vrijdag 02 januari 2015
  10 Replies
  12.4K Visits
  Subscribe
Hallo collega reisouders,

Komende zomer 2015 gaan we 4 weken naar de Filipijnen. Erg veel zin in en de komende maanden gaan we dan ook goed gebruiken om ons voor te bereiden op de reis.
Het word deze keer wel een bijzondere reis voor ons omdat Kathy onze oudste dochter twee weken zonder ons op expeditie (http://blog.worldmapping.nl/expeditie/f ... -aug-2015/) gaat op Cebu en pas daarna bij ons reisgezinnetje aansluit voor de laatste twee weken.. Tsja, dat krijg je als je haar al vanaf haar 3e op reis meeneemt, dan voedt je vanzelf avontuurlijke kinderen op.

We landen op Cebu, gaan dan dus eerst met z'n drieën twee weken de omgeving verkennen en denken nu ruwweg aan een rondje
- paar dagen in de relax stand komen op Cebu ( MoalBoal, Malapascua??.)
- oversteken naar Negros. ( Bacolod, Dumaguette, twin lakes??)
- via Siquijor island
- naar Bohol ( Chocolate hills, strandlocatie, alona beach?? )
en dan weer terug op Cebu om Kathy op te pikken van haar expeditie.

Daarnaast zaten we te denken aan vliegen op Palawan, daar een week of twee met z'n allen samen doorbrengen voor we via Hong Kong (3 dagen tussenstop) weer terug naar Nederland gaan. Alternatief is dat we eerst met z'n 3en naar Palawan vliegen en dan de laatste weken rond Cebu doorbrengen..

Heeft iemand nog goede tips of adviezen op dit reisplan of goede ervaringen met een eilanden of plaatsen die we niet mogen missen als we daar zijn??.

hoor het graag!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17429
Wat een heerlijk vooruitzicht! Wij zijn in 2009 in mei / juni 6 weken zonder kinderen geweest en in 2013 met onze dochter van toen 1. We reisden beide keren op de bonnefooi maar het was in 2013 soms wel wat lastig om beschikbare acco te vinden (kan ook komen omdat we wat minder low budget zochten dan in 2009 en februari is wel echt hoogseizoen).

Palawan was voor ons echt het hoogtepunt van onze reis dus daar zou ik zeker heen gaan (begin of eind maakt niet zoveel uit denk ik) Ik zou wel even checken hoe het zit met het regenseizoen want in juni 2009 was Palawan behoorlijk nat ( schijnt per eiland wel te verschillen hoeveel last je van de regen hebt). Als je toch naar Palawan gaat is trouwens de oversteek ( of een vlucht) naar Coron ook een overweging waard.

Rond Cebu vonden wij Camotes island erg leuk (mangodlong rock resort) maar ik weet niet of yolanda daar schade heeft aangericht. Ook een aanrader is Cabilao, bij Bohol. prachtig snorkelen vanaf de kant en duiken met minizeepaardjes. Nadeel is dat er weinig strand is. Malapasqua is ook de moeite waard.

Ik vond Alona beach niet zo leuk. Het is erg toeristisch en het strand is klein en vol. Bovendien is het best een eind naar het "binnenland" van Bohol. Wij verbleven in 2009 bij de nuts huts, dat is wel ultra basic maar op zich wel leuk gelegen en gezellig. Bohol is heel leuk om per fiets of brommer te verkennen.

Op negros vonden wij Sugar beach erg leuk. Als ik het mij goed herinner verbleven we bij driftwood village, dat was erg leuk.

siqiour vonden we wel leuk maar niet spectaculair. Daar was het in feb 2013 overigens het lastigs om acco te vinden.
9 jaar geleden
·
#17430
Wow, super vooruitzicht en uhm... erg confronterend dat jullie oudste zelf dit soort dingen onderneemt... maar wel superleuk!

