1. Els
 2. Acties
 3. vrijdag 18 november 2011
 4.  Abonneer via e-mail
Beste Forumbezoekers,

Net als voorgaande jaren kun je, als bezoeker van vrmk.nl, ook nu weer twee van de 10 gratis kaarten voor de Vakantiebeurs winnen. De Vakantiebeurs is het reisevenement dat van 11 t/m 15 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Het thema van dit jaar: Een koffer vol ervaringen.

Wat moet je doen?

Om kans te maken op de Vakantiebeurskaarten willen wij graag van je weten wat volgens jou...

1. De allerleukste kidsbestemming buiten Europa is
2. De allerslechtste kidsbestemming buiten Europa is

Noem hierbij plaatsen (plekken, steden), een land is te algemeen. En natuurlijk graag een toelichting waarom je deze keuze maakt. Is het uit eigen ervaring? Verhalen van anderen? Ga je er heen of wil je dat graag?

De Vakantiebeurskaartjes zullen we begin januari verloten onder de leden die hebben gereageerd. Ook als je geen interesse hebt in de tickets, is je reactie van harte welkom.

We zijn benieuwd!

Groet,
Els & Klaas
Waardeer dit bericht:
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Nog niet erg veel reactie zie ik. Het is ook best een lastige vraag deze keer, maar omdat wij toch wel weer graag de geuren van Azië willen opsnuiven heb ik toch onze kids maar eens gevraagd wat zij nou leuk vonden aan de verre reizen en wat zij minder vonden.

1. De allerleukste kidsbestemming buiten Europa is: MOAB, USA. Waarom? Omdat je hier ontzettend gave Hummertours kunt boeken door een waanzinnig mooi gebied. De kids hadden het gevoel dat zij twee uur lang in de achtbaan verbleven. Toen ze ook nog eens zelf mochten sturen, kon de dag niet meer stuk. Paps en mams hebben af en toe met het zweet op de rug gezeten (ok het was die dag ook wel heeeeel erg warm), maar het was een ervaring die we niet hadden willen missen. Oh ja, we hebben ook nog dinosauruspootafdrukken (mooi scrabblewoord) gezien onderweg.
ps. deze trip is geschikt voor kleine durfals vanaf een jaar of 6. Jonger zou ik ze niet snel meenemen.

2. De allerslechtste kidsbestemming buiten Europa is: Een klein backpackershotel in de wijk Pham Ngu Lao in HoChiMinhstad (zijstraat van Duong Pham). We hadden dit 'toeristen'hotelletje geboekt via een kleine touroperator in Hoi An. We hadden een kamer op 8 hoog achter, te bereiken via een heel smal trappetje. Geen vluchtwegen, een vieze stinkende kamer met schimmel. De kids weigerden echt hier te slapen, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. We hebben dan ook rechtsomkeer gemaakt, de touroperator in Hoi An gebeld en de huid vol gescholden (bij wijze van) en zijn op zoek gegaan naar een ander hotel in de buurt. Wat hebben we ervan geleerd? Geen hotel boeken en vooruit betalen, waarvan je niets weet.
HoChiMinhstad vonden wij geweldig, vooral de markt. Maar houd er rekening mee dat het echt enorm druk is in deze stad.
2014 USA Oost
2013 Marokko (meivakantie, kids 13/15 jaar)
2012 Thailand
2010 Vietnam
2006 USA

Zonder kids: VS, Canada, Mexico, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Suriname, Thailand, Zuid-Afrika,

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hoeksema.waarbenjij.nu" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hoeksema.waarbenjij.nu</a><!-- m -->"
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb het even aan onze specialisten gevraagd.

Allerleukste bestemming van Marit:
Tioman Island, Maleisië. Daar kun je lekker veel zwemmen met visjes. Duiklessen nemen vanaf 8 jaar. Lekker eten, op het strand liggen en door de jungle zwieren aan lianen.

Allerslechtste kinderbestemming van Marit.
Ik heb eigenlijk geen slechte bestemming. Ik vind alles leuk.

Allerleukste kinderbestemming van Frank:
Maleisië, omdat je daar allemaal leuke kinderdingen kunt doen. Zwemmen in een waterval, duiken op Tioman, Petronas Science Center.

