maandag 13 juni 2016
  25 Replies
  17.4K Visits
  Subscribe
Nog een paar weken en dan is het zover: dan vertrekken we naar Guadeloupe.

Voor degenen die (nog) niet hebben meegekregen hoe deze keus tot stand is gekomen, zie <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=106&t=3245&start=30]viewtopic.php?f=106&t=3245&start=30[/url]<!-- l -->

Nieuwe bestemming dus we zijn ook naarstig op zoek gegaan naar informatie. Dat blijkt niet eens zo makkelijk. In de standaard boekwinkel vind je Guadeloupe als reisgids niet terug... Gelukkig biedt tripadvisor uitkomst maar ook daar staat niet super veel info op (tenminste niet wat we zoeken).

Onze kennis van de Franse taal is minimaal dus dat is lastig zoeken want de meeste websites (van excursies aldaar) zijn alleen in het Frans. Maar zo langzamerhand hebben we de info bij elkaar gesprokkeld.

Iemand met wie ik contact heb (via TA) wees me nog op een net uitgekomen ebook. Om een lang verhaal kort te maken: die hebben we aangeschaft en is echt een prettig boekje met precies de info waar we naar op zoek zijn:
niet alleen de bezienswaardigheden opsommen maar ook heel veel tips erbij (bijv. waar te parkeren, via welk straatje je op een bepaald mooi strand komt, prijzen van diverse excursies en waar die te boeken, waar precies moet je zijn om vanaf strand te kunnen snorkelen zodat je schildpadden tegenkomt etc).

Ik heb het boek besteld bij: https://writeronthemove.com/tag/guadeloupe-ebook/
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21154
We zijn weer terug en hebben het heerlijk gehad in Guadeloupe! Ik zal zo rustigjes aan verslag doen van de reis (ben nog aardig in relax stand) en de eerder gemaakte forumposts aanvullen.
7 jaar geleden
·
#21155
Ik ben zo benieuwd! En vroeg me al af of jullie al terug waren, ja dus.
7 jaar geleden
·
#21156
Ben benieuwd!! Hoop dat jullie het fijn gehad hebben! Stukje over de heen en terugreis 'zag' er in ieder geval al relax uit!
7 jaar geleden
·
#21157
We stapten uit het vliegtuig (gewoon een slurf!), zagen de palmbomen, de omgeving en we keken elkaar meteen aan van 'yes'! Dit voelde al meteen goed. Dat belooft wat!

Het was hooguit 20 minuten rijden naar hotel. Ingecheckt, zwemspullen gepakt en de kinderen lagen al in het water! Heerlijk begin.

De eerste dagen op het eiland hebben we lekker niets gedaan. Nou ja niets.. veel gezwommen natuurlijk (zwembad en in zee), veel gelezen en heel veel spelletjes gedaan. We kwamen alleen hotel uit voor wat boodschapjes en het avondeten. Maar het duurde niet lang voordat het toch al begon te kriebelen om iets te doen...

