maandag 13 juni 2016
  1 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Na wat speurwerk zijn we tot de conclusie gekomen dat het prettiger en goedkoper zal zijn om een auto te huren.

Qua openbaar vervoer rijden er verschillende bussen op het eiland (ook bij airport) maar over de dienstregeling (hoe vaak etc) durft men de handen niet voor in het vuur te steken. Die gaan erg onregelmatig. En ik heb hier en daar prijzen gezien voor een bepaald stuk wat dan bijv. 5 euro pp kost. Met 4 personen ben je dan 40 euro retour kwijt.

Als je geen auto hebt wordt aangeraden (TA ervaringen) om vanaf de airport een hoteltransfer te nemen want dat is goedkoper dan een taxi.
- transfer van vliegveld naar hotel Creole Beach kost 90 euro
- transfer van Fort Langley naar airport kost 70 euro

Aangezien wij ook nog een transfer nodig hebben tussen de hotels (dat zal gezien de afstanden minimaal 100 euro zijn) zouden we al 260 euro kwijt zijn aan transfers... en dan hebben we nog geen enkel uitstapje gemaakt... Je kan diverse excursies boeken (incl. vervoer) maar sommige excursies zijn aanzienlijk goedkoper als je er op eigen gelegenheid heengaat (dit is overigens niet bij alle excursies zo).

Daarnaast zit ons tweede hotel nogal afgelegen en heb je vervoer nodig als je 's avonds elders wilt eten. Omdat wij niet elke dag buffet willen en gezien het feit dat dit ook nog eens erg prijzig is (25 pp en kinderen vanaf 12 worden als volwassenen gerekend en de jongste heeft wel iets korting maar zeker niet de helft!) is het wel erg lekker als wij kunnen gaan en staan waar we willen.

Je kan bij de grote merken een auto huren (Avis etc) maar die zijn stuk duurder dan de lokale verhuur bedrijven. Prijzen bij de grote merken heb ik gezien vanaf 700 euro (voor 16 dagen en pick up / drop off bij de airport). Wij kijken dan naar een auto met 5 deuren, 5 zitplaatsen en waar 2 koffers in kunnen. Dit is een categorie C auto.

Door contacten bij TA ben ik terecht gekomen bij Car Creole (http://www.carcreole.com/) . Helaas waren hun categorie C auto's al op maar ik ben door hen doorverwezen naar location du voyageur (http://www.location-voyageur.com/). Beide erg prettig mail contact. Bij alle autoverhuur bedrijven geldt:
- toeslag voor pick up/drop off bij airport maar de toeslag verschilt
- bij drop off moet je opletten of het nog binnen de openingstijden is als het bij een groot bedrijf is. Als ze niet meer open zijn dan moet je je sleutel droppen (en dan kan je ter plekke niets meer doen als ze opeens een 'schade vinden' die er volgens jou niet is en je dus gedoe over je borg krijgt)
- bij locale autohuur haal je hem op en lever je hem in bij een persoon die naar de airport toekomt
- alle auto's hebben een eigen risico. Deze is veelal rond de 850 euro (maar ik heb ook een enkele van 650 gezien en een van 1200 euro).
- bij de grote merken autoverhuur bedrijven moet je extra bijbetalen voor een tweede chauffeur. Bij de lokale bedrijven die wij hebben aangeschreven was dit niet het geval (dus 2-de bestuurder was inclusief)

Als je auto huurt moet je een contract onderteken en die is in .. jawel,... het Frans! En echt niet te lezen Frans. Google translate maakt daar helemaal een zooitje van. Ik heb een vriendin gevraagd die Frans heeft gestudeerd en die kwam er dus ook niet uit. Ik heb van 3 verhuurbedrijven de contracten gezien en de contracten zijn nagenoeg identiek.

Mijn grootste vraag ging over het gedeelte dat als de auto bijv. door natuur geweld total loss is dat dan alle kosten op je worden verhaald... Tja, wat zijn alle kosten? Kosten voor een geheel nieuwe auto?? Na veel mailwisselingen (ze werden echt gek van me) ben ik erachter dat ze met alle kosten eigenlijk 'alleen' je eigen risico bedoelen (in ons geval 850 euro). Nog veel geld maar niet de kosten van een nieuwe auto dus!