Allerslechtste kinderbestemming van Frank:
Die heb ik eigenlijk niet, maar het minst leuk vond ik dat iedereen me in India in mijn wang kneep.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De allerleukste kinderbestemming is volgens de dames "Azie"... maar ja dat is wel wat erg aan de ruime kant.
Als ze dan toch een van de ALLERleukste bestemming moeten aangeven is het de Perhentian Islands in Maleisie.
Waarom? Omdat je daar zo mooi kan duiken ( Kathy) en omdat je daar in de Monkey bar achter de bar mag staan om drankjes aan de mensen te verkopen ( Floortje)

De mist leuke bestemming buiten Europa word unaniem gekozen, namelijk Savannakhet in Laos. Waarom? Omdat papa daar met z'n zere knie twee dagen op de kamer heeft gelegen en er niks leuks te doen was behalve lekker eten, mooie monniken, en een soort shoppingmall maar dan simpel.... ;-)
Duidelijk dus dat je nooooiiit naar Savannakhet moet gaan...
2010- 6 1/2 maand Zuid Oost Azie
2012- 6 weken Myanmar/Birma,Thailand.
2013- 5 weken Mexico, Guatemala en Belize.
2014- 3 weken Marokko.
2015- 4 weken Filipijnen.
2017- 4 weken Panama en Costa Rica

http://mawekaflo.blogspot.nl/
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Tja......daar moet ik wel even over nadenken, maar ben tot de volgende conclusie gekomen;

De allerleukste kidsbestemming buiten Europa is Luang Prabang, Laos.
Je kunt ontzettend veel gave dingen daar doen, maar eentje springt er met kop en schouders bovenuit;
De Tad Kuang Si watervallen net buiten Luang Prabang. Met een tuktukje is het zo'n 30 minuten hobbelen naar de ingang van deze watervallen. Ze zijn zooooooo mooi en zooooooo geweldig turkoois blauw dat je je ogen niet geloofd. De weelderige vegetatie rondom de watervallen en de talloze bontgekleurde vlinders die rondom je hoofd vliegen maken het nog magischer. Dit is Centerparcs in het "wild!". Met een touw aan een boom zwier je zo het water in. De watervallen bestaan uit 1 grote waterval is doorstroomt in talloze poeltjes die minder diep zijn en waar je perfect in kunt zwemmen. Bij de ingang koop je een heerlijk broodje hete kip met wat te drinken. Ook is er een berenopvang aan de ingang en kan je bedreigende zwarte beren zien in de opvang. Wij vonden dit een topplek! Ook Luang Prabang is super. Je kan er bovendien heerlijk eten, ook voor de kinderen zijn er pizza's, stokbroden etc in overvloed. Vergeet niet de Joma Bakery voor echt superlekker eten.

De slechtste plek om met kinderen heen te gaan buiten Europa is heel het land Senegal! Wij waren hier afgelopen zomer en het is absoluut geen vakantie bestemming. Er is echt niets te doen voor de kinderen, ze hebben zich werkelijk doodverveeld. Bijna nergens zijn zwembaden, het eten is niet lekker. Bovendien heb je het gevoel dat je constant op je hoede moet zijn om niet te worden opgelicht. De infrastruktuur is belabberd en het is er gewoon duur. De prijs -kwaliteit verhoudingen zijn ver te zoeken. Tel daarbij de hordes vliegen die de hele dag op je willen zitten, en je krijgt een beetje een idee. Toch, als ik in ons album kijk zie ik prachtige beelden. We hebben enorm veel goed fotomateriaal. En nu we weer enkele maanden terug zijn kijken we er toch nog wel iets positiever op terug als toen we net terug waren. De foto's geven echter niet weer hoe zwaar en hoe saai het wel was. Dit stuk Afrika is duidelijk nog niet ingespeelt op toerisme. En hoewel we ons nergens echt onveilig hebben gevoeld, is donker Afrika niet ons ding. Toch zijn we een ervaring rijker geworden, maar een volgende keer toch weer lekker naar Azië, da's zeker!

