1. Els
 2. Gesloten acties
 3. zondag 28 december 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Door de organisatie van de Vakantiebeurs (14 t/m 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht) zijn wij gevraagd om in het Reistheater een aantal keer een praatje te houden over verre reizen met kinderen. Dit was een paar maanden geleden en, enthousiast als we zijn over dit onderwerp, hebben we hierop 'ja' gezegd. Ons thema zal zijn: 10 redenen om (g)een verre reis met kinderen te maken.

In ruil voor onze bijdrage mogen we 10 x 2 entreekaarten verloten/verdelen onder de bezoekers van onze site. Nou doen we dat graag, al is het alleen maar om verzekerd te zijn van een páár bezoekers aan onze presentaties.

Dus... wil jij die kaarten voor de Vakantiebeurs? Mail dan je naam, adres en email naar <!-- e --><a href="mailto:info@verrereizenmetkinderen.nl]info@verrereizenmetkinderen.nl[/url]<!-- e -->" target="_blank of vul het contactformulier op de site in: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Contact.php. Als je tot de gelukkigen behoort krijg je uiterlijk zondag 11 januari een berichtje van ons.

Niet verplicht, maar om ons een beetje op weg te helpen, zouden we het leuk vinden om van jou te horen wat jouw (10) redenen zijn om met je kinderen wel/niet een verre reis te maken. Ook als je niet naar de Vakantiebeurs wilt of kunt, vinden we het leuk om dit van je te horen.

Groeten,
Els & Klaas

11-1-09: De kaarten zijn vandaag verloot en verstuurd. Tot ziens op de Vakantiebeurs!

29-11-09: Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor de Vakantiebeurs 2010 verloten wij opnieuw 20 toegangskaarten. Wil je kans maken? Ga dan naar http://www.verrereizenmetkinderen.nl/ac ... _2010.html
Waardeer dit bericht:
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Els en Klaas,

Wat een leuk idee!
Bij deze meld ik me aan om gebruik te maken van de kaartjes die jullie mogen weggeven....Wie weet wat voor 'n leuke ideeën ik weer opdoe! En natuurlijk ook leuk om jullie een goede reis te wensen. Wij zijn weer behoorlijk aan het borrelen voor een nieuwe verre reis! Maar voorlopig reist het in mijn hoofd van cuba naar peru naar indonesië...en weer terug. Dus een besluit kunnen we nog niet maken. Eerst maar lekker op wintersport!

Mijn top 10
1. Aangezien ik nog nooit in Azië was geweest en het nu echt moest gebeuren, dacht ik, kamperen met de tent is net zo'n onderneming als een verre reis. De reis naar Zuid-Frankrijk met de auto duurt net zo lang als in het vliegtuig naar bangkok. Het blijft allebei afzien en hopen dat het zo goed mogelijk en zo snel mogelijk voorbij is!
2. Kinderen zijn flexibeler dan volwassenen. Wij, de ouders, zijn de vaste basis, dus daar waar wij zijn, zitten de kinderen ook redelijk op hun plek. Dit is natuurlijk niet voor ieder kind. Maar in ons geval wel. En anders zorgen knuffels, fotoboekje met vriendjes en familie ook voor wat rust. Mijn dochter sliep in t-shirt van haar papa toen deze weer naar huis terugging. Dat was voor haar genoeg.
3. Ons motto was dat het ook voor de kleintjes vakantie moest zijn. Met dit in het achterhoofd en met het tempo rekening houden, had iedereen het naar zijn zin. En deden we ook een aantal dingen die we echt voor de kinderen doen....Al die dierentuinen, speeltuinen, bij een hele hete dag shoppen in een mall met airco waar ook die leuke binnenspeeltuinen zijn....Niet echt persoonlijk mijn ding.
3. Daarbij lever je zelf ook heel wat in. Tempel kijken? Leuk, maar voor 5 minuten met 2 kleine kinderen, terwijl ik zelf uren kan ronddwalen op zo'n complex.. Geeft niets, heb m toch gezien.
4. Kinderen vinden alles leuk, althans, als je het ook voor hun interessant maakt en er een leuk verhaal bij vertelt en dingen uitlegt wat er gebeurd en vragen stelt ...wat denk jij? Dan geeft mijn oudste van 5 vaak al een hele leuke invulling aan de gebeurtenis. Mijn reden om dan ook naar azie te gaan met de kinderen was om alles wat we deden, zagen, roken, proefden en hoorden met hun samen te ervaren. Ik hoor ouderen om me heen altijd veel meer klagen over slechte bedden, het eten, geluidsoverlast....
5. Als je denkt dat je het kan, dan kan het ook. Goed voorbereiden is een vereiste! Zelfs als moeder alleen met 2 kleine kinderen onder de 5 lukt het prima. Terwijl iedereen je voor gek verklaart, doe je thuis toch ook boodschappen met kleine kinderen, balanceer je met de fiets met eentje voor en eentje achterop met een buggy aan de zijkant en twee boodschappentassen aan het stuur?
6. Maak jij er een probleem van, dan zullen de kinderen die instelling overnemen. Ik dacht, ik neem gewoon de boedhistische insteek over. Glimlachen...Laat maar, geeft niet. Werkt prima!
7. Thailand reist veel makkelijk, luxer, gezelliger en veiliger dan in elk ander land waar ik ben geweest.
8. De medische zorg is uitstekend in de grote ziekenhuisen of privé kliniek
9. Kinderen worden op handen gedragen, er gaan heel wat meer deuren open door te reizen met kleine kinderen.
10. Op vakantie met het gezin in een totaal andere omgeving is heel goed voor het binden met elkaar. Wij hebben van elkaar genoten en de kinderen vragen minstens 1 keer op een dag wanneer we weer naar azie gaan. De herinneringen zijn net zo mooi!

