zaterdag 24 juni 2017
  7 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Wij (gezin met 2 kids 17-18) hebben 3 weken te besteden in Vietnam en net als in Thailand de afgelopen jaren wil ik de vakantie zelf regelen. Ik lees veel op het internet en af en toe zie ik door de bomen het bos niet meer.

Ik ben op zoek naar een boot trip (3dgn/2n)
Ik ben benieuwd waar jullie je Halong Bay boot geboekt hebben en belangrijker eigenlijk nog met welke boot. Ik lees zoveel verschillende verhalen en weet gewoon niet welke ik moet kiezen. Eigenlijk wil ik niet echt een budget trip maar ook geen super deluxe trip (te duur).
Ik hoop dat jullie je ervaringen met mij willen delen.

Verdere tips over Hanoi, Hoi An, Ninh Binh, Mai Chau zijn erg welkom.

Bedankt alvast voor jullie reactie.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24413
Wij gaan over anderhalve week weer naar Vietnam en slaan Halong bay over. Ik ben daar in 2003 geweest en vond het trouwens wel echt waanzinnig mooi! Het is meer dat het weer niet in het schema past... Keuzes, keuzes, keuzes. Als we zouden gaan zou ik wel voor Bai tu long gaan, maar dat is persoonlijk. Quan Lan (geloof dat het zo heet) leek mij ook erg gaaf.
6 jaar geleden
·
#24412
Wij zijn onlangs met Signature Cruise gegaan. Wel redelijk luxe maar zeker niet stijfjes. Ze varen door Bai Tu Long, het rustige deel van HB. Het was in 1 woord fantastisch. Zeer goede service en heerlijk eten. Op onze Facebookpagina http://www.Facebook.com/familiedejongopreis kun je foto's van deze cruise zien. Ga wel 2 nachten want bij 1 nacht zit je nog geen 20 uur op de boot en zie je niet veel...

Tip: we hebben ze rechtstreeks gemaild en kregen veel korting! Ze reageren meteen en zeer correct.
6 jaar geleden
·
#24411
Cat Ba moet ook leuk zijn heb ik begrepen. Van daar uit kun je ook boten regelen. Veel plezier!
6 jaar geleden
·
#24410
Bedankt voor jullie reactie.
Annemieke; bedankt voor je uitgebreide verslag. Ik zal de verschillende tips eens bekijken. Ik twijfel heel erg om een Halong Bay tour te gaan doen. Denk er nu aan om zelfstandig naar Cat Ba te reizen en daar enkele dagen te verblijven. Iemand tips?
6 jaar geleden
·
#24409
Hallo Irma,

Wij zijn met met pasen 2 1/2 week die kant opgeweest (2 volwassenen, 2 kids 9 en 13 jaar oud).

We hebben ongeveer dezelfde route gedaan als die jullie willen doen:
* vanuit NZ, via KL en Hanoi, gevlogen naar Hoi An
- 5 nachten Hoi An (Hoi An Garden Villas, familiekamer met tussendeur, zwembad, aanrader!)
* ochtendtrein naar Hue (vanaf Da Nang, mooie rit)
- 2 nachten Hue (Hong Thien 1 hotel, klein zwembad, familiekamer met tussendeur (rook beetje muffig)
* gevlogen naar Hanoi
- 2 nachten Hanoi in Hanoi 3B Homestay!!! Groot appartement voor een habbekrats, super vriendelijk, aanrader!)
- 5 daagse prive-tour Halong Bay, Ninh Binh, Pu Luong Reserve, Mai Chau, Hanoi
- 2 nachten Hanoi 3B Homestay

Het grootste deel heb ik zelf georganiseerd (internet is m'n grote vriend ;-), maar de tocht in het noorden/rond Hanoi hebben we georganiseerd gedaan met Handspan Travel (handspan.com), omdat dat gezien onze beperkte tijd beter uitkwam. Verder heb je daar naar een groot deel van de plekken nauwelijks betrouwbaar/veilig ov (afgezien trein naar Ninh Binh), dus ben je toch al aangewezen op een auto met chauffeur. Wil je ergens langer dan 1 nacht blijven dan kun je beter met 'losse' taxi's/chauffeurs/easyriders werken.

Verblijf was in familiekamers met tussendeur of vierpersoonskamers, deze staan niet altijd online vermeld op hotelboeking-sites, maar meestal wel op de sites van de hotels zelf. Uiteindelijk geboekt wisselend direct bij de hotels of via booking.com (gewoon even checken wat voordeliger is en soms willen de hotels vooraf al betaald worden of een aanbetaling en kun je via booking.com wel zonder aanbetaling boeken en eventueel gratis annuleren indien nodig). Zwembaden zijn m.n in de grote steden moeilijk te krijgen (in de goedkopere hotels).

De 5 daagse tour met Handspan is een absolute aanrader (Mountain to the Sea), ze richten zich op ecotourisme en passen hun activiteiten daar waar mogelijk op aan (kajakken, fietsen, wandelen ed). Het HB stuk was in een kleine groep, daarna hadden we een prive gids met chauffeur (zie je veel in Vietnam). Wij hebben deze tour andersom gedaan en zijn in HB begonnen (kwam beter uit met het verblijf in Pu Luong Retreat).