Ook wij erg goede herinneringen aan Sugar Beach op Negros, nabij Sipalay. Heerlijk relaxt, prachtig strand en voor eventueel een dagje een brommertje huren om rond te toeren, maar ik weet niet hoe oud jullie jongste is, dus dat is misschien nog wat te avontuurlijk. :) Wij zaten in Taka Tuka Lodge en ook dat was prima. Ik zou daar wel van te voren reserveren, omdat ze je dan kunnen ophalen met de boot.

In Dumaguete zijn we alleen een nacht geweest, maar van verhalen en van wat we ervan gezien hebben was het niet heel erg bijzonder.

Ook op Bohol was het geweldig om op een motortje rond te toeren tussen de chocolate hills. Kan me niet meer herinneren waar wij daar hebben overnacht, is al een paar jaar geleden weer...

Veel plezier met de voorbereidingen!
Yvonne
9 jaar geleden
·
#17431
Bij het herlezen van ons reisverhaal kwam ik nog wat handigheidjes tegen, zoals op tijd kaartjes kopen voor de boot tussen Bohol en Negros vanwege de enorme chaos daar... misschien handig voor jullie om te lezen... http://www.magicphotoworld.com/foto-ove ... 33/visayas

groetjes,
Yvonne
9 jaar geleden
·
#17432
Ik zat zelf te kijken naar de filipijnen maar ik zit met het weer in juli augustus..... valt dat dan mee?

Als ik kijk zie ik het eigenlijk overal met bakken uit de lucht komen.
Daarom had ik het plan laten varen... is heroverwegen aan te raden?
9 jaar geleden
·
#17433
Wij waren er in december, prima weer gehad, op wat buien en een enkele zwaarbewolkte dag na, maar ik had destijds begrepen dat het in de Filipijnen altijd wel ergens regent...
9 jaar geleden
·
#17434
Wij waren er in december, prima weer gehad, op wat buien en een enkele zwaarbewolkte dag na, maar ik had destijds begrepen dat het in de Filipijnen altijd wel ergens regent...


Tja, november en december staan ook wel goed aangschreven echter dan kunnen we niet..... we zijn nu gebonden aan hoogseizoen.
9 jaar geleden
·
#17435
Ook wij hebben uiteindelijk toch afgehaakt ivm het weer.
Ik ben toch wel heel benieuwd hoe jullie het hebben daar en ook qua weer natuurlijk.
Wie weet..volgend jaar..
9 jaar geleden
·
#17436
Hoi allemaal,

Bedankt voor de tips en links naar (reis)verhalen. daardoor krijg ik er alleen maar meer zin in om te gaan!. Zo te lezen is het rondje dat we ongeveer willen maken ook wel wat jullie adviseren of nog extra tips voor geven.
Het weer is inderdaad een van de zaken waar ik me ook "zorgen" over maak als ik zowel hier als op andere fora lees. Maar goed, bij de ene is het allemaal goed gegaan en geven aan prachtig weer te hebben gehad in juli/augustus terwijl een ander bijna de hele maand regen had gehad..
Ik ga me er van tevoren maar niet al te druk over maken heeft toch geen zin en we reizen sowieso toch die kant op.

De komende periode maar gebruiken om goed voor te bereiden en alvast lekker weg te dromen bij de foto's en verhalen als voorpret.

Marty
9 jaar geleden
·
#17437
hallo Marty,

Ook ik heb me van te voren zorgen gemaakt over het weer. En volgens mij is het alleen "in het algemeen" zo dat november/december de droogste maanden zijn. Ik lees namelijk ook: Bepaalde gebieden in de Filipijnen o.a. Bohol, Negros en Cebu in het midden van het land zijn minder afhankelijk van de seizoenen. En ook dat op delen van Luzon de seizoenen juist omgekeerd zijn (nat-droog). Je kunt het toch niet voorspellen en zoals gezegd hadden wij juist geluk.

Veel plezier met de voorbereidingen!
Yvonne
8 jaar geleden
·
#17438
Ben benieuwd hoe jullie het gehad hebben deze zomer...
Is het goed bevallen allemaal? En..nog goede tips?
Groetjes,
Linda
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!