dinsdag 13 april 2010
  18 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Ha Thailandpro's,

Het valt niet mee. Zo'n mooi land en dan maar drie weken te besteden... En natuurlijk rekening houden met een kleuter en peuter. Na veel gepuzzel met routes en vertrektijden van treinen en vluchten, heb ik onderstaand reisschema gemaakt. Er zijn natuurlijk 101 alternatieven, maar dit leek ons wel een afwisselende reis en toch relaxed. In het noorden hebben we ook andere plaatsen overwogen, maar dan werden de reisdagen wel erg vermoeiend. We hebben ervoor gekozen om bij aankomst direct door te reizen naar Chiang Mai, omdat we denken dat we daar makkelijker in het Thaise ritme komen dan in Bangkok. En dan kunnen we aan het einde van de reis lekker shoppen in Bangkok.

Van jullie wil ik graag weten wat jullie van deze route vinden. Is dit te doen? Zou je iets veranderen?

Ja, ik ben er lekker vroeg mee, maar nu de tickets zijn geboekt, wil ik graag zoveel mogelijk regelen. Zeker omdat we nu met de kids zijn en in het hoogseizoen gaan (december).

Dag 1 Vliegtuig
Dag 2 Aankomst Bangkok ca. 10.00 uur, doorreis: vlucht naar Chiang Mai
Dag 3 Chiang Mai
Dag 4 Chiang Mai
Dag 5 Chiang Mai
Dag 6 Chiang Mai
Dag 7 Chiang Mai + 21.00 Express Train naar Ayuthaya (nachttrein)
Dag 8 7.19 uur aankomst Ayuthaya
Dag 9 Ayuthaya
Dag 10 Met trein of taxi in 1,5 uur naar Bangkok + 15.00 vlucht Trang (Nok Air: check: vliegt niet alle dagen om die tijd) en 1 nacht hotel in Trang.
Dag 11 Vanaf hotel naar Ferry. 10.00 uur Ferry Hat Pak Meng - Ko Ngai (Trang islands)
Dag 12 Ko Ngai
Dag 13 Ko Ngai
Dag 14 Ko Ngai
Dag 15 Ferry Ko Lanta (30 min/1 uur?)
Dag 16 Ko Lanta
Dag 17 Ko Lanta
Dag 18 8.00 AM Ferry Ko Lanta – Krabi (2 uur). Minibus/taxi naar Krabi airport en 15.35 vlucht Bangkok.
Dag 19 Bangkok
Dag 20 Bangkok
Dag 21 Bangkok
Dag 22 Terugvlucht NL

Thanks...
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7095
Volgens mij kun je 1 dag Ayutthaya besparen. Ik lees overal dat je in 1 dag Ayutthaya wel hebt gezien.
13 jaar geleden
·
#7096
Ook wij hebben lang gepuzzeld, ondanks dat het nog een tijd duurt (volgend jaar juli), maar we ( vrouw, dochter van 9 en ik) hebben ons schema rond. Niets leuker dan de voorpret.

Dag 1 Vertrek vanaf Schiphol met EgyptAir
Dag 2 Aankomst Bangkok - Royal Hotel, lekker dicht bij de highlights
Dag 3 Bangkok
Dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok, met de trein naar Ayutthaya - Krungsi River Hotel
Dag 6 Ayutthaya, met de trein naar Lopburi, 'savond nachttrein naar Chiang Mai
Dag 7 t/m 12 Chiang Mai - Liam's Suan Dok Mai
Dag 13 In de ochtend vliegen naar Bangkok - Baiyoke Sky Hotel
Dag 14 Bangkok, eind van de dag trein naar Koh Samui
Dag 15 ferry Koh Samui - Free House Bungalow
Dag 16 Koh Samui
Dag 17 Koh Samui
Dag 18 Koh Samui
Dag 19 Koh Samui, loop van de dag vliegen naar Bangkok
Dag 20 00:50 vertrek naar Nederland

Het hotel in Chiang Mai hebben we al geboekt. De hotels in Bangkok en Ayutthaya staan wel zo'n beetje vast. Over Free House twijfel ik, of eigenlijk mijn vrouw ;), nog een beetje. Misschien beetje te eenvoudig, maar is wel één van de weinige vriendelijke geprijsde accoodaties aan het strans.

