maandag 20 augustus 2012
  7 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
hallo,

21okt staat onze vlucht naar Bangkok gepland.
7 weken met 2 dochters van 21 maanden en bijna 3 jaar....
Nu met de tropische hitte van de afgelopen dagen merk ik dat vooral de jongste het moeilijk heeft.
Ze kan er niet zo goed tegen en zweet constant...
Nu vrees ik een beetje voor hetzelfde scenario in Thailand...
Ze gedraagd zich vervelend en hangerig de ganse dag en slaapt moeilijk.
Ik zie ons daar al zitten...:-(
Nu ben ik al meermaals in Thailand geweest die periode en dacht dat het nogal meeviel.

Hoe reageerden jullie kinderen ?
Maak ik mij te druk ?

We hebben geen al te strak programma voor ogen. maar toch...
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11308
ik heb er dit weekend ook bij stil gestaan, al leken onze kids er totaal geen last van te hebben. ik had vooral iets van oh jee, wat als wij KO liggen en onze kids(4 en 2)hebben energie te over... ;-)
ik ben er eigenlijk toch wel rustig in: het toont volgens mij goed aan wat het belang is van "onthaasten" en leven op het ritme van je kids, hetgeen wij echt voor ogen houden als "doel op zich" (wij reizen 6 maanden, ook vertrek op 21/10 ;-)): als de kids tekens geven van "stop", dan zal het ook effectief betekenen: trager aan doen, bekomen en rustig weer verder... .

veel succes en plezier op jullie reis, misschien komen we elkaar wel tegen!

joke
11 jaar geleden
·
#11309
Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen zit, maar "thuis" met de warmte is bij onze kinderen toch echt wel anders dan op reis. Thuis is het "ik weet niks te doen" , "ik verveel me zo..". Op reis weten zowel wij als zij altijd wel wat te doen in de hitte, desnoods een airco shoppingmall bezoeken om daar een film te kijken of gewoon lekker rond te slenteren.
oftwel, het zal best wel meevallen als je daar eenmaal bent..

succes en geniet vooral.
11 jaar geleden
·
#11310
Vergeet niet dat de kinderen met het water van de zee en/of zwembad (in elke leeftijd) binnen handbereik totaal geen last van hitte hebben. Dat werkte bij de ouders trouwens ook goed!
11 jaar geleden
·
#11311
Het is altijd wel even een dag of wat wennen aan een ander klimaat en dat is denk ik ook precies het verschil met NL: hier is het nooit lang genoeg mooi weer om er aan te wennen en juist van die constante weersveranderingen word je zo gaar. In Thailand zullen je kinderen het ongetwijfeld warm gaan hebben, maar toch voelt het anders dan hier, inderdaad ook door de nodige verkoelingen als verse sapjes, zwembaden, helderblauwe zeeën, drinken uit een kokosnoot...
11 jaar geleden
·
#11312
Wij gaan telkens in april/mei naar Thailand en dan is het een stuk benauwder volgens internet dan in oktober, onze dochter is in Nederland met warm weer ook erg loom en hangerig en de eerste dagen in Thailand moet ze ook altijd wel even wennen, daarna heeft ze er geen last meer van.
Afgelopen jaar was het 42 graden en waren we bij elephants world (dus geen water voor handen) iedereen had het warm behalve zij, ga er van uit dat het wel goed komt.
Wat wij ook altijd doen is even iets anders tussendoor plannen, als we bijv op een markt lopen dan schieten we tussendoor even een winkelcentrum in om aftekoelen of we nemen een tuk-tuk of een bootje ipv dat we gaan lopen, zo is er overal wel even iets te verzinnen, behalve dan in elephants world, maar het is zeker een aanrader om naar toe te gaan, en op het eind van de dag mag je lekker met de olifanten in de rivier plonsen, zalig.
11 jaar geleden
·
#11313
toen onze kinderen die leeftijd hadden kocht ik op de plaats van bestemming altijd een klein opblaaszwembadje . bij te veel hitte en geen zwembad is een klein laagje waterpret al genoeg voor de nodige afkoeling. En zo'n klein badje is makkelijk op te vouwen en mee te nemen
11 jaar geleden
·
#11314
een spuitbusje met water heeft ons ook vaak geholpen bij uitstapjes, heerlijk verkoelend..
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!