donderdag 21 mei 2015
  5 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Deze zomer willen we een mooie reis maken met ons dan 11 maanden oude zoontje. Eigenlijk hebben we twee heel verschillende ideeen: Thailand of Cuba.

Nu heb ik net contact gehad met een vaccinatieorganisatie en zij gaven aan dergelijke reizen af te raden voor kinderen onder een jaar. O.a. ivm de hep A vaccinatie.

Wat zijn jullie ervaringen, hebben jullie tips of andere aanbevelingen?

Groetjes Carla
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18522
Zelf zou ik altijd gaan voor het advies van een gespecialiseerd arts, hij/zij weet het het beste!

Dat gezegd hebbende: zulke jonge kinderen worden niet ziek van hep.A, dus weet niet of die vaccinatie dan zo nodig is. Maar ik ben dus geen arts en dus nogmaals: bespreek het met hem/haar!
8 jaar geleden
·
#18523
Eigen ervaring: wij hebben zelf bewust gekozen wat later naar Marokko te gaan ivm bepaalde vaccinaties die hij dan wel had en daarvoor niet (evt. kunnen die ook vervroegd worden gegeven, maar overleg dat met het consultatiebureau indien ook van toepassing voor Cuba/Thailand).

Cuba in de zomer zou ik überhaupt niet snel voor kiezen in de warmte, wij zijn er destijds in april geweest (om die rede dus) en toen was het daar ook al erg warm (toen ook voor de tijd van het jaar, dus wellicht niet geheel representatief).

Thailand weet ik niet, (nog) nooit geweest, maar genoeg gezinnen die in de zomermaanden gaan, dus zal prima zijn!
8 jaar geleden
·
#18524
Wat een onzin om een reis af te raden. Wij zijn met onze dochter naar thailand, cambodja en vietnam geweest. Als je onder de 1 vaccineert hebben ze geen onderzoek gedaan naar hoe lang de antistoffen blijven zitten. De oplossing is simpel ze vaccineren gewoon voor hep A alleen in plaats van nog 1 injectie voor 10 jaar bescherming (dus 2 in totaal) geven ze na de 1e verjaardag alsnog 2 injecties (dus 3 in totaal) voor 10 jaar bescherming. Wij zijn bij meditel geweest en ze waren verder super aardig en geen enkel probleem hoor, niks afraden.

Op onze site kan je ook reisverhalen vinden van deze en andere reizen met onze dochter toen ze nog een baby was. Wij zijn niet in Cuba geweest (wel overwogen vorig jaar maar Panama gekozen) en volgens mij zijn beide landen prima te doen. Het klimaat is wel iets om rekening mee te houden. Ook hangt het ervanaf hoe snel je kindje is met lopen, onze dame deed dit al voor haar 1e verjaardag en dit maakte lange busritten wel een stuk minder prettig. In thailand kan je dan nog met de trein maar in cuba zal je al snel een auto moeten huren en dat is duur.
8 jaar geleden
·
#18525
Wij zijn met onze baby van toen 10 maand naar Thailand geweest.
In de huisartsenpraktijk waar we steeds naartoe gaan zit 1 dokteres die het ook niet echt verantwoord vond om naar Thailand te reizen.
De andere dokter vond het dan weer een schitterende ervaring.
Met Cuba heb ik geen ervaring maar Thailand is een schitterend land om met kinderen te bezoeken.
Overal kregen we voorrang, op de luchthaven van Bangkok werden we uit de lange rij gehaald en mochten we naar een aparte balie waar we meteen door konden gaan.

Onze dochter mocht nog geen DEET smeren, we kozen voor de natural spray van Care Plus, zonder DEET en ze had niet één muggenbeet!
Veel plezier met de voorpret!
8 jaar geleden
·
#18526
Ik vraag me af waarom zo iemand het onverantwoord vindt. Uiteraard weten de artsen het t beste, maar soms zijn ze toch niet helemaal op de hoogte van dingen, vooral als ze zelf niet reizen. Zo kregen wij een keer voor Peru te horen: Macchu Pichu... daar hoef je geen malariamedicatie te gebruiken, want dat is een stad...?!? In Thailand hebben ze ook kindjes en die vallen echt niet bij bosjes neer, zeker niet als ze voldoende gevaccineerd zijn. Idd hep A wordt niet gegeven aan kinderen onder de 1, maar ook bij navraag aan onze huisarts worden jonge kinderen daar ook niet ziek van. Wij hebben ons iig niet laten tegenhouden om met onze kindjes te reizen, goede voorbereiding is belangrijk, maar dan prima te doen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!