zondag 03 juni 2018
  4 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
Hai allemaal! Nog maar 8 weken en dan gaan we naar Austalie! Ruim een maand zijn we weg. De planning is er zeer globaal en ik ben wat aan het inlezen over excursies.... sindsdien leven we op water en brood. Haha, grapje hoor! Maar jemig wat een geld allemaal! 800 dollar voor een dagje zeilen, ik schrik er niet eens meer van. Heeft er iemand tips wat betreft het snorkelen op het rif? Vanaf welke plaats kunnen we dat het beste gaan doen met onze meiden? De oudste heeft nogal last van reisziekte. Ons zuiderlijkste punt aan de oostkust is Airlee Beach, we gaan daarna omhoog via de Tablelands naar Daintree. Zelf denk ik aan Port Douglas. Mijn vriend wil er graag ook duiken, dus ik zat een combi te denken. Hoop dat jullie wat tips hebben!
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27361
Hoi, leuk dat jullie naar Australië gaan! Wij zijn vorig jaar geweest en gaan dit jaar weer, zo leuk was het (en ik vond heel goedkope tickets ;-)

In Queensland zijn we twee weken geweest. Port Douglas - Daintree - Atherton Tabelands - Magnetic Island - Mission Beach - Cairns was onze route daar.

Wij zijn vanuit Port Douglas met een catamaran van Poseidon naar het Great Barrier Reef gegaan. Je kan zowel duiken als snorkelen. Ik reis alleen met 2 kinderen, dus ik ben gaan snorkelen. We zijn bij 3 plekken gestopt om te snorkelen en het was erg mooi. Nu zijn we al wat verwend, waardoor het niet bij onze hoogtepunten van de vakantie hoort. Op de boot gingen zo een 100 mensen mee, dat voelde wat massaal. Alles was wel heel goed geregeld met wetsuits, flippers, eten.

Bij Daintree hoorde ik dat een familie met een kleine organisatie mee was (bij Cape Tribulation). Het was meer een fun trip geloof ik maar zijn hadden daar gesnorkeld en waren met 20 man ofzo. Ook veel gezien. Achteraf had ik dat leuker gevonden voor ons.

Bij Magnetic Island zijn we een dag gaan zeilen met Big Mama Sailing. Dat vond ik heel leuk. Naast snorkelen, zijn we ook met een paddleboard en kajak de zee op geweest. Onderweg dolfijnen en een walvis gezien. Zichtbaarheid was die dag wat minder door de wind maar we hebben toch bijzondere vissen gezien.

Mijn dochter van 7 vindt snorkelen 10 minuten leuk maar heeft het snel koud onder water. Een dubbele wetsuit is dan handig (als algemene tip). Bij de volgende stops moest ik haar echt overtuigen het water in te gaan ('ik heb al gesnorkeld') Voor haar was het een lange dag op de catamaran bij Port Douglas. Dag zeilen vond ze leuker, want meer afwisseling en we hadden een afgelegen strandje voor onszelf.
Dochter van 10 vindt snorkelen een stuk leuker dan haar zusje. Zij genoot meer van het GBR, maar de afwisseling van de Big Mama vond ze leuker.

Ik neem aan dat jullie vanuit Airlie Beach naar de Whitsundays gaan? Ik zou dan even kijken hoe het daar is met snorkelen. Vanuit Port Douglas zijn in ieder geval veel mogelijkheden met duiken en GBR. Ik heb verder niet veel ervaring daar, maar dat zou ik denk ik toch aanraden als je echt het GBR wilt zien. Ik heb mijn ervaringen opgeschreven zodat je mijn afwegingen ziet en daar misschien iets mee kan.

Wij gaan dit jaar van Cairns naar Brisbane, maar niet nog een keer naar het GBR. Wel gaan we snorkelen bij Great Keppel Island en ik wil naar Lady Musgrave Island. Beiden ligt echter zuidelijk van Airlie Beach.
Onze route is Cairns - Yungaburra (Atherton T) - Townsville - Airlie Beach - Great Keppel Island - Agnes Water - Rainbow Beach - Brisbane - binnenland Brisbane

Als je nog vragen hebt, laat maar weten!
5 jaar geleden
·
#27362
Fantastisch! Dank je voor je uitgebreide reactie! Fijn dat je je overwegingen erbij hebt gezet, daar kan ik zeker wat mee. Wij doen bijna dezelfde route, dus mocht je nog tips hebben voor leuke activiteiten, dan hoor ik ze graag. Mijn meiden willen zeker gaan paardrijden in Cape Tribulation. Dat hebben jullie geloof ik ook gedaan? Wat super trouwens dat jullie dit jaar weer gaan!
5 jaar geleden
·
#27363
Ja dat klopt, wij hebben paard gereden op het strand en in de zee bij Cape Tribulation. Bij Townsville had ik ook iets leuks gezien, dat was ook met vee drijven geloof ik (moet je wel meer ervaring hebben). De tijden kwamen voor ons echter niet goed uit. Te vroeg omdat we van ver kwamen. En als het later op de dag was (als dat al kon) hadden we een te late ferry. En op de terugweg van Magnetic Island sloot het ook niet goed aan op de ferrytijden.

Wij hebben veel gedaan en gezien. Ik vond Atherton Tablelands verrassend leuk. Platypus kijken en wandeling naar dorp (Yungaburra). In dorp is ook een speeltuin. Superleuke lunchroom is Mad Hatterz, beetje sprookjesachtig en erg leuk voor kinderen. Ook erg lekker eten. Wij gaan terug voor de chicken pie! De meren bij Yungaburra zijn ook leuk. En in Atherton zit een crystal cave met allerlei soorten edelstenen en de grootste amethist van de wereld. Mijn dochters vonden het heel leuk, erg leuk ook als het regenachtige dag is.

Zoek je nog tips voor specifieke plaatsen? Of bepaalde activiteiten?
5 jaar geleden
·
#27364
Wauw, vee drijven, dat klinkt leuk! De meiden rijden al een aantal jaar, dit zou zo een fantastische ervaring voor ze zijn. Ga ik zeker naar kijken als we in Townsville zijn. Goeie tip!

Zijn jullie ook in Undara geweest? Ik ben heel nieuwsgierig naar de Atherton Tablelands. Lijkt mij heel mooi! Wij willen vanuit Undara daar naar toe.

Ik zag je vraag over Whitsundays. Lees lekker even mee!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!