vrijdag 24 augustus 2018
  14 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Lieve forumleden,
Ik ben aan het oriënteden voor zomer 2019 en ik schrik toch wel van de prijzen. Ik weet dat er een draadje is op het forum waaron staat dat we nog even moeten wachten maar ik wil me alvast voorbereiden. Ik wil heel graag naar Zuid-Korea en Arda naar Japan. Allebei relatief dure bestemmingen dus ik weet niet of dit gaat lukken. Hebben jullie tips voor een verrassende bestemming waar ik nog niet aan had gedacht en relatief goedkoop is? Niet de typisch Zuid-Oost Azië landen alstublieft maar eens iets anders.
Ik sta heel erg open voor totaal nieuwe invalshoeken.
Ik ben benieuwd.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27969
Drente?

Zonder flauwekul; reizen kost geld en je kunt het jammer vinden dat een deel van de derde wereld geen derde wereld meer is, maar het is niet anders.

In 1998 gingen wij medium luxe op vakantie in Nepal, Sikkim en Darjeeling voor 25 gulden (dik 11 euro) per dag. Daar kwamen alleen de tickets nog bij. Geen idee meer wat die toen kosten, meer dan tegenwoordig, dat wel.

Japan is al decennia poepduur en In Korea zat ik in 1989 ook al royaal boven het gemiddelde.

Hier staat een backpack kostenoverzicht:http://myfunkytravel.com/budgettraveltable

Klopt aardig denk ik voor de landen die ik ken. Echtpaar met twee jonge kinderen, vermenigvuldigen met vier of vijf en je kunt leuk en niet al te basic op vakantie.
5 jaar geleden
·
#27970
Ik ga de website eens bekijken, bedankt.
Ik schreef ‘relatief goedkoop’, misschien was het niet helemaal duidelijk wat ik bedoelde. Ik wil heus niet voor 500 euro vliegen maar iets van 650 euro zou geweldig zijn. En ter plekke hoef ik ook niet voor 20 euro per dag rond te komen, voor 2 personen ongeveer 50 euro zou wel weer geweldig zijn (exclusief overnachtingen maar wel incl. vervoer,eten en andere uitgaven).
Japan is echt heel duur maar Zuid-Korea heeft nog opties om goedkoper te reizen maar de vliegtickets zijn op dit moment te duur voor mij. Ik wacht nog even af.
En nogmaals; hebben jullie verrassende ideeën? Superleuk!
5 jaar geleden
·
#27971
Dat is een heel handig lijstje!

Ja reizen kost geld, maar als je wat minder te besteden heb om wat voor reden dan ook, en je wilt wel graag naar een heel andere cultuur, dan is dit overzicht wel handig om inspiratie op te doen. Er staan bedragen per dag pp bij op backpackerniveau, dus je kan een indicatie krijgen wat een land kost op basis van wat genoemd wordt.

Ik heb zelf Nicaragua al een tijd op mijn lijstje staan (zuid Amerika heb ik lang alleen gereisd, dus al veel gezien). Tickets naar zuid en midden Amerika zijn vaak stuk duurder dus als je daar graag heen wilt, zou ik de ticketprijzen in de gaten houden.

Drie jaar geleden was ik voor Nicaragua aan het kijken en dan kijk ik ook op vliegen op omringende landen. Uiteindelijk zag ik toen een hele goede deal naar Panama. Met Turkish Airlines (Ja Ayse!) voor 540 euro. Die heb ik daarna niet meer gezien.

@Ayse, ik neem aan dat je meedoet met het frequent flyer programma van Turkish Airlines en dan heb je inmiddels denk ik flink wat punten. Misschien kun je die deels inzetten voor tickets!
5 jaar geleden
·
#27972
Oh Sinole, zo stom van mij. Ik heb me volgens mij ooit voor het frequent flyer programma aangemeld en heb ook een 'lidmaatschap' gekregen maar nooit meer in de gaten gehouden of ik dit ook moet doorgeven bij het boeken van tickets.
Hartstikke dom van me. Maar misschien gaat het wel automatisch, goed om het eens te checken. Bedankt dat je me hieraan herinnert.

540 Euro! Wauwwww, zou zo gaaf zijn maar ik ben dat nooit tegengekomen. Misschien moet ik ook eens kijken naar omringende landen, Noord-Korea of zo hahaaaa.