Wat vinden jullie ervan? Ideeën en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

Marcel
13 jaar geleden
·
#7097
Leuke vooruitzichten sabrina!

Mag ik vragen of je al ooit in Thailand bent geweest? Zoja, dan zou ik Bangkok ook een dagje inkorten... Ik vind het geen zo'n leuke stad om met peuter en kleuter te doen. Er zijn heel veel dingen te zien en te doen, maar niks echt kindvriendelijk vind ik persoonlijk. Wij doen maar 1 dag bangkok en ik weet nu al niet echt goed wat we er zullen gaan doen.

Ayuthaya ben ik nooit eerder geweest, maar ik hoorde ook al eerder dat het goed in 1 dag te doen is, dus dan zou ik in jouw plaats wat langer in Chiang Mai blijven.

Veel plezier, wij gaan pas in november volgend jaar :(
13 jaar geleden
·
#7098
hallo Sabrina
ik weet niet of je nog op reaktie zit te wachten maar misschien nog wat tips voor bangkok

ik ben al weer ruim 6 weken terug uit thailand. wij zijn drie weken geweest met 2 kinderen van 4 en 6.
Het noorden hebben wij niet gedaan, dus daar kan ik je niet bij helpen. Wij zijn op eigen gelegenheid gegaan en hebben een auto gehuurd. dat was overigens prima te doen als je huurt bij budget carrental ofzo. Ik vond de ko van kessel tour door bangkok een aanrader. super leuk. kinderen achterop en je ziet echter een ander bangkok. Een klong rour vond ik ook leuk; gewoon zelf een longtail organiseren van een uurtje. shoppen met kids vond ik niet top. het is wel erg druk daar, kun je beter even opsplitsen ofzo. ook het reizen in bangkok met de skytrain vonden de kinderen erg vermoeiend. ik zal overigens wel in een super leuk bed and breakfast baan pra nond ( vlakbij skytrain), maar ik weet natuurlijk niet wat je budget is.
Ayutthaya vond ik geen leuke stad. ik zou persoonlijk niet blijven slapen. leuk voor de historie, maar aan 1 dag hadden wij genoeg.wij bleven meestal zo'n drie dagen ergens; op ko phi phi en ko samui wat langer. altijd een zwembad bij het hotel. Daar ging het de kinderen toch wel vaak om.

Het was geweldig, dus jij ook heel veel plezier gewenst!
Petra
13 jaar geleden
·
#7099
Hoi Heufje,

Wij hebben na lang zoeken vandaag de knoop door gehakt wat betreft Koh samui, we hebben het Baan chaweng beach resort geboekt.
Het is misschien wel wat duurder dan sommige andere acc maar het is het einde van onze rondreis en daar willen we toch wel extra genieten van alles en lekker uitrusten, het zag er goed uit en ook op zoover en vakantiereiswijzer scoort deze goed.

Groetjes Eder
13 jaar geleden
·
#7100
Hoi Heufje,

Wij hebben na lang zoeken vandaag de knoop door gehakt wat betreft Koh samui, we hebben het Baan chaweng beach resort geboekt.
Het is misschien wel wat duurder dan sommige andere acc maar het is het einde van onze rondreis en daar willen we toch wel extra genieten van alles en lekker uitrusten, het zag er goed uit en ook op zoover en vakantiereiswijzer scoort deze goed.

Groetjes Eder


Ziet er zeker heel mooi uit, maar is ook wel knap aan de prijs. Wij wilen graag direct aan het strand, dan betaal je bij Baan Chaweng maar liefst 7000Baht. Onze voorkeur gaat uit naar het rustige Bo Phut.
13 jaar geleden
·
#7101
Hoi Heufje,

Wij gaan in mei 2011 en wij betalen maar 4000 baht per nacht ( dit is ook nog genoeg).
Ik denk dat het dan aan de periode zal liggen.
Ik had ook gekeken naar het kinnaree resort, ziet er goed uit en niet duur.
Dit is niet in Bo phut.