Groetjes Lianne
(graag zou ik willen meeloten voor de vakantie beurs kaarten)
Reizen is avontuur, ontdekken, maar bovenal genieten.....
Beleef het mee op; <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.boschvertrekt.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.boschvertrekt.wordpress.com</a><!-- m -->
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De eerdere reacties verwezen ook al naar het Verre Oosten en daar ik me dus bij aansluiten: wij hebben al weer 10 jaar geleden voor het eerste gefietst op…. Bali met de twee oudste kinderen die toen 4 en 6 waren. Wij wilden graag die kant op en hadden het jaar ervoor met de jongens in een karretje gefietst op Corfu. Op de vakantiebeurs langs bij diverse organisaties en we kwamen uit bij Vlieg en Fiets. Ver weg? Dat kan zeker! Met kinderen? euuhh, daar hebben we geen ervaring mee, MAAR waarom niet? en zo geschiedde en hebben wij eigenlijk zonder het toen te beseffen een trend gezet.

Twee blonde jongetjes 1 achterop en 1 op de aanhangfiets. een groot feest en een fantastische ervaring. Het feit alleen al dat ze jaren nadien er nog zelf van alles over wisten te vertellen was en is al voldoende bewijs dat ze het daar geweldig vonden. Het jaar erop naar Maleisië, natuurlijk weer met de fiets. En dat was heel anders, geen cultuur maar wel prachtige natuur, en ook wij gingen naar de Perhentian eilanden toen nog vrijwel onontdekt, gevrijwaard van reisorganisaties en volkomen relaxed. En toen naar Gem island naast Kapas. De jongens vonden dat toch wel een heel mooi plekje. Een eilandje wat je in een paar minuten rondloopt, maar el een mooi eigen huisje, waar de grote varanen onder het huisje doorlopen, waar je enorme schildpadden ziet, waar je geweldig kunt snorkelen ook al heb je nog geen zwemdiploma en als kers op de slagroomtaart een restaurant op palen waar als je over de balustrade gaat hangen en brood naar benden gooide, je geconfronteerd werd met een oceaan van kleuren en veelvoud van vissoorten die dat brood wel lustten. Nemo en al zijn vrienden kwamen tevoorschijn en dat was prachtig. Wat helaas niet meer bestaat maar at vrijwel ultiem mooi as was Marang. Achter het enorme strand langs liep een klein riviertje aan aan beide oevers lag in marang Resort en Safari een groot aantal houten huisjes waar iedere avond dezelfde man de olielampen kwam aansteken, waar je elke ochtend een enorm buffet had met allerlei soorten fruit waar je nog nooit eerder van had gehoord en waar in de omringende mangrove vele vele apen zaten die 's avonds nieuwsgierig kwamen kijken (maar niet agressief waren zoals inde Apenheul of Monkey Forest op Bali) Elkje avond op de veranda uitkijken over de zee en genieten van alle geluiden uit het omliggende oerwoud

Vele jaren later zijn we met zijn vijven (zoon nummer 3 was er intussen bij)_ weer naar Bali geweest en fietsten de oudste twee zelf. We gingen weer naar Secret Mountain Santuary bij Sidemen, midden tussen de rijstvelden, ver weg van alle drukte, met een prachtig zwembad een eigen huis van bamboe en private dipping pool. Dat was ook geweldig.

Het jaar erna fietsen in Noord Thailand waar we terecht kwamen bij O.A. BAAN RAI LANNA, een kleine accommodatie, met 8 huisjes, een stuk ten noorden van Chiang Mai, waar we kookles kregen van twee dametjes die met 3 gaspitten en staand op een boomstammetje (ze waren zo klein dat ze anders niet fatsoenlijk bij de pannen konden) voor iedereen geweldige maaltijden kookten. De Shrimp tempura is in dit huis intussen tot een legendarische eetbeleving verkozen en wordt nog vele malen "herhaald" Wat een rust, wat een pracht en wat beleving.