Groet Jurma
Mét kinderen Meas (2003) én Julius (2006): Bali (2021) Bali plan B Griekenland (2020) - New York (2019) - Thailand & Cambodja (2018) - Australië (2017) - Thailand (2012) - Indonesië (2011) - Mexico, Guatemala, Belize & Cuba (2010) - Thailand, Maleisië & Singapore (2008) - USA, Florida (2005)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo!

Wij zijn aan het overwegen om langere tijd te gaan reizen met onze kinderen (6 en 8) en nog in het beginstadium van de orientatie. Daarom zou ik het geweldig vinden als ik naar jullie verhaal kon komen luisteren tijdens de vakantiebeurs. Ik ding dus graag mee naar de kaartjes!

We zijn in 2006 5 weken naar Australië geweest en sindsdien kriebelt het ontzettend. Maar we moeten het niet alleen laten kriebelen, we moeten aktie ondernemen! Het boekje "verre reizen met kinderen" ligt inmiddels op mijn nachtkastje, de website van de Wereldschool ben ik aan het afstruinen en zo komen we steeds een stapje verder!...
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Klaas en Els,
Hartstikke leuk dat jullie gevraagd zijn een aantal lezingen te gaan geven op de vakantiebeurs! Ik wil graag naar jullie komen luisteren, en ding daarom heel graag mee naar de gratis kaarten!

Wanneer zijn de data en tijden van jullie optreden?

Wat beweegt ons om op reis te gaan met kinderen?
Veel mensen stellen je die vraag, en ik draai het dan meestal eerst om: waarom zou je niet met kinderen op reis kunnen gaan. Zolang je in Europa blijft krijg je niet veel rare reacties, maar zodra je verder weg wil vinden heel veel mensen het heel eng. Meestal zijn deze mensen zelf nauwelijks verder dan Europa geweest en realiseren zich dan ook niet dat er niet vele engs aan is.
De mensen in de verre landen zijn ook gewone mensen. De omgeving waarin je verkeerd is meestal wel heel anders dan thuis, en zo ook de temperaturen en de medische voorzorg die je moet nemen. Het is wat meer voorbereiding dan een gewone reis, maar ik zie zelf geen reden om niet te gaan.

Iets anders is dat we vroeger natuurlijk zelf heel veel gereisd hebben, elk jaar een verre reis. We wonen in een klein dorpje onder de rook van Eindhoven, en willen onze kinderen laten zien dat de wereld zoveel groter is dan alleen ons dorp. En dat het niet zomaar normaal om alles wat je wenst om je heen te hebben. De kinderen hier hebben bergen met speelgoed, dat zie je in Azie bv niet zozeer. De kinderen spelen er met een leeg conserven blikje en zijn net zo gelukkig hoor. Het zit 'm niet in het materiele, geluk vind je overal. Ik probeer ze dingen te laten relativeren, zodat alles niet zo vanzelfsprekend is zoals het in onze maatschappij momenteel er aan toegaat.
Klinkt heel idealistisch, en dat is het eigenlijk.

Verder is de wereld natuurlijk zo mooi, dat je gek zou zijn om niet te gaan. Er is nog zoveel te zien en te ontdekken, je komt zowieso tijd te kort om al dat moois te kunnen aanschouwen.
Zaak dus om op tijd te beginnen.....