- vlakbij moest het mooiste strand van het eiland te vinden zijn en wel het strand van Club Med. Op zich een kwartiertje rijden (mits geen file...). In het ebook stond precies beschreven waar je eraf moest, waar te parkeren en waar je door een draaihek heen moest om op dat strand te komen (Guadeloupe mag geen privé strand hebben dus vandaar dat je ook op strand van andere hotels mag, je mag ook daggast zijn bij Club Med maar dat kost 80 euro pp...). En eenmaal aangekomen.... ja, dat was inderdaad erg mooi. Palmbomen, wit strand, vlakke zee. Hier hebben we heerlijk gesnorkeld, gezwommen etc en gepicknickt. Lekker relaxt dat hier geen brutale apen zitten dus tas met eten kan je gewoon laten staan.
- aan het eind van de middag zijn we naar het meest oostelijke puntje van het eiland gereden. Daar heb je een uitzichtpunt. Geen hike van 3 uur maar gewoon 10 minuutjes naar boven klimmen en het uitzicht was echt super mooi. Ik stond me gewoon te verbazen hoe dit kon. Lijkt net alsof je naar een luchtfoto staat je kijken als je naar beneden kijkt. Weer beneden lekker schaafijs gegeten. Je hebt allerlei tafeltjes staan waar diverse mensen hun eigen waar verkopen. Heerlijk sfeertje. We zagen ook een restaurantje met tafeltjes in het water!
- bij het hotel (nou uiteindelijk bij de buren want daar kon hij ons meer waar (=tijd) voor ons geld geven...) hebben we iets nieuws ondernomen: we zijn gaan jetskiën! Echt leuk om te doen. Er gaat een instructeur mee, kinderen achterop en daar gingen we. Vlak voor de kust heb je Gosier island, daar zijn we omheen gevaren. Als je dit gaat doen is het best handig om te kijken naar het weer want bij hoge golven is het lastiger jetskiën (zeker als je dit voor het eerst doet).
- zijn ook een middagje naar St Anne geweest. Daar heb je marktje en wat winkeltjes. Stelt niet veel voor maar toch wat soeveniertjes gescoord. En daar had je voor de kust ook een mega luchtkussenkasteel... Jammer dat we net te laat waren dus volgende dag zijn we hiervoor teruggekomen. Op forum of reisverslag zag ik al van iemand die dat in Vietnam ook had gedaan (voor 1,50...), nou hier betaal je gewoon 9 euro pp per uur. Maar ze hebben zich helemaal uitgeleefd en waren kapot van al het klimmen (en er weer op klimmen als je in het water was gegleden).

We hadden ook graag naar bepaalde watervallen gewild: mooie wandeling, klim en klauterwerk maar de avond voordat we dat wilden doen, bleef zoonlief toen hij ergens wilde wegrennen haken in een visnet en viel zodanig voorover dat zijn knieën goed open lagen... Gelukkig niets ernstigs en eenmaal schoongemaakt ziet het er ook minder erg uit maar hij had zodanig pijn dat hij met pijn en moeite kon lopen en traplopen was helemaal lastig laat staan lekker klimmen en klauteren naar een waterval... Ander plan: we zijn toen naar een waterval geweest waar je ook heen kon met een rolstoel (dat pad moet je dan toch wel kunnen lopen!). Beetje rare omschrijving maar dwars op de waterval had je ook een rivier. Super helder water, grote rotsblokken... heerlijke zitplekken! Voetjes in het water, picknicken en genieten dat je gewoon in het tropisch regenwoud zit! Deze waterval zit trouwens op westelijk eiland op de weg die dwars over het eiland gaat, met tropisch regenwoud en meer bergachtig landschap. Zijn vervolgens nog een stuk verder die weg op gereden en zijn toen naar dierentuin geweest. Altijd discutabel hoe die dieren erbij zitten maar we hebben wel eens erger gezien... Dierentuin is supermooi gelegen. Ligt als het waren tegen heuvel/berg op waardoor je veel hoogteverschillen hebt en het al een beleving is daar te lopen zonder dat je de dieren ziet. En af en toe kom je een uitzichtpunt tegen en zie je in de verte opeens de zee!

Beetje aan het eind van de dierentuinroute is er nog een heel deel met hangingbridges. 14 stuks!! Hoog en .. heel hoog... Tussen de twee delen kan je afhaken..., ik heb erg last van hoogtes maar pfff... ik heb ze mooi toch weer gedaan :-) . Voor de kleine kinderen hebben ze een apart gedeelte gemaakt.

Tegenover het park kan je nog ziplinen maar dat hebben wij niet gedaan... was inmiddels al eind van de dag en we wilden graag voor donker weer de kronkelweg af zijn want lantaarnpalen hebben ze niet overal...

Dit zijn beetje de uitstapjes die wij gedaan hebben vanaf eerste hotel. Er zijn nog genoeg uitstapjes vanaf hier te doen. Je kan ook diverse tochtjes bij hotel boeken maar dat is erg prijzig. Zo'n tochtje langs waterval en dierentuin (en dan nog langs een rum museum) kost rustig 80 euro pp. Met eigen auto hoef je alleen toegang te betalen en deze dag kostte ons nu 45 euro (toegang dierentuin).