Maar de Perhentian en gem van toen zijn toch wel de ultieme beleving geweest. 6 dagen lang, op je blote voeten leven, in het zand lopend, verse vis eten, snorkelen, enz enz. Al is het alleen al om jezelf nog eens voor tw kunnen houden hoe het gelukkig ook in de wereld kan zijn…

Slechtste plekje? Was dat het hotelletje in Lovina op Bali waar we een enorme eigen dierentuin in de slaapkamer hadden? Was dat het hotelletje bij Tirtagangga waar hun vader ze vertelde dat ze lekker moesten gaan douchen, maar waar in werkelijkheid het water uit de bergen kwam en nog net geen ijswater was? Was het Ahmed op Bali waar het zand zwart was, en in het hotel de theepotten oud waren, de parasollen kapot en de ligbedjes niet te verstellen (dat was althans de klacht van de OAD reizigers die daar zaten, who cares? get a life!) Of was het toch het vliegveld van Kuala Lumpur waar we de jongste ineens kwijt waren en doodsbang waren dat die de metro was ingestapt die tussen de twee terminals rijdt? Waar de dames achter de info balie weigerden om om te roepen dat er naar het jongetje moest worden uitgezien, ook omdat hij slecht ziet? (wat ze uiteindelijk toch deden) Het jongetje werd gelukkig snel gevonden! We hebben het er serieus over gehad maar kunnen eigenlijk niets verzinnen. Want we zijn het er allemaal over eens: als je buiten Europa gaat reizen dan moet je je daar ook op instellen, dat je niet overal even gemakkelijk van alles en nog wat kunt krijgen, dat niet alles in even goede staat is als hier, dat niet alles is "geregeld", dat hygiëne standaards daar anders zijn dan hier (maar dat is op een gemiddelde Italiaanse camping vaak niet veel beter!), dat er inderdaad oplichters zijn (maar als je zoals ik een Rolex in Chiang Mai koopt voor 8 € dan weet je op voorhand "garantie tot aan het eind van de straat" en de kans dat het een echte is, niet echt hel erg groot is…) en we beseffen dat die mensen daar veel vaker lachen, positiever denken, minder klagen (terwijl er toch echt een heleboel is waarover ze zouden kunnen en mogen klagen) en vooral ook veel hartelijker zijn dan hier En daar moeten we maar eens een voorbeeld aan nemen.
Ik kan nog veel meer vertellen over mooie ontmoetingen, prachtige watervallen in Thailand, heerlijke stortregenbuien op Bali, gastvrijheid in al die landen, heelrijk eten, prachtige cultuur en natuur, vriendschappen, mooie reiservaringen enz enz. We zouden zo weer terug willen, zelfs definitief vooral ook omdat de kinderen dat ook eigenlijk wel wat vinden, maar het ziot er nu gewoon even niet in. Maar zodra dat wel het geval is…. dromen is iets moois.

Oh en als ik dan toch een wat mindere plek moet benoemen: Kuta Beach (met al die andere dorpen die er aan vastgegroeid zijn) op Bali: het Benidorm van Bali waar buitenlanders de boel hebben omgetoverd in 1 groot commercieel totaal niet Balinees gebeuren, waar overdaad aan drank veel kapot maakt en waar de Balinezen al lang zelf voor zijn gevlucht.
Mocht je meer willen weten over die heerlijke fietsreizen, laat dat gerust weten via deze website!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
hoi hoi

wat een leuke uitgebreide verhalen weer

Vanochtend tijdens het ontbijt heb ik het even bij de kids in de groep gegooid en een goede en eenduidige locatie, kwam er niet
Nu lees ik in de andere verhalen ook meerdere opties (niet overal maar goed) dus wat is er gezegd door de kinderen:

Volgens Fardau, 6 jaar was het allerleukst de boottrip op de kinanbantang river in Borneo waar we heel lang en van dichtbij de pygmee olifanten zagen, maar ook oerang oetangs en andere apen en ook de olifantentocht, waarbij we boven op de olifanten zaten in Sangklaburi, Thailand, grens met birma, een prachtige omgeving, hele stukken in het water gewaad en verder jungle
Jesse en Folkert, 12 en 10 jaar vonden Gili Trawagan geweldig, geen verkeer, paard en wagen, snorkelen wat erg mooi was, en een heerlijk hotel met leuk personeel (alam gili)
Alle vier kinderen vonden Bali erg mooi, zowel Ubud waar we een prive huis hadden met een zwembad en veel hebben gefietst maar ook Lovina in het noorden, ook een mooi plekje en daar hebben we ook dolfijnen gezien
Silke van 4 jaar kon met alle local kindjes heel goed spelen dus die had het overal naar haar zin en was daarom niet uitgesproken

