zondag 10 februari 2013
  21 Replies
  23.6K Visits
  Subscribe
Jaja, zul je net zien, gaan we over 10 dagen onze eerste verre reis maken (Maleisie en Nieuw-Zeeland voor 10 weken!), heeft onze dochter de waterpokken...! Los van het feit dat ze er erg veel last van heeft zie ik ook overal op internet dat je tot 2 weken nadat ze het gehad hebben niet mag vliegen. Ik weet helemaal niet hoe de ziekte zich verder ontwikkeld, maar ik denk niet dat over 10 dagen alle vlekjes weg zijn. Iemand hier ervaring mee? Geven huisartsen bv een medische verklaring af? En wordt die door de luchtvaartmaatschappij (Malaysian Airlines in dit geval) geaccepteerd...? Nog huis-tuin-en keukenmiddeltjes die helpen het sneller te laten genezen?

Ik ben benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12677
Wat erg zeg! Ik zou er even alles aan doen om het voor het zicht weg te krijgen, misschien niet zo netjes maar de hele reis moeten annuleren is ook weer zo iets, daarbij is het natuurlijk ook zo dat als de blaasjes zijn uitgedroogt, je ook niet meer besmettelijk bent voor anderen, al zullen ze dat in Maleisië misschien anders opvatten. Havermout helpt tegen de jeuk en het droogt alle plekjes uit, dan heb je nog een creme, calandua of zoiets. Het ziek zijn zal wel op tijd over zijn, je moet alleen even zorgen dat de zichtbare vlekjes weg zijn, als ze het niet zien dan kunnen ze er weinig van zeggen.
Bij mijn dochter was het vrij snel weggetrokken, ze had ook geen plekjes in haar gezicht, dat is natuurlijk ook al handig.
Heel veel beterschap en suc6.
11 jaar geleden
·
#12678
Misschien dat je hier nog wat mee kan.
https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=98896
11 jaar geleden
·
#12679
Ik vreesde ook de waterpokken enkele dagen voor wij naar de VS zouden trekken, iedereen in mijn opvang (was onthaalouder) had het en mijn jongste (toen 2 jaar) had het nog niet gehad... Uiteindelijk niet doorgebroken bij haar, zij kreeg het vorig jaar een week voor wij zouden vliegen naar Belgie (wonen in Slowakije), maar gelukkig viel het uiterlijk nog mee bij haar en had ze er maar enkele in het gezichtje. Dus gewoon op het vliegtuig gestapt zonder iets te zeggen...
Zou ze proberen weg te werken in het gezichtje en er zelf niets over zeggen... Veel succes
11 jaar geleden
·
#12680
Bij de huisarts een Fit To Fly verklaring halen als je kind het besmettelijke stadium gepasseerd is. (blaasje ingedroogd)

Wij hadden het tijdens een vakantie vorig jaar op de Canarische Eilanden.
De verklaring toen gehaald bij een engels sprekende arts die hem ook in het engels opgesteld had.
Inderdaad bij het aan boord gaan direct er tussenuit gehaald en streng bevraagd of het toch geen kinderpokken of zo waren.
Verklaring uit de tas en de discussie was toen direct klaar en mochten aan boord.
Natuurlijk heeft de gezagvoerder altijd het laatste woord maar hiermee maak je wel een goede kans.
11 jaar geleden
·
#12681
Ik had het op Mallorca. Heb mijn dochter shirt met lange mouwen aangetrokken, pet op gedaan en haar gezicht ingesmeerd met vloeibare make-up. Ik was met mijn moeder en zat er niet op te wachten om met 2 kinderen achter te blijven. Ze had kleine plekjes in het gezicht.
11 jaar geleden
·
#12682
Bedankt voor de reactie tot zover....Nou, ik weet niet of het bij mijn dochter met make-up of een petje niet meer opvalt...ze heeft het echt heel erg, en het lijken er ook wel steeds meer te worden. En helaas ook behoorlijk veel in haar gezicht en op haar hoofdje. Ze zitten zelfs in haar mond! Echt superzielig. Hoelang duurt het voor de plekken echt zijn weggetrokken, heb er geen ervaring mee. En kunnen ze je dus ook met doktersverklaring nog steeds weigeren?

Pff. echt wel een briljante timing maar niet heus....:(
11 jaar geleden
·
#12683
Indrogen begint na max 48 uur. (Na indrogen is het besmettingsgevaar geweken)
Korstjes vallen eraf meestal na een dag of 5

http://pharmadata.starconet.com/Datas/N ... pokken.htm

In principe mag de gezagvoerder van een vliegtuig iedereen weigeren.
Voor welke rede ook. (Of je recht op financieele vergoeding hebt in zo'n geval is een andere discussie) Dus ja, een verklaring is geen garantie maar het zal wel vreemd zijn als hij dan weigert. De Fit To Fly verklaring geedt hun die zekerheid.