Groetjes en wie weet zien we elkaar in Utrecht,
Lianne

Succes met de voorbereidingen van jullie praatje, hartstikke leuk!
Reizen is avontuur, ontdekken, maar bovenal genieten.....
Beleef het mee op; <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.boschvertrekt.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.boschvertrekt.wordpress.com</a><!-- m -->
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Els,'

Natuurlijk kom ik naar jullie luisteren (ook wanneer ik de kaartjes niet win hoor!), wil al jaren weer eens naar de vakantiebeurs, ben er in 1993 voor het eerst en het laatst geweest toen ik me orienteerde op mijn eerste reis buiten Europa (het werd toen Vietnam en ik was gelijk verkocht aan verre reizen).

Toen Cees en ik op zoek gingen naar een basisschool voor Rebecca, werden we er weer eens aan herinnerd dat de plaats waarin wij wonen nogal "traditioneel" is. Het percentage buitenlandse kinderen op de scholen in ons dorp ligt lager dan 3% en dan heb ik een behoorlijke veiligheidsmarge ingebouwd, van een multi-culturele samenleving is dus geen sprake.

Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen weten dat er meer culturen zijn dan de manier waarop wij ons leven leiden en dat je respect moet hebben voor iedereen.
Hoe kan je dat beter aan kinderen uitleggen dan het ze zelf te laten ervaren? Jong geleerd is oud gedaan.
Eerlijkheid gebied wel te zeggen, dan we natuurlijk ook gewoon heel graag zelf op stap gaan.

Groetjes,

Jose

die dit berichtje schrijft vanuit Sollentuna (Zweden) waar we in het huis verblijven van vrienden die we in 1995 in Malaysia ontmoet hebben (I rest my case....:-))
If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always gotten.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Ja wij willen ook wel graag naar de vakantiebeurs.. misschien om nog extra ideeen op te doen voor onze reis in feb, maandje Tahiland, en we willen ook nog een keer naar Zuid-Afrika omdat mijn broer daar naartoe is verhuisd. We twijfelen of we hier de jongens mee naartoe willen nemen.. maar daar is vast meer over te vertellen op de beurs! En wat we daar kunnen zien.. (oooh.. fout eigenlijk zo'n beurs!)
En ben wel benieuwd wat jullie te vertellen hebben.. haha. Wij hebben al veel gereisd maar gaan nu voor 't eerst met kids.. jullie hebben hier al meer ervaring mee dus erg interessant! Misschien dat wij na jullie verhaal ook weer mensen om ons heen Echt kunnen overtuigen dat het Echt wel zinvol is om te reizen met je kinderen!

Groetjes
Merel & Mats
2001 Thailand, 2003-2004 Wereldreis van 13 mnd, 2005 Alaska

Kids: Lieuwe 2006, Meine 2008, Teije 2009
2009 Thailand (kids 0/2)
2010 Zuid-Afrika (kids 1/3)
2013 Thailand (kids 3/5/7)
2015 Australië (kids 5/7/9)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Verre reizen
ik ben nooit verder gekomen dan zuid Spanje, maar het gaat er nu toch echt van komen dat ik de evenaar over ga steken. Mijn vader is in Indonesie geboren en wil dt graag an mij en mijn zus laten zien. We gaan natuurlijk graag mee. ik ben echter zo enthousiast geworden dat ik ook met mijn kinderen naar indonesie wil. De kids zijn nu acht en elf, dus ik dank over 2 a 3 jaar een reis van 5 a 6 weken.
Ik hoop op de vakantiebeurs veel informatie te vinden en ben uiteraard benieuwd naar jullie verhaal.

groet Remko an Haack, Harensestraat 6, 4032 NV Ommeren
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ha allemaal,

Bedankt voor jullie reacties! Erg leuk (en herkenbaar) om te lezen en het biedt goede aanknopingspunten om ons verhaal aan op te hangen. Alvast een puntje van de sluier opgelicht: De meeste ouders hebben hele verantwoorde argumenten waarom reizen voor kinderen positief is. Daar is duidelijk goed over nagedacht en geen speld tussen te krijgen. Maar de meesten geven uiteindelijk heel eerlijk toe dat ze vooral willen reizen omdat ze het zelf zo heerlijk vinden.

Verder worden in veel berichtjes de (negatieve) reacties van de buitenwereld genoemd. Er worden blijkbaar nog veel wenkbrauwen gefronst als de reisplannen worden bekendgemaakt. Wat ik me afvraag, zijn er ouders die, door het onbegrip van de omgeving toch maar niet op reis gaan? Of het uitstellen tot de kinderen groter zijn? En voor ouders die wel op reis zouden willen, maar toch (nog) niet gaan: Wat zijn jullie redenen? Werk misschien? Financiën?

Reacties zijn welkom en nieuwe meedingers voor de Vakantiebeurskaarten zijn van harte welkom zolang het bannertje op de homepage staat.

