nl<!-- w -->
[i:18pzpfrd]Voor kinderen van jonger dan één jaar wordt de hepatitis A vaccinatie niet aangeraden. Vanaf de leeftijd van één jaar wordt de inenting voor risicolanden wel geadviseerd. Tot 2008 was het advies om kinderen pas vanaf de leeftijd van vijf jaar te vaccineren. Dat was omdat kinderen tot een jaar of vijf meestal nauwelijks ziek worden van hepatitis A, in tegenstelling tot oudere kinderen en volwassenen. Bij jongere kinderen verloopt hepatitis A meestal als een griepje.

Hoewel kinderen dus niet erg ziek worden, kunnen ze het virus wel verspreiden als ze terugkomen van vakantie. Zo zijn er kleine epidemietjes geweest op kinderdagverblijven en bij opa´s en oma´s. Dit is de reden geweest dat de richtlijnen veranderd zijn en dat het advies is om ook jongere kinderen tegen hepatitis A in te enten als ze naar risicolanden gaan.[/i:18pzpfrd]
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#18055
Klopt, onze oudste hoefde met zijn 2 niet geënt te worden, dit was voor 2008 en onze jongste is met haar 3,5 wel geënt dit was in 2008, het was toen ineens allemaal anders om dezelfde rede als hierboven geschreven staat.
Wij hebben het dus wel gedaan.
9 jaar geleden
·
#18056
Als eerste best advies aanvragen bij een gespecialiseerde arts.

Kijk eens op http://www.lcr.nl voor huisartsen die gespecialiseerd zijn in Reisvaccianties.
Wij vonden dit prettiger als via de GGD. Ons gevoel was dat er hier toch wat meer specialistische kennis aanwezig was en niet enkel het standaard advies vanaf het kaartje werd voorgelezen.

Wij kregen in 2013 het advies dit niet te doen omdat kleine kinderen het wel kunnen krijgen maar er niet echt ziek van worden. Wel houden ze er dan een resitstentie aan over. Maar nogmaals best overleg met een arts.
9 jaar geleden
·
#18057
Wij wisten dit niet, maar hebben het bij 14 maanden wel laten doen. Een half jaar later nog een herhaling, zodat ze nu minimaal 25 jaar beschermd is en we vaker naar risicolanden gaan, zoals dit jaar Zuid-Afrika, en in de toekomst vast ook weer.
groetjes,
Yvonne
9 jaar geleden
·
#18058
Onze dochter is ook ingeënt nog voor ze 1 was dus daarom moest ze zelf 3 keer binnen 1 jaar maar dan wel 25 jaar beschermd.
9 jaar geleden
·
#18059
Wij hebben ons kind (2,5jr) o.a. ook laten inenten tegen Hep. A (tevens Rabiës, Buiktyfus en (verplichte) Gele Koorts). Inderdaad altijd advies vragen aan een gespecialiseerde arts!!

Wij gaan voor langere periode naar Zuid-Amerika en hebben ons laten voorlichten en prikken door Thuisvaccinatie.nl: ideaal!
8 jaar geleden
·
#18060
Om nog even terug te komen op mijn openingspost. Ze wordt deze week door thuisvaccinaties ingeënt.
Thanks voor jullie input!
8 jaar geleden
·
#18061
Bij ons waren ze niet zo jong en nooit medische advies geven als je geen arts bent, maar onze kids zijn ingeënt met Twinvrix; dekt meteen hepatitis A en B af.
8 jaar geleden
·
#18062
Onze peuter was via het rijksvaccinatieprogramma al beschermd tegen Hep.B., dat is tegenwoordig standaard. Maar als dat niet zo was geweest was die combi wel fijn geweest ja, scheelt weer een aantal prikjes!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!