zondag 02 juli 2017
  14 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Wie heeft er nog handige onmisbare tips voor Australië?
En met betrekking tot de volgende onderwerpen:

Pinnen
Bepaalde banken handiger (door bijv groter maximum bedrag, minder kosten per transactie, handig met bankpas ing, abn od)

Zitverhoger
Ik wil graag een zitverhoger kopen, een schuimrubberen die je hier voor 10 euro bij de lidl ziet. Ik heb gegoogeld en gevraagd bij acco of en waar ik dat kan kopen maar ik ben nig nirt verder gekomen. Via autoverhuur wil ik geen zitverhoger, dat kost echt veel. Ik heb wel een opblaasbare maar vind ik zonde van mijn ruimte en kg (wij reizen alleen met handbagage).

Telefoon en wifi
Telstar simkaart, Vodafone?

Visum
E-visum is aangevraagd en ontvangen, printje of code daarvan nodig bij binnenkomst en vertrek?

Navigatie
Goede kaarten te downloaden vanaf google of andere aanbevelingen?

Apps ed
Onmisbare apps? Dan denk ik vooral aan kortingen op entrees en activiteiten.

Eten
Boodschappen bIIj lidl, aldi als je op budget wil letten. Wat is relatief goedkoop in Oz? Bij uit eten nog tips?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24493
Let op dat je bij betaling (heb het dus niet over opnemen) soms ook nog een opslag betaalt aan het hotel/restaurant/whatever als je gebruik maakt van een credit card. Dit kan echt oplopen, altijd even vragen dus.
6 jaar geleden
·
#24492
Ja, ik zie het nu. Ik moest nog even doorscrollen.

Wel handig trucje met de creditcard voor erbij. Dan is mijn reservepas voor geldopnames niet zo duur. En sowieso wel handig om er wat saldo op te hebben mocht je een limiet overschrijden. En met een bestemming als Australië en een huurauto gaat dat wat harder.
6 jaar geleden
·
#24491
Die 1% zijn de opname kosten. Die zijn namelijk 1% als je tegoed hebt staan met een maximum van 1,50 euro.

Heb je geen geld op de rekening staan dan zijn de opname kosten 4%
6 jaar geleden
·
#24490
Ik zie de volgende tekst....

Als u een Visa Card heeft:
Voor de Visa Card is de koersopslag 2%.
Voor de Visa World Card Gold of een Visa World Card Platinum is de koersopslag 1,50%.

Als u een Mastercard heeft:
Voor de Mastercard is de koersopslag 2% voor alle transacties die niet in euro's gedaan worden.
Voor de Mastercard Gold of Mastercard Black is de koersopslag 1,50%.

Gevonden op: https://www.icscards.nl/klantenservice/ ... ld-opnemen
6 jaar geleden
·
#24489
Ik heb even gekeken en zie dat zowel ING als visa mastercard gebruiken een 1% koersopslag. Visa, mits je daar geld op hebt staan (anders 4%), lijkt dan het voordeligst. Het verschil tussen beide zou dus de gebruikte koers zijn.
6 jaar geleden
·
#24488
Klopt, bij ING betaal je 1% koersopslag. Bij VISA card betaal je weer 2% koersopslag.

Bij twijfel nemen wij bij beide kaarten een zelfde bedrag op en vergelijken dan. Want elke bank rekent ook zijn eigen koers... Dus opname kosten plus koers van ene (+ koersopslag) kan anders uitpakken dan de opname kosten plus koers van de ander (plus de koersopslag). Volg je me nog een beetje volgt?? :-)

Maar bij laag bedrag gebruiken we altijd de Visa Card want bij bijv. 50 euro opnemen, zijn de opname kosten sowieso maar 0,50 euro. De koersopslag is dan wel hoger maar doordat opname ING altijd 2,25 euro kost, ben je dan met ING toch duurder uit.
6 jaar geleden
·
#24487
Dat is een goede @eynd14! Volgens betaal ik bij ING ook nog een percentage over het op te nemen bedrag. Dan is dit wel veel voordeliger (plus dat je nog wat rente krijgt maar dat is te verwaarlozen)
6 jaar geleden
·
#24486
Maar als je zorgt dat je geld hebt staan op je VISA rekening dan betaal je 1% van je opname met een maximum van 1,50 euro per opname...