Groetjes Eder
13 jaar geleden
·
#7102
Wij betaalden in juli 2850 THB per nacht incl. ontbijt in het Panalee Resort (2-Bedroom villa) in Bangpo, Koh Samui. En door een actie van 7=5, betaalden wij voor de 2 laatste nachten 750 THB per nacht (excl. ontbijt).

Groetjes, Diana
13 jaar geleden
·
#7103
Lang niet op dit forum geweest. Inmiddels is de vakantie achter de rug. Helaas. De foto's zijn geordend en 2 mooie vergrotingen prijken aan de muur.

Dit is uiteindelijk ons schema geworden:

Dag 1 Vliegtuig. 17.20 uur vertrek Dusseldorf.
Dag 2 Aankomst Bangkok ca. 10.00 uur. 1 overnachting om bij te komen.
Dag 3 Vlucht Air Asia naar Chiang Mai.
Dag 4 Chiang Mai
Dag 5 Chiang Mai
Dag 6 Chiang Mai
Dag 6 Chiang Mai
Dag 8 Air Asia-vlucht naar Phuket. 1 nacht Phuket
Dag 9 Speed Boat naar Koh Lanta
Dag 10 Koh Lanta
Dag 11 Koh Lanta
Dag 12 Koh Lanta
Dag 13 Boot naar Koh Ngai.
Dag 14 Ko Ngai
Dag 15 Ko Ngai
Dag 16 Ko Ngai
Dag 17 Boot naar Pak Meng Pier. Aankomst 8.45 am. Spullen gedropt bij kantoortje van het hotel op Koh Ngai en Trang bezocht.
16.55 uur vlucht Trang - Bangkok met Nok Air
Dag 18 Bangkok
Dag 19 Bangkok
Dag 20 Bangkok: dagtour Ayutthaya
Dag 21 Bangkok
Dag 22 11.55 uur Terugvlucht Dusseldorf.

Eindigen in Bangkok vonden we prettig. We waren toen al gewend aan het land en de hectiek overviel ons waarschijnlijk minder dan als we die stad in het begin hadden gedaan. Toch vond ik de stad minder geschikt voor kleine kinderen dan de kleinere plaatsen. Maar als je je focust op een deelgebied (fietsen door Chinatown, boottocht, Koninklijk paleis en Wat ho, enz) vonden wij het wel leuk.
Achteraf hadden we liever een extra stad in het noorden bezocht, zoals Sukhothai. We hadden in NL bedacht om vanuit Bangkok een dagtoer te doen naar Ayutthaya, maar ter plekke hadden we het eigenlijk wel even gehad met de tempels. Nu waren we eigenlijk iets te lang in Bangkok.

Dit was onze eerste verre vakantie met kids en onze eerste keer in Azie. Het is erg goed bevallen en smaakt naar meer! We weten nu dat de jongens (2,5 en 4,5) veel meer aankunnen dan wij dachten en durven een volgende keer dus ook wat intensievere reisschema's en busreizen aan. Maar eerst weer sparen!

Nu we weer een poosje terug zijn, wordt steeds duidelijker wat ik het allerleukste vond: het gevoel dat je samen met je gezin iets heel gaafs aan het doen bent. Een soort kuifjegevoel. Ondanks dat ik vooraf al de route en hotels vast had gezet en Thailand heel makkelijk is te bereizen, voelde het toch als een klein avontuur. De koppies van de boys, die enorm genoten en hun ogen uitkeken- ook zo geweldig. En het zien van de hechte band tussen de jongens. Thuis hebben ze regelmatig strijd (en spelen ze ook veel samen hoor), maar op zo'n onbekende plek zijn ze op elkaar aangewezen en zijn ze echt maatjes.

In de hotels sliepen ze zo dicht mogelijk naast elkaar. De bedden werden dan naast elkaar geschoven en ze kropen naar elkaar toe. Ik ben gesteld op comfort (en nachtrust) en had daarom hotels uitgezocht met connecting rooms (2 kamers met tussendeur) of appartementjes. Ik was bang dat de kids anders 's avonds niet gingen slapen, omdat ze ons nog wakker zagen. Maar eigenlijk sliepen ze nog het snelst toen we een fijne familiekamer hadden, met een stapelbed voor de jongens. Dus dat weten we dan weer voor de volgende keer, scheelt de kosten van een extra kamer.