Niet mooie plekjes konden ze niet noemen, wel noemden ze een paar vervelende auto/busritten.
Wij zijn van Kanchanaburi naar Bangkok vliegveld gebracht door Jean Luc, de chauffeur die een week ons reed, maar nu veel te laat vertrok, waardoor het een enorme haast rit werd, drie kwartier voor de vlucht kwamen we aan, allemaal met overvolle blazen en de angst de vlucht naar Kuala Lumpur te missen, dat viel uiteindelijk mee
En bij de terugkomst in Bangkok werden we met ons zessen op de achterbank van een kleine taxi gepropt,vervolgens werd volgens ons de lange route genomen, we konden niet communiceren met de taxichauffeur en hebben ons drie kwartier zwaar ongelukkig gevoeld

Wat ik heel leuk vind is dat wij komend jaar, niet geheel toevallig overigens, naar twee top plekken van anderen gaan: naar Luang Prabang en de watervallen (lianne) en baanrailanne in noord thailand(bram en ingrid)

groetjes susan
met 4 kids Thailand, Maleisië, oa Borneo, Indonesië, Laos, Panama, Costa Rica, Marokko, Turkije, Australie, Verenigde Staten
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een hartstikke moeilijke vraag, was het eerste wat bij me op kwam. Want er is zoveel leuk. Toen ik hier las dat jullie het aan de kinderen voorgelegd hadden, vond ik dat een geweldig idee. Vooral ook leuk omdat je dan leeat wat andere kids het leukst vonden, als inspiratie!

Maar ook voor onze kids was het moeilijk om maar 1 plekje te noemen:

Op nummer 1: "dat ik twee vrienden van nemo heb gezien toen we gingen snorkelen bij koh chang. En ook de andere vissen en het koraal". Dit was een snorkeltocht rond de eilanden van Koh Chang, Thailand. Die vrienden van Nemo zijn trouwens zwarte clownvissen!
Maar daar vlak achter komt: "toen we die walvissen zagen". Dit was tijdens een boottocht naar Cano eiland (Costa Rica). (niet voor niets gaat hij dit jaar een spreekbeurt doen over walvissen!)

Het minst leuke avontuur was eigenlijk het gemakkelijkst: "het groene zwembad, omdat we toen niet konden zwemmen", waarbij ze het vieze groene zwembad van Hotel Rooks Holiday in Mae Hong Son bedoelen (Thailand).


Groetjes Christl
Onze (verre) reizen met de kids:
reisverslagen te vinden op http://castlenco.blogspot.com
Cambodja en Thailand / Noord-Thailand & Koh Chang / Costa Rica / Singapore, West-Maleisië en Thailand / Myanmar / Zuid-Afrika en Mozambique
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De allerleukste kidsbestemming buiten Europa is volgens onze zoontjes

Florida op nr. 1 vooral vanwege de 4! geweldige Disney parken en Sea World, de Everglades (alligators spotten vanuit een Airboat of een treintje), de mooie stranden (Key West / Captiva Island) en Miami Beach (met Ducktours rijden en varen door Miami -> veel te zien tijdens deze tour: van spelende dolfijnen tot coole Corvettes).

Thailand op nr. 2 vanwege de mooie stranden (snorkelen tussen tropische vissen), avontuurlijke jungle (slingeren aan lianen en slapen in een boomhut), boottochten, de tempels (onze kids zien overal Boeddha's), rijden in een tuktuk, slapen in een nachttrein (in een echt bed) en natuurlijk de kindvriendelijke bevolking!

De allerslechtste kidsbestemming buiten Europa is

Landen die in oorlog zijn (zijn wij gelukkig niet geweest en dat zijn wij ook niet van plan)
Vrmk: Beijing, Bali, Cambodja, Maleisië, Thailand 3x, Curaçao 2x, Egypte, Florida 2011+2018, NY - Florida 2019
Vrzk: Costa Rica, Mexico, Tobago, Egypte 2x, Kenya, Thailand 2x, Maleisië 2x, Vietnam, Sri Lanka, de Malediven, Indonesië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De allerleukste bestemming buiten Europa is volgens onze 4 jarige zoon:

Canada waar hij de Beluga's mocht voeren met levende vis :)
Zuid - Afrika dieren spotten, en het zwembad waar je de leeuwen kon horen brullen!
Thailand de nachttrein, onze zoon is er verzot op

Mist leuke bestemming buiten Europa (volgens Mathis)

Egypte omdat er een vis in zijn teen had gebeten in de zee.