Handspan maakt gebruik van de Treasure Junk (eco-boot) en vaart door Bai Tu Long Bay, het rustigere broertje van HB (nauwelijks andere boten gezien onderweg). We konden tegen dezelfde prijs als twee kamers, een suite delen met z'n vieren (twee extra bedden erbij geplaats). We hadden het plan om eerst 3d/2n te doen, omdat we graag extra wilde kajakken. Toen echter vlak voor vertrek het kajakken in de baai verboden werd, hebben we onze HB trip teruggebracht naar 1 nacht op de boot (zonder kajakken vonden we het anders toch wel erg duur worden). Het verbod gold vanaf 1 april (helaas geen grap) en is volgens mij nu weer teruggedraaid omdat er te veel protest was, maar dat zou je even moeten checken.
Het schema van de boten is over het algemeen allemaal hetzelfde: varen, lunch/dinner, relaxen, boottochtje vissersdorp en parel kwekerij bezoek, strandje om te zwemmen, tai chi, spring rolls maken, squitfishing etc. Ipv kajakken zijn we naar een kleine grot geweest (geen kermis attractie zoals sommige van de grotere). De lokale regering heeft de activiteiten die gedaan mogen worden in de baai sterk aan banden gelegd en dit was het enige alternatief dat ze mochten bieden toen het kajakken verboden was (normaal staat er bij de Treasure Junk dus juist kajakken op het programma ipv grotbezoek). Het eten aan boord was erg goed en de mensen waren vriendelijk. Treasure Junk is niet een van de goedkoopste, maar zeker ook niet een van de duurste. Ik denk wel dat in het geval van de HB trips goedkoop = duurkoop geldt en dat je jezelf een plezier doet door iets meer uit te geven. Wij hebben in iedergeval van de trip genoten, ondanks dat het regende bij aankomst en verder bewolkt was.

Nog een paar tips:
* Pu Luong Reserve, prachtige rijstterrassen!!!!
Verblijf in Pu Luong Retreat was fantastisch (mede door het uitzicht over rijstterrassen en 'nevelige bergen in de verte' vanaf het balkon van onze bungalows). Wandelen met gids in de omgeving is een aanrader.

* Tours met studenten organisaties zoals Hoi An Mates, HanoiKids, HotPot Saigon.
Deze groepen bieden gratis (of tegen kostprijs) lokale tours aan waarbij studenten hun engels met je kunnen oefenen. Wij hebben meerdere trips met ze ondernomen en het bleek een hele leuke manier om wat van de lokale 'sights' te zien en tegelijkertijd meer te horen over het leven in Vietnam. Win-win for all :-). Het wordt erg gewaardeerd wanneer je een klein kadootje voor je 'gidsen' meeneemt van thuis (ze mogen geen geld/tips aannemen en eventuele tips worden aan de organisatie afgedragen voor het opleiden van nieuwe gidsen).

* I LOVE HUE tours, soortgelijk als boven, maar ditmaal ga je met vrouwelijke studenten (Lady Bikers) achterop de motor rondom Hue op pad (de dames rijden erg veilig). Dit zijn wel betaalde tours, maar een grootste deel van de opbrengsten gaat naar verschillende lokale goede doelen. De kids vonden het fantastsich en in de hitte van Hue werd het briesje onderweg zeer gewaardeerd.

* Easyriders en soortgelijke organisaties. Veel over gehoord, maar niet zelf gedaan (anders dan I Love Hue tour): achterop de motor met bagage een hele tocht doen ipv in auto met chauffeur.

* Tripadvisor Vietnam Forum!!! Een bron van actuele informatie (naast dit forum natuurlijk ;-).

* Het reizen met nachtbussen wordt op meerdere reizigers forums afgeraden en niet zonder reden: het verkeer is echt hectisch en regels.......wat zijn dat? Lange afstanden hebben wij met vliegtuig, trein of prive chauffeur afgelegd.

* Oversteken in grote steden doe je als volgt: begin met oversteken en blijf rustig doorlopen totdat je aan de andere kant bent. Vooral niet stoppen onderweg!! Het verkeer (motoren/autos/scooters ed) gaat gewoon om je heen. De eerste keer is even spannend, maar al snel steek je over als een local :-).

* Na alle verhalen over taxi-scams ed gelezen te hebben, hebben we de transfers vanaf de vliegvelden vooraf geregeld met ons hotel. Prijzen waren vergelijkbaar met 'gewone' taxis, maar zonder het 'loopt de meter wel goed, word ik straks geflest' gevoel. Na een lange reis aankomen en iemand klaar zien staan met een bordje: 'Welcome Annemieke & family' voelde voor de verandering toch ook wel eens lekker ;-).

Zo, dat was het wel even zo'n beetje. Mocht je nog meer informatie willen dan hoor ik het graag. Veel plezier met de voorbereidingen en de reis zelf natuurlijk.
Gr Annemieke
6 jaar geleden
·
#24408
Bij bijna elk hotel in Hanoi kan je zo'n tripje wel regelen. Als je een fijn hotel hebt, dan hebben ze vast ook wel een fatsoenlijke tour aan te bieden.
Wij slaan Halong bay over, te toeristisch....
6 jaar geleden
·
#24407
ik wil je niet ontmoedigen. De trips lijken allemala op elkaar. Misschien zijn de hele dure trips beter, maar ik vond het een aanfluiting qua service. Eten is smakeloos (en dat hoorde ik eigenlijk van iedereen terug). Dus neem wat proviand mee. Ik vond de mensen niet vriendelijk, zelfs niet voor kinderen. Hopelijk heeft iemand de ultieme tip voor je.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!