Er waren meerdere hoogtepunten: de fietstocht door de omgeving van Chiang Mai (noorden) en door Chinatown in Bangkok, de mooie stranden op de eilanden, de ritjes met de tuktuks, het masseren (en dan vooral die keer dat we werden gemasseerd door blinde mensen, zo bijzonder).

We hebben geen olifantenkamp bezocht, omdat we niet van circussen houden en ter plekke het idee kregen dat de kampen in de omgeving van CM dat wel waren. Het enige kamp wat ons wel erg aansprak was het Elephant Nature Park, maar het programma duurt de hele dag en dat is te lang voor onze jongste zoon. Op Koh Lanta zagen we ook een olofantenkampje. Onze tuktukchauffeeur bevestigde ons beeld: de olifanten worden zodra het hoogseizoen aanbreekt naar het eiland verscheept voor de toeristen. De jongens hadden graag een ritje op een olifant gemaakt, maar toen we ze dit verhaal vertelden, wilden ze gelukkig niet meer: http://www.aziatischetijger.nl/2010/12/ ... satie-tui/

Dit was onze eerste vakantie in Azie. Wat me tegenviel ten opzichte Latijns Amerika (waar we heengingen toen we nog kinderloos waren), was hoe de steden eruit zien. Het chaotische straatbeeld, met overal eetkraampjes, pick-ups en tuktuks, is heel gaaf en de tempels zijn prachtig, maar het koloniale straatbeeld in bijvoorbeeld Mexico en Guatemala spreekt me meer aan. De sfeer en de vriendelijkheid van de Thai, vond ik dan weer geweldig. En natuurlijk het heerlijke eten! Ik heb me ook geen moment onveilig gevoeld. Dat begon al bij binnenkomst, na de douane. Mensen met kinderen worden uit de rij gepikt en kunnen zo doorlopen naar de priority desk. Dan voel je je erg welkom.

Tot zover ons verhaal :-)
13 jaar geleden
·
#7104
Fantastisch om je verhaal te lezen, super toch wat reizen met een ons en de kindjes doet!
13 jaar geleden
·
#7105
Heeeeel mooi verhaal inderdaad! Bedankt dat je dat met ons deelde, het geeft me ook goeie moed om met onze kleintjes te vertrekken (2 3-jarigen), want soms denk ik wel eens: waar beginnen we toch aan?

Maar dan lees ik een verhaal zoals het jouwe en dan verdwijnen alle zorgen!
13 jaar geleden
·
#7106
@ Sabrina: Waar hebben jullie je laten masseren door blinde mensen? Klinkt als een bijzondere ervaring!

Wij zijn afgelopen oktober in Thailand geweest. (Chiang Mai, Koh Yao Yai, Koh Phi Phi, Koh Langa & Bangkok) We denken erover om nu het noorden aan te doen (of toch weer wat anders, we zijn zo wispelturig op dit moment) en meer plaatsen te bezoeken.
13 jaar geleden
·
#7107
hoi hoi, lekker he plannen maken, ik herken het van mezelf van vorig jaar !!
ik zou er ook nog rekening mee houden dat de treinen niet echt lekker op tijd rijden, de dagtrein vanuit CM die wij namen naar Ayutthaya (nare naam) had maar liefts 5 uur vertraging...de nachttrein die wij namen van BKK naar zuiden (surat thani) ging wel prima, dus ik hoop deze ook, misschien anderen ervaring??

Wij hadden denk ik mazzel in Ayutthaya; daar was een festival en dus alle lokals trokken erop uit en de oudheden was een feest terrein met eten en drinken en een prachtige show...misschien kan ik vinden hoe dat heet, want als je dat kan zien is het wel een must. Ik heb ook wel een leuk adresje evt. daar.