Hartelijke groet!
Els

Ps. Voor de mensen die benieuwd zijn naar ons praatje (of willen voorkomen dat we tegen onszelf staan te praten), we staan op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 11.30 in het Theater Verre Bestemmingen in Hal 2. Kinderen zijn van harte welkom!
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Els en Klaas,

Onze oudste heeft net zijn He A en B prik gehad, de jongste hoeft deze nog niet.. we hebben gezegd dat hij een prikje krijgt omdat we binnenkort gaan vliegen om olifanten te kijken.. nou, dat vond hij wel stoer.. maar ja, het duurt nog te lang voor ze.

Om even op jullie vraag terug te komen.. veel mensen vragen zich idd af waarom we naar Thailand gaan met van die kleine kinderen.. we kunnen toch ook naar Texel gaan, of de Ardennen.. tja.. we zeggen idd dat wij gewoon reizigers zijn en blijven.. maar dat we onze kinderen ook een extra stukje mee willen geven. Andere culturen zien, op vakantie gaan met minimale spullen, olifanten aaien.. nou ja, dat snappen veel mensen al niet.. en ja, we zijn al een weekje in Centerparcs geweest dus die konden we al van ons lijstje schrappen :-)
We stellen het zeker niet uit, we gaan gewoon.. wel zeggen we er duidelijk bij (vooral bij ouders/opa's en oma's) dat wij wel goed weten waar we wel en niet kunnen reizen met een gerust hart.. daarom beginnen we in Thailand.. volgende stap wordt waarschijnlijK Zuid-Afrika omdat mijn broer daar net naartoe is verhuisd.. of toch maar weer Texel :-)
We zouden wel langer/vaker gaan maar werk is bij ons een groot probleem.. en financien speelt daarbij natuurlijk ook een rol. We vinden dat we nu onze baan niet op kunnen zeggen in deze slechte financiele crisis tijden.. we hebben 2 kleine jongens, een koophuis, dure creches met wachttijden van 2-3 jaar, wachttijden voor school.. teveel vaste dingen waar we toch wat zekerheid voor wllen hebben. 5 Jaar geleden hebben we onze baan allebei opgezegd en zijn 13 maanden gaan reizen.. alsof het niets was. Met kinderen zijn wij wat voorzichtiger.. Onze droom was nog om 3 maanden (oudersschapsverlof) te gaan reizen met de kids.. inmiddels is dat opgelopen tot 2x26 weken.. maar het is zo lastig dat te realiseren met werk waar ze niet flexibel zijn. Maar wie weet na Thailand dat we toch wat andere manieren zien..

We zouden in ieder geval niet ons weerhouden niet te gaan door alle negatieve reacties.. je hebt altijd mensen die liever naar centerparcs gaan.

Groetjes
Merel
2001 Thailand, 2003-2004 Wereldreis van 13 mnd, 2005 Alaska

Kids: Lieuwe 2006, Meine 2008, Teije 2009
2009 Thailand (kids 0/2)
2010 Zuid-Afrika (kids 1/3)
2013 Thailand (kids 3/5/7)
2015 Australië (kids 5/7/9)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Klaas en Els,

Bedankt voor de kaartjes, het was leuk jullie te ontmoeten!

Groetjes,

José
If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always gotten.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Beste José en de andere bezoekers van onze presentatie op de vakantiebeurs,

Bedankt voor jullie komst! José en Jurma al op de eerste dag van onze presentatie. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie tips. Ook de bezoekers van de andere dagen waren zeer welkom. Zaterdag leek het wel een reunie. Erg leuk om de mensen die je via het forum en de reisverhalen een beetje denkt te kennen, in het echt te ontmoeten.

Wie weet kunnen we ooit nog eens een echte 'verre reizen met kinderen - dag' organiseren... Waar ouders met reisplannen en reiservaring onderling tips en informatie kunnen uitwisselen. Over leuke activiteiten, kindvriendelijke accommodatie en mooie bestemmingen. Goed, we dromen verder. Voor nu zijn we ook wel weer blij dat de presentaties achter de rug zijn. Want zoals al eerder gezegd: het reizen zelf is nog leuker dan er over te praten.

Veel groeten,

Els, Klaas, Jente & Imme
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Els, Klaas en iedereen die afgelopen zaterdag op de vakantiebeurs was!

Ontzettend leuk om jullie allemaal, inclusief enkele kinderen, op de vakantie beurs te ontmoeten!
Ik vond de presentatie, ondanks dat het bijna alleen eigen publiek was, toch heel erg geslaagd.
Heel herkenbaar ook!

Bedankt nog voor de vrijkaartjes, we hebben een ontzettend leuke en gezellige dag gehad!
Lianne
Reizen is avontuur, ontdekken, maar bovenal genieten.....
Beleef het mee op; <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.boschvertrekt.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.boschvertrekt.wordpress.com</a><!-- m -->
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gesloten acties
 3. # 11
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!