Over een week is de kleine 100% zeker niet besmettelijk, jeuken de plekjes niet meer en voelt zich waarschijnlijk prima. Dus met een dokters verklaring dat je kindje niet besmettelijk is voor de overige passagiers is er eigenlijk geen rede tot weigering.
De plekjes blijf je gewoon lang zien terwijl er niets meer aan de hand is.
Er zijn trouwens middeltjes te verkrijgen die verzachting geven voor het kindje, ontstekingen door krabben aan de blaasje helpen voorkomen en ze iets sneller laten indrogen.

Aangezien jullie over 10 dagen vertrekken zal ik mij samen met de verklaring niet teveel zorgen maken.
11 jaar geleden
·
#12684
Weet je zeker dat het geen krentenbaard is? Ik zou misschien morgen toch even langs de huisarts gaan, de meeste middeltjes, waar tegen dan ook, werken vaak al binnen een paar dagen. Vertel ook zeker even dat je gaat vliegen en waar naar toe.
11 jaar geleden
·
#12685
Ik was idd al van plan morgen even te bellen, alhoewel ik denk dat de dokter nu toch niets doet. Iig wil ik dan voor volgende week maandag of dinsdag een afspraak om die doktersverklaring te krijgen (we vliegen woedag de 20e). Het is geen krentenbaard denk ik omdat het echt over haar hele lijfje verspreid zit. Ook hingen er bij het KDV al briefjes dat er waterpokken was geconstateerd, dus er is nu een kleine epidemie hier in het dorp...

Sjongejonge, wat een ellende zeg die waterpokken. Nog blij dat ze het nu heeft en niet in het tropische Maleisie want dat lijkt me helemaal een hel voor haar. Ga me nu maar opmaken voor weer een slapeloze nacht vrees ik :(
11 jaar geleden
·
#12686
Mijn dochter had een aantal jaar geleden krentenbaard, en ik heb toen van alles moeten smeren van de arts, maar niets hielp, toen ik zei dat we een week later met vakantie gingen, kreeg ze iets sterkers en was het na 3 dagen weg, dit was een drankje. Wie weet als je de situatie uitlegt, dat ze dan ook iets sterkers voor de waterpokken hebben. Ik hoop het voor je. Ik hoor graag hoe het afloopt. Suc6
11 jaar geleden
·
#12687
Veel succes! Zo een Fit to Fly verklaring zou ik meenemen just in case.
!eel beterschap en veel succes en ik hoop dat jullie kunnen vertrekken!
11 jaar geleden
·
#12688
Even een update: ik heb vanochtend de huisarts gebeld. Eerst had ik de assistente en die gaf aan dat ze nooit medische verklaringen afgeven.... Ik werd doorverwezen naar de medische dienst van Schiphol. Die gebeld en die kunnen idd een verklaring afgeven, maar pas op de ochtend van vertrek. En dan schijnen ze dus echt met een loep te controleren of alle blaasjes zijn ingedroogd...Toen belde de huisarts terug en die gaf aan dat ze wel een verklaring wilde afgeven, maar dat ze dan wel een standaardformulier willen hebben. Dus ik weer naar de medische dienst gebeld: er zijn geen standaardformulieren voor. Nu uiteindelijk voor maandag de 18e toch een afspraak gemaakt met de huisarts. Als dat dan niet oké is, dan kunnen we altijd nog naar de medische dienst van schiphol. Die gaven overigens wel aan dat ze heel streng controleren op dit soort dingen, zeker als we Nieuw-Zeeland in willen...Dus ik hoop maar dat het allemaal op tijd is weggetrokken!!
11 jaar geleden
·
#12689
Jeetje wat een gedoe zeg. Zelf nooit aan gedacht dat je dan helemaal niet mag vliegen (weer wat geleerd).

Ik heb een gegoogled en wat op KLM site gevonden:

Bij besmettelijke ziekte moet je bij KLM verklaring in vullen http://www.klm.com/travel/nl_nl/images/ ... 221274.pdf. Deze verklaring moet uiterlijk 48 uur voor vertrek bij KLM zijn.

Meer info staat op: http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare ... _cares.htm

Ik heb Malaysia Airlines nog niet gevonden maar zodra ik dit heb meld ik me weer!!

Succes
11 jaar geleden
·
#12690
Ha! Hier heb ik wel vaker last van: zodra ik oproepje/berichtje heb geplaatst vind ik wat ik zocht...

Bij Malaysia airlines heb je de volgende fit to fly verklaring die in het Engels ingevuld dient te worden (dat is ook zo met die van de KLM die in mijn vorige berichtje staat):
http://www.malaysiaairlines.com/content ... _Forms.pdf

Zij willen die verklaring minstens 5 dagen van te voren hebben. Zie voor meer info: http://www.malaysiaairlines.com/au/en/t ... rance.html

Ik hoop dat je er wat aan hebt...