Bij ING betalen we ongeacht het bedrag 2,25 euro per opname..
6 jaar geleden
·
#24485
Over dat pinnen in het buitenland, dat je steeds extra kosten betaald: het ligt aan je bank. Ik zit bij de Rabobank, heb het meest uitgebreide betaalpakket en dan hoef je niet steeds die rottige € 4 per keer dat je vreemde valuta pint te betalen (en nog wat extra voordelen). De meer kosten van het pakket heb je er zo uit.... . Uiteraard blijf je wel altijd te maken hebben met de wisselkoers, maar dat heb je met Mastercard/Visa ook en dan betaal je vaak nog een opslag van een paar procent.
6 jaar geleden
·
#24484
Oh, wist niet dat je het als extra handbagage mee mag nemen. Weet je dat zeker? Ook bij prijsvechters zoals Air Asia?
6 jaar geleden
·
#24483
Waarom neem je geen zitverhoger vanuit NL mee. Opblaasbaar, goedkoop, tweedehands. Maakt niet uit. Als je hem daar koopt, moet je er ook mee slepen en laat je hem waarschijnlijk ook achter. Dan gaat het alleen om de vlucht naar Australie. Een zitverhoger mag je als extra bagage meenemen in het vliegtuig.
6 jaar geleden
·
#24482
wij deden meestal boodschappen bij Coles of Woolworths. Dit zijn de grootste ketens. Daarnaast heb je nog IGA maar die is toch wel wat duurder (meestal vind je deze in kleinere dorpjes). Prijzen: idd groenten en fruit behoorlijk duur, maar het vlees vonden we ook niet echt goedkoop. Maar vooral gewoon drinken was duur, of zuivelproducten! Maar uit eten gaan is nog veel duurder natuurlijk :-)

Onderaan je kassabon vind je normaal nog extra kortingscoupons, vb voor de naburing slijterij. Maar ook voor de benzinepomp! Dat was bij ons toch wel een paar cent per liter korting. Ik dacht dat je bij Coles korting kreeg voor Shell (niet alle shell-stations!) en bij Woolworths voor BP.
In heel wat supermarkten kan jij ook extra geld afhalen als je je boodschappen afrekent. Dat zou theoretisch goedkoper zijn dan geld afhalen bij de pinautomaat maar helaas lukt dit niet met een creditcard ...

Wij hebben onze reizen niet doorgegeven voor de credit card, wel voor de gewone bankkaart. Bij ons raadden ze aan om bedragen > 250 euro te pinnen met de mastercard, zou goedkoper zijn qua kosten. Maar het goedkoopste was - volgens de bank - om met de mastercard te betalen, zoveel je kan (minste kosten ivgl met telkens te pinnen voor cash).

Met de zitverhoger kan ik niet helpen, wij hadden nog echte kinderstoelen nodig en die zijn heel prijzig dus was huren goedkoper. Van thuis meenemen was geen optie omdat het bevestigingssysteem in Australië anders was. Maar een kussen zou ik ook durven kopen hoor!

Wifi: idd altijd ellendig traag ... maar niks aan te doen natuurlijk. Wij proberen er nooit voor te betalen!

Visa: ik zou ook een printje meenemen ...

Apps: de wiki camps is idd een topper!

veel plezier op reis!
6 jaar geleden
·
#24481
Bedankt voor je reactie! Heel fijn om te lezen en aan de tips heb ik ook zeker wat! Het gaat nu inderdaad snel voor ons. Nog een paar dingetjes te doen, alles onder controle! Vandaag nog UV shirts gescoord in de aanbieding bij de HEMA. Altijd handig, al verbranden mijn kinderen niet.

Breng ook je creditcardmaatschappij op de hoogte dat je naar het buitenland gaat. Zo weten zij dat er niet iemand anders met je pas vandoor gegaan is en iemand onrechtmatige transacties doet met je kaart! De kans bestaat anders namelijk dat ze je pas blokkeren omdat ze denken dat 'ie gestolen is.

Oh, daar had ik nog nooit van gehoord. Bel of mail je ze dan?

Waarom neem jij liever een schuimrubberen mee dan een opblaasbare? Die laatste neemt toch juist weinig plek en gewicht in?

Dat was maar een voorbeeld, een harde is ook prima. Ik koop liever een zitverhoger daar, dan vanaf hier een opblaasbare mee te nemen. Ik heb middels googelen ontdekt dat een zitverhoger niet meer mag maar dat daar niet veel duidelijkheid over is. Dus als je het hebt is het niet illegaal, maar het wordt ook niet meer te koop aangeboden. Ik zag bij BigW of Wallmart een lichte grotere voor $49, ik denk dat die het wordt. Mijn dochter is 7 en best groot voor haar leeftijd (in nov 8), maar ik denk dat het voor haar niet fijn is om zo laag te zitten.

Er wordt veel gratis wifi aangeboden op campings en bij bijvoorbeeld McDonalds. Onze ervaring is dat de verbinding heel traag en slecht is. Op campings moet je vaak met je laptop of mobiel naast de receptie gaan zitten voor goede ontvangst, het bereik is heel slecht. Ook als je hebt betaald voor internet....

Hmmm, zoiets hoorde ik al. En dat de oostkust nog wel OK is.

Wij hebben gister de app Navmii op de telefoon gezet. Hiermee kun je offline kaarten gebruiken (weet zo even niet of je ze vooraf moet downloaden, de technologie is deze reis de taak van mijn man).
Google maps schijnt ook offline te werken.....