CM vond ik toppie, weet zeker dat je "de maandagmarkt mee kan nemen, die is ZOO leuk en veel lekker eten en lokals en souvenirs en (voet) massages/dode huidcellen etende visjes die je voeten schoon knabbelen.... ed voor marktprijzen!! daar ga ik graag weer heen CM!!

succes...ik word weer langdradig,
Marjan

@Sabrina, wat een heerlijk verhaal, ik herken veel, maar vind het ZOO bijzonder te lezen dat jullie dat ook hebben mogen ervaren. We zijn gelukkige mensen met een dure hobby!! en een fantastisch gezin om van te genieten.
13 jaar geleden
·
#7108
@ Amtreep. In Chiang Mai zit dat massagecentrum(pje). Ze hebben twee locaties. Het heet Thai Conservation Club. Staat ook in de Lonely Planet. Heel basic, maar schoon en erg goede massages. En spotgoedkoop. Onze oudste zoon (4,5) werd ook gemasseerd. Hij vond het wel een beetje spannend de eerste minuten (waarom kan deze meneer dan niet zien?), maar toen het uur voorbij was, lag hij bijna te slapen. Toen wilde hij op iedere locatie gemasseerd worden :-).

Onze jongste zoon vonden ze in het massagecentrum nog te jong voor zo'n volwaardige Thaise massage. Logisch. Hij heeft toen de hele tijd naast mij op het bed gezeten. Normaal zou hij dat niet volhouden, maar blijkbaar werd hij zelf ook wel relaxed van het zien van al die ontspannen mensen?! Wat achteraf wel hilarisch was, was dat hij naast mij zijn luier volpoepte. Hij had al een paar dagen niet gepoept, dus dat veroorzaakte een behoorlijke stank. Ik kon niet even opstaan om hem te verschonen (hoe moest ik dat in het Thais uitleggen? en was het niet onbeschoft als ik de massage pauzeerde..?). Voelde me wel een beetje opgelaten, want ik bedacht me dat blinde mensen vast een extra goede reuk hebben.... ;-)

Voor de voetmassages op straat (bijvoorbeeld avondmarkt Chiang Mai of omgeving Khoa San Road in Bangkok) mocht ook de jongste wel gewoon plaatsnemen. Genieten hoor! Heel de familie op een rij :-).
13 jaar geleden
·
#7109
Sabrina

een paar vraagjes:

Wij gaan in februari naar Thailand en wij vliegen van Chiangmai naar Phuket. Nou zitten wij een beetje te dubben of daar op Phuket blijven, wat ons niet erg aantrekt. WIj zoeken namelijk rust, houten huisje, strand en bounty gevoel. Nu zag ik dat jullie van Phuket naar de omliggende eilanden zijn geweest. Heb jij een tip voor ons wat te doen wat het mooiste was en welke accomondaties jullie daar hadden?

Zie graag je reactie.
13 jaar geleden
·
#7110
Wij hebben in oktober die reis gemaakt en zijn naar Koh Yao Yai geweest. Zo'n 30 min met de speedboot. Het resort is mooi, maar niet lux. Geen zwembad, wel heel veel mooi strand en niet toeristisch. Wij waren de enige bezoeker destijds in oktober, maar het was voorseizoen. Daarna zijn we naar Koh Phi Phi geweest. Heel bounty, wel toeristisch. Beiden een aanrader. Wij waren niet zo fan van Koh Lanta, maar misschien kwam dat ook van het slechte weer daar.

Als je vragen hebt, hoor ik het graag!
13 jaar geleden
·
#7111
.....
Daarna zijn we naar Koh Phi Phi geweest. Heel bounty, wel toeristisch. Beiden een aanrader. Wij waren niet zo fan van Koh Lanta, maar misschien kwam dat ook van het slechte weer daar.

Als je vragen hebt, hoor ik het graag!


Ik ben wel benieuwd naar welk hotel je geweest bent op Koh Phi Phi? En hoe je het daar vond?
Wij gaan komende zomer een paar dagen naar Koh Phi Phi, maar kunnen maar geen keuze maken voor een hotel. We denken één van de hotels op Long Beach. Als je op internet alle recencies leest dan mankeert aan bijna ieder hotel wel iets, behalve als je €200 of meer per nacht uitgeeft.
13 jaar geleden
·
#7112
Wij zijn op Paradise Beach resort geweest. Ik heb er niets op aan te merken, behalve dat dit het meest onpersoonlijke is. Je bent er een beetje anoniem. Net een vakantiepark. <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=108&t=987"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=108&t=987[/url]<!-- l -->
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!