Ongeloofelijk dat mijn 4 jarige zoon op deze vragen niet eens moest nadenken!
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De mooiste vakantiebestemming volgens onze kinderen:

1. De pretparken in Florida. Tja, toen we daar één keer geweest waren, vonden ze dat echt geweldig. Ze praten er nog wel eens over, dus zoveel indruk heeft dat wel gemaakt. Daarnaast natuurlijk een boottochtje met wat krokodillen heeft het daar ook echt helemaal gedaan!

En als minste herinnering kwam boven:

2. In Nieuw-Zeeland rijden vonden ze niet zo leuk. Vooral op weg in het zuidereiland, want wij als ouders natuurlijk prachtig vonden, maar zij toch echt niet: te misselijk en soms teveel muggen. Niet echt een specifieke plek dus, maar meer het rijden van camping A naar B vonden ze niet zo :(
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo allemaal,

In 2012 staat onze eerste reis buiten Europa met onze kinderen gepland (kinderen dan 4 en 2 jaar). En dan wel direct naar de andere kant van de wereld naar Australie.
Zoals de andere gebruikers hebben we dus nog geen ervaring maar zeker dromen en ideeen.

Leukste bestemming buiten Europa
Na een klein weekje Azie vliegen we door en rijden we de route Sydney- Adelaide in Australie. Het leukste voor onze kinderen lijkt ons... veel strand dus veel zwemmen, lekker weer dus veel zwemmen. Met de camper reizen een eigen huisje en veilig plekje mee. Lekker relaxtijd met mama en papa want we gaan ruim 9 weken lang. Lekker overwinteren (vooral voor mama en papa erg fijn). Veel dieren bekijken die we in Nederland niet kennen (kangaroo, koala, walvissen). Veel openbare speeltuinen zijn er op dat traject en anders spelen we gewoon met takjes of gooien we steentjes in het water. De prachtige natuur, mooie wandelingen, vriendelijke mensen en rustig de tijd samen doorbrengen met ons gezin is voor ons de reden om dit traject te rijden. Specifiek nog; fietsen door Sydney, Sydney Aquarium, Jervis Bay, Old Tialem Town, Koala opvang en Kangaroo Island.

Minst leuke bestemming buiten Europa;
Ondanks dat we deze reis hebben gepland, het verlof geregeld is en het spaargeld binnen is zien we zeker 'beren op de weg' om buiten Europa te reizen.
Is het voor de kinderen wel echt zo leuk zoals wij denken;
Hoe zal de vlucht zijn? De eerste vlucht is 13 uur dat kan toch niet leuk zijn voor onze kleine kinderen?; En dan nog het tijdsverschil. Hoe moeilijk zal dat voor onze kinderen zijn?. Zullen ze opa's en oma's niet te veel missen?;
Toch zijn al deze beren geen reden om niet te gaan reizen en gaan we onze reis maken waar we al jaren naar uitkijken...

Groetjes,
Sjors en Tessa
Landen: Amerika, Zuid Afrika, Costa Rica, Thailand, Tanzania, Fiji, Zuid Korea, Panama, Nieuw Zeeland, Lesotho, Swaziland, Australië, Singapore, Indonesie, Maleisië.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Jeetje wat een leuke en moeilijke vraag! Wij zijn met ons zoontje van 2,5 nog niet buiten Europa geweest. in april gaan we naar Australie samen met hem. Zonder hem hebben we al heel wat gereisd, dus vanuit die ervaring, geven we antwoord op de vraag.

De leukste bestemming buiten Europa:
Dagtocht naar Cape Reinga in het uiterste noorden van het Noordereiland van Nieuw Zeeland. vooral met een board van de Sand Dunes afglijden, met een 4 wheel drive over 90 Mile Beach scheuren, fish and chips bij de Mangonui fish shop eten, hele dikke bomen in het Kauri Forest en de vuurtoren bij Cape Reinga

De slechtste bestemming buiten Europa:
Safari in Tanzania. malariagebied met wilde dieren. vaak lange dagen in een jeep over slechte wegen. vanaf de puberleeftijd is het wat mij betreft het overwegen waard
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Leuke vraag, zeker omdat antwoorden kunnen dienen als inspiratiebron op basis van ervaringen van anderen. Aan de andere kant ook lastig omdat iedereen andere verwachtingen heeft. En dit bepaalt toch in grote mate of een vakantie heel leuk of iets minder leuk is.