Eigenlijk kan je voor bijna elk uitstapje wel 80 euro pp rekenen als je geen eigen vervoer hebt. Kinderen zijn geen half geld... veelal dan 65 euro per kind... (11 jaar en jonger). Al met al behoorlijk aan de prijs maar uiteindelijk is er genoeg te doen maar moet je je er bij neerleggen dat bepaalde uitstapjes (ook al ga je er zelf heen met de auto en ben je er verder op eigen gelegenheid) je voor een uitstapje tegen de 100 euro kwijt bent.

Wordt vervolgd...
7 jaar geleden
·
#21158
Leuke bestemming!
Ben wel benieuwd naar het algeheel prijspeil; wat kost een koffie/biertje/lunch/diner etc? Eneen gemiddelde overnachting?
Kan me zo voorstellen dat het geen budgetbestemming is, hoewel de ticketprijzen me op zich wel meevallen.
7 jaar geleden
·
#21159
Guadeloupe is zeker geen budgetbestemming. De prijzen zijn gewoon westerse prijzen. Bij het stukje over de accommodaties (<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=117&p=20871#p20871]viewtopic.php?f=117&p=20871#p20871[/url]<!-- l -->;) kan je zien wat onze wensen voor hotel waren en de kosten waar we tegen aanliepen.

Diner waren wij steeds rond de 75 euro kwijt. Hoofdgerecht is rustig 18 euro. Wij zochten naar restaurants waarbij we net gerechten van 12-15 euro konden vinden. Veel restaurants bieden ook relatief goedkope kindermenu's dus dan hadden wij een gerecht van 18 euro en de kinderen ieder een gerecht van 9 euro (die borden zijn echt goed gevuld, ik had het niet opgekregen). Bij kindermenu zit meestal ook ijsje van 1 of 2 bolletjes. Drankjes bij het eten 2,50- 3,00 (grote fles water 3,00 euro). Tel het bij elkaar op en je komt op zo'n 75 euro.

Wij hebben ook wel restaurantjes gevonden met gerechten rond de 10 euro maar die hebben een beperkt menu dus na 2 keer eten wil je weer wat anders...

Verder als je bij stalletje drinken koopt is dat net als in restaurant: 2,50-3,00 euro voor drankje.

Voor lunch is het ook even puzzelen. De ene keer haalden we een panini (5,50 euro per stuk) die we deelden (zijn erg groot daar) of pizza (pizza prijzen zijn zelfde als in NL, 10-12 euro voor margherita). Maar we hebben ook menigmaal bij bakker croissants (minimaal 1 euro per stuk!) gehaald of stokbrood. En soms zaten we nog vol van het ontbijt en hadden we aan appels/bananen en yoghurtjes genoeg.

Supermarkt zijn onze prijzen en dus vele malen goedkoper dan drankje op terras. Beide hotels hadden koelkast dus we haalden gewoon grote flessen icetea en een voordeelverpakking water (8 flessen van 1 1/2 liter voor 2,20 euro).

Bij beide hotels was het geen probleem als je met eigen drinken/eten bij zwembad zat. Dus we hebben veel gepicknickt...

De eerste dagen koop je bij je broodje panini nog een blikje cola maar als je daar dan (keer 4) 12 euro voor afrekent... de volgende keer ging ik gewoon de koude drankjes uit de koelkast halen.

Je zag trouwens ook heel veel toeristen met koeltas lopen. Op stranden zijn bijna geen strandeettentjes dus is het heel gewoon je eigen eten en drinken mee te nemen. (Guadeloupe heeft echt overal strand: parkeer je auto langs kant van de weg, struiken door (je ziet de paadjes) en hup je staat op het strand).

Parkeergeld heb je bijna nergens. Hebben we 1 keer bij de boot moeten betalen om de auto een dag te parkeren: 5 euro voor de hele dag.

