1. chila
 2. Verlof en Leerplicht
 3. donderdag 21 november 2013
 4.  Abonneer via e-mail
Beste allemaal, niet onbekend met dit forum wel een tijd geleden dat ik hier ben geweest. graag jullie advies over de meest diplomatieke aanpak voor een lpa. afgelopen week hebben wij spontaan bedacht een maand naar Thailand te willen waarvan 2 weken kerstvakantie en 2 weken bijzonder verlof, echter gesprek met directeur niet hoopvol, hij heeft me meteen doorverwezen naar lpa. diplomatie is niet mijn sterkste kant, dus graag advies. De reden van deze spontane actie is dat wij twee heftige jaren achter de rug hebben en ons weer willen verbinden met elkaar, of dat gaat lukken willen wij als partners met gezin uitzoeken. reden die voor ons gezin heel bepalend kan zijn maar ws. Voor de wet niet steekhoudend genoeg. Dus do's en dont's van ervaringsdeskundigen worden zeer gewaardeerd.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ha Chila,

Welkom terug! Dat is inderdaad een paar jaar geleden. Hoe gaat het met Kitt & Ace?

Jammer dat onze leerplichtwet niet voorziet in de mogelijkheid om in dit soort situaties je kinderen even van school te houden. Overigens kan de school zelf wel max. 10 dagen verlof toekennen, maar juist rond de vakanties doen ze daar heel moeilijk over. Je zou nog kunnen proberen de directeur te overtuigen, want ik ben bang dat de LPA nog strenger zal zijn.

Een andere optie is om een bestemming dichterbij te zoeken. Twee weken Zuid Afrika misschien? Canarische eilanden? Kaapverdië? Marokko?

Succes! Ik hoop dat, wat jullie keuze ook zal zijn, het jullie dichter bij elkaar zal brengen!

Groet,
Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Els, dank je wel voor je lieve reactie.
met de jongens en nog een meisje erbij gaat het prima alhoewel ook zij aan een time out toe zijn. helaas gaat het niet meer lukken. Vorige week hebben wij te horen gekregen dat de directeur geen toestemming geeft, inmiddels zijn opties voor een kortere duur niet meer te betalen, of willen wij niet betalen. We hebben zelfs naar all inclusive trips gekeken ;), een manier van vakantie die wij nog niet eerder hebben ervaren. Dus ben momenteel geen happy camper en ben mij aan het beraden hier iets mee te doen. De bemoeizucht, de betutteling waar ik de afgelopen paar weken mee te maken heb gehad is buitensporig. het meest vervelende van dit soort situaties is dat je het een volgende keer anders gaat aanpakken. Eerlijkheid duurt helaas in dit soort situaties niet het langst, wat bij mij vaak de vraag oproept waar zijn we in NL in hemelsnaam mee bezig dat we dit soort betutteling accepteren en als weldenkende ouders niet mogen beslissen wat goed is voor je gezin. Meegewogen dat wij school hebben aangegeven schoolwerkplan mee te willen nemen, kinderen die het prima doen op school en juist rond de kerstvakantie omdat de week voor kerst ze alleen maar kerstactiviteiten doen. Nouja, eerst irritatie laten zakken en dan beramen op een actieplan.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Jeetje, ik irriteer met je mee hoor (helaas heb je daar niks aan). Ik begrijp het beleid wel, maar aan de uitvoering kan nog wel gewerkt worden.

En een boete riskeren? Is dat nog een optie?

Heel veel succes en ik hoop dat jullie er goed uitkomen en alsnog een andere optie kunnen kiezen.
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Verlof en Leerplicht
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!