Een kleine opiniepeiling bij onze kinderen geeft het volgende beeld:

Nienke (9 jaar): Thailand en dan speciaal de watervallen van Erawan in de buurt van Kanchanaburi, omdat je zo lekker kan klauteren van waterval 1 naar waterval 7 en dat je als beloning ook nog visjes aan je voetjes kan laten knabbelen en dat kriebelt zo leuk.

Daan (7 jaar): Jordanië en dan vooral de woestijn Wadi Rum waar we tijdens het vallen van de avond met veel moeite een rotsformatie opklommen om van de ondergaande zon te genieten en er ‘ flop, flop, flop’ een bedoeïen op zijn slippers achter ons aan omhoog liep met in zijn ene hand een dienblad vol kleine glaasjes en in zijn andere hand een pot heerlijke thee, zodat we bij de ondergaande zon ook nog iets lekker warms te drinken hadden want een avond in de woestijn kan nog best koud zijn.

Onderaan het lijstje komt Maleisië. Zoals Daan zegt: ‘Wat hebben we daar ook al weer gedaan?????’. Het kan zijn dat dit komt doordat hij nog wat jonger was of was het omdat alle activiteiten vallen in de categorie ' Wel aardig' of 'Zijn we daarvoor omgereden?' In ieder geval staat onze vakantie in Maleisië onderaan ons lijstje. Maar zoals ik al schreef aan het begin, een vakantie wordt veelal beoordeeld aan de hand van de verwachting die je hebt en het is des te leuker als die verwachting zelfs nog overtroffen wordt, zoals wij hadden in Jordanië, maar ook Thailand, Costa Rica en China. We kijken nu dan ook alweer vol verwachting uit naar onze vakantie in Indonesië komende zomer!

Groetjes Yvonne
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Moeilijke vraag....volgend jaar hopen we 'm te kunnen beantwoorden. Tot op heden zijn we met ons kinderkwartet binnen Europa gebleven.

We hebben gepland dit jaar een half jaar met ons zessen erop uit te trekken. We twijfelen nog over 2 bestemmingen, dus kaarten voor de vakantiebeurs zijn zeer zeker welkom!

Oudste zoon (9) wil heel graag naar Japan en Vietnam. Die staan op het wensenlijstje.
Wij willen graag naar Australie en Nieuw Zeeland.

We kregen China aangeraden...

(En in ons kinderloze tijdperk hebben we Maleisie, Bali (oudste was 1), Thailand, Chili, Zuid Afrika bezocht)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De allerleukste vakantietijd voor ons met de kinderen was een 6 daagse trekking in Nepal in het Anapurna gebied samen met onze dragers Mukti en Chakrah.
Yona en Tenzing waren 3 en 6 en hebben van alles enorm genoten, de bergen en het gezelschap van onze 2 Nepalezen, op het einde droegen wij de rugzakken en speelden zij onderweg met hen.
Nepal is heel gemakkelijk te bereizen.

We hebben niet zo genoten van ons onverwachte verblijf in Peking ( na het missen van onze aansluiting naar Laos) De chinezen waren er opdringerig en lieten onze kinderen geen seconde met rust, of deze dit nu leuk vonden of niet. Het heeft dagen geduurd eer onze jongeste (20 maanden toen) zich terug op zijn gemak voelde als de vriendelijke Laotianen hem benaderden.