Nogmaals succes!
11 jaar geleden
·
#12691
Wij gebruiken cytellium van Aderma. Dat is een wit, melkachtige lotion die de blaasjes sneller zou doen indrogen. Ik had wel de indruk dat het hielp, want 1 van mijn zoontjes die het ook heeeeeeel erg (meer rode bultjes dan huid in zijn gezicht) had, was er toch vrij snel door. Ik zou de medische verklaring pas bovenhalen als ze erom vragen en zelf doen alsof er niks aan de hand is.

Als ze bijna allemaal weg zijn, zou ik zelfs wat bruinsel durven gebruiken om ze te verstoppen. En zet haar een pet op en zeg dat ze niet teveel naar boven mag kijken ;)

Succes!
11 jaar geleden
·
#12692
Bedankt Eynd14 voor het googlen! Ik weet alleen niet of dit de goede formulieren zijn, want volgens mij gaan deze formulieren meer om het aanvragen van voorzieningen voor ernstig zieken en gehandicapten etc. Maar ik zal ze iig meenemen maandag naar de huisarts.

Het gaat gelukkig trouwens alweer wat beter met mijn dochter. De plekjes zijn nu wel vuurrood, maar gelukkig allemaal ingedroogd. Ik hoop dus dat gebeurd wat iedereen zegt en dat na een dag of 10 de korstjes eraf vallen en de plekken wegtrekken. Maar ik heb er nu nog een hard hoofd in want het ziet er niet uit alsof het over een week is weggetrokken...Ze is trouwens 1,5 en een pet oid trekt ze direct weer van haar hoofd af, helaas...

Het blijft dus nog even spannend maar ik zal zeker een berichtje/update plaatsen als we uiteindelijk hopelijk in Maleisië zijn!
11 jaar geleden
·
#12693
Ik denk dat Suzsz er wel vanuit kan gaan dat haar dochter niet meer besmettelijk is, vaak zijn kinderen met de waterpokken binnen een paar dagen al niet meer besmettelijk omdat bij het starten van de behandeling de blaasjes vrij snel indrogen. Wat wel een probleem is, is dat ze bij zo'n luchtvaartmaatschappij niet zo maar akkoord gaan met wat jij verteld, ik denk dat daarom een verklaring van een arts wel zo handig is, het is weer niet handig dat deze 5 dagen voor vertrek binnen moet zijn, dan heb je dus eigenlijk maar 5 dagen om beter te worden, dat is krap aan.
11 jaar geleden
·
#12694
Mmmm die formulieren zijn inderdaad niet voor besmettelijke ziekten. Ik heb nog even verder gezocht maar ik kan geen fit to fly voor besmettelijke ziektes binden specifiek voor Malaysian airlines. Zelf zou ik dan maar het Engelse formulier van KLM gebruiken.

Fijn om te lezen dat het wel al beter gaat!
10 jaar geleden
·
#12695
Hoe is het eigenlijk afgelopen met de waterpokken, zijn jullie wel gewoon gegaan?
10 jaar geleden
·
#12696
Zo, dat is een tijd geleden dat ik hier op dit forum ben geweest, maar met een goed doel...:)!
Inmiddels zijn we een paar weken terug van onze reis naar Nieuw-Zeeland en Maleisie. Het was echt geweldig, vooral het fulltime met z'n drieen zijn was een ervaring die we niet snel zullen vergeten. En dat in een prachtige omgeving (zowel NZ als Maleisie). Het weer was ook super: we hebben in de drie maanden dat we weg waren 1 dagje regen gehad! Zo leuk om al dat natuurschoon te zien door de ogen van je 1,5 jaar oude dochter ('grote badje'--> zee, 'grote steentjes'--> bergen, 'douche'--> waterval :)). Met de 'spikkels' zoals mijn dochter ze noemde is het gelukkig helemaal goed gekomen!

De dag dat we weggingen zag je nog wel plekjes, maar gelukkig niet meer zo heftig als het was geweest. Twee dagen voor we weggingen hebben we een 'fit to fly' verklaring van de huisarts gekregen. Was nog best een toestand, want een onafhankelijk arts werd er bijgehaald om te beoordelen of alle plekjes wel daadwerkelijk waren ingedroogd (dit werd echt met een vergrootglas gecheckt) en er dus geen besmettingsgevaar meer was. Dit bleek gelukkig zo te zijn, dus we kregen de verklaring in het NL en engels mee.

Achteraf gezien was deze moeite echter allemaal niet nodig geweest want er werd eigenlijk helemaal niet naar gevraagd door zowel de douane als het vliegtuigpersoneel....De eerste die iets opmerkte over de plekjes was het hotelmeisje in ons hotel in Maleisie de avond dat we aankwamen! Nu moet ik erbij zeggen dat de plekjes ook door hadden kunnen gaan voor gewoon pukkeltjes of rode vlekjes, ik weet niet hoe ze gereageerd hadden als we net 3 of 4 dagen eerder waren vertrokken...

Tot zover dus deze update, hopelijk kom ik hier snel weer eens wat vaker kijken want onze reis was obsoluut voor herhaling vatbaar!!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!