Apart is dat alle aangeschreven verhuurbedrijven aangegeven dat je een aanvullende verzekering hebt (die dan alle kosten die op je verhaald worden dekt) als je met een creditcard zoals Visa betaald. Ik heb Visa card gebeld en die zeggen dat ze hier echt nog nooit van hebben gehoord! Je bent dus niet automatisch daarvoor verzekerd (en je kan het ook niet bij Visa bijverzekeren). Omdat we dus niet automatisch een extra verzekering hebben voor de situatie dat we voor 'totale kosten' zouden moeten opdraaien wilden we dus wel even zeker hebben wat die totale kosten dan kunnen zijn.

Wij hebben nu voor 16 dagen een auto gehuurd, klasse C, onbeperkt kilometers, eigen risico van 850 euro, pick up & drop off bij de airport, 2 chauffeurs voor 432 euro.

Andere verhuurbedrijven waar we prettig contact mee hadden, waren:
- Omerloc (http://www.omerloc.fr/), daar konden we er een huren voor 468 euro (eigen risico 800 euro), verder zelfde condities
- Antilles Bail Cars (http://antillesbailcars.com/vehicules/), daar was de auto 530 euro, verder zelfde condities van wat we nu hebben.

T.z.t. laat ik natuurlijk weten hoe de autohuur is bevallen...
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21204
Autohuur is allemaal goed verlopen. Het is echt heerlijk om op het eiland een eigen auto te hebben. We hebben bij de hotels wel taxi's zien staan of er werd gevraagd of we er één nodig hadden maar je ziet ze niet zo frequent rondrijden als in sommige andere landen. De tarieven zijn volgens westerse maatstaven...

Wij hadden pick up en drop off bij de airport. Er stond netjes iemand met bordje met onze naam op ons te wachten. Op de parkeerplaats verliep alles vlotjes: rond de auto lopen (hij wees zelf een beschadiging aan die we zelf niet eens gezien hadden...), papieren ondertekenen, borg en restant betalen, kregen een uitrijkaart en dat was het! We kregen een auto mee met maar 6.000 km op de teller. Met bagage was het krapjes maar in een Hyanday i20 passen 2 medium koffers weten we nu!

Het rijden op de eilanden is niet moeilijk. We hadden geen navigatie maar het kan eigenlijk niet missen. Je hebt maar een paar wegen en dan is het een kwestie van opletten wanneer de plaats (veelal plaatsJE) waar je wilt zijn op de borden staat.

Het kan er overigens wel heel druk zijn. Wij hebben werkelijk elke keer tussen het plaatsje Gosier en St Anne in de file gestaan (ja echt!).

Aan het eind van de vakantie moesten we de auto weer op de airport inleveren. De avond van te voren kregen we netjes mailtje met de gegevens welke parking en welke rij (was al bij vertrek vertelt maar toch prettig zo'n reminder). Wat wel erg bijzonder is, is dat je je huurauto schoon (ja, van binnen en buiten) moet opleveren!! En natuurlijk volgetankt.

We dachten dat wassen en tanken wel bij de airport te doen... Nou, dat kan je daar dus niet vinden. Gelukkig waren we erg vroeg dus wij weer via arrivals van de airport af gereden en ergens bij een grote Carrefoure gewassen en gestofzuigd (ja, daar zie je al die andere toeristen ook druk bezig). Tip: zorg dat je achterbak al schoon is (wij hebben gewoon de bodem eruit gehaald een schoongeklopt voordat we de koffers erin deden). Allerlei andere toeristen moesten op de wasplek al hun koffers eruit halen en toen... begon het te regenen... (en niet zo'n beetje ook). Dus wij hebben in de stromende regen de auto gewassen (en er was niet zoiets als een wasstraat....). Wij waren zo blij met het pakje snoetenpoetsers... Want ook al heb je een megastraal ter beschikking, al dat vuil wil er niet af...

Ben helaas vergeten foto's te maken van dit tafereel... toch beetje stress want we moesten ook nog ergens een tankstation vinden (overal te vinden maar nooit als je er een nodig hebt). Nou alles is gelukt en auto werd weer goedgekeurd. Kregen daarna keurig per mail een kopie van het bonnetje dat onze borg weer was ingetrokken.

We hebben werkelijk elke dag de auto gebruikt. Niet zozeer dat we er elke dag eropuit trokken maar ook om een boodschapje te kunnen doen of om naar een restaurant te kunnen rijden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!