Groetjes,

Els, Frank, Yona en Tenzing
<!-- e --><a href="mailto:els.delvaux@begacom.net]els.delvaux@begacom.net[/url]<!-- e -->
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De beste bestemming met kinderen: Florida. Pretparken, waterparken, veel vermaa. Eten is altijd goed, mooi weer, grote huurauto's, rustig op de weg, makkelijk goedkope accomodatie op de spot te krijgen zoals motels.

de slechtste: Mexico: slechte wegen, lang op de weg, kinderen vinden dingen als Inca ruines helemaal niets aan (1 en 3 jaar). Weinig vertier net buiten de hotels voor kinderen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Tsja, het blijft een moeillijke keuze.
Pepijn heeft het nog regelmatig over de Borobodur op Java, waar hij heel wat rondjes heeft gelopen en de homestay in Cianjur met al het heerlijke lokale eten.
Brommetje huren met ons drieën en kijken waar wij uitkomen is ook geweldig. Eén van de hoogtepunten van Erik was het rijden op de motor van Hoi an naar Hué (Pepijn voor en ik erachter) met de geweldige uitzichten.
De komodo-dragontour was ook geweldig. 3 dagen varen met een boot, onderweg snorkelen en op Rinca eiland de Komodo dragons in het wild zien. Zij zijn wel erg groot en indrukwekkend.
Birma heeft op mij de meeste indruk gemaakt. Gevoel dat jij een jaar of 40 terug gaat in de tijd. Niet overal is electriciteit, wegen zijn niet goed, de was wordt met de hand gedaan etc. De mensen zijn echter zo vriendelijk. Het lekkerste ontbijt was in Inle lake bij Little Inn. Een klein guesthouse met een grote tuin. 's Ochtends kregen wij vers fruit, brood, avocado, ei etc. Het fietsen tussen de tempels van Bagan was absoluut 1 van de hoogtepunten. Meer dan 4400 tempels in een gebied van 26 vierkante mile.
Oh en de chinvillages in het noordwesten van Myanmar waar de oudere vrouwen rondlopen met getatoeëerde gezichten in de vorm van een spinnenweb.
Voor de ontspanning is gili Nangu een echte aanrader. Een eilandje vlakbij Lombok waar maar 1 resort is. In een gammele boot er naar toe. De stranden zijn geweldig en een paar meter de zee inlopen en jij ziet overal vissen zwemmen. Hoewel de perhentians met de schildpadden natuurlijk ook erg mooi zijn.

De minst leuke bestemming is het noorden van het Vietnam. Iedereen wil daar graag kleine blonde jongetjes aanraken en dat wordt soms wat te veel voor een klein jongetje.
Ende op Flores was een plek waar zij niet aan toeristen waren gewend. De mensen in de hotels spraken geen tot weinig Engels. Informatie over verder reizen nauwelijks te vinden. Wij waren blij dat wij in Moni kwamen waar wij weer dingen konden gaan regelen. De bemo's waren trouwens wel leuk in Ende. Bestuurders zijn jonge jongens met enorme gelkuiven en grote muziekinstallaties in de bemo. Hoe harder hoe beter...
Als laatste de lokale bussen op Sumatra. Zij zijn gammel, maar dat komt vaker voor. Alleen alle mannen in de bus roken, dat is wel weer wennen. Op het laatst daar maar gereisd met een shared taxi.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een reis door Nebraska. Wij werden door vrienden uitgenodigd om een reis te maken door Nebraska. Erg leuk zou het moeten zijn.

Maar we hebben 2 weken met 4 volwassenen en 4 kinderen in een Van door Nebraska gereden, maar niet echt kunnen stoppen of zo omdat de kinderen niet echt iets te doen hadden, de afstanden echt te groot waren en de plekken te gevaarlijk om even te stoppen.

Als ik dit mocht overdoen dan zou ik niet zomaar meer naar Nebraska gaan. Wel naar the USA of zo, maar dan toch meer kindvriendelijk.


Hopelijk vind ik dit komende vakantiebeurs.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor jullie reacties! We zijn ons ervan bewust dat het een complexe vraag was. Er zijn zoveel factoren die bepalen of een verblijf succesvol is! Je kunt op een heerlijk bounty-eilandje zitten, ver van de bewoonde wereld, maar als je kind ziek is, wil je misschien toch liever ergens anders zijn. En juist niet voor-de-hand-liggende plekken kunnen onverwacht geweldig zijn. Alles hangt waarschijnlijk af van in hoeverre je ervaringen overeenkomen met je verwachtingen vooraf. Erg leuk en inspirerend om te lezen.

De vijf winnaars (gefeliciteerd!) hebben inmiddels bericht ontvangen en krijgen de kaartjes vandaag of morgen toegestuurd.

Groet,
Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wie hebben nu de kaartjes gewonnen met welk verhaal???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Acties
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!