Ik hoop dat dit (met de prijzen van excursies uit vorig stukje) wat meer inzicht geeft. Geen budget bestemming maar even aanpassen en het is ook te doen...
7 jaar geleden
·
#21160
Ik haal hier dan uit dat selfcatering enorm kan besparen.
7 jaar geleden
·
#21161
Yep!
7 jaar geleden
·
#21162
... het vervolg

Overal bij receptie of toeristenstand met folders heb je boekjes met kortingsbonnen. Niet spectaculair maar alle beetjes helpen..

Op weg van ons eerste naar tweede hotel hebben wij nog een stop gemaakt in Pointe Pitre en zijn daar naar het slavernij museum geweest. Erg indrukwekkend en hele mooie tentoonstelling. Je krijgt audioguide die vanzelf aangaat als je een nieuwe zaal ingaat. Ze hebben Engels maar geen kinderversie dus ik zou er alleen heengaan als je kind voldoende Engels beheerst om het grotendeels zelf te begrijpen (erg lastig om zelf te luisteren en te vertalen hebben we gemerkt). Zijn hier kleine 3 uur geweest. (entree was 44 euro, incl. kortingsbon)

Bij het tweede hotel hebben we ook weer heerlijk genoten van het zwembad en strand van het hotel zelf maar we hebben ook hier weer wat uitstapjes gemaakt:

- wij zijn naar Malendure beach gegaan (de wegen aan deze kant van het eiland zijn erg kronkelig dus wij hadden al snel last van misselijke kinderen... op de kaart lijkt het niet ver maar het was 30-45 minuten rijden). Vandaaruit kan je met kayak naar Pigeon island varen (je kan je ook over laten zetten met bootje of met glasbodemboot gaan). Wij zijn gaan kayakken (geen idee of het de stroming was maar het was erg zwaar om te doen maar dat terzijde). Na 20 minuutjes ben je er. Daar heb je verschillende snorkelplekjes en het was er echt heel erg mooi. Je snorkelt dan in het onderwater reserve Jacqeus Cousteau. Veel gekleurde vissen gezien (en niet alleen die gestreepte zebra vissen die wij heel veel in Thailand hebben gezien). Tot nu toe was snorkelen bij Menjangan Island (Bali) mooiste wat we hebben gezien maar dit komt dicht in de buurt! Je kan op Pigeon Island ook in paar minuten naar uitzichtpunt klimmen en het uitzicht is dan weer zo mooi. Zo blauw allemaal. Wow! In totaal zijn we iets van 3 1/2 uur weggeweest. Hebben niet hoeven bijbetalen.
Huur 2 kayaks incl snorkelspullen voor 3 uur (incl kortingsbon van 5 euro): 85 euro.

- paar dagen later zijn we weer naar Malendure beach geweest want vanaf het strand (net voorbij de rotsen) kan je zeeschildpadden zien. Beste tijd is in de ochtend stond in het boekje (8-10). Wij waren er pas 11:00 uur maar we hebben ze gezien!! De schildpadden komen hier voor het gras dat op de bodem groeit. We hebben ze zien grazen. Echt zo'n mooi gezicht. En dan zwemmen ze weer naar boven om adem te halen en zoeven ze weer weg. Echt zo mooi. En grappig dat even verderop mensen gewoon lekker op het strand/in de zee aan het spelen zijn. Je vraagt je echt af of ze weten wat er onder water te zien is! Verder heerlijk op strand gezeten, crepe'je gegeten, gelezen...

