zaterdag 10 augustus 2019
  5 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Wij zitten er aan te denken om volgend jaar februari voor 3 weken(oa 1 week voorjaarsvakantie) naar Australië af te reizen. Mijn grote en enige twijfel is dat mijn dochter dan in groep 3 zit. Het wordt ons van alle kanten afgeraden om dat te doen.
Wat is jullie ervaring?
Groetjes Deb
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29476
Je kunt bij school buitengewoon verlof aanvragen. School mag maximaal 10 dagen verlof geven, dus 2 schoolweken. Dit mogen ze in principe alleen doen bij bijzondere redenen. Dat is een vakantie natuurlijk niet (tenzij dit bijv. door werk of bepaalde privé-omstandigheden wel geldt). Daarnaast is het aan de school hoe strict ze hiermee zijn.
Ik werk zelf als leerkracht en ik zou me persoonlijk niet zo druk maken over 2 weken. Klinkt misschien niet heel logisch vanuit mijn eigen beroespgroep, maar als je met school bepaalde afspraken maakt (en je verlof goedgekeurd wordt) over het werk wat je in die tijd doet, moet het niet zo'n punt zijn.
4 jaar geleden
·
#29473
Jongens, waar praten we over. Ik denk dat ze op reis veel meer leren dan wanneer ze twee weken op school zitten. Waar de juf ook ziek kan zijn.

Het gaat vaak veel meer over de autoriteit van de leerkracht en de macht van het schoolhoofd.

En vooral niet luisteren naar mensen die het afraden. Wie zijn dat inderdaad? Autoriteiten op reisgebied omdat ze twee weken all-inclusive naar Turkije zijn geweest waar ze zo’n vreemd eten hadden?

Kortom; als je het zelf een goed plan vindt, dan gaan met die banaan.
4 jaar geleden
·
#29461
Het hangt uiteraard af van het kind. Als het al niet zo vlot is en niet makkelijk leert dan zou ik er wel over nadenken. Maar verder zou ik het geen ramp vinden.

Wel denk ik dat onze bassischool geen toestemming zou geven hiervoor..
4 jaar geleden
·
#29453
Überhaupt wordt reizen met kinderen door veel mensen afgeraden... .

Waarom raden deze mensen het dan af? Behoort de leraar/lerares/school van je kind bij deze groep? En inderdaad wat Eynd zegt, wat is het dan waarvoor je zelf bang bent?

Mijn kind heeft het afgelopen schooljaar groep 3 gedaan en het enige wat hij evt. gemist zou kunnen hebben was (grofweg) het leren schrijven en kunnen lezen van een aantal letters en wat soorten woorden (bijv. met drie medeklinkers achter elkaar). Nu moet ik zeggen dat mijn kind redelijk makkelijk de school dingen aan kan, dat scheelt wellicht met kinderen die wat meer moeite hebben mee te komen (en ja, dan is groep 3 er wel eentje die een belangrijke basis legt, maar twee weken moet je toch kunnen missen...). Je evt. op reis met haar kunnen oefenen zodat ze niet achter gaat lopen en met 1 op 1 gaat het leren veel sneller.
4 jaar geleden
·
#29445
Waarom wordt het van alle kanten afgewezen? Waar ben je zelf bang voor?

Als het gaat om 2 schoolweken missen (lees:loopt mijn kind achterstand op?) zou ik me niet zo druk maken. Zoveel leren ze nou ook weer niet in 2 weken...

Enneh een kind is ook wel eens een week ziek, echt nooit gemerkt dat mijn kind dan allerlei dingen moest inhalen...

Maar misschien zit ik er naast en ben je ergens anders bang voor....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!