Toevallig in ANWB boekje deze maand een test over offline navigatie. Google maps kwam daar goed uit, ik denk dat ik daar voor ga. En dan nog even een houdertje scoren.

Een maaltje koken bij de camper (en dan de kinderen mee laten helpen met koken in de camp kitchen) vinden wij leuker.

Het is ook mijn bedoeling om te gaan koken, vind ik ook leuk om te doen en idd de kinderen kunnen meehelpen. Ik heb wat gehoord over coupons die vaak te krijgen zijn, maar dat was van een backpacker die in backpackershostels zit. Een reisvriendin die er een paar maanden geleden was, zei dat een (zelfde) gerecht tussen de middag goedkoper is dan in de avond.
6 jaar geleden
·
#24480
Heej Sinole,

Jullie reis komt snel dichterbij nu hè!? Wij vertrekken over minder dan 3 weken ook dus er worden driftig allerlei lijstjes afgewerkt hier. Ik zal proberen zoveel mogelijk tips/antwoord te geven op je vragen:

Pinnen
Wij hebben onze rekeningen bij de Rabobank. In de app kun je aanvinken dat je bankpas bruikbaar is in Oceanië. Dit kun je na de vakantie weer uitzetten. Verder gebruiken wij een Visa-card en heb ik een Goldcard (creditcard) van Rabobank voor nood.
Wij proberen altijd zoveel mogelijk grote bedragen op te nemen als we contant geld nodig hebben, je betaalt natuurlijk voor iedere geldopname/transactie.
Breng ook je creditcardmaatschappij op de hoogte dat je naar het buitenland gaat. Zo weten zij dat er niet iemand anders met je pas vandoor gegaan is en iemand onrechtmatige transacties doet met je kaart! De kans bestaat anders namelijk dat ze je pas blokkeren omdat ze denken dat 'ie gestolen is.

Zitverhoger
Wij moeten voor onze jongste dochter (5 jaar) ook een zitverhoger meenemen. Omdat we op twee verschillende trajecten een auto en een camper huren, vind ik de kosten voor huren bij de maatschappij echt onredelijk hoog. Voor dat bedrag kun je meerdere zitverhogers kopen. Je zou bij aankomst bij een groot warenhuis als de BigW een zitverhoger kunnen kopen, wij hebben hem liever al bij ons als we van het vliegveld in de taxi naar het hotel gaan dus nemen we eigen mee. Helaas geen piepschuim maar een (zwaar) kunststof geval.
Waarom neem jij liever een schuimrubberen mee dan een opblaasbare? Die laatste neemt toch juist weinig plek en gewicht in?

Telefoon/wifi
Wij nemen onze mobiele telefoons mee en gebruiken onze telefoon alleen in geval van nood in Australië, of voor een kort belletje met het thuisfront. We kopen voor die periode niet een Australische simkaart.
Er wordt veel gratis wifi aangeboden op campings en bij bijvoorbeeld McDonalds. Onze ervaring is dat de verbinding heel traag en slecht is. Op campings moet je vaak met je laptop of mobiel naast de receptie gaan zitten voor goede ontvangst, het bereik is heel slecht. Ook als je hebt betaald voor internet...

Visum
Je hoeft je visum niet uit te printen, tegenwoordig gaat dat allemaal digitaal en is bij de douane inzichtelijk dat je visum gekoppeld is aan je paspoort. Ik druk ze echter wel af, gewoon omdat ik het prettiger vind dat toch op papier bij me te hebben.

Navigatie
Wij hebben gister de app Navmii op de telefoon gezet. Hiermee kun je offline kaarten gebruiken (weet zo even niet of je ze vooraf moet downloaden, de technologie is deze reis de taak van mijn man).
Google maps schijnt ook offline te werken.

Apps
Als je al een redelijke invulling hebt voor je reisdagen, weet welke dingen je sowieso wilt doen en bezoeken, dan kun je gericht apps of plattegronden downloaden/printen.
Wij hebben ook de app WikiCamps Australia, waar enorm veel betaalde én gratis campings opstaan met alle faciliteiten en locaties van informatiecentra, rest area's etc.

Eten
Op de site van Aldi (http://aldi.com/au) kun je op een kaart zien waar Aldi-filialen zijn. Boodschappen zijn erg duur in Australië (denk aan prijsniveau Albert Heijn en duurder), dat kan een flinke kostenpost zijn. Vlees is in Australië vrij goedkoop, groenten en fruit vonden wij schreeuwend duur in de supermarkt.
Echt uit eten doen wij niet vaak met onze kinderen. Daar hebben ze het geduld nog niet voor en met vijf personen is dat ook een flinke kostenpost. Een maaltje koken bij de camper (en dan de kinderen mee laten helpen met koken in de camp kitchen) vinden wij leuker.

Hopelijk ben je nu iets wijzer, heel veel plezier met de laatste voorbereidingen en een heel fijne reis!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!