- Wij hebben een dagtochtje gemaakt naar een ander eiland: les Saintes, even ten Zuiden van Guadeloupe (30 minuten varen). De boten naar dit eiland gaan alleen 's ochtends tot uur of 9 dus dat was bijtijds vertrekken! En op het eiland hebben wij ons verplaatst in een.... golfkarretje!!! We hebben zo'n lol gehad!! Alleen daarom al is het leuk om te doen (verder kan je alles wandelen per brommer of elektrische fiets doen). Velen gaan te voet naar de uitzichtpunten en andere stranden maar dat karretje... was echt leuk :-). Op het eiland naar fort van Napoleon geweest (met museum). het uitzicht wat je hier hebt... ja echt weer zo mooi!!! Verder aantal strandjes geweest en bij 1 strandje weer heerlijk gesnorkeld en natuurlijk gerelaxt! 's Middags (tussen 16:00 en 17:00 vertrekken de boten weer).
Bij ons tweede hotel kon je vouchers krijgen waardoor je behoorlijk wat korting kreeg voor diverse uitstapjes. De korting kon wel oplopen tot 30%. Boottickets hebben we dan al bij hen gekocht en wat ook fijn was is dat onze 14 jarige gewoon als kind werd aangeslagen (normaal is kinderprijs t/m 11 jaar).
Kosten: parkeren auto hele dag (5 euro), boottickets (18 per volwassene en 14 euro per kind?!?), hele dag golfkarretje (70 euro).

- Zijn naar paar andere mooie strandjes in de buurt geweest (en voor de geocachers onder ons: we hebben toen paar schatten meegepikt!)

- Tot slot hebben we nog een georganiseerde tocht gemaakt: met de boot vanuit St Rose over Caraïbische zee. De tocht bestaat uit lekker varen, wat info en bekijken van mangrove, bij diverse snorkelplekjes (bij een wrak, vlakbij koraal, en weer in wat ondieper water. Bij snorkelen zelf niet veel bijzonders gezien overigens), en bezoek aan 2 eilandjes die bijna verdwijnen. Ile Caret en Ile Biche. Een van die eilanden staat al geheel onder water dus nog een paar jaar en het is er niet meer... Daar hebben we geluncht (met de voeten in het water dus!). Super heerlijke lunch overigens En waar je deze dag vaart.... dat is zo mooi!! We hebben nog niet eerder zulk aqua blauw water gezien. Echt super super mooi.
Veelal wordt deze tocht in halve dagtocht gedaan maar lekker hele dag weg met bootje... ik zou echt hele dag gaan. Prijzen zijn veelal 35 euro pp (kinderkorting alleen als ze jonger dan 10 jaar zijn) voor halve dag en zonder lunch. Wij hebben via hotel voor hele dag 50 euro betaald voor volwassenen en beide kinderen gingen voor 25 euro mee (inclusief lunch en drinken en drank).

Wat trouwens ook nog grappig is: je kan die dagtocht met boot ook doen met organisatie waarbij je per gezin een eigen rubber bootje krijgt. Je krijgt instructie en dan mag je zelf varen (vaart grotere boot mee en daarachter aantal gezinnen met ieder hun eigen bootje). Onze kinderen wilden echter graag op een grotere boot varen...

Al met al hebben we in deze rustige vakantie ( 16 dagen) toch nog aardig wat uitstapjes gedaan :-)

Enneh op het eiland zijn er genoeg dingen te doen om wederom zoveel uitstapjes te maken zonder iets dubbel te doen! Denk aan paardrijden, suppen, waterfietsen(!), buggy riden, quad, ziplijnen en als je echt mooi wilt snorkelen heb je nog ten Oosten van het grote eiland een plek waar je echt heen moet en je zelfs kan snorkelen met (kleine) haaien. Verder zijn over het hele eiland allerlei wandelingen uitgezet. Verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Op de kaart staat precies aangegeven hoe moeilijk en hoe lang die paden zijn. Al met al genoeg te doen dus!

Wie volgt?!?
7 jaar geleden
·
#21163
Nou, na jouw uitgebreide en enthousiaste verhalen...wij misschien wel!
7 jaar geleden
·
#21164
Klinkt allemaal wel heel erg gaaf hoor.
Als ik een beetje snel reken kom ik ongeveer op zo'n € 10.000 all-in voor twee weken (slik).
Maar, het klinkt wel als een droomvakantie moet ik zeggen! Gaan hier zeker serieus over nadenken.
7 jaar geleden
·
#21165
Voor dat geld lukt het wel om er 3 weken (all-in) te zijn hoor!

