donderdag 27 mei 2010
  10 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Nemen jullie handdoeken mee?
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7491
Alleen voor een geval van nood van die outdoorhanddoeken (klein verpakt, snel droog en niet zwaar)... ;o)
13 jaar geleden
·
#7492
Ja heb ook zo'n twee kleintjes gekocht! Meer neem ik niet mee deze keer. Als we er nodig hebben koop ik er daar wel :)
13 jaar geleden
·
#7493
Ha Kelly,

Wij nemen nooit handdoeken mee en hebben ze ook nog nooit hoeven kopen. Wel hebben we altijd twee dunne doeken (parero's/sarongs?) bij ons, die we in geval van nood kunnen gebruiken. Zonde van de ruimte in de bagage, maar ws nemen die outdoorhanddoekjes niet veel ruimte in?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#7494
Wij nemen alleen strandlakens mee...
Maar dat zou eigenlijk niet eens hoeven, maar soms toch fijn in een koude taxi cq mini-van
13 jaar geleden
·
#7495
Die outdoor handdoeken zijn licht en nemen bijna niets van plaats in.
13 jaar geleden
·
#7496
Ik neem vier hydrofielluiers mee (tip van een vriend). Die nemen veel vocht op, zijn goed voor een kwetsbare huid, kun je uitwringen, zijn snel doorg, kunnen evt. als hoofddoek worden gebruikt en nemen wein ig plaats in.

Christel
13 jaar geleden
·
#7497
Wij hebben een aantal jaren geleden in Istanbul zgn. hamman-doeken gekocht en die nemen we altijd mee. Ideaal! Zijn superdun en licht, nemen gemakkelijker vocht op dan een sarong en zijn multifunctioneel. Wij gebruiken ze als handdoek, als strandlaken, als rok/omslagdoek in tempels/moskeeën (indien te 'bloot' gekleed), als dekentje als de airco ergens wel heel erg enthousiast z'n werk staat te doen), picknickkleedje, etc. Ze zijn zo weer droog en schoon en nemen (opgerold) nauwelijks ruimte in. Kortom: ik kan ze iedereen aanraden!

In Nederland zijn ze o.a. te koop bij Ottomanië in Haarlem (hebben ook een website). Wel een stuk duurder daar als in Turkijke overigens, maar er zijn in Nederland vast ook nog wel andere, goedkopere adressen te vinden.
13 jaar geleden
·
#7498
hoi,
Ik neem idd ook de outdoorversie mee. Ik had er 2 kleine en 2 grote van bij mij (badlaken) en die kwamen nog wel eens van pas....niet heel vaak moet ik bekennen.
ze zijn wel duur in aanschaf (29 euro voor zo'n "kocrubytec" badlaken) maar echt niet te vergelijken (vind ik) met die van bijv Xenos...gekocht bij Bever sport.
13 jaar geleden
·
#7499
@Annemieke: die hamam handdoeken klinken inderdaad super! Kun je ze ook op het strand als badlaken gebruiken of krijg je het zand er niet goed uit? WIj gaan over een paar weken een kleine maand naar Marokko en willen al onze spullen (voor 2 volwassenen en 1 baby) in 1 backpack meenemen, dus dan klinkt zo'n hamam handdoek ideaal. Zou je er dan meerdere in verschillende maten meenemen of wordt dat dan weer te veel?
Weet je toevallig waar je ze nog meer kunt kopen?
13 jaar geleden
·
#7500
@Rooz8: ik denk eigenlijk dat je ze in Marokko zelf wel kunt kopen! Daar hebben ze immers ook badhuizen/hamams! Wij gebruiken ze op het strand ook als badlaken. Het enige nadeel ten opzichte van de dikke strandlakens is dat ze natuurlijk niet zo lekker zacht zijn (immers een stuk dunner), maar het voordeel is dat ze zo weer opdrogen (en strandlakens zijn bij mij aan het eind van de dag drijfnat, als je regelmatig het water in gaat) en dat het zand er niet zo in blijft zitten. Je klopt ze ook veel gemakkelijker uit.
De standaardmaat is 170 bij 100, dus dat is groot genoeg. Wij nemen er vier mee (en we zijn met z'n drietjes). Dat is voldoende; ik zou ze niet in allerlei maten meenemen (tenzij als souvenier uit Marokko (-; ).

Mocht je ze wel in Nederland willen kopen, google dan evenop hamamdoek. Dan vind je veel adresjes. De meeste zijn volgens mij wel van Ottomania. Je betaalt dan ongeveer 18 euro per doek (in Turkije betaalden wij er ongeveer 6 euro voor en dan hadden we ze nog uit een relatief duur winkeltje!).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!