vrijdag 25 juni 2010
  8 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Ik zie dat er verschillende kinderen zijn ge-ent tegen hepatites B.
Ik ben benieuwd naar de motivatie die daaraan ten grondslag ligt? Ik heb altijd begrepen dat het eigenlijk meer een soa gerelateerd virus is. Alleen in het zeldzame geval van een bloedtranfusie (in Thailand)zou onze zoon dan risico lopen.

De reden dat ik dit vraag is dat we toch wel voorzichtig zijn met het vaccineren. Onze zoon is inmiddels wel tegen alles ge-ent behalve de reizigersvaccinaties na dan maar we hebben het rijksvaccinatieschema behoorlijk opgerekt omdat we hem veel te jong vonden om vanaf twee maanden al als speldenkussen te fungeren. Dus als er geen gegronde reden is voor Hep-B doen we dat natuurlijk niet.

Groeten, Jan.
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7695
Wij hebben inderdaad de inenting A+B gehaald, ook voor de kids. Waarom? Omdat we hoe dan ook A moesten halen, B erbij ingaat en we na herhaling levenslang beschermt zijn.
Niet zozeer voor de SOA's ed, maar mee voor het geval er een ongeluk gebeurt, de dr. Fisch-visjes te hard kanbbelen (heb gelezen dat dat ook risico op Hep. oplevert).
Prikken stelden niets voor. Ik vind het een fijn idee dat de kids hiervoor beschermd zijn, ook als ze ouder zijn en alleen op pad gaan.

Christel
13 jaar geleden
·
#7696
Wij hebben de kinderen ook de cocktail A/B gegeven. Het is een prik en het is het veiligst, niet alleen voor soa's en ze zijn idd levenslang beschermd.
13 jaar geleden
·
#7697
Mag ik hier even op inpikken?

Krijgen de kinderen die vaccins niet automatisch op het consultatiebureau? Of is dat enkel Hepatitis A dan? Of ben ik helemaal mis en worden die vaccins nooit standaard gegeven?

(Ik woon in België trouwens)

[edit] Ik heb het meteen even opgezocht in hun boekje van het cb. Blijkbaar worden ze wel ingeënt tegen hepatitis B, maar niet tegen A.
13 jaar geleden
·
#7698
In Nederland is Hep-B nog niet standaard opgenomen in het rijksvaccinatie programma(maar de discussie wordt inmiddels gevoerd). Hep-A zowiezo niet want het is een reizigersvaccin en in Nederland loop je daarop geen risico. Van sommige landen weet ik dat daar standaard Hep-B wordt gevaccineerd, de VS bijvoorbeeld maar misschien ook Belgie.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet anti-vaccin. Bijvoorbeeld polio is een hele belangrijke maar als de motivatie is dat het maar 1 prik is dan is dat voor mij onvoldoende. En ik ga er van uit de het nog wel even zal duren voordat onze kleine man van 3jr risico's loopt een soa te krijgen.

Dat je een risico loopt als je je laat "beknabbelen" door die visjes wist ik nog niet. Daar ga ik eens wat meer info over zoeken.

Groeten, Jan.
13 jaar geleden
·
#7699
Hoi Jan

Voor zover ik begrepen heb, is de voornaamste oorzaak van besmetting met Hepatitis B inderdaad vooral onveiig vrijen. Maar je kunt ook op andere manieren besmet worden: als je een wondje hebt en in aanraking komt met bloed/lichaamsvocht van iemand die het heeft, kun je ook besmet raken. Ook die kans is niet zo groot (tenzij je bij een ongeluk betrokken bent ofzo).
De belangrijkste reden dat wij onze (toen 3-jarige) dochter wel hebben laten inenten, is dat de ziekte, als je hem oploopt, wel heel ernstige gevolgen heeft. En ik vond het inderdaad ook handig dat ze dan gelijk haar leven lang beschermd is, want we zijn van plan nog wel meer reizen te maken. Bij kinderen die ouders hebben uit Mediterrane landen (denk dan bijvoorbeeld aan Turkse en Marokkaanse kinderen), wordt de inenting trouwens wel standaard gegeven op het consultatiebureau, begreep ik destijds bij de inentingen van mijn dochter. Het komt daar veel meer voor en wordt dus ook mee naar Nederland genomen (vandaar de discussie of het niet ook hier standaard in het Rijksvaccinatieprogramma moeten komen te zitten)

Succes met het nemen van een beslissing (-;
13 jaar geleden
·
#7700
Bij ons in België is hep A een verplichte vaccinatie, maar wij hebben dan besloten om ook hep B te laten geven. Ook wetende dat het levenslange bescherming beidt. Onze huisarts stond daar ook achter!

Succes
13 jaar geleden
·
#7701
Ook wij hebben onze zoon dit jaar voor de reis naar Thailand in laten enten voor Hep. B (toen 13 maanden). Dit jaar krijgt hij de vervolgspuit en dan zou hij er voor de rest van zijn leven tegen voor beschermd zijn. De arts wees ons erop, dat het beter zou zijn om hem dan te laten inenten en dat de het weinig tot geen bijwerkingen zou hebben. Hier in Duitsland is het gewoonlijk om hem voor A te laten inenten en B is dan vrijwillig gedaan.
En ik moet zeggen ik ben er wel blij om, hij is nu goed verzorg op reis gegaan en hij heeft er idd geen last van gehad.
13 jaar geleden
·
#7702
Ik kom net bij het tropencentrum vandaan en daar vertelden ze mij dat hepatites B ook opgelopen kan worden als je kind geopereerd moet worden in het buitenland, naar de tandarts moet etc.
Zelf kan je het ook oplopen in bijvoorbeeld Turkije als je als man daar je baard laat scheren met zo'n mesje.
Wij zelf zijn al ingeentd voor hep.A dus dat laten we zo, maar voor de kinderen nemen we wel zo'n coctail met hep.A en B.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!