Ga je voor een appartement met zwembad dan wordt het allemaal al een stuk goedkoper en als je niet per se hotel met zwembad aan het strand wilt hebben ook. Maar je moet je ook afvragen hoe lang je er wilt zijn. Wij vonden 2 1/2 week voor deze bestemming genoeg terwijl we normaal 4 weken op pad zijn...
7 jaar geleden
·
#21166
Aankomende zondag (2 oktober) om 19:50 is 3 op reis te zien in..... Guadeloupe!!!
7 jaar geleden
·
#21167
Gaaf! Ik ga kijken/opnemen! Kijken of mijn beeld door de posts aansluit met hoe zij het zien. Ga ik er van uit dat ze er geen welness aflvering van maken haha.
7 jaar geleden
·
#21168
Ik weet dat ze in ieder geval ook in hetzelfde hotel verbleven waar wij de tweede week zaten en verder wisten wij al voor ons vertrek welke plekken ze zouden bezoeken... Ik verwacht veel bekende zaken terug te zien :-)
7 jaar geleden
·
#21169
Dan helemaal extra leuk voor jullie aangezien er niet veel over te zien is in de media ed.
7 jaar geleden
·
#21170
Ik heb de uitzending gezien. Persoonlijk vind ik dat van Guadeloupe maar erg weinig was te zien... Op basis van de uitzending zouden we ons niet aangetrokken voelen door Guadeloupe... Nee, Guadeloupe kwam in de uitzending echt niet tot zijn recht!
7 jaar geleden
·
#21171
Nou dat vond ik ook, jammer hoor!
Er klopt zowiezo niet zo heel veel van die uitzendingen, vorige week vertelde ze nog dat ze verder Borneo in zouden trekken en nu bleken ze ineens in Guadeloupe te zitten (?)
7 jaar geleden
·
#21172
Ik heb het vanmiddag bekeken en vond het ook weinig informatief qua plaatjes. Het zei op een of andere manier niet zoveel waardoor ik eigenlijk nog niet zou weten of ik daar naar toe zou willen (als ik geen info van het forum had haha).
7 jaar geleden
·
#21173
Wij zijn net terug van twee weken Guadeloupe.
Ik moet eerlijk toegeven dat het wat moeite kost om er te komen, maar... dan heb je ook wat!

Echt superleuke, mooie bestemming. En, wat ons opviel, geen Nederlanders. We zijn twee keer Nederlanders tegengekomen, terwijl je normaal gesproken, zelfs in de meest verre uithoek van de wereld, overlopen wordt door landgenoten.

Maar wat is Guadeloupe mooi! Grande Terre (de rechterkant van de vlinder) heeft de meest fantastische stranden. Mooie blauwe, doorzichtige zee, langgerekte witte zandstranden met palmbomen, echt prachtig.
Basse Terre (de linkerkant) is bergachtig met regenwoud en heeft ook mooie stranden maar dan voornamelijk in baaien.

Wij zijn op vrijdag met de auto naar Parijs gereden en hebben daar overnacht. 's Zaterdags met een directe vlucht (Air Caraibes, prima) naar Guadeloupe. Op de terugweg via Martinique weer naar Parijs (Air Corsair, ook prima) en daarna met de auto weer naar huis.

We hebben op Grande Terre een appartement gehuurd (via HomeAway) in St. Francois en op Basse Terre een appartement (via Booking.com). Beide prima, en heerlijk dat je je eigen keuken, koelkast en meerdere slaapkamers hebt. Wat ook opviel was dat beide appartementen zeer goed uitgerust waren; denk aan een parasol, koelbox, meer keukenapparatuur dan je zou kunnen gebruiken, etc.

Het prijspeil op Guadeloupe is inderdaad hoger dan hier, maar als je een beetje slim shopt (lees: Leader Price) dan valt het ook wel weer mee. Ook zijn er overal stalletjes waar je een broodje/sandwich kan kopen. Maar als je elke dag uit eten wilt moet je wel een dikke portemonee meenemen.

Hebben naderhand nog de uitzending van 3 op Reis teruggekeken, maar vonden echt dat Guadeloupe tekort werd gedaan, er is echt zoveel meer te zien/doen dan zij lieten zien.

Kortom, een aanrader, Guadeloupe!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!