Zuid-Amerika heb ik ook naar gekeken en de tickets zijn idd heel duur op dit moment.
Stiekem gaat mijn hart uit naar Zuid-Korea en ik ga azen op betaalbare tickets hiervoor, al wil ik niet te enthousiast worden voor het geval het niet doorgaat.
Ik heb veel landen op mijn wishlist maar Arda wordt ook steeds kritischer dus het wordt moeilijker om een bestemming te kiezen.
5 jaar geleden
·
#27973
Armenie, Georgie, Jordanie dat zijn op dit moment een beetje de betaalbare verre bestemmingen wat betreft tickets en reizen ter plekken.
5 jaar geleden
·
#27974
Georgie ben ik laatst een week voor het werk geweest. Enorm leuk, zeer betaalbaar (kamer 10 euro per nacht zag ik veel geadverteerd staan) en eten etc. ook allemaal heel betaalbaar. Vloog met Turkish heen, ook nog op een redelijke tijd. Prima maatschappij. Terug met georgian Airways, heeft een slechte pers, maar was keurig. Eten viel wat tegen, prima wijn aan boord.
5 jaar geleden
·
#27975
Toevallig, ik heb ook naar Georgië icm. met Azerbeidjan gekeken. Over Azerbeidjan is weinig te vinden maar over Georgië zijn mensen erg enthousiast.
Dat het zo goedkoop is, had ik nog niet ergens gelezen. Leuk, ik zet het op mijn lijstje.
5 jaar geleden
·
#27976
Japan valt beter mee van prijzen dan je zou verwachten. Wij zijn er vorige zomer geweest. Hotel zijn duur (vooral als je het prijs/kwaliteit bekijkt, al is alles wel kraaknet) en zo’n nacht in Koyasan in een klooster is helemaal idioot van prijs, maar vluchten zijn goedkoop. Vanuit Brussel ben ik er toen van 470 à 500 euro tegengekomen (zal ongeveer in oktober geweest zijn voor vluchten in augustus). En eten is ook verrassend goedkoop. Niet ZO-Azië goedkoop, maar goedkoper dan hier. Voor 7 à 8 euro heb je makkelijk een maaltijd.
5 jaar geleden
·
#27977
Hoi. Japan valt echt wel mee hoor. Tickets zijn goedkoop. Wij waren met vier personen.
Jullie met twee. Dus veel keuze in hotels.
De hostels zijn echt heel goed, prijs valt wel mee en je kunt zelf koken. Japan is super schoon.
Reizen met ov, de shinkansen is duur. De rest goedkoop.

Eten valt ook best mee. En je krijgt vrijwel altijd water bij het eten, gratis. Daar kun je leuk op bezuinigen.
Sushi van een treintje is trouwens niet per se goedkoop.

Ik zou toch nog eens overwegen.

Groetjes Dionne
5 jaar geleden
·
#27978
Ow echt? Ik heb Japan niet eens meer bekeken omdat ik er helemaal van uitging dat het geeneens een optie was. Dan ga ik toch op onderzoek uit.
We hoeven ook geen zwembad of zo in het hotel hoor, als het maar schoon is. Ik merk dat Arda bijna niet meer zwemt in de zwembaden van hotels.
Bedankt! Er gaan weer nieuwe deuren open!
5 jaar geleden
·
#27979
Kijk eens op de site van k's house Japan. Leuke hostels, brandschoon en ik zag zo gauw in Kyoto, niet het mooiste hostel maar wel centraal, kamers voor 25€ pp. Ontbijtje bij 7/11 en prima.

En kids boven de 6 mogen zelfs in een slaapzaal.
5 jaar geleden
·
#27980
Hana hostels zijn ook ok en redelijk goedkoop. Die hadden wij in Kyoto. Verder is er Toyoko Inn, een keten van saaie doch betaalbare zakenhotels, waar je met een kaart die je in het eerste hotel kan kopen voor een paar euro korting krijgt bij volgende overnachtingen.
Gelukkig wil je geen zwembaden: hotels met zwembad zijn of onbetaalbar ( denk 400 euro per nacht of zo) of je moet elke keer 20 euro betalen om erin te gaan. Kinderen zijn er ook vaak niet welkom omdat het echt zwembaden zijn om baantjes te trekken, niet om te spelen.
5 jaar geleden
·
#27981
We hebben nog nooit in hostels geslapen dus geen idee hoe dat zal zijn. Ik ga de hostels opzoeken op internet die jullie hebben aanbevolen. Bedankt!
Ik heb gisteren naar tickets voor Japan gekeken maar die zijn op dit moment nog te duur. In de gaten blijven houden dan maar.
5 jaar geleden
·
#27982
Ik zou je toch ook alvast even verdiepen in de route. Want dan weet je of je ook terug wilt vliegen op Tokio of dat je wellicht wil terugvliegen van bijv. Fukuoka (of juist daar beginnen en eindigen in Tokio).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!